Yksityisgyneen ei enää varaa

kyykyssä

Käynti yksityisellä gynellä. Hinnat kovat ja KELA
-korvaus naurettavan pieni. KELA korvasi 60 e, itse maksoin 245e! Jatkossa pakko hoitaa kaikki terveyskeskuksessa, jos sinne joskus ajan saa. Tällaiset hinnat tekevät naisista todella eriarvoisia. Kaikille kuuluisi yhtä hyvä hoito, mutta tämä oli ainakin minun yksityisen gynen käyntieni loppu. PS pelkkä vastaanotto hinta 99e, loput ultraäänestä, papasta, pipelle-näytteestä, päälle toimistomaksu 15,50. Vähempi varaisten hoitoon pääsy hidastuu ihan varmasti näillä hinnoilla. Ensin pitää saada julkisella tk-lääkärin aika ja sitten odottaa aikaa julkisen puolen gynelle. Hidas tie tk:n kautta tietojeni mukaan.

13

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HurjatOnMaksut

      Hinnat ovat kyllä hirveitä, ja nuo kaikki perusmaksut joutuu maksamaan, vaikka ei tarvitsisi kuin jonkun pienen jutun. Esim. jos tarvitsee pelkän ultran, niin joutuu maksamaan lääkärikäynnistäkin, vaikka olisi juuri käynyt lääkärintarkastuksessa eikä siten tarvitse sitä.

      Hintoja kannattaa edes yrittää kilpailuttaa. Nämä kaksi suurta terveysalan kartellia ovat kartettavia, sillä niissä on kalleinta. Ja sitä kalliimmaksi käy mitä enemmän ne saavat vallattua yrityksiä. Missä vain on joku pienempi firma tai yrittäjä, niin kannattaa kysyä sieltä, josko olisi edes vähän huokeampi.

    • HurjatOnMaksut

      Ja vertailuna, että silmälääkärissä maksoin 80 e puolen tunnin käynnistä, jossa näön ja silmänpohjan tarkistus, silmänpainemittaus ja silmälasiresepti (jolla näin paljon paremmin kuin optikon määräämillä laseilla). Gynellä 10 minuutin ultra maksoi pari sataa.

    • Molempia_käyttävä

      "PS pelkkä vastaanotto hinta 99e, loput ultraäänestä, papasta, pipelle-näytteestä, päälle toimistomaksu 15,50."
      Terveyskeskuslääkäri voi tehdä yksinkertaisemmat tutkimukset, joten käynti voi olla ilmainenkin (riippuu kunnasta). Määrätyn ikäkauden naiset pääsevät kunnan järjestämään ilmaiseen papa-seurantaan. Laboratoriokokeita otetaan terveyskeskuksessakin, mutta joitakin tutkimuksia varten joudutaan lähettämään edelleen tutkimuksiin koska gynekologeja ei yleensä ole terveyskeskuksissa. Tuossa sitten tuleekin iso kynnys, terveyskeskuksesta lähetetään jatkotutkimuksiin hyvin nihkeästi ja lisätutkimuksiin pitää olla todella selvä tarve.
      Valitettavasti yksityisgynelle joutuu menemään, mutta aina ei ole pakko käyttää sitä kalleinta lääkärikeskusta.

    • jhgälöljhölkö

      Olin ensin pitkään käymättä lainkaan gynellä. Sitten varasin TK:hon. Ongelma oli pitkä jonotusaika, kun ei ollut kiireinein juttu. Eli joutui laskemaan, milloin sattuu menkat. Mielestäni tutkimus oli kuitenkin asiallinen. Olen hoikka, joten munasarjatkin sai palpoitua. Jos jotain erikoista olisi tuntunut, niin toki tk-lääkärikin olisi laittanut lähetteen eteenpäin. PAPA:t otan joukkoseulonnoissa ja tarvittaessa otetaan infektioinäytteitä sukupuolipolilla. Ehkäisypolitkin on olemassa, jos on ehkäisyn tarvetta. Kai sielläkin voidaan tarvittaessa jotakin katsoa ja tutkia?

      Yksityislääkärillä pitää olla sen verran itsepäinen, että kieltäytyy tarpeettomista tutkimuksista. Sillä saa hallittua kustannuksia. Ultraa, papaa ym. ei ole välttämättä pakko ottaa.

      Ainakin täällä Helsingissä on isoja eroja terveysasemien toiminnassa. Toisista paikoista aikaa ei saa lainkaan, toisista seuraavana päivänä. Vaihdoin tk:ni sellaiseen, jossa on lyhimmät jonot. Jos jotain gynekologista oireilua ilmenee, aion jatkossakin mennä tk:hon.

    • vali-vali-vali

      Sillälailla. Sait ruhtinaalliset 60e korvausta vaivoista jotka varmasti ois ollu vältettävissä miettimällä vähemmän ja sitte vaan kuitenki valitat. Mitä luulet, miten paljon oisit saanu korvauksia valtiota, jos asuisit jossain afrikan maassa missä lapset kuolee nälkään?

      t:Rosvoroope(varastettu)

      • Roope_pois_täältä

        Jaaha köyhyyskortti kortti käytetty!
        Kuinka paljon lähetät rahaa kuukausittain afrikan lapsille?
        Jätätkö käymätä lääkärissä vaikka olisi kuinka paha sairaus jotta et veisi rahaa afrikan nälkäisiltä.


      • TraagisiaSeurauksia

        Roopen mutsilla ei ollut varaa uusia e-pillerireseptiä 15 vuotta sitten. :(


      • kaksivastausta
        TraagisiaSeurauksia kirjoitti:

        Roopen mutsilla ei ollut varaa uusia e-pillerireseptiä 15 vuotta sitten. :(

        siis ensinnäkin. En lähetä yhtään rahaa minnekkään ja kyllä käyn lääkärissä, jos asiaa on(mitä on kyllä todella harvoin). Mutta jos joskus joudun käymään, en ala valittamaan asiasta/korvauksista(vinkki,vinkki). Toiseksikin. Joo, ei käyttäny äiti e-pillereitä ja siksi olen sinuakin täällä nyt viisastamassa. Ilman minua olisit jo mennyt eksyksiin, joten opettele kiittämään.

        t:Rosvoroope


      • Häivy_palstalta
        kaksivastausta kirjoitti:

        siis ensinnäkin. En lähetä yhtään rahaa minnekkään ja kyllä käyn lääkärissä, jos asiaa on(mitä on kyllä todella harvoin). Mutta jos joskus joudun käymään, en ala valittamaan asiasta/korvauksista(vinkki,vinkki). Toiseksikin. Joo, ei käyttäny äiti e-pillereitä ja siksi olen sinuakin täällä nyt viisastamassa. Ilman minua olisit jo mennyt eksyksiin, joten opettele kiittämään.

        t:Rosvoroope

        Vastauksesi NAISTENtautipalstalla on enimmäkseen niin hölmöjä ettei kiitokseen ole mitään aihetta.
        Oletko joku perverssi jota kiinnostaa lukea naistentaudeista ja kirjoittaa hölmöjä ja täysin asiattomia vastauksia.


    • t35w4y5

      vali-vali-vali kuules, gynekologi. ulkomailla, köyhissä maissa yleensä on iLMAISIA naisten terveysklinikoita, juurikin sen takia että rikkaat länsimaat säälistä hoitavat raskaanaolevia naisia, monien muuten leviävien tautien takia.Punaisen ristin klinikat,mm. Jos ei ole afrikan naisilla rahaa,niin ei ne voi korkeita hintoja heiltä pyytääkään!

      • voisitkotarkentaa

        Kiitos mutta en omista kyseistä titteliä vaikka kovasti yritän teitä olla auttamassa tällä palstalla(ette ole kovin kiitollista porukkaa). Viestisi on epäselvä: auttavatko 'rikkaat länsimaat'(kreikka esim??) afrikkaa säälistä vai tautien pelosta?

        t:Rosvoroope


    • eisovikukkarolle

      Kyllä minäkin pöyristyin taas gynen hintaa.
      Juuri nyt, olen löytänyt gynen, joka ajatusmaailmaltaan sopii minulle.
      Ehkä ensi kerralla on kuitenkin mietittävä edullisempaa keinoa.

    • VMPvmp

      VMP! Mä kävin neuvolan puolella hakemassa uuden e-pillerireseptin ja samalla otettiin papa, ei maksanu mitään ja ajan sain 3 viikon päähän ja nainen vielä sano, että valitettavasti on jonoa... Tyhmät käyttää yksityisiä eikä ota selvää mahdollisuuksista. Koskaan en ole joutunut yksityisellä käymään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe