Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Opettajat ja kiusaamisen selvittely koulussa

asiilannimm

Voisiko joku kertoa, että mikä on kehystuntien määrä ala-asteella?

Meidän koulussa lievä pahoinpitely hoidettiin siten, että hakkaaja ja hakattu lähetettiin kotiin. Vanhempiin ei otettu yhteyttä yms.

Selvittelyssä sitten ilmeni, että "opettaja ei ehtinyt antaa jälki-istuntoa kun oli kiire kokoukseen toiseen kouluun". Onko siis nämä hallintoasiat tärkempiä kuin lasten turvallisuus koulussa?

Ja sitten kun tätäkin asiaa tutkittiin, niin koulussa mietittiin "että kiusataanko vai eikö kiusata". Tutkittiin mikroskoopin kanssa (kymmeniä tuntejä pelkästään tähän työhön), että "kiusataanko vai ei". Ja päätös EI TMP. Lyöjä saa lyödä kun on sosiaalisesti jäljessä muita ja koulu antaa tämä pojan kasvaa siten, että lyö muita...poika on kumminkin 10-vuotias, joten kohta alkaa kyllä sattumaan muihin kun poika voimistuu.

Rehtori kumminkin suojelee poikaa.. Pojan kotiin ei oteta yhteyttä vaikka aluepäällikkö näin jo kehoitti. Poika ei käy kuraattorilla vaan muut pojat luokalta käyvät kuraattorin juttusilla yms.

Kuinka tällainen kiusaajan suojelu on mahdollista? Entinen opettaja sai kurin pidettyä, mutta nyt uusia opettaja on täysin selkärangaton, joka uskoo kaiken mitä ongelmapoika hänelle kertoo. Koko muu luokka kärsii ja pelkää.

13

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lentsu-Leena

      Oletko asianosainen, vai mistä tiedät, ettei riitapukareiden koteihin otettu yhteyttä? Lievä pahoinpitely? Mistä tämä rikosnimike on tullut? Oma määritelmäsi?

      Tiedätkö, mistä asiasta oli kyse toisessa koulussa pidettävässä kokouksessa? Ehkä ei ollutkaan olettamasi "hallintoasiat", vaan vaikkapa ongelmaisen oppilaan koulun vaihto. Olisiko lasten turvallisuus koulussa lisääntynyt, jos riitapukarit olisivat saaneet istumista?

      Väität, että lyöjä saa lyödä. Ei kenelläkään koulussa ole lupaa lyödä ketään, päinvastoin, se on nimenomaan kielletty. Silti sitä tapahtuu välillä.

      Rehtori suojelee tätä toisia lyövää poikaa? Ihan totta vai? Se, että kotiin ei oteta yhteyttä (ollenkaanko milloinkaanko? Mistä tiedät?), saattaa johtua esimerkiksi siitä, että koti ei pysty vastaamaan näihin yhteydenottoihin joko yhtään mitään tai sitten ei tilannetta parantavalla tavalla, ehkä jopa pahentavalla. Tällaiset asiat ovat kyllä opettajan ja rehtorin tiedossa, mutta luonnollisestikaan niistä ei puhuta mitään luokkakavereiden vanhemmille.

      Mistä tiedät, että poika ei käy kuraattorilla? Koulukuraattorin asiakkuus ei ole julkista tietoa. Ehkäpä kyseisellä lapsella tai perheellä on lastensuojelun, kasvatusneuvolan tai lastenpsykiatrian asiakkuus.

      Kyllä opettajat, kuraattorit, rehtorit ja muu koulun henkilökunta tekeevät aina parhaansa kitkeäkseen epätoivotun käyttäytymisen. Silti sitä välillä ilmenee - niin koulussa kuin ihan koko yhteiskunnassakin.

      • tutkitaan_ei_hutkita

        Aukoton kirjoitus. Hyvä! Toivottavasti tuo aloittaja oppii tuosta jotakin.


      • usiouihiuouou

        Ap. Mistä sinä sitten tiedät kyseenalaistaa kirjoitustani? Oletko jonkinsortin kyynikko?

        Siis monissä kouluissa halutaan vaieta koulun maineen säilyttämiseksi väkivaltatapauksista. Niin meidänkin koulussa. Oppilaita on kielletty puhumasta koulun asioita kotona ja mistä tiedän tämän. No siitä kun 5 luokan oppilasta on kertonut asian kotonaan. Sinä varmaan sanot, että ne valehtelee yms.

        Hakatulle pojalle tuli fyysisisä vammoja mm. verta. Valokuvasta näin. Luulitko, että olin kuvitellut koko asian? Lapset puhuvat myös kotona ja meillä ainakin puhuvat eivätkä valehtele.

        Tämäkin palsta taitaa vilistä aikuisia, jotka ovat työpaikkakiusaajia ja varmasti olleet koulussa koulukiusaajia.

        Aina joku jaksaa uskoa siihen, että koulussa tehdään sen kaikista paras - ei tehdä. Yleensä kiusatun ongelmia vähätellään. Miksi sitten Suomessa on niin paljon koulukiusaamista ja rakatkaisua ei löydy?

        Opettajan työ ei ole mitään rakettitiedettä - ja pitkä kesälomat varmasti helpottavat jos talvella on ollut raskasta...


    • kuisaajako

      Niinpä, kumpi kiusaa ja kumpaa. Aika usein lyöminen alkaa siitä, että toista kiusataan henkisesti esim haukkumalla ja tiedetään, että toinen kimpaantuu siitä, Yleensä on syitä molemmissa, ja jos henkisesti kiusaaja on aloittaja, hän on kiusaaja ei välttämättä se joka lyö.

      • asiila1233

        No tässä tapauksessa aina sama poika on se toinen osapuoli. Yli yksi ja sama poika on aina osallisena rähinässä yms. Enpä osaa tuosta tehdä kuin yhden johtopäätöksen. Kiusaamisen sallivat varmasti päättelevät taas omiaan. Kertokaa miksi aina yksi poika on joka konfliktissa mukana?


    • 09ri790s11

      Jos opet ei pysty hoitamaan koulukiusaamista niin virkavapaalle mars. Palkan maksaa veronmaksaja. Ei lääkärikään voi jättää hoitamatta potilaitaan - esim. vähättelemällä ongelmaa. Kuten moni opettaja tekee eli vähättelee jos joku kertoo kiusaamisesta. Eli työmoraali on heikko ja opettaja laiska.

      • koijoki

        "Ei lääkärikään voi jättää hoitamatta potilaitaan - esim. vähättelemällä ongelmaa."
        Hyvin vitsin murjaisit. Meinaatko, että näin ei olisi koskaan, suorastaan usein, käynyt?
        Ongelmien selvittelya vaikeuttaa mm. "virkavapaalle mars" -vanhemmat, jotka tietävät opettajan ammatin, ja miten se hoidetaan, paremmin kuin omat taskunsa.


      • treeq
        koijoki kirjoitti:

        "Ei lääkärikään voi jättää hoitamatta potilaitaan - esim. vähättelemällä ongelmaa."
        Hyvin vitsin murjaisit. Meinaatko, että näin ei olisi koskaan, suorastaan usein, käynyt?
        Ongelmien selvittelya vaikeuttaa mm. "virkavapaalle mars" -vanhemmat, jotka tietävät opettajan ammatin, ja miten se hoidetaan, paremmin kuin omat taskunsa.

        Ainakin opet ehtii istua palavereissä yms. Ja sitten näissä palavereissä mietitään, että kiusataanko vai ei. Lopputulos - ei tmp..

        Lääkärivala velvoittaa mutta opettajat saavat vähätellä ongelmaa.


      • kjskjs
        treeq kirjoitti:

        Ainakin opet ehtii istua palavereissä yms. Ja sitten näissä palavereissä mietitään, että kiusataanko vai ei. Lopputulos - ei tmp..

        Lääkärivala velvoittaa mutta opettajat saavat vähätellä ongelmaa.

        Turhaan kadehdit opettajia. Ja tokkopa vielä on myöshäistä, ehdit hakea yliopistoon ensi syksyksi. Luet ktm-paperit ja menet ja uudistat koko touhun.


    • opex

      Ihan tällainen villi ajatus tuli, että voisikohan se kiusaaminen olla ihan sen kiusaajan vika. Jos kiusaaja on alaikäinen, on asia hänen huoltajiensa vastuulla.

      Opettajat lienevät ainoa ammattiryhmä, jonka katsotaan olevan vastuussa luonnehäiriöisten käytöksestä. Kuka syyttää taloyhtiön puheenjohtajaa siitä, että kyttämummon kiusantekoa ei saada loppumaan? Tai poliisia siitä, että Siwaan taas murtauduttiin?

      Ottakaa nyt aikuiset ihmiset omat asianne omiin käsiin. Mitä te opettajille ensimmäisenä itkette? Ongelma on perheiden välinen. Jos se ei puhumalla ratkea, ottakaa yhteys poliisiin ja lastensuojeluun.

      Vaikka opettaja omistaisi asialle koko elämänsä, hän ei voi muuttaa psykopaatin alkua kivaksi luokkakaveriksi tai pakottaa ketään kenenkään ystäviksi tai estää takanapäin pahanpuhumista.

      Kaiken kukkuraksi tämän yrittäminenkään ei ole opettajan työtä! Emme ole saaneet siihen koulutusta, eikä siitä myöskään makseta palkkaa! Paljon enemmän asian eteen kuitenkin tehdään kuin vaikkapa 80-luvulla.

    • ellivqwetewq

      Mitenkä sitten koulussa tapahtuva kiusaaminen saadaan kuriin? Ei vanhemmat voi mennä koululle selvittämään asioita. Koulun ulkopuolella tapahtuva kiusaaminen on eri asia. Just oli lehdessä juttua jossa kerrottiin että opettajilla teoria hallussa mutta koulumaailma todellisuus kateissa. Meillä opettajana nuori nainen. On ollut varmasti hyvä koulussa mutta täysin lapanen koulussa. Ei saa kuria pidettyä eikä muutakaan järjestystä. Toisella luokalla myös naisope joka ei saa kuria pidettyä. Oppilaat jopa hyppivät pulpeteilla. Kyse toka luokkalaisista.

      • opex

        Joo kyllä ne on sitten surkeita ne naisopet.

        Ihan tällainen villi ajatus tuli, että mikähän mahtaa olla lapsissa ja perheissä vikana, kun ihan pöydillä hypitään. Voisiko jopa ajatella, että olisi kodin velvollisuus opettaa, että pöydillä ei hypitä eikä kavereita kiusata. Näin ope vois keskittyä siihen, mihin on koulutettu ja mistä saa palkan eli - mikäs se koulun ydintehtävä nyt sitten taas olikaan - opettamiseen!


      • asialjkjsjflsjfk

        Aivan, mutta jotkut eivät opeta kotona käytöstapoja ja sitä, että toisia pitää kunnioittaa. Sitten lapset oirehtivat koulussa kun sieltä puuttuu järkevä kuri.

        Meidän tapauksessa lyöjän vanhemmat eivät myönnä, että heidän lapsessa on vikaa. Mielestäni on outoa, että poika lyö koulussa luokkatovereitaan. Poika on vielä verbaalisesti lahjakas ja saa selitettyä asiat aina itselle myönteiseksi. Miten voi olla, että se luokan hiljainen ja ujo on sitten yhtäkkiä muuttunut provosoivaksi kiusaajaksi, joksi tämä lyöjä häntä väittää. Ja kaikki muutkin luokanpojat ovat samanlaisia...

        Kyllä opettajien pitää saada luokka haltuun, tässä tapauksessa jo kolmatta vuotta sama poika pyörittää luokan opettajaa ja opettaja uskoo kaiken.

        Tiedoksi vain, että se sattuu ihan oikeasti jos jäämurikalla isketään toista päähän tai hakataan maassa makaavaa. Ja tämän kaiken tämä terroristi saa selitettyä toisten viaksi.

        Meidänkin koulussa on luokanopettajat n. 26-vuotiaita naisia, joilla ei ole mitään käsitystä siitä mitenkä tämä maailma oikein toimii. Tuntuu, että heidän suurin ongelma on, että rakennekynnet ovat katkenneet yms. teoria on hallussa, mutta käytäntö aivan metsässä.

        Kyllä naisopet ovat ihan hyviä, mutta uskoisin, että esim. oikea työharjoittelu eritysopettajan ohjauksessa avaisi heidän silmänsä. Ystäväni on nuori naisope, mutta hänelle on selvästi luokka hallussa...hän ei puutu jokaiseen pikku-unohdukseen esm. jos vihko puuttuu vaan pitää kurin ja järjestyksen ja keskustelee oppilaiden ja huoltajien kanssa jos tarvetta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      66
      1234
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe