Syy huonoon menestykseen

nolojuttu

hiihdossa on se ettei suomalaisilla miehillä ole vauhtikestävyyttä ja etenkin vapaalla myös hiihtotekniikka on muita paljon jäljessä. Harjoitellaan, mutta harjoitellaan väärin, eikä valmennusjohdolla ole käsitystä miten yksilön pitää harjoitella. Kyllä tulee taas Dahlenia ikävä, Sothsissa saatiin sentään mitaleja ja uusia kykyjä esille. Nyt nekin ovat sammuneita "tähtiä".
Naisilla on tilanne parempi, ja siellä vauhtikestävyys, intervalliharjoittelu ja hiihtotekniikan hiominen tekisi huippuhiihtäjiä.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Faktaaa

      huonoon menestykseen löytyy korvienvälistä. Suomalaisten pää ei kestä noin valtavia yleisömääriä,eikä noin hyviä kilpailijoita. Ennen ei suomalaiset menesty, ennen kuin otetaan mukaan henkinen valmennus. näin vaan menee.

      • tuskin_auttaa

        Suomessa vain hiihdon pariin ajautuu ne, jotka ei muissa lajeissa pärjää. Vertaa vaikka norjalaisten ja suomalaisten hiihtäjien fyysistä ulkonäköä, kuin eri planeetalta.


      • ghgfhgh
        tuskin_auttaa kirjoitti:

        Suomessa vain hiihdon pariin ajautuu ne, jotka ei muissa lajeissa pärjää. Vertaa vaikka norjalaisten ja suomalaisten hiihtäjien fyysistä ulkonäköä, kuin eri planeetalta.

        Iivo Niskanen joka juoksee coopperin yli 4000m. Joku Kimi Räikkönen pääsee hädin tuskin 3000m. Milloin olet minkään formulakuljettajan edes nähnyt hengästyvän? Puhumattakaan mistään lihasvoimasta. Kimihän on ihan täysin rääpäle.


      • AntaakoSiivetHuussiinkin

        Mutta Kimi ajaa autolla 300 km/h...Iivo fillarilla max 30 km/h RedBull tölkki kädessä ja paperipussi päässä. Siinä meillä oikein kestävyysurheilijoiden kuningas. Nytkin savet housuissa himassa, kun ei uskaltanut lähteä enää edes Salpparille. Tosin nyt joku muu on siellä viimeisten joukossa.


    • mieslappi39

      Ei vauhtikestävyydessä ole mitään vikaa, vaan siinä ettei löydy kovan vauhtikestävyyden jatkoksi enää sitä viimeistä 5%:n puristusta, jonka saa kehitettyä äärimmäisillä maitohappoharjoituksilla. "Kirjaviisaat" maitonaamat eivät vaan uskalla tehdä sitä kun pelkäävät että henki lähtee sellaisia treenejä tehtäessä.

    • suurin_vika

      Huonoista ei saa hyvää millään.

      • mieslappi39

        Kaikki ala-asteikäiset aktiivisesti urheilua harrastamattomat kerättävä kokoon, ja heille järjestettävä valtakunnallisia kuntotestejä tyyliin 80-luku, joiden avulla saadaan selville varsin pian kenestä voisi mahdollisesti tulla joskus huippu-urheilija.

        Tämä nykyinen "lähdetäänpä kokeilemaan" -meininki ei tuo huippulahjakkuuksia koskaan esiin, kun kaiken taustalla on vielä rikkaat vanhemmat ja heidän tuttunsa joilla on varaa sponsoroida keskinkertaisia lapsiaan kymmenillä suksipareilla. Sitten käy niin että moni lahjakkaampi jää vaille kunnon välineitä, asianmukaista valmennusta, ja sitä kautta ikävä kyllä mahdollisuutta antaa varhaisia näyttömahdollisuuksia.

        Muistellessani kaukaista 80-lukua, sitä aikaa kun kaikkien tuli "antaa näyttöjä" koulussa omasta kunnostaan, niin oli päivänselvää kenellä oli liikunnallisuutta ja kenellä taas ei. Se selvisi kaikille, koska meidän oli aina pakko antaa kaikkemme, sillä kuri koulussa vaati sitä että ei saanut antaa periksi. Opettajien auktoriteetti oli yhtään liioittelematta valtavan suuri. Uskon että kaikki em. asiat olisivat voineet olla melko hyvin yleistettävissä myös muihin kouluihin, sekä ylempiinkin opintoasteisiin, sillä jo 80-luvun yleinen kulttuurinen ilmapiiri tuki kovempaa kasvatusta kuin nykyään. Liikunnallisuutta vielä arvostettiin, sekä sen kautta saatavaa terveyttä ja hyvinvointia.


      • EiariPitopohja

        No eipä tuolla perusjampoille ja Suomen talouskasvulle tai tässä tapauksessa talouslaskulle paljon merkitystä ole tuleeko hiihtomitalleja vai ei. Myöskään Ukrainan kriisiä ei Suomen hiihtomenestys ratkaise. TS. eipä merkitystä mitaleilla sehän on vain urheilua ja viihdettä ja erityisesti bisnestä nykyään. Itse olen jo aika päiviä sitten unohtanut urheilua seuratessani turhan Suomi vouhotuksen ja keskityn ihailemaan hyvien urheilijoiden suorituksia olipa kansallisuus mikä hyvänsä. Näin penkkiurheilu säilyy nautinnollisena vuodesta toiseen eikä Suomen huono menestys pilaa päivää. Iloitsen toki kun joku suomalainenkin joskus menestyy. Nyt iloitsin ja arvostinmm Kerru Niskasen kahta neljättä sijaa sekä Roposen / Saarisen seitsemänsiä sijoja. Hienoja saavutuksia. Ne ajat että aina tuli kultaa ovat ehkä ikuisesti ohi. Jos fiilistellä haluaa voi katsella youtubesta vaikkapa Virenin kultajuoksuja, Myllylän hiihtoja tai Nykäsen mäkihyppyä...


    • keskiikä

      No tosiasia on se että Suomi on pikkuhiljaa tippunut puusta ja täällä tehdään nykyään muutakin kun "väkisinhiihtoa".

      Mutta millään muulla maalla ei taida olla noin hyviä 70-luvulla syntyneitä naisia kun Suomella. Ehkä se kuvastaa miten hyvässä asemassa naiset suomessa on. Ainut mikä estäis urheilun on lapsen saanti. Lapsia ei vaan uskalleta tehdä kun nuo käytetyt steroidit saattaa ajatutua vaikka vauvaan asti. Sitä on urheiltava niin kauan kun aikoo ja sitten lyhyt kuivakausi päälle.

      Muualla huippu-ura naisilla on ohi alle 30 v., Aikku ja Roponen vetää varmaan nelikymppisiksi asti.

      • eikoskaanduuniin

        minä veikkaan että eivät tajua lähteä työelämään koskaan koska eivät myöskään mitään osaa. ylipitkille matkoille menee ura ja sitten ultramatkat jne. jne


    • MrJuha82outolintu

      Ei oo kestävyyttä eikä oo nopeutta.
      Pitäs treenata nopeammalla tahdilla ja sietää nopeaa vauhtia, jolloin kestävyys myös paranee.
      Hiljaa hiihdettäessä ei tuu menestystä.
      Katsokaa Mika Myllylää, joka poikkeava suomalainen aikoinaan.
      Aloitti aina TODELLA LUJAA ja kesti koko matkan.

      Tehkää siis lujasti töitä, älkää hiihtäkö vain hitaasti treeneissä junnaavalla vauhdilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2606
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1179
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1143
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe