Sampo-johtaja Kari Stadigh vastaa

Sisäpiiriläinen

Sampo-johtaja Kari Stadigh, onko Holiday Clubin lomaosake hyvä sijoitus?
http://blogit.mtv.fi/kolmevarttia/2012/05/11/sampo-johtaja-kari-stadigh-onko-holiday-club-osake-hyva-sijoitus/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JULKAISTU 11.5.2012 KIRJOITTAJALTA JUSSI ERONEN
Lomaosakejätti Holiday Clubin porealtaissa kuplii edellisen 45 minuuttia -ohjelman jäljiltä. Osa asiakkaista on kiukustunut osakkeen surkeasta jälleenmyyntiarvosta ja yrityksen päällekäyvästä, asiakkaan kannalta karvaita tosiasioita peittelevästä myyntityylistä.

Lirissä ovat siis monet jopa kymmeniätuhansia euroja lomaosakkeeseen sijoittaneet tavalliset palkansaajat tai pienyrittäjät. Kun he haluaisivat päästä eroon osakkeestaan, jälleenmyyntihinta saattaa olla vain muutaman tonnin.

Samaan aikaan rahallinen hyöty Holiday Clubista valuu klubin omistajille, joista kaikkein suurimmasta on oltu aika hiljaa.

Mangaki SA on luxemburgilaisyhtiö, jonka takaa löytyy suomalaissijoittajia maamme elinkeinoelämän huipulta -- tunnetuimpana Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh.

Mangakin suursijoittajat olivat 45 minuuttia -ohjelmalle vaitonaisia. Heidän puolestaan keskusteli asianajaja Robert Liljeström, aiemmin muun muassa tupakkatehtaiden auttajana kunnostautunut juristi.

Mangaki-sijoittaja Kari Stadigh johtaa työkseen isoa finanssiyhtiötä ja on toiminut äskettäin valtion pääomastrategiaa pohtineen työryhmän vetäjänä.

Stadighin ryhmä esitti osinkoihin lisää verovapauksia ja harmitteli sitä, että kotitaloudet pitävät rahansa tylsästi kiinni asunnoissa eivätkä tee kunnon sijoituksia.

Nyt olisi mielenkiintoista tietää, miten hyvänä sijoituksena Stadigh pitää Holiday Clubin lomaosakkeita?

Olisi myös mukava kuulla vinkit omistusten kierrättämiseen eurooppalaisena veroparatiisina tunnetun Luxemburgin kautta.

Asianajaja Liljeströmin mukaan Holiday Club -aihe ei kuitenkaan ole kiinnostava.

3

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Semmostakos

      29 vastausta kohteessa Sampo-johtaja Kari Stadigh, onko Holiday Clubin lomaosake hyvä sijoitus?
      Robert Liljeström sanoo:
      11.5.2012 klo 18:42
      Holiday Club Resorts Oy:n osakkeenomistajaa Mangaki S.A.:a koskevat uutisoinnit ja kirjoitukset perustuvat väärään verotustietoon. Luxemburg ei ole veroparatiisi. Luxemburgin yhteisöverokanta on 27,75 % eli korkeampi kuin Suomen, minkä lisäksi yhtiöt maksavat Luxemburgissa varallisuusveroa 0,5 %, jota ei Suomessa kanneta.

      Veroparatiisi on maa, jonka yhteisöverokanta on alhaisempi kuin 3/5 Suomen yhteisöverokannasta. Luettelo näistä maista löytyy verohallinnon kotisivulta. Sellaisessa maassa olevan yhtiön eli nk. väliyhteisön suomalaiset osakkaat verotetaan Suomessa väliyhtiön tulosta. Mangaki S.A. ei ole väliyhteisö, vaan maksaa Luxemburgissa enemmän veroa kuin jos se olisi suomalainen yhtiö.
      Jussi Eronen sanoo:
      11.5.2012 klo 19:59
      Kiitos vastauksestanne!

      Veroparatiisin määritelmään tyypillisesti kuuluu se, että verot ovat alhaiset, tietojen vaihto tökkii ja avoimuus puuttuu.

      Määritelmiä ovat tehneet eri tahot. Yksi niistä on Tax Justice Network -järjestö. Sen viimeisimmässä vuoden 2011 ”Financial Secrecy Index” -vertailussa Luxemburg oli sijalla kolme (Panama sijalla 14).

      Tässä linkki: http://www.financialsecrecyindex.com/

      Sijoitusjärjestelyihin löytyy aina syynsä, varsinkin kun taustalla ovat arvostetut ja kokeneet toimijat. Me halusimme kysyä Mangakin sijoittajilta haastattelussa, miksi Luxemburg. Erityisesti, jos verotus tosiaan tulee sijoittajille raskaammaksi Luxemburgissa, miksipä suomalaisen ei kannattaisi sijoittaa suomalaiseen yhtiöön Suomen kautta? Sijoittajat eivät halunneet haastatteluun, mutta asianajaja vetosi selityksessään hyviin sijoituspalveluihin…


      Jarmo sanoo:
      11.5.2012 klo 20:08
      Ja ilmeisesti Kari Stadighin johtama Sampo ja sen Mandatum eivät pysty tarjoamaan sijoittajalle riittävän hyvää palvelua? Konsernijohtajan pitää käyttää apuna kilpailevan ruotsalaisen SEB-pankin palvelua Luxemburgissa.
      Robert Liljeström sanoo:
      11.5.2012 klo 20:50
      Tax Justice Networkin indeksi on mielenkiintoinen selvitys, jossa kuitenkin on otettava huomioon se, että se koskee varsinaisesti sellaisten henkilöiden taloudellisia tietoja, jotka eivät ole k.o. maassa verovelvollisia. Lisäksi EU:n sisällä transparenssi on EU:n informaatiosopimusten vuoksi aivan eri tasolla kuin EU:n ulkopuolisten maiden suhteen. Olisi mielenkiintoista tietää miten Suomi sijoittuisi rankinglistalla kun ottaa huomioon, että Suomen ja Luxemburgin pankkisalaisuus- ja verotietojen salassapitosäännökset ovat hyvin samansisältöiset.
      Jussi Eronen sanoo:
      11.5.2012 klo 21:36
      Meillehän syntyy tämän blogin myötä elävä keskusteluyhteys! Kenties jatkamme jossain vaiheessa Mangaki-sijoittajien tv-haastattelulla. Kysymyksiä varmasti riittää.

      Holiday Club nimittäin pysyy tapetilla – yhtiöhän lupasi jo parantaa tapojaan ja tätä prosessia on hyvän journalistisen tavan mukaan syytä seurata.

      Jos Suomi olisi ongelmamaa, eiköhän Suomi olisi ranking-listoilla.

      Luxemburg sen sijaan on verovalvontaa tekevien viranomaisten silmissä EU-luokan ongelmalapsi – kaikesta EU-lainsäädännöstä huolimatta.

    • Äxxä

      Kauko-poitsu luulee olevansa myöskin yksi studdig Ahmed Ahne!

    • Anonyymi

      Hyvä Kari!!!! Köyhät kyykkyyn ja pois likaamasta pankin lattioita,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5135
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3227
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1375
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    Aihe