Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kuinkahan tyhminä venäläiset oikein meitä pitää?

voivoiv

Ilkka Kanerva: Venäläisten maakaupat Suomessa poikkeuksellisen merkittäviä

IL: Maanantai 2.3.2015 klo 17.22

Esille nousseet kiinteistö- ja maakauppa-asiat ovat poikkeuksellisen merkittäviä, toteaa kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok) tänään julkistamassaan kannanotossa.
Puolustusministeri Carl Haglund (kuvassa vasemmalla) ja kansanedustaja Ilkka Kanerva (koko) ovat ottaneet kantaa maa- ja kiinteistökauppoihin.
Puolustusministeri Carl Haglund (kuvassa vasemmalla) ja kansanedustaja Ilkka Kanerva (koko) ovat ottaneet kantaa maa- ja kiinteistökauppoihin. (JUHA RAHKONEN)
TAUSTA

IL paljastaa: Rajavartioasemia myyty venäläisomistukseen
LUE MYÖS

Puolustusvoimat haluaa hyödyntää vapaaehtoista reserviä

Haglund: Valtion voitava lunastaa kiinteistöjä turvallisuussyistä

Iltalehti uutisoi viikonloppuna valtion myymien raja- ja merivartioasemien kohtalosta.

Iltalehden selvityksessä kävi ilmi, että neljä valtion kiinteistöomaisuutta hallinnoivan Senaatti-kiinteistön myymistä rajavartioasemista on päätynyt jatkokauppojen seurauksena venäläisomistukseen.

Kanerva pitää aiheellisena, että kiinteistö- ja maakauppa-asiat ovat nousseet esille nyt, kun turvallisuuspoliittinen tilanne on kiristynyt.

- On toivottavaa, että sen kuntoon saattamiseksi löydettäisiin laaja poliittinen yhteisymmärrys, Kanerva toteaa kannanotossaan.

Puolustusministeri Carl Haglund (r) ilmaisi tänään näkemyksensä, jonka mukaan valtiolla pitäisi tarvittaessa olla mahdollisuus puuttua nykyistä paremmin ulkomaalaisten tekemiin kiinteistö- ja maakauppoihin.

Kanerva pitää puolustusministerin huolta aiheellisena. Tällä hetkellä viranomaisilla on lainsäädännön puitteissa vain rajalliset valtuudet puuttua ulkomaalaisten tekemiin kauppoihin, vaikka kohde olisikin strategisesti merkittävä.
Google-mainokset
Hotellit Pärnu alkaen 18€
trivago™ Edullinen Majoitus Pärnu. Vertaa Hintoja: Säästät jopa -78%!
trivago.fi/Halpa-Majoitus-Pärnu


Poikkeusoloissa puolustusvoimilla on kuitenkin oikeus ottaa haltuunsa kaikki sellaiset maa-alueet ja tilat, joita se tarvitsee oman toimintansa turvaamiseksi. Silloin sillä ei ole merkitystä, onko tällainen maa-alue suomalais- vai ulkomaalaisomistuksessa.

- Olisi kuitenkin tärkeää, että viranomaisten valtuudet olisivat suuremmat myös normaaliaikana. Olennaista on, että viranomaisilla olisi tarvittaessa mahdollisuus toimia, Kanerva sanoo.

12

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eity

      niit naurattaa ainakin

    • 1eero

      Olennaista ettei vastavuoroisuus toimi vaikka kellä nykytilanteessa on hinku rajan tuoltapuolen ostaa.
      Venäläisten asumisen kyllä huomaa täällä itä-suomessa eikä moni tykkää paitsi myyjät.

    • JormaR

      Tarjosihan aloitus toki lohdullisia näköaloja meille suomalaisillekin. Mikäli kaikki majoitustilat päätyvät täällä venäläisten haltuun niin ei hätä ole tämän näköinen.
      "Edullinen Majoitus Pärnu. Vertaa Hintoja: Säästät jopa -78%!"

    • tätä-mieltä-

      KUKA suomessa on ollu NOIN TYHMÄ että on menny myymään venäläisille maatiloja ???????
      Ne henkilöt voidaan katsoa VALTIOLLE PETOKSEN TEHNEITÄ , heitä pitää koskea SOTALAKI joka tuomitsee valtion petturit sotaoikeudessa loppuijäkseen vankilaan,
      ja eduskunta ja hallitus ON VÄHINTÄ mitä ne voi tehdä, ON PIKAISESTI muutettava laki siten että maatilat voidaan pakkolunastaa valtiolle menetetyksi omaisuudeksi,
      koska muutenki yhteiskunnassamme voidaan pakkolunastaa ihmisiltä maata jos valtiolla on tarve käyttää maata YLEISHYÖDYLLISEEN tarpeeseen, nyt tulee kyseeseen JOPA SAUOMEN YLEINEN TURVALLISUUS.
      Nyt ON hälyytyskellojen SOIDA ja LUJAA !

      • "tätä-mieltä-"

        Kenen rahoja ajattelit käyttää maa-tilojen ostoon?
        Taidat olla yksi niistä, jotka myivät itään telakatkin...

        H.


    • ostoajamyyntiä

      Valtiolle etuosto-oikeus kaikkiin ulkomaalaisten maakauppoihin ja kotimaisten myös jos maapala tai rakennus on valtiolle tärkeä. Myyjää ei voi edellyttää valitsemaan kenen rahat kelpaa. Hienoa kun päättäjät alkavat tajuamaan vihdoinkin sen minkä kansalaiset ovat tajunneet jo vuosikymmenien ajan.

      • "ostoajamyyntiä"

        Siis kenen rahoilla ajattelit Kommunismisi rakentaa?

        H.


      • turvallisuudesta-kysymys

        OMIA rahoja, siis valtio ottaa velkaa veronmaksajien laskuun, siis niillä valtion velkarahoilla lunastetaan kaikki maat ja mannut takasi valtion omaisuudeksi,
        JA ne suomalaiset henkilöt jotka onvat myyneet venäläisten omistukseen maita ja mantuja PANNAAN SYYTTEESEEN VALTIO-PTEOKSESTA
        ne jotka ovat myyneet suomen omaisuutta venäläisille ovat petturi kansalaisia,
        ne kuuluu vankilaan loppu ijäkseen, kun enään ei suomessa tapeta ketään saunantakana niinkuin ennen itsenäisyys taistelujen aikana tehtiin,
        vai olisko somessaki parree antaa kuula kalloon pettureille
        kuten venäjällä nykyäänki tehdään toisin ajattelijoille.


      • PalstoillaHuutelevatHööt

        Onneksi päättäjät ovat edes jollain tapaa koulutettuja ja voivat keskustella asioista niihin erikoistuneiden kanssa. - Olisi kamalaa, jos asioista huutelevat luku- ja kirjoitustaidottomat voisivat ihan oikeasti vaikuttaa tai jopa päättää asioista.


    • otaksun

      Tuskin venäjän kansalaiset on sen kummempia kuin ihmiset muualla.

      • JormaR

        Periaatteessa olen samaa mieltä, mutta jokin masokistinen ominaisuus venäläisillä tuntuu olevan kun lähes poikkeuksetta valitsevat tyranneja johtajakseen.


      • 1eero

        Onko heillä kansa koskaan päässy valitsemaan todella, epäilen Putin pääsi kuin varkain Jeltsinin vanavedessä eikä kukaan arvannu hänen aivoituksiaan ja vaikea uskoa että ihan heti häippäsee kuvioista.
        Oma arviointi näistä maan ostajista katsovat turvalliseksi Suomen, halvemmalla saisivat omalta maaperältä, nyt maakaupat on vähentyneet tuntuvasti kai tilanteen mikä on huono.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2005
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1420
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1327
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      13
      1285
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe