Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

valvottu koevapaus

j4d3

hei, kaipaan hieman jonkun fiksumman ja/tai semmoisen henkilön apua, jolla omaa kokemusta/tietoa valvotusta koevapaudesta ja sen rikkomisesta. eli mieheni tuomittii viime vuoden joulukuun lopulla 1.5v ehdolliseen vankeuteen ja hänen koeaika? päättyy joulukuussa 2016. mieheni baari illan päätteeksi (riidan seurauksena) kuristi toistaosapuolta sen verran rajusti, että miestäni epäillään pahoinpitelystä, eli hänhän nyt rikkoi ehdonalaistaan? kysymys kuuluukin, että kuinka pitkäksi aikaa mieheni joutuu istumaan nyt vankilassa, vai selviääkö hän uudella ehdonalaisella? kiitos vastauksista!

8

2145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 34rfdeg

      Ensiksi sinun tulee selvittää itsellesi termit.

      On ehdollinen vankeus, joka miehellesi nyt ilmeisesti on tuomittu aiemmasta hölmöilystään. Sillä on koeaika. Koeaika on yleensä selkeästi pidempi kuin se ehdollisena tuomittu rangaistus, ja sen koeajan aikana tehdyistä hölmöilyistä voi seurauksena olla sen ehdollisen rangaistuksen täytäntöönpano, eli vankilaan joutuminen.

      Ehdonalainen vapaus taasen on sitä, mihin ehdottomaan rangaistukseen tuomittu voi päästä tietyn vankeusajan jälkeen kun tuomiota vielä on jäljellä. Ehdonalaisessa vapaudessa on vähän samankaltainen kunnollakäyttäytymisvelvoite kuin ehdollisessa vankeudessa, eli hölmöily ehdonalaisessa voi palauttaa takaisin vankilaan kärsimään jäljellä olevaa tuomiota.

      Ja kyllä, pahoinpitely voi johtaa siihen, että tuo aiempi ehdollinen pannaan osin tai kokonaan täytäntöön. Riippuu siitä miten tuo uusi rikos punnitaan, ja mikä se aiempi rikos oli. Jos sekin oli henkeen ja terveyteen kohdistuva, niin todennäköisyys kasvaa.

      Ikävä kyllä se ehdollisen laukeaminen tuntuu olevan kohtuullisen harvinaista Suomessa ainakin jos uusi rikos on "vain" tavallinen pahoinpitely. Tokihan yhden "varoituksen" olisi jo pitänyt riittää kannustamaan käyttäytymään kunnolla, ja toisesta ei armoa enää tarvitsisi antaa, mutta ei se välttämättä laukea. Oikeudessa sen sitten näkee, joskin jo syyttäjän haasteessa esittämästä rangaistusvaatimuksesta voi vähän ennustaa.

      • 34rfdeg

        Ja otsikossa ja ensimmäisessä lausessasi mainitsemasi valvottu koevapaus muuten on sitten vielä ihan jotain muuta. Onnistuit siis yhden asian kohdalla sotkemaan kolme eri asiaa, valvotun koevapauden, ehdollisen vankeuden ja ehdonalaisen vapauden. Vähän menee jo vaikeaksi päätellä varmasti, mutta ilmeisesti se oli kuitenkin ehdollinen vankeus siihen kuuluvalla koeajalla, jonka "miehesi" (tosimieshän jättää moiset hölmöilyt vain vähäisemmille "miehille") sai aiemmasta hölmöilystään.


    • j4d3

      Kiitos asiallisesta kommentista. Mun moka, oon todella huono näissä asioissa. Eli siis 1.5v ehdollista vankeutta, koeaika päättyy tosiaanki joulukuussa 2016. "Ehdollinen rangaistus voidaan määrätä pantavaksi täytäntöön, jos tuomittu tekee koeaikana rikoksen, josta hänet tuomitaan ehdottomaan vankeuteen ja josta syyte on nostettu vuoden kuluessa koeajan päättymisestä"? Eli siis jos nyt tuomitaan, istuuko mieheni tuon 1.5vuotta? (Hän on enaikertalainen)

    • KäskeHölmöilläLisää

      Jos tuomitaan tästä tuoreesta tapauksesta, niin se mitä saa tästä uudesta tapauksesta, niin siihen lisätään aiempi tuomio. Eli tämän uuden pahoinpitelyn tuomio(jos menee edes oikeuteen), jos siitä tulee vaikka 6kk ehdotonta vankeutta, siihen lisätään tuo 1,5 vuotta, eli yhteensä 2 vuotta ehdotonta vankeutta. Koska on ensikertalainen, niin lusimista jää tasan 1 vuosi. Josta todennäköisesti on suljetussa vankilassa n.4 kuukautta, avotalossa n. 4 kuukautta ja loput n.4 kk kotona koevapaudessa. Tossa esimerkki miten voi mennä, jos ei tuomion aikana hölmöile.

      • j4d3

        kiitos asiallisesta vastauksesta! osaatko viel kertoa, et vaikuttako vähän yli 2kk:n tutkintavankeus ensikertalaisuuteen?


      • jore4

        Nimimerkille: KäskeHölmöilläLisää, ei mene noin, kuten mainitsit viimeisimmässä viestissäsi.


      • jore4
        j4d3 kirjoitti:

        kiitos asiallisesta vastauksesta! osaatko viel kertoa, et vaikuttako vähän yli 2kk:n tutkintavankeus ensikertalaisuuteen?

        Tutkintavankeus ei ole rangaistus, vaan esitutkinnan ja oikeudenkäynnin aikana toteutettava pakkokeino.Jos ei ole ollut 3 vuoteen vankilassa niin on ensikertalainen.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe