Aihe

Ilmalämpöpumppu vain viilennykseen?

kyselijädsfd

Aurinko jo heti keväällä lämmittää rivitaloyhtiön noin 85 neliön 3h k osakkeen kuumaksi. Ei tarvitse olle helteinen kesä, kun kuuma jo on. Kesänajan ilmankosteus myös viihtyvyyshaitta. Yhtiössä on LTO, mutta eipä tuo viilennä sitten yhtään. Ilma kyllä vaihtuu. Onko tuo ilmalämpöpumppu oikeasti tehokas viilentäjä? Kannattaako siihen satsata tuo noin 1500€, eli ihan puhtaasti viilennykseen? Saako sillä mukavuutta? Meillä on kaukolämpöyhtiö, mutta kesänajan kuumuus häiritsee vain, ei tarvitse lämmittää välttämättä. Riittääkö yksi pumppu ja sisäyksikkö viilentämään yksikerroksisen, noin 90 neliöisen asunnon? Mitä nuo liikuteltavat laitteet, onko ne roskaa ilmalämpöpumppuun verrattuna? Mitä mieltä olette tähän viilennystarkoitukseen?

50

4826

  Vastaukset

  • Ilmalämpöpumppu on tehokas viilentäjä. Se viilentää erittäin tehokkaasti sen tilan, jossa se on. Jos ovia pitää auki, se viilentää hiljakseen myös muuta kämppää. Ilmankosteus laskee nopeasti siinä tilassa jossa se on ja hiljakseen muissa tiloissa (pyrkii tasaantumaan).

   Kannattaako satsata 1500 euroa? Jos on 1500 euroa jolla ei ole muuta käyttöä, niin kannattaa. Jos on muuta käyttöä, sitten se vähän riippuu... Taloudellisesti siis ei tietenkään kannata, käyttäminen maksaa, jos pelkästään viilentää.

   Riitätäkö yksi pumppu? Riippuu pohjasta. Tilavuuden puolesta kyllä riittää.

   Liikuteltavat laitteet ovat roskaa.

   Mielipide viilennystarkoitukseen? Itselläni on, enkä luopuisi. Puolet kämpästä viilenee kesällä järkeviin lukemiin... Jos ei pidä päällä paria tuntia illalla, on melko mahdotonta nukkua kun sisälämpötila huitelee yli 25 asteessa.

  • Itse etsin pumppua pelkkään viilennystarkoitukseen. Ainoa tärkeä kriteeri on, että se on hiljainen. Tällä tarkoitan sisäyksikön melutasoa. Vinkit hiljaiseen pumppuun otetaan kiitollisena vastaan.

   Hiljaisella tarkoitan sekä puhaltimen melua, että napsumista, paukkumista jne.

   • Jäähdyttäessä ei pumput napsu, napsuminen tulee lämpötilanvaihteluista lämmitttäessä sulatusvaiheen aikana.


   • On/Off tyyppisissä pumpuissa ei lämpötilavaihteluita ole?


  • itse olen saanut infoa, että hyvä ja hiljainen pumppua on Fujitsun pumppua , joku 09 sarjanen. Kuulemma tyylikäs ja erittäinen hiljainen, 5 vuoden takuu. Ei ole halvimpia pumppuja, taitaa olla asennuksineen jotain 1700€ helposti

  • Nämä ilmalämpöpumput ovat alunperin olleet nimenomaan jäähdytyslaitteita - lämmitys on myöhemmin keksitty, "päälle liimattu" toiminto -> toiminnan ongelmatkin liittyvät enempi tähän lämmitykseen (jään kertyminen ulkoyksikköön ym). Tosin pelkällä jäähdytyksellä varustetut laitteet tunnetaan myös nimellä split (viittaa erilliseen sisä- ja ulkoyksikköön).

   Siirrettävissä jäähdytyslaitteissa on iso "valuvika". Häristin puhaltaa jäähdytettyä, esim. 10 °C ilmaa asuntoon 100 l/s, mutta jonnekinhan sen lauhdelämmön on mentävä -> "pakoputkesta" tuupataan ulos 100 l/s 50 °C ilmaa ulos. Ilmaa, jonka jäähdytyslaite on ottanut jäähdytetystä asunnosta. Eikä pidä unohtaa sitäkään, että se "pakoputki" on aika hyvä lämmityspatteri eli siirrettävä rakkine jäähdyttää 2,5 kW teholla ja "pakoputki" lämmittää 0,2 kW teholla -> käteen jää vain 2,3 kW jäähdytysteho.

   Ja kun rakkine tuuppaa 100 l/s ilmaa ulos asunnosta, pitää tilalle virrata vastaava määrä korvausilmaa. Jos sisällä ylläpidetään 25 lämpötilaa ja aurinkoiselta julkisivulta sisään virtaava ilma on 30 °C lämpötilassa, niin korvausilman mukana tulee 0,6 kW lämpökuorma. Nyt 2,5 kW jäähdytystehosta on jäljellä enää 1,7 kW.

   Sitten muistamme, että ulkona on kostea keli. Korvausilman mukana tulee kosteutta, joka lauhtuu jäähdytyskennoon, litran tunnissa. Seuraukset: lauhdesäiliö täyttyy päivän aikana ja laite sammuu, jos pönttöä ei tyhjennetä (tai kyseessä ei ole lauhdeveden poistoilmaan haihduttava malli). Lisäksi lauhtuminen vapauttaa lämpöä -> ilman jäähdyttämiseen jääkin vain 1 kW teho.

   Split/ilmalämpöpumppu jäähdytystoiminnolla välttää nämä ongelmat - ei ole kuumaa "pakoputkea" eikä laite puhalla ilmaa ulos -> ei ole myöskään korvausilmaa ja sen mukana tulevaa kosteutta ja lämpöä. Toki asunnossa on ilmanvaihto ja tämän ilmavaihdon kautta tulee sisälle ulkoilmasta kosteutta & lämpöä. Ilmavirta vain on selvästi pienempi -> ilman kuivaamiseen ym. kuluva osa laitteen tehosta on pienempi kuin siirrettävällä vekottimella. Eli 2,5 kW nimellistehoinen split-jäähdytyslaite jäähdyttää kämppää paljon tehokkaammin kuin 2,5 kW tehoinen siirrettävä vekotin.

   Parempi vertailukohta splitille olisi ns. 2-osainen siirrettävä laite. Mutta näitä ei alle tonnilla saakaan ovat äänekkäämpiä, koska kompressori on sisäyksikössä.

   Jos rahaa on käytettävissä vain 400 € tjsp. niin siirrettävä on parempi kuin ei mitään. Jos on varaa laittaa 1,5-2 tonnia ja on mahdollisuus tehdä kiinteä asennus, ei mitään muuta vaihtoehtoa kannata katsella. Siirrettävät ovat vain hätäratkaisuja.

   85 m² on sen verta paljon, ettei kannata ihan pienimmän teholuokan laitteita pistää, vaan suosiolla 4 kW tjsp. Ja mielellään säätyvällä teholla (ns. invertterimalli) on/off ohjauksen sijaa. Silloin pitäsi vähemmän tulla näitä lämpötilan muutoksista ym. johtuvia napsumisia & kun ei tarvita 100 % tehoa, myllyt pyörivät pienemmällä kierrosluvulla = äänitaso laskee. Täysillä painettaessa taitavat kaikki olla häiritsevän äänekkäitä... tosin tämäkin on suhteellista. Halvimmat siirrettävät rakkineet pitävät yli 50 dB mökää.

  • Hei, mitä pumppua sinä suosittelisit pelkkään jäähdytykseen? Tosiaan yllä mainitut neliöt, 85 kolmiossa, yksitasoinen. Pitäisi vaan olla mahdollisimman hiljainen laite ja viilentää tulevana kesänä koko tilan. Onko sulla jotain suositella?

   • Pelkkään jäähdytykseen otat sen halvimman pumpun vaan minkä asennettuna saat.
    Kaikki pumput jäähdyttää ihan kivasti.
    Niistä siirrettävistä ei oikeesti oo mihinkään.


   • Pelkässä viilennyskäytössä pumppu, kuin pumppu kestää vähintään 10 vuotta, elleivät liitokset petä ja kylmäine karkaa. Minä laittaisin Innovan Violan. Voi kesällä myös lämmittää ja maahantuoja on kylmäalan ammattilainen.


  • Kyllä kannattaa. Ja voithan käyttää sitä myös lämmitykseen jolloin saat mukavan tasaisen lämmön joka paikkaan.
   Itsellä ollut jo kaksitoista vuotta ja toinen pumppu juuri menossa ja enkä antaisi enään koskaan pois.

  • kyllä tuo asumisviihtyvyyttä lisää ,ehdottomasti. Ei se taloudellisesti kyllä kannata, mutta minä en ainakaan jaksa kesäisin hikoilla ja tuskailla sisäilman kuumuutta. Meillä on ihan sama juttu asunnossa, ilman helteitäkin asunto liian kuuma kesällä. Nuo sisäyksiköt on todella hiljaisia. Ei tosiaankaan voi verrata noihin siirrettäviin mööbeleihin, niillä ei tee mitään. Ei kannata sellaisiin yhtään satasta laittaa

   • Pumpuksi Innova Viola. Hintaa n. 700 euroa. Lämmittää vielä pikkupakkasilla. Langaton lämpötilanmittaus kaukosäätimessä.


  • Daikin sisäyksikkö on hiljainen 19db

   • Halvin pumppu vaan. Mulla vielä 3M aurigonsuojakalvot parissa huoneessa, joihin ei viileä ilma riitä. Hyvin pärjättiin viime kesänä.


  • Järkevä ihminen hankkii ilmalämpöpumpun jossa on kosteudenpoistotoimito ja käyttää sitä kesällä. Kosteudenpoisto viilentää samalla sisäilmaa kun se poistaa kosteutta. "Kaksi kärpästä yhdellä iskulla".

   Pelkän viilennyksen kanssa pitää olla varovainen ettei sisälle/rakenteisiin synny kosteutta ja sitä myöten sisäilmaongelmia. Parempi on siis käyttää kosteudenpoistotoimintoa joka samalla viilentää mukavasti.

   • Jepulista. Väärä ilmalämpöpumpun käyttötapa viilennyksessä voi todellakin johtaa kosteusvahinkoon.


   • Essonvaarit tuli taas tyhmistelemään vuosia vanhaan ketjuun.

    Kukaan täysijärkinen ei ryhdy tekemään asunnostaan jääkaappia. Nämä kosteuden tiivistymiset rakenteisiin ovat pakkasvarastojen ja jäähallien ongelmia.

    Asunnossa jos tyydytään esim. +24 sisälämpötilaan, niin eipä käytännössä koskaan ole ulkoilman kastepiste moisissa lukemissa, jotta kosteudne tiivistyminen olisi edes teoriassa mahdollista. Eikä ole käytännössä ilmenevää edes lyhyiden kosteuspiikkien aikana, koska höyrysulun ulkopinnalla = eristeen sisällä taitaa olosuhteet vaihdella vähän rauhallisemmin kuin ulkoilmassa.

    Käytännössä ilmalämpöpumpuilla aikaansaadut kosteusvauriot ovat tulosta kondessivesiviemärin vuodoista tai tulvimisesta (pölyn tukkima tms.).


   • tyhmyys_julki kirjoitti:

    Essonvaarit tuli taas tyhmistelemään vuosia vanhaan ketjuun.

    Kukaan täysijärkinen ei ryhdy tekemään asunnostaan jääkaappia. Nämä kosteuden tiivistymiset rakenteisiin ovat pakkasvarastojen ja jäähallien ongelmia.

    Asunnossa jos tyydytään esim. +24 sisälämpötilaan, niin eipä käytännössä koskaan ole ulkoilman kastepiste moisissa lukemissa, jotta kosteudne tiivistyminen olisi edes teoriassa mahdollista. Eikä ole käytännössä ilmenevää edes lyhyiden kosteuspiikkien aikana, koska höyrysulun ulkopinnalla = eristeen sisällä taitaa olosuhteet vaihdella vähän rauhallisemmin kuin ulkoilmassa.

    Käytännössä ilmalämpöpumpuilla aikaansaadut kosteusvauriot ovat tulosta kondessivesiviemärin vuodoista tai tulvimisesta (pölyn tukkima tms.).

    Kosteudenpoisto poistaa kosteutta mutta viilentää myös siinä samalla. Ei mitään haittaakaan jos sitä toimintoa käyttää eikä suoranaista viilennystä. Ajaa siis saman asian mutta plussana on että se poistaa myös sisäilman kosteuden tehokkaammin.


   • > Kosteudenpoisto poistaa kosteutta mutta viilentää myös siinä samalla

    Kissani henki haisee kissanruoalta.

    Kosteudenpoisto tapahtuu jäähdyttämällä ilmaa. Sama kääntäen - ilmasta poistuu kosteutta kun sitä jäähdytetään. ILP siis kuivaa sisäilmaa aina, kun jäähdytys on käytössä. Pelkkä kosteudenpoisto ei edes ole mahdollista, joten ao. tilassa laite vain pyrkii pitämään jäähdytystehon pienenä -> pieni puhallusnopeus.

    Koska jäähdytys poistaa kosteutta sisäilmasta, kosteusvaurioita ei synny jäähdytetyn tilan sisälle. Teoriassa mökin voisi vetää niin kylmäksi, että *ulkoilman* kosteus alkaa tiivistyä seinille (ulkopintaan … tai eristeiden sisälle, höyrysulun ulkopintaan). Teoriassa. Tämä vaan vaatii todella kostean ja lämpimän kelin sekä asunnon jäähdyttämisen jääkaappilämpötilaan. Vrt. jääkaapista otetun kaljapullon huurtuminen.

    Mut onhan se kiva sippailla kaljaa ja mouhota tästä uhkasta. Periaatteella "selitetään pihlajanmarjat happamisksi". Sen jälkee on helpompi elää sen ajatuksen kanssa, ettei minulla ole ILPpiä ,koska se homehduttaisi asuntoni. Mukavampi näin kuin myöntää, ettei moiseen ole varaa.


  • Itse en käytä viilennystä, vaan kosteudenpoisto-ominaisuutta joka poistaa kosteutta mutta viilentää kivasti siinä samalla. Näin ei synny sitä vaaraa että kosteus missään kohtaa tiivistyisi rakenteisiin.

   • Sekä kosteudenpoisto että jäähdytystoiminto tekevät käytännössä saman asian eli jäähdyttää sisäyksikön kennoa ja sen läpi kierrätetään sisäilmaa.
    Siinä kosteudenpoistossa vaan sisäyksikkö puhaltaa pienimmällä teholla ja kenno tämän vuoksi on kylmempi, tällä pyritään siihen että kennoon tiivistyisi enemmän kosteutta sisäilmasta.
    Kompressori käy luultavasti myös suuremmalla teholla ja vie enemmän sähköä.
    Ainakaan minun pumpuissa kosteudenpoistossa ei pysty säätämään puhallusnopeuden lisäksi myöskään lämpötilaa.
    Itseasiassa siinä kosteudenpoistossa se kosteusvaurion riski on suurempi koska haluttua sisälämpötilaa ei voi asettaa ja pumppu jäähdyttää jatkuvasti sisälämpötilasta riippumatta.


   • Nyt puuhuu mies, eikä hiiri. Niin paljon täällä puhutaan täyttä puppua, nimenomaan viilennyksestä.


  • Makuuhuoneeseen, vanhan ikkunan tilalle AURINKOSUOJAIKKUNA. Siihen loppui hikoilu kesäaamuina.

  • Ottaako ilmalämpöpumppu (se sisäyksikkö...) korvausilmaa ulkoa vai ainoastaan kierrättää sisäilmaa?

   • ILP kierrättää sisäilmaa sisäyksikön kennon läpi.


  • Kierrättää sisäilmaa, joten olkaa erittäin tarkkoja suodattimen puhdistuksen kanssa.
   Meillä alkoi kova yskiminen kuukauden käytön jälkeen, kun emme ymmärtäneet puhdistaa suodatinta.

  • Naapuri kehui pelkkää jäähdytyslaitetta. Itse en Suomen lämpötiloissa kaipaa jäähdyttäviä laitteita.
   Ihmiset käyttävät pumppulaitteita väärin, eivät huollata eivätkä edes puhdista niitä. Siinä on suuri terveysriski.

   • Luojan onni, että lämmöntalteenottolaitteiden suodattimien vaihto siirtyi taloyhtiön vastuulle.
    Olen nähnyt suodattimia joita ei ole lähes kahteen vuoteen vaihdettu. Käsittämätöntä. mutta asukas on ajatellut :TALOYHTIÖN KONEESEEN EN KOSKE.


   • ^ tyhmyytesi on tuotu nyt koko kansalle julki, kiitos tästä.

    Taas kirjoissa ja kansissa yksi umpiluupää, joka ei tiedä, mitä eroa on ilmanvaihtokoneella ja ilmalämpöpumpulla. Mutta sehän ei estä huutelemasta periaatteella "tyhjä tynnyri".


   • Anonyymi kirjoitti:

    ^ tyhmyytesi on tuotu nyt koko kansalle julki, kiitos tästä.

    Taas kirjoissa ja kansissa yksi umpiluupää, joka ei tiedä, mitä eroa on ilmanvaihtokoneella ja ilmalämpöpumpulla. Mutta sehän ei estä huutelemasta periaatteella "tyhjä tynnyri".

    8 vuotta olen niitä asennellut, joten ihan vähän tiedän molemmista.
    "tyhjät tynnyrit on kyllä", molemmat potkot, mutta sinä et ole saanut vierasta sen jälkeen kun naapurin sika tapettiin. "pelle poika"-perkele.


   • Anonyymi kirjoitti:

    8 vuotta olen niitä asennellut, joten ihan vähän tiedän molemmista.
    "tyhjät tynnyrit on kyllä", molemmat potkot, mutta sinä et ole saanut vierasta sen jälkeen kun naapurin sika tapettiin. "pelle poika"-perkele.

    Vähän onkin se oleellisin asia viestissäsi. Paljon on vielä opittavaa jäljellä, mutta tuolla tahdilla elinikä loppuu kesken.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vähän onkin se oleellisin asia viestissäsi. Paljon on vielä opittavaa jäljellä, mutta tuolla tahdilla elinikä loppuu kesken.

    Eläkeläispappa on kateellinen nuorille ammattimiehille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eläkeläispappa on kateellinen nuorille ammattimiehille.

    Päätit siis pysyä tyhmänä koko ikäsi. Hyvin sujuu, näillä näytöillä.

    Vaatiko kovaakin ponnistelua vai tuliko ihan luonnostaan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Luojan onni, että lämmöntalteenottolaitteiden suodattimien vaihto siirtyi taloyhtiön vastuulle.
    Olen nähnyt suodattimia joita ei ole lähes kahteen vuoteen vaihdettu. Käsittämätöntä. mutta asukas on ajatellut :TALOYHTIÖN KONEESEEN EN KOSKE.

    ei jäähdytyslaitteiden tai ilmalämpöpumppujen suodattimia kuulu vaihtaa, vaan puhdistaa. Sekoitat varmaan ilmanvaihtokoneen suodattiiin, jotka pitäisi vaihtaa ainakin kerran vuodessa.

    Hyvän jäähdytyksen rivi- ja kerrostaloon saa alle 1500€ hintaan avaimet käteen periaatteella. Betoniseinän läpiviennistä voi tulla lisämaksua ja näitä hankintoja kannattaakin tehdä naapurien kanssa yhtä aikaa. Siinä voi säästää satasia.

    Jäähdytyksen asennus vaatii taloyhtiön luvan, joten se kannattaa hankkia jo ennen kesää.


  • Jos hankkii asuntoonsa laitteen itse niin sen huolto ei kuulu taloyhtiölle.

   • Lämmöntalteenotot on taloyhtiön omistuksessa, rivitaloyhtiössä. Ennen asukkaan piti huolehtia suodattimen vaihdosta itse. Nyt, keväällä vastuujakotaulukkooon tuli muutos : TALOYHTIÖ huolehtii vaihdosta. Myös tiskialttaa/pesualtaan hajulukkojen puhdistus siirtyi taloyhtiölle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lämmöntalteenotot on taloyhtiön omistuksessa, rivitaloyhtiössä. Ennen asukkaan piti huolehtia suodattimen vaihdosta itse. Nyt, keväällä vastuujakotaulukkooon tuli muutos : TALOYHTIÖ huolehtii vaihdosta. Myös tiskialttaa/pesualtaan hajulukkojen puhdistus siirtyi taloyhtiölle.

    Toistan: Jos hankkii asuntoonsa laitteen itse niin sen huolto ei kuulu taloyhtiölle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Toistan: Jos hankkii asuntoonsa laitteen itse niin sen huolto ei kuulu taloyhtiölle.

    Toistan: kukaan ei hanki asuntoonsa itse lämmöntalteenottolaitteistoa. Sen ylläpito ja huolto on aina taloyhtiön vastuulla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Toistan: kukaan ei hanki asuntoonsa itse lämmöntalteenottolaitteistoa. Sen ylläpito ja huolto on aina taloyhtiön vastuulla.

    MUTTA VASTUUJAKOTAULUKKOON on tullut vasta muutama kuukausi takaperin, että ENNEN OSAKKAALLE kuuluva suodattimien vaihto on siirtynyt taloyhtiön hoidettavaksi.

    Laitteet on hankkinut taloyhtiö, mutta vielä 2018 jokainen vaihtoi suodattimet itse. Samalla hajulukkojen puhdistusvastuu siirtyi taloyhtiöille, tosin siinäkin suositellaan aluksi viemärinavausaineen käyttöä, jopa muutenkin silloin tällöin.

    Lue ja selvitä asia, ennenkuin täällä meuhaat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Toistan: kukaan ei hanki asuntoonsa itse lämmöntalteenottolaitteistoa. Sen ylläpito ja huolto on aina taloyhtiön vastuulla.

    Otsikko: ilmalämpöpumppu vain jäähdytykseen. Se ei ole lämmön talteenottolaitteisto.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Otsikko: ilmalämpöpumppu vain jäähdytykseen. Se ei ole lämmön talteenottolaitteisto.

    > Otsikko: ilmalämpöpumppu vain jäähdytykseen. Se ei ole lämmön talteenottolaitteisto.

    Olleellisempaa olisi älytä, ettei ILP ole ilmanvaihtokone.

    ILPpien kehutaan joskus pilaavan sisäilmaa. Se onnistuu silläviisiin, että aiemmin on OK-ladossa pidetty kesällä ikkunat auki. Kuten painovoimaisen ilmanvaihdon kanssa kuuluukin - eihän se jaksa hoitaa hommiaan kuin kylmällä säällä.

    ILPin hankinnan jälkeen pidetään luukut tiukasti kiinni, ettei tule lämpö sisään. Samalla loppui ilmanvaihto. Mutta ääliö ei tätä tajua, kun kuvittelee että ILP = ilmanvaihtokone. Onhan siinä suodatinkin... tosin sen tehtävä on vain ehkäistä laitteen likaantumista. Ja onhan osaa markkinoitu myös "ilmanpuhdistimina". Tämä on yleensä toteutettu laitteeseen sisältyvän otsonoinnin avulla.

    Se otsonikaan ei välttämättä ihan kuningasidea ole...


   • Anonyymi kirjoitti:

    > Otsikko: ilmalämpöpumppu vain jäähdytykseen. Se ei ole lämmön talteenottolaitteisto.

    Olleellisempaa olisi älytä, ettei ILP ole ilmanvaihtokone.

    ILPpien kehutaan joskus pilaavan sisäilmaa. Se onnistuu silläviisiin, että aiemmin on OK-ladossa pidetty kesällä ikkunat auki. Kuten painovoimaisen ilmanvaihdon kanssa kuuluukin - eihän se jaksa hoitaa hommiaan kuin kylmällä säällä.

    ILPin hankinnan jälkeen pidetään luukut tiukasti kiinni, ettei tule lämpö sisään. Samalla loppui ilmanvaihto. Mutta ääliö ei tätä tajua, kun kuvittelee että ILP = ilmanvaihtokone. Onhan siinä suodatinkin... tosin sen tehtävä on vain ehkäistä laitteen likaantumista. Ja onhan osaa markkinoitu myös "ilmanpuhdistimina". Tämä on yleensä toteutettu laitteeseen sisältyvän otsonoinnin avulla.

    Se otsonikaan ei välttämättä ihan kuningasidea ole...

    "ILPin hankinnan jälkeen pidetään luukut tiukasti kiinni, ettei tule lämpö sisään. Samalla loppui ilmanvaihto."

    Loppuuko mielestäsi ilmanvaihto myös syksyllä ja talvella, kun ilmastointiluukkuja pidetään pääasiassa kiinni?


   • Anonyymi kirjoitti:

    "ILPin hankinnan jälkeen pidetään luukut tiukasti kiinni, ettei tule lämpö sisään. Samalla loppui ilmanvaihto."

    Loppuuko mielestäsi ilmanvaihto myös syksyllä ja talvella, kun ilmastointiluukkuja pidetään pääasiassa kiinni?

    > Loppuuko mielestäsi ilmanvaihto myös syksyllä ja talvella, kun ilmastointiluukkuja pidetään pääasiassa kiinni?

    Ei lopu ainakaan sun ladossa, missä tuuli puhaltaa seinistä läpi.

    Kesällä kuitenkin ilmanvaihto voi olla heikkoa, kun ei ole merkittävää lämpötilaeroa ulkoilmaan eikä sen seurauksena jatkuvaa ilmavuotoa rakenteen läpi.


  • Kiitos asiallisista vastauksista, voisi melkein piirtää ruksin seinään...

   Siis pitääkö suodatinta huoltaa kuukauden välein? Ja onko sen teho ilmanpuhdistimen kanssa mitenkään verrannollinen?

   -avaaja-

  • Kierrättää reilulla nopeudella sisäilmaa. Jos olet kova imuroimaan ja pöllyttämään mattoja niin kuukausi riittää. Muuten vähintään kerran viikossa suodattimen puhdistus.

   Lattiapinnat kannattaa myös mopittaa kostealla.

   • Perässävedettävän imurin poistoilma pöllyttää hienosti nurkissa piilossa olevan pölyn leijumaan sisäilmaan.
    Jos haluaa pölyttömän sisäilman, kannattaa olla imuroimatta. Jees.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Perässävedettävän imurin poistoilma pöllyttää hienosti nurkissa piilossa olevan pölyn leijumaan sisäilmaan.
    Jos haluaa pölyttömän sisäilman, kannattaa olla imuroimatta. Jees.

    Nykyimurit puhaltavat poistoilman ylöspäin. Mutta onhan se kiva keksiä selitykset sille, miksen ole jaksanut kämppääni puoleen vuoteen siivota...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nykyimurit puhaltavat poistoilman ylöspäin. Mutta onhan se kiva keksiä selitykset sille, miksen ole jaksanut kämppääni puoleen vuoteen siivota...

    Ei kun mulla on keskuspölynimuri, vittuilin vaan niille köyhille perässävedettävien omistajille.
    Kiva että sait syyn oll imuroimatta.


  • Hyvä huomio. Pölypilvi tukkeaa, sitten yskittää.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   85
   7163
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   6850
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   271
   4206
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   84
   3014