Portugalin pummit

Portugalin_pummi

Keskustelun aiheena suomalaiset, jotka muuttavat veroja kiertääkseen Portugaliin.
Asiassahan ei ole muuten mitään ihmeellistä, mutta jos ajattelee vaikutuksia muiden suomalaisten elämään.

Muuttajat eivät maksa veroja Suomeen, mutta Portugali lähettää Suomeen minun ja muiden veronmaksajien hoidettavaksi Teidän terveydenhuoltokulut!

Eli minä ja muut suomalaiset maksamme Teidän terveydenhuollon, vaikkette Te maksa veroja Suomeen. That`s the point. Ennen vanhaan tätä kutsuttiin loisimiseksi. Ja voisin veikata ettei ne kulut ole ihan vähän, ottaen huomioon Teidän ikärakenteenne.

Valitatte perintöveroista, ovat muka 20% yrityksen arvosta? Paskapuhetta, muutaman % joutuisi maksamaan, mutta sekin on rikkaalle lusmulle liikaa! Olette saaneet yhteiskunnalta kaiken, koulutetut ihmiset, tiet millä yrityksenne ajaa, lapsillenne ilmaisen koulutuksen, ym. Mutta ei, kiinnostus verojen maksuun samaa luokkaa kuin Venäläisillä.

No kohta se leikki loppuu, ja saatte maksaa ihan itse auringon polttaman selluliitin ja rasvamaksan, paikallisessa huippuhoitolassa tietenkin:)

En voi muuta sanoa kuin että kuulutte samaan kastiin mustalaisten kanssa. Hekin elävät elämäänsä muiden kustannuksella! Mutta älkää ikinä tuloko takaisin, Suomi ei Teitä tarvitse.

ps. Se mitä olette joskus maksaneet, ei ole relevantti väite. Se on perustunut vain lainsäädäntöön, ilman sitä ette olisi varmaan maksaneet senttiäkään!

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sanallakaan

      Aivan aloittaja on oikeessa,,mutta mutta..täytyy toki muistaa,että suomessa on monenlaista vero varojen väärin käyttöä ihan lain opillisestikin..muun muuassa talvi vaaran kaivokseen lopputtomasti upotettut vero miljoonat olikohan n.19.miljoonaa/kk..ja kukaan ei räkytä sanallakan...? no ehkäpä suomalainen uskaltaa räkyttää vain toiselle tyhjä päälle,eikä heroihin päin uskalleta..sanoo mitää sitä vaan lippa lakki kourassa naamaa kengän kärkiin ollaan nöyrää äijjää..entäpä yritykset jotka verottaja ulos liputtaa suomesta ruotsiin ja viroo..ym..maihin..ja investointeja ei tule eikä pääomaakaan ole missään...

    • Muuttaja22

      Portugaliin muuttaneet maksavat 1,5 % sairaanhoitomaksun verona Suomeen!
      Toisekseen, Portugalin terveydenhuolto toimii joissain asioissa, joissain ei. Monet ottavat siksi yksityisen terveysvakuutuksen.

    • tax_reality

      Avaajalla vaikutta olevan kovin tunetuskaisen ahtaat maailmankuvat purkauksensa perusteella, sekä raskas karenssi verotuksen todellisuudesta ja sen mittasuhteuista.

      Toiseen EU-maahan muuttaneet eläkeläiset jatkavat sairasvakuutusmaksun maksamista Suomeen.

      "Vakituisesti toisessa EU-maassa asuvat eläkeläiset, jotka saavat eläkettä vain Suomesta, voivat saada sairaanhoitonsa toisessa maassa Suomen kustannuksella. Näin siis siitä huolimatta, etteivät henkilöt eivät muuttonsa jälkeen ole enää sairausvakuutettuja Suomessa."

      "Kun muutat ulkomaille, ilmoita muutostasi Kelaan lomakkeella Y39. Sillä voit pyytää myös lomakkeen E121 tai S1, joita tarvitset, kun rekisteröidyt asuinpaikkasi sairausvakuutuslaitoksessa. Pohjoismaissa et tarvitse lomakkeita rekisteröimistä varten."

      - http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/291007102429HS

      - - - ->

      Ulkomailla asuvat eläkeläiset

      "Vakituisesti toisessa EU-, Eta-maassa ja Sveitsissä asuvat eläkeläiset, joiden sairaanhoitokustannuksista Suomi vastaa, saavat eurooppalaisen sairaanhoitokortin Suomesta."

      - http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/270110125942PM?openDocument

      - ->

      Sitten hieman infoa "veropakolaisuuteen" liittyvästä todellisuudesta ja sen mittasuhteista.

      "Arviolta pari sataa suomalaista eläkeläistä on muuttanut viime vuosina Portugaliin veroja pakoon. Vuodesta 2009 lähtien ulkomailta Portugaliin muuttava eläkeläinen on voinut saada eläkkeensä kymmenen vuoden ajan verottomana."

      - http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014122818953743_uu.shtml

      vs.

      Itse Suomen valtio veropakolaisena _miljardien eurojen_ volyymilla, jonka rinnalla pieni joukko ulkosuomalaisia eläkeläisiä painaa ainoastaan poliitikkojen puheiden populistisessa propagandatarkoituksessa ja huomion tärkeimmästä ja oleellisesta toisaalle kiinnittämisessä. ... Tässä suomalaisten selkäytimessä majailevan perikateuden ja todellisuudesta tietämättömyyden narusta vetäminen on tehokkaaksi havaittu metodi massojen manipuloinniksi.

      Suomen Valtion eläkerahastolla on _miljardeja _veroparatiiseiksi_ luokitelluissa maissa ja samaan aikaan se katsoo muutaman sadan suomalaisen määräaikaisen verovapauden Portugalissa ongelmalliseksi.

      "Valtion eläkerahastolla (VER) on lähes 3 miljardin edestä rahastosijoituksia veroparatiiseina pidetyissä maissa, kuten Luxemburgissa, Cayman-saarilla, Guernseyssä, Jerseyssä, Yhdysvaltain Neitsytsaarilla, Brittiläisillä Neitsytsaarilla ja Hollannissa. Yli puolet summasta on sijoitettu Luxemburgiin."

      "VER on valtiovarainministeriön alaisuudessa toimiva reilun 16 miljardin euron sijoitusrahasto, jonka tuottoja käytetään valtion työntekijöiden eläkkeiden maksamiseen."

      "Toisin kuin yksityiset eläkelaitokset, VER on kiinteä osa valtiota. Suomen hallitusohjelmassa sanotaan, että ”Suomi toimii eturintamassa kansainvälisen veronkierron lopettamiseksi”. Siitä huolimatta valtio hyötyy itse tunnettuihin veroparatiiseihin sijoittamisesta."

      - http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2014/numero-4/valtio-sijoittaa-veroparatiiseihin

      Milloin alat militoida Suomen Valtion (VER) _miljardien veroparatiiseissa_ sijoittamista vastaan josta linkki ylempänä?

      Tai AY-liikeiden veroparatiisiudesta Hakaniemessä, jotka pumppaavat duunareilta huikeita summia?

      "Veroparatiiseista puheen ollen ainoa todellinen veroparatiisi taitaa olla Hakanimessä. Hakaniemen saamat maksut kotitalouksilta ovat täysimääräisesti verovähennyskelpoisia – eikä siinä vielä kaikki. Ammattiliitot eivät yleishyödyllisinä yhteisöinä maksa mitään veroja."

      "Erityisesti tämä verovapaus koskee pääomatuloja. Ongelma on siinä, että emme tiedä, miten paljon omaisuutta liitoilla on. Esimerkiksi Ylen vuonna 2012 tekemän kyselyn perusteella voi arvailla, ettei luku jää kauaksi säätiöiden pääomista. Liittojen, päinvastoin kuin säätiöiden, ei tarvitse julkaista taseitaan ja tuloslaskelmiaan. Siitä huolimatta, että ne saavat satojen miljoonien edestä verotukia."

      "Joku voi tuhahtaa ay-jäsenmaksuille, mutta kyse ei ole suinkaan pikkurahoista. Jos laskee, paljonko vuoden 1974 jälkeen on maksettu jäsenmaksuja ja laskee niille koron valtion obligaatioiden korkoprosentin mukaan, saa tulokseksi lähes 40 miljardia euroa. Jokainen voi mielessään pohtia, onko sillä rahalla saatu vastaava määrä hyvinvointia aikaan."

      - http://keskustelu.plaza.fi/threads/ay-liike-veronkiertaejien-keisari.1939884/

      Sekä:

      "Finnwatch: Työeläkevaroja veroparatiiseissa 37 miljardia euroa"

      - http://www.hs.fi/talous/a1399945938011

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3299
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3031
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2298
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      26
      1809
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1447
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1355
    Aihe