Halkeilevat arat tassut

cho-

Alkuun vähän taustatietoja;
9 vuotias sekarotuiseni sairastui pari viikkoa sitten pahoin, oli todella räkäinen/limaa kurkussa ja samaan syssyyn vielä alaselän kivut (takajalat toimivat hieman huonosti/seisomaan noiseminen ei meinannut onnistua). Sai antibiootit (clavaseptin) ja rimadyliä. Viikon jälkeen olo ei parantunut ja kävimme uudestaan ell -> toiset antibiootit (doximycin) kylkeen sekä kortisoonitabletteja (medrol vet). Näitä syöty nyt toinen viikko.
Olo lähti paranemaan, tosin vieläkin kurkku kai kipeä kun ei meinaa ruoka maistua vaikka ell ohjeen mukaisesti syötämme vain pehmeää ruokaa.

Mutta itse aiheeseen, kaikki muu alkaa helpottua mutta eilen illalla alkoi toisen etujalan linkutus :O Ensin ajattelin kun makoilee niin paljon että menee ohi/on maannut huonosti kun ei kuitenkaan aristanut jalkaa juuri ollenkaan vaikka koitin puristamalla paikantaa kipeää kohtaa. Tänään tutkin jalkaa tarkemmin kun linkutus ei helpottunut -> todella kuivat ja arat anturat, mutta mikä ihmeellisintä kaikissa jaloissa (vaikka kävellessä aristaa vain toista etujalkaa)! Näyttäisi että karhea anturapinta olisi repeillyt pois osittain ja alla pehmeämpi lihas?! Koitin nyt rasvata anturoita (yliopiston apteekki, jalkarasva (todella rasvainen)) ihmisten voiteella kun tähän hätään sunnuntaita en muuta rasvaa saa.
Mutta mikä avuksi? Lepoa nyt varmasti, mutta mitkä rasvat/vahat olisi paras anturoille? Onko anturoiden kuivumiseen syynä mahdollisesti lääkitys? Toimisiko jokin lisäravinne, öljyt?

Kiitoksia jo etukäteen kaikille auttajille!

9

3413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cho-

      Niin ja ehkä tärkein unohtui laittaa, aikaisemmin siis näiden 9 vuoden aikana ei ole ollut kertaakaan anturoiden kanssa mitään ongelmia..! -ap

      • tassuihin

        Kokeile pihkavoidetta. Apteekista tai luontokaupasta. Auttaa vaivaan ku vaivaan.
        Itse tilaan lapista kun siinä enemmän pihkaa kuin apteekin rasvassa.
        Rasvaa sillä tassut ja maitohappobakteereja koirallekin antibioottien aikana ja jälkeen.


    • vieläsetästä

      Kalaölyä/lohiöljyä ruokavalioon kannattaa nyt laittaa, jos ei ole jo. Auttaa tassuja pysymään kunnossa. Rikkinäisiin tassuihin myös kehotetaan yleensä laittamaan sukat, ettei haitalliset bakteerit pääse tekemään tuhoja.

      Voi tosin olla, että lääkkeet ovat aiheuttaneet tuollaisia reaktioita sen kehossa? ja ne sitten alkavat lääkekuurien jälkeen vasta pikkuhiljaa poistumaan.. Kannattaa lukea lääkkeiden sivuoireista (sen aijemmankin antibiootin) ja jos ainakin tuota nykyistä antibioottikuuria on vielä pitkään jäljellä ja epäilet että tuo johtuu niistä, niin kehottaisin soittamaan taas eläinlääkärille ja kysymään että olisiko toisen merkkistä antibioottia. Kortisooni yleensä auttaa iho-ongelmiinkin, että näin amatöörinä tiedä miten se olisi syypää tähän.

      • cho-

        Juu jotain iho/turkki/tms. tarkoitettua öljyhärpäkettä ajattelin tänään hakea :) Itse lähinnä ajattelin juuri kortisoonin ehkä olevan syypää, onhan sillä kuivattava vaikutus :O Tuoteselosteet luen aina ennenkuin lääkettä koiralleni annan, eikä niissä moisesta haittavaikutuksesta (tai vastaavasta) kyllä ollut mutta ell taidan silti soittaa vielä varmistukseksi! Lääkekuuriakaan onneksi ole enää kuin täksi ja huomiseksi, tassuvaivat vaan inhottavia kun paranevat ilmeisen huonosti/hitaasti :(
        Sukkaa käytän aristavassa jalassa ulkona ja itse asiassa kävelee kyllä hieman paremmin sen kanssa. Sisällä kun taas makoilee vain lähinnä, niin ollaan rasvat jaloissa.. Tänä aamuna tosin ei suostunut ulos lähtemään saati nousemaan eli ilmeisen kipeät tassut on :(
        Ell aukeaa tunnin päästä, täytyy varmaan käydä ihan kääntymässäkin mutta kiitos vastauksista!
        -ap


      • http://www.mustijamirri.fi/tuote/pawz-suojatossu-12-kpl-sininen-7-6-cm/028927/
        Tuommoiset ovat hyvät suojaamaan arkaa ohutta anturaa.

        Tiellä kulkiessa hiekoitushiekka on usein teräväsärmäistä mursketavaraa, mikä saattaa tuntua kipeältä. Samoin hiekoitushiekassa on yleensä tiesuolaa mukana, joten ulkoilun jälkeen on hyvä välillä pestä tassut. Ynnä muuta likaa mitä tiellä saattaa olla.

        Ite olen esim heljenneen anturan suojauksena pukenut koiralle tuon kumotossun alle vauvan puuvillasukan pehmusteeksi.


    • metsästyskoirientassut

      tavarataloista saatava lanoliini voide on mielestäni tassuille hyvä . se on tehty lampaasta ja on tarkoitettu imettävien naisten nännivoiteeksi jos ne on menneet rikki tai tulehtuneet . voide on ylensä samassa hyllyssä missä tuttipullot ym, vauvajutut .

    • cho-

      Kiitos kaikille vastauksista! Kävimme ell kolmannen kerran tassujen takia ja totesivat vaskuliitin tassuissa. Ell määräsi kovemmat kortisonit ja totesi jossei nämä huomattavasti auta, on kyseessä tod. näk. jokin autoimmuunitauti tai mahdollisesti keuhkosyöpä (reipas puolivuotta sitten koiralta leikattiin hyvin kapseloitunut kasvain peräaukon vierestä).
      Kortisonit ovat onneksi parantaneet koirani oloa paljon, on jo enemmän oma itsensä kuin maanataina :) Vähän kyllä pelottaa että kun annosta vähennetään/lopetetaan kokonaan oireet palaavat, mutta ei saisi maalata piruja vielä seinille!
      Toiveissa toki olisi vielä ainakin vuosi pari mukavaa koiranelämää <3 varsinkin kun muuten on ollut todella terve koko ikänsä :)
      Terkuin -ap

    • jeppe13

      Pihkamummon tervapihkasalva auttaa myös koirien iho-ongelmiin. 20 % pihkaa, eli puolet vahvempaa kuin apteekissa ja enemmän ja halvempaa.
      Haku Huutonetistä

    • Sacramento

      Me saimme Clavaseptinia koiran atooppiseen ihottumaan, vaikka lääkäri sanoi, ettei siinä tulehdusta ole. Hyvin iso turvonnut patti varpaan välissä. Ei tunnu auttavan ainakaan viikossa. Lisäksi tuli tulehduskipulääkettä sekä lääkesalvaa. Kolme kuukautta sitten saimme toiselta lääkäriltä samaan vaivaan Apoqulia, joka auttoi nopeasti. Tuo lääkäri sanoi, ettei tuohon antbiotti tai voide auta eikä tarvita, koska ei ole tulehdusta, vaan allergiaa. Se hoito tepsi nopeasti. Saatiinkohan nyt väärät lääkkeet vanhalla rutiinilla puolihuolimattomasti. Muuten tämän lääkärin vaaka näytti 400 g vähemmän kuin viikko sitten tehty punnitus, se on aika paljon 8 kilon koirasta, mutta tuskin vaikuttaa lääkityksen määrään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7571
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4506
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      65
      3047
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2156
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1699
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1677
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      351
      1463
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      14
      1379
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1109
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      276
      1060
    Aihe