Spondyloosi

luustosairaudet

Kuinka pitkälle edennyt spondyloosi oireilee? Olen kuullut tapauksista, joissa koiralla on todettu spondyloosi alle 5-vuoden ikäisenä, selkärangan luut ovat silloittuneet eikä koira ole osoittanut kivuliaisuutta. Voiko häntään edennyt spondyloosi aiheuttaa kipua, pidätyskyvyttömyyttä, neurologisia oireita takapään hermotuksessa ja onko tällaisissa tapauksissa hännänkin luiden mahdollista silloittua, jolloin oireet häviävät?

2

268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SPKnsairaudet

      Kyllä on. Koiran neurologista oireistoa voidaan helpottaa nykyisin usein eri keinoin, ja kun oireet on saatu minimiin, tasainen rauhallinen liikunta säännöllisin väliajoin päivittäin sekä kevyt hieronta fysioterapeuttisiin liikkeisiin yhdistettynä auttaa lihaksistoa pysymään kunnossa, mikä puolestaan on edellytys mahdollisesti uusiutuvien neurologisten oireiden pitämiseen kurissa. Eivät nämä takapään pettämis -tapaukset, joissa koira heti viedään piikille jos se ei pääse ylös makuulta, ole yhtäpitäviä edellä esittämäni tosiasian kanssa. Ottakaa selville mistä tarkalleen on kyse tällaisissa tilanteissa - tarvitaanko tulehduskipulääkettä, akupunktiota, kortisonia, leikkauksellista hoitoa, vaihtoehtoja on useita.

      Spondyloosi aiheuttaa lyhytaikaista kipua, kunnes luut ovat kasvaneet sellaiseen asentoon, ettei kipua aiheudu. Tämä on luonnon oma korjausmekanismi, minkä avulla muuten vahvat yksilöt selviytyvät luonnossakin vanhoiksi asti. Ravinnolla on tietysti myös keskeinen merkitys kokonaisuuden kannalta.

    • Se voi oireilla tai olla oireilematta. Omani on 5v 9kk sakemanni narttu, jolla SP4. Sairaus todettiin 2013, koiran ollessa 4-vuotias. Kipuja koira ei ole näyttänyt. Häntään edennyt spondyloosi tietääkseni voi aiheuttaa kipua, oma ei ole näyttänyt. Pidätyskyvyyttömyys ongelmaakaan ei ole. Muuta en osaa kertoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2743
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2330
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1847
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1715
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe