Yksityisgyneen ei enää varaa

kyykyssä

Käynti yksityisellä gynellä. Hinnat kovat ja KELA
-korvaus naurettavan pieni. KELA korvasi 60 e, itse maksoin 245e! Jatkossa pakko hoitaa kaikki terveyskeskuksessa, jos sinne joskus ajan saa. Tällaiset hinnat tekevät naisista todella eriarvoisia. Kaikille kuuluisi yhtä hyvä hoito, mutta tämä oli ainakin minun yksityisen gynen käyntieni loppu. PS pelkkä vastaanotto hinta 99e, loput ultraäänestä, papasta, pipelle-näytteestä, päälle toimistomaksu 15,50. Vähempi varaisten hoitoon pääsy hidastuu ihan varmasti näillä hinnoilla. Ensin pitää saada julkisella tk-lääkärin aika ja sitten odottaa aikaa julkisen puolen gynelle. Hidas tie tk:n kautta tietojeni mukaan.

13

79

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • HurjatOnMaksut

   Hinnat ovat kyllä hirveitä, ja nuo kaikki perusmaksut joutuu maksamaan, vaikka ei tarvitsisi kuin jonkun pienen jutun. Esim. jos tarvitsee pelkän ultran, niin joutuu maksamaan lääkärikäynnistäkin, vaikka olisi juuri käynyt lääkärintarkastuksessa eikä siten tarvitse sitä.

   Hintoja kannattaa edes yrittää kilpailuttaa. Nämä kaksi suurta terveysalan kartellia ovat kartettavia, sillä niissä on kalleinta. Ja sitä kalliimmaksi käy mitä enemmän ne saavat vallattua yrityksiä. Missä vain on joku pienempi firma tai yrittäjä, niin kannattaa kysyä sieltä, josko olisi edes vähän huokeampi.

  • HurjatOnMaksut

   Ja vertailuna, että silmälääkärissä maksoin 80 e puolen tunnin käynnistä, jossa näön ja silmänpohjan tarkistus, silmänpainemittaus ja silmälasiresepti (jolla näin paljon paremmin kuin optikon määräämillä laseilla). Gynellä 10 minuutin ultra maksoi pari sataa.

  • Molempia_käyttävä

   "PS pelkkä vastaanotto hinta 99e, loput ultraäänestä, papasta, pipelle-näytteestä, päälle toimistomaksu 15,50."
   Terveyskeskuslääkäri voi tehdä yksinkertaisemmat tutkimukset, joten käynti voi olla ilmainenkin (riippuu kunnasta). Määrätyn ikäkauden naiset pääsevät kunnan järjestämään ilmaiseen papa-seurantaan. Laboratoriokokeita otetaan terveyskeskuksessakin, mutta joitakin tutkimuksia varten joudutaan lähettämään edelleen tutkimuksiin koska gynekologeja ei yleensä ole terveyskeskuksissa. Tuossa sitten tuleekin iso kynnys, terveyskeskuksesta lähetetään jatkotutkimuksiin hyvin nihkeästi ja lisätutkimuksiin pitää olla todella selvä tarve.
   Valitettavasti yksityisgynelle joutuu menemään, mutta aina ei ole pakko käyttää sitä kalleinta lääkärikeskusta.

  • jhgälöljhölkö

   Olin ensin pitkään käymättä lainkaan gynellä. Sitten varasin TK:hon. Ongelma oli pitkä jonotusaika, kun ei ollut kiireinein juttu. Eli joutui laskemaan, milloin sattuu menkat. Mielestäni tutkimus oli kuitenkin asiallinen. Olen hoikka, joten munasarjatkin sai palpoitua. Jos jotain erikoista olisi tuntunut, niin toki tk-lääkärikin olisi laittanut lähetteen eteenpäin. PAPA:t otan joukkoseulonnoissa ja tarvittaessa otetaan infektioinäytteitä sukupuolipolilla. Ehkäisypolitkin on olemassa, jos on ehkäisyn tarvetta. Kai sielläkin voidaan tarvittaessa jotakin katsoa ja tutkia?

   Yksityislääkärillä pitää olla sen verran itsepäinen, että kieltäytyy tarpeettomista tutkimuksista. Sillä saa hallittua kustannuksia. Ultraa, papaa ym. ei ole välttämättä pakko ottaa.

   Ainakin täällä Helsingissä on isoja eroja terveysasemien toiminnassa. Toisista paikoista aikaa ei saa lainkaan, toisista seuraavana päivänä. Vaihdoin tk:ni sellaiseen, jossa on lyhimmät jonot. Jos jotain gynekologista oireilua ilmenee, aion jatkossakin mennä tk:hon.

  • vali-vali-vali

   Sillälailla. Sait ruhtinaalliset 60e korvausta vaivoista jotka varmasti ois ollu vältettävissä miettimällä vähemmän ja sitte vaan kuitenki valitat. Mitä luulet, miten paljon oisit saanu korvauksia valtiota, jos asuisit jossain afrikan maassa missä lapset kuolee nälkään?

   t:Rosvoroope(varastettu)

   • Roope_pois_täältä

    Jaaha köyhyyskortti kortti käytetty!
    Kuinka paljon lähetät rahaa kuukausittain afrikan lapsille?
    Jätätkö käymätä lääkärissä vaikka olisi kuinka paha sairaus jotta et veisi rahaa afrikan nälkäisiltä.


   • TraagisiaSeurauksia

    Roopen mutsilla ei ollut varaa uusia e-pillerireseptiä 15 vuotta sitten. :(


   • kaksivastausta
    TraagisiaSeurauksia kirjoitti:

    Roopen mutsilla ei ollut varaa uusia e-pillerireseptiä 15 vuotta sitten. :(

    siis ensinnäkin. En lähetä yhtään rahaa minnekkään ja kyllä käyn lääkärissä, jos asiaa on(mitä on kyllä todella harvoin). Mutta jos joskus joudun käymään, en ala valittamaan asiasta/korvauksista(vinkki,vinkki). Toiseksikin. Joo, ei käyttäny äiti e-pillereitä ja siksi olen sinuakin täällä nyt viisastamassa. Ilman minua olisit jo mennyt eksyksiin, joten opettele kiittämään.

    t:Rosvoroope


   • Häivy_palstalta
    kaksivastausta kirjoitti:

    siis ensinnäkin. En lähetä yhtään rahaa minnekkään ja kyllä käyn lääkärissä, jos asiaa on(mitä on kyllä todella harvoin). Mutta jos joskus joudun käymään, en ala valittamaan asiasta/korvauksista(vinkki,vinkki). Toiseksikin. Joo, ei käyttäny äiti e-pillereitä ja siksi olen sinuakin täällä nyt viisastamassa. Ilman minua olisit jo mennyt eksyksiin, joten opettele kiittämään.

    t:Rosvoroope

    Vastauksesi NAISTENtautipalstalla on enimmäkseen niin hölmöjä ettei kiitokseen ole mitään aihetta.
    Oletko joku perverssi jota kiinnostaa lukea naistentaudeista ja kirjoittaa hölmöjä ja täysin asiattomia vastauksia.


  • t35w4y5

   vali-vali-vali kuules, gynekologi. ulkomailla, köyhissä maissa yleensä on iLMAISIA naisten terveysklinikoita, juurikin sen takia että rikkaat länsimaat säälistä hoitavat raskaanaolevia naisia, monien muuten leviävien tautien takia.Punaisen ristin klinikat,mm. Jos ei ole afrikan naisilla rahaa,niin ei ne voi korkeita hintoja heiltä pyytääkään!

   • voisitkotarkentaa

    Kiitos mutta en omista kyseistä titteliä vaikka kovasti yritän teitä olla auttamassa tällä palstalla(ette ole kovin kiitollista porukkaa). Viestisi on epäselvä: auttavatko 'rikkaat länsimaat'(kreikka esim??) afrikkaa säälistä vai tautien pelosta?

    t:Rosvoroope


  • eisovikukkarolle

   Kyllä minäkin pöyristyin taas gynen hintaa.
   Juuri nyt, olen löytänyt gynen, joka ajatusmaailmaltaan sopii minulle.
   Ehkä ensi kerralla on kuitenkin mietittävä edullisempaa keinoa.

  • VMPvmp

   VMP! Mä kävin neuvolan puolella hakemassa uuden e-pillerireseptin ja samalla otettiin papa, ei maksanu mitään ja ajan sain 3 viikon päähän ja nainen vielä sano, että valitettavasti on jonoa... Tyhmät käyttää yksityisiä eikä ota selvää mahdollisuuksista. Koskaan en ole joutunut yksityisellä käymään.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   3400
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1599
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   1025
  4. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   437
   957
  5. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   956
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   893
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   73
   780
  8. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   737
  9. Sille jollekin, edelleen tunnistat kyllä

   Jatkamme siitä mihin jäimme. Tekniikkakin meni kauhusta polvilleen kun rikoimme rajat. Edelleen on vielä verkko avaamatta. Nyt huomaat, että pidät si
   Ikävä
   117
   727
  Aihe