Ottaisitko hevosenlantaa pellolle?

heku

Itsellä yksi hevonen joka turvekuivituksella.Ei syö kauraa.Lannat vaihtolavalle jonka yrittäjä voi tuoda viljelijälle.Vain tila puuttuu minne viedä..mistä osaisi etsiä kun ei tilallisia tunne?

12

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sanonvaan

      Kyllä, missä päin tilasi on.

    • EiMeitinTilalle

      En ota hevosenlantaa tilani maille, vaikka siitä maksettaisi. Syy, juolavehnä ja hukkakaura. Vaikka et syöttäisikään kauraa hevosellesi ihan aikuisten oikeesti, en voi olla lainkaan varma asiasta. Jos et tiedä mistä heinät on paalattu, niiden joukossa voi olla ihan mitä vain. usein hevosille paalataan pikkupaaleihin kaiken maailman hömppäheinät (lue: juolavehnät ja muut kestorikkakasvit) ja hukkakauralle saastuneita lohkoja viljellään heinällä.

      Tämä em. ei tarkoita sitä, että sinun tarjoama hevosen lanta sisältäisi hukkista ja juolavehnää, mutta olen tässä vuosien varrella oppinut kaikenlaista ihan kantapään kautta.

      Tilallisia tavoitat parhaiten ilmoittamalla paikallisessa lehdessä ja vaikkapa kylän yhteisellä ilmoitustaululla, jos sellainen sattuu olemaan ja tietysti markettien ilmoitustaululla. Ihan suoraankin voit tietty kysellä ns. hakuammuntana ja samalla tutustut niihin tilallisiin.

      • EiMeitinTilalle

        Tukiaiset kyllä kelpaa.....


      • sanonvaan

        Kyllä, nekin kelpaa, lähetä tänne vaan.


      • EiMeitinTilalle
        sanonvaan kirjoitti:

        Kyllä, nekin kelpaa, lähetä tänne vaan.

        Näemmä tämä suoli24 uudistus mahdollistaa toiden nimimerkin käyttämisen. Tuo 3.3.2015 22:31 kommentti on jonkun toisen välihuuto tänne.

        Otan nyt sitten kantaa tukiaisiin, kun kerta ne niin kirvelee asiaa ymmärtämättömiä. Kaikki maailmalla myytävä ruoka on tuettua, jonkun maan veronmaksaja on siihen osallistunut. Ilman tätä maataloustukea jopa monen keskiluokkaisen elämä olisi melkoisen vaikeaa. Nythän köyhimmilläkin on mahdollisuus ostaa halpaa ruokaa.

        Ja Suomen maksama kansallinen maataloustuki http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/maatalous/tuet/merkitys/kansallisettuet.html on moninkertaisesti pienempi, kuin mitä Suomi maksaa mm. kehitysapuna ulkomaille http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/175797-suomen-kehitysapu-on-jopa-2200-milj-euroa-per-vuosi


      • sanonvaan

        Samaa mieltä, hyvä kommentti.


      • vaansano
        EiMeitinTilalle kirjoitti:

        Tukiaiset kyllä kelpaa.....

        Tukehtukoot heppastelijat paskoihinsa tai kuskatkoot sontansa ongelmajätelaitokselle.


    • mghhgjh

      Hevosen pitää kyllä olla kyllä tuotantoeläin kuten ennenvanhaan jonka sitten traktori syrjäytti kun ei tarvitse energiaa seisoessaan ja tehot alussa 1/3.Nykyisellään touhu sitten nakertaa vain monen tilipussia ja ihan ruumeniakin sitten syötetty rahapulassa ja julmetut rikkaruohot

      • Heinäämyynnyt

        Näin se näkyy olevan, kun olen hommaa varsin läheltä seurannut. Melkoisia haihattelijoita on monet hevosien kanssa touhuavat, monet eivät tajua, että se hevonen on kustannuksista pienin. Ja kun nimi tulee omistajan paikalle, alkoi rahan meno, heinää, kivennäisiä, rehuja, kengitystä, kuljetuksia ym. ym. Monessa perheessä tulee jopa avioero hevosen vuoksi, kun hevosen ylläpitäminen vie rahaa ja voimavaroja.
        Juuri eräs hevostalli tirvahti konkurssiin, jolle toimitin heinää. Siinäkin tuttu kuvio, pitkä rimpsu maksamattomia laskuja joka puolelle, perheen talous meni täysin kuralle, kun muualta hankitut palkkatulotkaan eivät riittäneet tallin pyörittämiseen. Lisäksi osa asiakkaistakin osallistui jo loppuaikana talkoisiiin. Perheelle tuli avioero tämän päälle.


      • niimpäniiin

        Ehkä noinkin, mutta on niitä toisenlaisiakin tapauksia, jotkut ei vaan osaa kaikkea.

        Itseä ihmetyttää tämä tukiheput, on niin saatanan olevinaan mutta jos tuet lähtee, niin homma kaatuu yhtä nopeasti, kuin noilla hevosmiehillä.


      • siismitä
        niimpäniiin kirjoitti:

        Ehkä noinkin, mutta on niitä toisenlaisiakin tapauksia, jotkut ei vaan osaa kaikkea.

        Itseä ihmetyttää tämä tukiheput, on niin saatanan olevinaan mutta jos tuet lähtee, niin homma kaatuu yhtä nopeasti, kuin noilla hevosmiehillä.

        mitä tyäkkäri ja sossun porukka maatalouteen kuuluu.....hevosmiähet on selkee maksakaa mun harrastus porukka


      • ihmesakkia
        siismitä kirjoitti:

        mitä tyäkkäri ja sossun porukka maatalouteen kuuluu.....hevosmiähet on selkee maksakaa mun harrastus porukka

        Niin kyllä näissä hevoshommissa joutuu ihan sivullisetkin talkoisiin, kun innoissaan ostetaan taikka vuokrataan se unelmien hevostila, elikkä vanha maatilan talouskeskus jossa maata ympärillä hehtaari-puolitoista. Tontti ei riitä mihinkään aktiiviseen hevosten liikutteluun, kaikki toiminta tapahtuu joko yksityisteillä taikka toisten mailla. Tiekunnat kaipailee käyttömaksujaan ja maanomistajat ihmettelee kavionjälkiä metsissä ja pelloillaan, jotka ilmestyy tyhjästä. Niin tyhjästä, kukaan ei tunnusta ajaneensa taikka ratsastaneensa, jos tiekunta kaipailee maksajaa kavionjälkien lanauksiin taikka maanomistaja pilalle möyhennettyjen peltoteiden kunnostukseen. Jotkut tiekunnat saavat hevosten harjoittajia ties kuinka kaukaa, oikein tuodaan kuljetusautolla, "kun on niin sopiva pätkä hiitata" ja kukaan ei tiedä kenen hevosia oli. Lanata kuitenkin pitää taas tietä.
        Kyllä täällä maalla ollaan sitten pikkusieluja, mitään ei saa yrittää, tälläistä kuulee sitten, kun kyselet jälkien ja lanauslaskujen perään. Neljässä tiekunnassa olen maksajana ja kolmessa tiekunnassa on näitä hevostelijoita, kolmessa tiekunnassa on myös em. ongelmia hevosiin liittyen.
        Jos joku syyttää hevosien vihaajaksi, voin sanoa, että en vihaa hevosia, mutta niiden omistajissa on joskus kestämistä. Ei voi tietty yleistää, että kaikki hevostelijat olis tälläsiä, että siivestää toisten mailla ja teillä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2067
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      115
      1539
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1500
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1184
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      482
      1111
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      62
      1087
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      912
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      866
    Aihe