Päteekö avioehto myös ulkomailla?

Tyhmiä_kyselen

Onko Suomessa tehdyllä avioehdolla mitään lainvoimaa ulkomailla asuessa? Vai onko niin, että jos muutamme maahan, jossa saa esim. mennä naimisiin usean naisen kanssa tai omaisuus jaetaan paikallisen lain mukaan eri tavoin kuin omassa avioehdossamme, ei Suomessa tehdyllä avioehdollamme olekaan mitään merkitystä?

Uskaltaako siis ulkomaille muuttaa, jos avioehto ei siellä pädekään. Ikinähän ei voi tietää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, mutta joku perusturvan tunne kai tässä on hakusessa. :-)

7

90

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Suomen lain soveltamisesta puolisoiden varallisuussuhteisiin säädetään avioliittolain V osan 4. luvussa. Ulkomaille muuttavat puolisot voivat sopia, että heihin edelleenkin sovelletaan Suomen lakia (AL 130 §) http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1929/19290234#L4P129

   Jos kuitenkin asutte vaikkapa jossain arabivaltiossa tai Afrikan valtiossa, missä Suomen laille annetaan piut paut, ainakin tuossa valtiossa olevaan omaisuuteenne sovelletaan ko. maan omaa lakia.

  • oppeliini1

   Muissa kuin Skandinavian maissa kintaalla viitataan Suomessa tehdyille sopimuksille. Saatta olla että lain mukaan ne ovat ko maassa päteviä, mutta onko sinulla varaa, kielitaitoa ja ko maan lain tuntemusta alkaa taisella etujesi puolesta?
   Ota huimionn että vaikka vastaisisit positiivisesti yllämainittuihin, korruptio on yleinen "viidakon laki' liian useassa maassa ja joka monta kertaa menee kaiken muun edelle. Ja sinä jäät vain tyhjän päälle haikailemaan.

  • tyhmästi_luottanut

   En tiedä Suomessa vahvistetun avioehdon pätevyydestä ulkomailla. Mutta tiedän sen, että ainakin Marokossa sovelletaan omaisuuden suhteen marokkolaista lainsäädäntöä koskien omaisuus- ja perintöasioita, Family Law pohjaaa Koraaniin. Esim. kristitty vaimo, vaikka olisi kuinka virallinen todistus avioliitosta EI peri mitään omaisuudesta, joka on miehen nimissä Marokossa. Ellei siis omaisuus ole kirjattu molempien nimiin, ei kristtty vaimo peri mitään. Tyttölapset perivät vain 50 %:a isänsä jättämästä perinnöstä. Toinen 50 % menee isän miespuolisille sukulaisille. Kannattaa siis ottaa selvä asioista, eikä esim. luottaa perheen puheisiin. Mieheni kuoli Marokossa ja nyt en saa mitenkään taloamme omistukseen, koska perhe ei ole halukas sitä antamaan. Emme tehneet mitään sopimuksia, kun kaiken piti olla selvää. Eipäs ollutkaan. Eli kaikki kannattaa varmistaa ko. maan lakimieheltä. Ja sinun itse, älä usko sukulaisia. Monet eivät tiedä mitään maansa lainsäädännöstä, ja puhuvat mitä mututietoa totena. Tee kaikesta virallinen. laillistettu paperi. Etukäteen. Vaikka luottaisit mieheesi, ei sukuun kannata luottaa, vaikka kuinka siltä tuntuisi Ja oikeusprosessit islamilaisissa maissa ovat kyllä pitkiä, outoja ja hermoja vievää. Jos ei tunne maan oikeuskulttuuria, osaa kunnolla kieltäkään on kyllä pulassa noissa perheasioihin liittyvissä ongelmissa. Vaikka maa vaikuttaisi kuinka länsimaalaiselta (kuten Marokkokim vs. Saudi-Arabia) perheoikeus tuottaa ikävän yllätyksen. Kysyt fiksuja, et ollenkaan tyhmiä. Parempi kysyä etukäteen tyhmiä, kuin jälkikäteen kohdata tilanne, jota ei voi mitenkään hoitaa!!

  • Lesken-osa

   Miten lesken tai eronneen naisen elatus järjestetään Marokossa? Voiko tehdä työtä omin luvin? Saa kai pitää oman omaisuutensa, joka on tullut ennen avioliittoa? Entä avioliiton aikana puolisoltaan saamansa lahjat, esim. korut tai omasta suvusta tulleet lahjat ja perinnöt? Onko oma tai miehen suku (lesken tapauksessa) viimekädessä vastuussa naisen elatuksesta? Entä jos parilla on poikia, kai he isänsä perivät?

   • tyhmästi_luottanut

  • uteliasfinn

   Mitä jos puolisoni on eurooppalainen (ei-suomalainen), ja muutan hänen kotimaahansa? Päteekö Suomessa tehty avioehtosopimus sielläkin?

  • piparminttuli

   Jos sinä teet avioehdon suomessa ja sitten muutat pysyvästi ulkomaille niin tulee tarkistaa sen maan avioliittolaki. Toisessa maassa tehdyt sopimukset ei päde toisessa maassa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina Aitolehti poseeraa rakkaansa kanssa - Somessa kuitti:"Oletko lainannut Haaviston Antoniota?"

   Hmmm, onhan noissa miehissä yhdennäköisyyttä täytyy myöntää… Vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja katso kuvat: http
   Kotimaiset julkkisjuorut
   213
   3220
  2. Miksi itsenäisyyspäivää vietetään...

   ...kun itsenäisyys menetettiin 4.4.2023 kun meidät liitettiin NATOon? Päätäntävaltamme siittettiin UsaNatolle tuona suru
   Maailman menoa
   527
   1667
  3. En ole kiinnostunut sinusta ikävä

   Ikämies, olet ilmaa luuseri olet.
   Ikävä
   129
   1434
  4. No joko susta on nainen tullut johtaja

   Kun sä olet opiskellut niin paljon, ja olet niin terävä?
   Ikävä
   76
   1283
  5. Hyvästi, vaalea nainen

   Edelleen pyörit päivittäin mielessäni. Mitä teitkään minulle. Niin tuttu, vaikka tutkimaton. Kaipuu ja polttava tunne si
   Ikävä
   43
   1238
  6. Seuraan sinua.

   Muistathan tämän.
   Ikävä
   116
   1119
  7. MIKSI IHMEESSÄ Suomi uhoaa Venäjälle?

   Tätä tahtia ollaan sodassa ja vakavissa ongelmissa! Ei meillä ole mitään saumaa Venäjää vastaan. Ymmärtäkää nyt jo hyv
   NATO
   329
   1116
  8. Pystytkö puhumaan seksistä?

   Tai onko se maailman luonnollisin ja parhaimmillaan kauneimpiakin asioita mistä et pysty puhumaan kokematta seksuaalista
   Sinkut
   150
   1080
  9. Lempinimi kaivatulle

   Minkä lempinimen olet antanut ikäväsi kohteelle mielessäsi häntä ikövöidessä? Hän kulkee aatteissa mukana lempinimellä
   Ikävä
   43
   1066
  10. Olenko tehnyt sulle jotain

   Ikävää?
   Ikävä
   40
   990
  Aihe