Aallon tuta vai tfm?

lukionabi

Terve! Kysyisin vaan teiltä kokemuksia ja mielipiteitä tämän hetkisiin päänvaivoihin. Olen hakemassa Aaltoon, mutta olen vähän kahdenvaiheilla. Tuta vai tfm jossa erikoistua matikkaan? Itseäni kiinnostaa talous asiat ja yritystoiminta ja sen mukaisiin töihin haluaisin myöhemmin päästä. Kauppikseen en halua esimerkiksi vähäisen matikan takia. Tutassa mietityttää erittäin hankala sisäänpääsy ja tfmssä erityisen haastavat opinnot(ilmeisesti?). Koen molemmat erittäin kiinnostavina tfm:n kurssit ainakin vaikuttavat vähän enemmän mielekkäiltä, mutta edelleen jos pitää olla uudelleen syntynyt Gauss en tiedä onko se minun juttu. Jos jollain on tietoa opinnoista, töistä, palkoista ja opiskelija elämästä yms olisi mukava kuulla. Matikan ja fysiikan tasoni varmaan oleellinen tietää vastatessa eli siis sain matikan prelistä 58p ja fysiikan prelistä tuli pari pinnaa vajaa E, kumpaankaan en lukenut siis kuin muutaman tunnin ja läksyjä en ole tehnyt pariin vuoteen, eli tasoa saa kyllä nostettua.

12

3159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lukionabi

      Ja vielä lisänä mietin esim tietotekniikkaa varalle jos ei noihin pääse. Pitääkö ne asiat hallita valmiiksi hyvin että ei jää jälkeen?

    • kaliforniaan
    • aaltolainen

      Ota tuta. Aallossa on mahdollista harrastaa hyvinkin paljon "sisäistä liikkuvuutta", joten voit ottaa sivuaineen matematiikasta. Työnantajat arvostavat kuitenkin enemmän liikeosaamista, joten ellet halua tutkijaksi, suosittelen kaupallisempaa vaihtoehtoa.

    • AkuA354534

      "Kauppikseen en halua esimerkiksi vähäisen matikan takia. "
      "Koen molemmat erittäin kiinnostavina tfm:n kurssit ainakin vaikuttavat vähän enemmän mielekkäiltä"

      Ei kannata miettiä yksittäisiä kursseja. Nimen ja annetun sisällön perusteella ne voivat kuulostaa hienoilta, mutta voivat olla todellisuudessa ihan perseestä.

      Voit käydä joka tapauksessa kauppiksestakin TKK:n matikoita vaikka sivuaineena tjsp.

      " Itseäni kiinnostaa talousasiat ja yritystoiminta ja sen mukaisiin töihin haluaisin myöhemmin päästä."
      Pidä tämä fokuksena ja hae kouluihin sen perusteella.

      "Ja vielä lisänä mietin esim tietotekniikkaa varalle jos ei noihin pääse. Pitääkö ne asiat hallita valmiiksi hyvin että ei jää jälkeen?"
      Ei, kaikki aloitetaan perusteista, motivaatio ratkaisee.

      PS. Älä tee päätöksiä suomi24 jorinoiden perusteella. Keskustele mielummin vaikka opinto-ohjaajan kanssa.

    • lukionabi

      Kiitos noin nopeista vastauksista. En tee päätöksiä näiden perusteella, mutta muiden mielipiteiden avulla on helpompi muodostaa oma mielipiteet en puhu nyt pelkästään netti keskusteluista. Mutta hyvä tietää tuo tietotekniikasta, Tkklle hakisin mielummin myös pääsykokeen takia siksi siellä opiskelisin samankaltaisia aineita kuin kauppiksella käsitykseni mukaan hieman enemmän haastetta tkklla. Aaltolaiselta haluaisin kysyä vähän opiskelija elämästä ja varsinkin onko käsitystä millaista porukkaa on tutalla, tfmllä ja tikillä?

      • llllllkll

        Tutalla on monen laudaturin ylioppilaita. Aallon tutalla korkein taso.


    • Tulevaisuuden_aloja

      Haluatko varmasti fysiikan tai matematiikan tutkijaksi? Jos et, valitse tuta ja varalle tietotekniikka. Niissä on paljon laajemmat uramahdollisuudet. Matematiikan voi molempiin ottaa sivuaineeksi tai lukea muuten vain, mikä avaa entistä enemmän ovia älyllisesti haastaviin töihin ja tutkimukseen.

    • dippainssi

      No onhan tuta varmasti paljonkin helpompi ala kuin tfm, kun tutalla sattuu olemaan yli puolet kursseista jotain yritystaloutta sun muuta leppoista powerpoint -kalvojen väsäilyä vrt. tfm, jossa varmasti joutuu töitä tekemään ihan eri lailla. En usko, että ihan joka jannulle sopii joku teknillinen fysiikka/matikka. Sen takia niillä linjoilla onkin keskeyttämisprosentti niin iso, kun kuvitellaan, että jos on pitkässä matikassa hyvä, niin leppoisasti lähes töitä tekemättä sujuu myös Yliopistossa opiskelu, vaan ei suju.

    • ExTeekkari

      Opiskelin kauan sitten teknillisen fysiikan ohjelmassa ja osa ei fysiikasta kiinnostuneista opiskelijoista suuntautui silloin talouteen (ei taida olla mahdollista enää) ja osa soveltavaan matematiikkaan systeemianalyysin saralle.

      Käsittääkseni aika moni soveltavan matematiikan valinneista on edennyt osaamisensa ja koulutuksensa perusteella hyviin asemiin.

      Toki jos talouspuoli kiinnostaa niin kursseja kannattaa ottaa myös siltä puolelta kuten myös kieliä on hyvä harrastaa sekä ohjelmointia...

    • daaajra

      Ota tuta ja sitten tietotekniikka. Vaikka matikka onkin mielenkiintoista tuskin tulisit tekemään muuta kuin opettajan hommia ja niitä et kirjoituksestasi päätellen halua tehdä. Itse olen opiskelen tutaa ja tietotekniikkaa ja on ollut kivaa. Tuta vielä sivuaineena niin sitä voi sitten mahdollisesti hyödyntää tietoteknisissä sovelluksissa

      Voin luulla, että aallolle on vain vaikea päästä tutaan, joten laita 2. vaihtoehtokin jonnekin. Tsemppiä!

    • malleshspacevennu

      mee sähköl sähkö on paras ja kiva ja siel on hauskaa ja paljon matikkaa ja kans intekraaleja ja devirointeja

    • Mahjongg

      TFM-opiskelijat työllistyvät erinomaisesti esimerkiksi pankkeihin ja konsulttitaloihin. Ei tarvitse pelätä, että tarvitsisi esimerkiksi tutkijana lopun elämänsä viettää.

      Valitsitpa kummin tahansa, voit aina ottaa toisen jäljelle jäävän sivuaineeksi. Ei ole kovin suurta eroa, onko pääaine sivuaine-yhdistelmä tuta TFM vaiko toisinpäin, pieniä painotuseroja toki. Lisäksi kandin jälkeen lienee mahdollisuutta vaihtaakin, jos siltä vaikuttaa. TFM:ssä perus- ja yhteisissä opinnoissa on jonkin verran enemmän matematiikkaa. Toisaalta, jos menet tutalle, systeemianalyysi (TFM) sivuaineena on erinomainen vaihtoehto ja tuo lisää matemaattisuutta kokonaisuuteen.

      Tietotekniikka sopii toiseksi sivuaineeksi / valinnaiseksi kokonaisuudeksi erinomaisesti molempiin em. yhdistelmiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7548
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2822
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2412
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      113
      2129
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1809
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1399
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1337
    Aihe