Tampereen steinerkoulukokemuksia

hasamari

Haluaisin kuulla vanhempien mielipiteitä Tampereen steinerkoulusta? Hyviä ja huonoja puolia.

10

926

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hasamari

      Anyone

    • interview

      Jospa kävisit siellä tutustumassa? Käy haastattelemassa henkilökuntaa. Suunnittele kysymykset etukäteen. Etkä siten saa kaipaamaasi oikeaa tietoa. Et voi toimia muilta kuulemiesi huhupuheiden varassa.

      • hasamari

        Täältä ihan vanhempien mielipiteitä ajattelin kysellä. Eiköhän se nyt ole aika selvää, että tutustun kouluun ja kyselen sen toimintatavoista suoraan koululta. Olisi vaan mukava kuulla vanhempien omia kokemuksia jotka taas valottavat asiaa toisesta näkökulmasta


      • ruffi_steku
        hasamari kirjoitti:

        Täältä ihan vanhempien mielipiteitä ajattelin kysellä. Eiköhän se nyt ole aika selvää, että tutustun kouluun ja kyselen sen toimintatavoista suoraan koululta. Olisi vaan mukava kuulla vanhempien omia kokemuksia jotka taas valottavat asiaa toisesta näkökulmasta

        No ei se nyt kyllä kovinkaan selvää tunnu olevan. Jos se olisi selvää, et täällä kyselisi (k/l)uulopuheiden perään.


    • 0phur

      Ainakin kurinpito-ongelmia ollut. Ja kannatusmaksu on jopa pakollinen, vaikka vapaaehtoinen. Oma lukiopoikani sanoi, että ei siellä kyllä otettu eripersoonallisuusmuotoa huomioon. Yksikin opettaja oli tokaissut jollekin tylysti kun ei ollut matikkapäätä tytöllä. En nyt laita tokaisua tänne ettei tunnisteta. Myöskin itse pitäisin koulua kyseenalaisena, sillä ainakin se on ylioppilaskirjoitusten tasossa tosi alhaalla eli lieneekö tuo oppi sitten ihan huuhaata?

      Moni tuntuu menevät sinne kun haluaa olla ERILAINEN - lienee aika pinnallinen syy. Mutta saahan silläkin huomiota kun tokaiseen, että lapseni on Steinerkoulussa. Itse kyllä juoksen karkuun näitä ihmisiä ja pidän heitä lähinnä huomiohakuisina pinnallisina ihmisinä.

      • ne_taustat

        Viimeinen kappale sisältää sen ydintotuuden, joka asiaan liittyy. Haetaan erilaisuutta, ymmärtämättä yhtään mitään siitä mitä ollaan tekemässä. Sitten petytään ja alkaa haukkumisvaihe. Ikään kuin jokin asia olisi muuttunut. Mikään ei muuttunut, huomataan vain, että lapsi tuli laitettua aivan väärään paikkaan ja sitten alkaa muiden syyttely.
        Se pieni prosentti, joka todella ymmärtää Steiner-pedagogiigasta ja todella seisoo sen oppien takana, tietää mitä odottaa. Kun on tietoa, ei tule pettymyksiä.
        Jonkin lukion tulokset yo-kirjoituksissa ei kerro opin- tai opetuksen tasosta välttämättä yhtään mitään. Kärjistävä esimerkki: Johdat maailman parasta oppilaitosta. Yhtenä syksynä opiskelijat haetaan Hakaniemen rannoilta. Vain yksi oli koulutuksen loppuun saakka mutta hänkään ei läpäissyt tutkintoa. Maailman paras koulu onkin siis huonoin koulu?


    • hasamari

      Lähinnä kiinnostaisi kuulla kuinka tämä pedagogiikka siellä koulussa käytännön tasolla todella onnistuu?

    • Miettisinkaksikertaa

      En tiedä Tampereen Steinerkoulusta, mutta muutamasta muusta. Me vanhemmat taidamme ihastua Steinerkoulujen lupauksesta koulusta "jossa lapset huomioidaan kokonaisuutena, ja jossa lapset saavat olla lapsia". Lasten arki koulussa ei kuitenkaan ole tavallista koulua ruusuisempaa - päinvastoin, sillä esim. lasten omaan ilmaisuun, luovuuteen ja omaan kriittiseen ajatteluun puututaan pedagogiikan nimissä. Steinerkoulun kulttimaisuus, joka tiukasti rajaa mikä on oikein, ja mitä saa ja ei saa tehdä ja miten asioita pitää tehdä steinerpedagogiikan mukaan oikeaoppisesti ei ole luovaa koulunkäyntiä vaan luovuuden rajaamista. Steinerkouluissa epäkohdat johtuvat usein kuullemma pedagogiikasta, vaikka kyseessä olisikin esim. järjestysongelma. Steinerin opit eri ihmistyypeistä saattaa määrätä lasten istumajärjestykset luokassa ja miten ja miksi opettajat myös sallivat lasten huonoa käytöstä ja kiusaamista. Aamuisin lausuttavat lorut, ovat enemmänkin aamurukouksia, joilla on uskonnollisia elementtejä. Jotta vanhemmat saisivat oikean kuvan steinerkouluista, kouluun tulisi mennä mukaan jopa viikoksi.

    • Hippikoulunkasvatti

      Tosi asiassa Steiner on mielestäni aivan loistava koulu pienistä miinus puolista huolimatta.

      tässä tulee miinus ja plus listat.



      1. Useissa steiner kouluissa on päiväkoti, peruskoulu ja lukio samassa koulussa. Niin ei tarvitse ainakaan muuttaa koulun perässä eri paikkaan tai paikkakuntaan.

      2. Sama opettaja on luokalla aina kahdeksanteen luokkaan saakka, tämä mielestäni pitää porukan yhtenäisenä ja lämminhenkisenä.

      3. Myös useat pikku retket ja prjoketit piristävät koulun käyntiä mukavsti.

      mm. Leivän teko projekti (3lk), Näytelmä prjoekti jolla myös usein kerätään luokankassalle hyvä summa rahaa (5lk), Norjan matka tai joku muu erikoisempi ja pidempi matka. se kestää yleensä n 7-10 pv (7lk), Toinen näytelmä projekti (8lk, itsenäisyyspäivän tanssiaiset todella mahtavat ainakin meidän koulussa. ja niihin panostetaan kunnolla (9lk) sekä lukioon jatkettaessa: maan mittausleiri & maatilaleiri (muistaakseni 10-11lk), Shakespeare näytelmä englanniksi esitettynä (12.lk), päättötyö haluamastaan asiasta (12lk) ja vielä koulun päättävät penkkarit! (13lk) pienet juhlat kuten mikaeljuhla, elonkorjuu juhla, joulu - kevät - ja syysjuhla...

      4. Koulussa jotkut asiat tehdään hieman hitaammin, mutta niihin perehdytään myös yleensä hieman tarkemmin.

      5. Steiner koulun ruoka on hyvää ja useissa kouluissa todella luomu pitoista ja terveellistä. Sekä allergiat ja ruokailutottumukset otetaan melkein kaikissa kouluissa huomioon.

      6. Sekä 1-2 kertaa (luokasta riippuen) on eurytmiaa joka (kuullemma) auttaaa/edistää keskittymiskykyä, tasapainoa ja mielen hallintaa...

      7. Oppi kirjoja ei niinkään ole vaan tekstit ja oppismismateriaali tehdään vihkoon itse kirjoittaen. Näin oppimasi asia jää helpommin päähän kun olet sen itse kirjoittanut. Sekä kokeissa koe alueet eivät ole niin laajoja, mutta sitäin tarkempia.

      Mutta kyllä niitä oppikirjoja on lukiossa ja 5lk jälkeen.

      Nyt miinuspuolet

      -

      1. Jotkut asiat tosiaan tulevat jäljessä ja kun olen esim. pelannut peruskoululaiseten serkkujen kanssa jtn tietopeliä en ole tiennyt esim jtn presidenttejä.

      2. jotkut juhlat/opettajien näytelmät jotka esitetään joka vuosi ovat hieman turhia omasta mielestäni.

      3. Steiner ajatteku tapa menee välillä pieleen. Kaikki asiat eivät ole niin henkisiä kuin jotkut aisat antavat ymmärtää.

      4. Vaikka koulussa onkin erikseen ET tunnit, myös yhteisillä pääaine tunneilla perehdytään mielestäni liikaa kristilliseen uskontoon sekä juhlat Jumalasta, Aatamista & Eevasta.. yms saattavat ajaa eri uskontolaiset ja uskottomat ''hämmentyneisyyteen'' jos niin voi sanoa.

      Mutta kaikin puolin olen tyytyväinen siitä että olen niinkin upeassa koulussa kuin Steiner. Jos saisin päättää uudestaan menisinkö perus - vai steinerkouluun, valitsisin steinerin. Suosittelen kaikille.

      P.S

      Olen käynyt ''normaalin'' päiväkodin ja eskarin, siellä opin perusasiat kuten kellon, numerot, kirjaimet ja lukemisen paremmin. Olisin ne varmasti Steinerissäkin oppinut, mutta oli hyvä että osasin ainakin alkeet jo valmiiksi. Mutta meidän luokalla on myös niitä jotka kävivät steiner eskarin ja päiväkodin. Hekin ovat ihan järkeviä ja minuakin ehkä hieman fiksumpia. Loppujen lopuksi mielestäni on ihmisestä itsestään kiinni mitä ja miten oppii. Asenne ratkaisee ♥

    • Hippikoulunkasvatti

      Sori kirjotus virheet.. tuli vähän kiire enkä ehtinyt tarkistaa (:

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1703
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1330
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1118
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      905
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      891
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe