minullekko malinois?

aidaij

Moi! :)
Olen haaveillut malinois rotuisesta koirasta todella monta vuotta. Mutta jokin siinä rodussa vähän pelottaa että pärjäisikö sen kanssa. Eli kaikki malinoisin omistajat, olisin kiitollinen jos kertoisitte omia kokemuksia ja miten päädyitte kyseiseen rotuun.
Ja sopisiko malinois teidän mielestä minulle?

Liikuntaa koira saisi 2-3 tuntia/päivä. Sisältäen harrastusten treenauksen. Koiran kanssa haluaisin harrastaa tottista ja sen ohella tokoa, hakua, jälkeä ja mahdollisesti viestiä. Sekä mahdollisesti tutustua suojeluun ja mondioringiin. Mutta harrastuksissa edettäisiin koiran mukaan.

Asun maalla, vielä ainakin 3-4 vuotta ja sen jälkeen näkee minne mennään. Ajatuksena olisi saada jokin kiva asunto läheltä keskustaa, mutta ei kerrostaloon.
Lapsia ei ole, eikä tule seuraavan koiran aikana.

Koiria on kotona ollut niin kauan kuin olen elänyt. Rodultaan kotoa on löytynyt schipperkeä, kääpiö villaa sekä sekarotuisia. Kaikki ovat kooltaan olleet pieniä tai keskikokoisia.

Miksi malinois?
En halua mitään lössykkä koiraa, vaan mahtavan harrastus/kisa kaverin ja ystävän, jonka kanssa voi kävellä missä tahansa pelkäämättä että kukaan kävisi päälle.
Malinois miellyttää ulkonäöltä ja luonteelta. Haluan että koiralta löytyy omaa tahtoa, sekä saalisviettiä. Haluan koiran olevan helposti motivoitava ja älykäs. Koiralta täytyy löytyä myös kokoa.

Muina rotuina olen pohtinut mm. kl saksanpaimenkoiraa sekä gronttua ja tervua.
Mikään nuista ei ole viehättänyt niin paljon kuin malinois. Sekä sakut tahtovat olla sairaita, myöskin tervut malikkaan verraten. En myöskään pidä kauhean karvaisista koirista, jonka vuoksi mali nousee grontun ja tervun ylitse.

Sopiiko minulle mali sinun mielestäsi?

8

1847

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja siis koiran hankkisin parin vuoden päästä opiskelujen jälkeen, jolloin aikoisin hakea kennellinjalle, joten koira tulisi varmaan sinne.
      Mutta jos en sitten kennellinjalle pääse, niin koira tulisi vähän myöhemmin.

    • juijayt

      Vaikuttaisi, että sopii :)

    • kuulostaahyvältä

      Sopii varmasti, kerta tiedät mitä haluat ja tiedät mitä tehdä tulevan koiran kanssa. :) Onnea koiranhankintaan.

    • Kivaajatus

      Hei! Itselläni on tällä hetkellä belggari , kylläkin groenendalies mutta on ollut myös tervukin. Minun tervueren oli todella kiltti ja ystävällinen uros kaikinpuolin. Tuli toimeen kaikkien lapsien ja koirien kanssa. Olen sen kyllä joutunut myymään valitettavasti toisen uros belgin takia :( Se toinen mikä minulla on tällä hetkellä on juuri se gronttu uros. Se ei sitten tullut tervun kanssa toimeen niin oli se toinen annettava pois. Tämä gronttu uros Mike on nyt 6v , kun Mike oli noin 1v se oli myös tosi kiltti kuin oli tervukin mutta Miken kimpuun kävi sitten silloin kun se oli pieni niin sellainen iso Howawart koira. Se iso koira vain riepotti oman koirani henkihieveriin ja sen omistaja vain kehui sitä koiraa... Siitä seurasi siis paljon eläinlääkäri käyntejä meidän pennulle! Koira saatin kyllä kuntoon mutta traumat jäi! Eli tänäpäivänä ei siedä toisia koiria ainakaan uros koiria , koska hän luulee etää kaikki koirat käy hänen kimppuunsa niin siksi se rähisee muille koirille. Ostin kyllä 5kk sitten pienen tyttö koiran jonka kanssa on nyt tullut toimeen , aluksi Mike oli vain epäluuloinen mutta nyt ovat kyllä hyviä kamuja. Mike on muuten tosi kiva ja kiltti koira joka tykkää agilitystä ja lasten kanssa touhuamisesta. Jos meille tulee kylään outoja ihmisiä niin niille se haukkuu koska se pelkää. Ei se kumminkaan mitään pahaa tee. On tullut myös ilmiksi että se pelkää enemmän miehiä kuin naisia niiden isosta koosta johtuen. Suosittelen sinulle mielelläni belgianpaimenkoiraa koska on ne niin ihania. Belgi lukee sinua kuin kirjaa ja haluaa olla siellä missä sinäkin ja tekee kaikki kanssasi. Ne ovat hyviä harrastuskoiria juuri tokoon , agilityyn ja muuhun. Sen annan kyllä vinkiksi että älä tee samaa virhettä mitä minä tein grontulleni , eli älä päästä outojen isojen koirien kanssa paljon suurempiin tekemisiin. En minäkään tuntenut sitä miestä ja sen isoa koiraa. Tapasimme metsässä kun ulkoilutin siellä Mikeä. Mies sanoi vain että hänen koiransa on ihan kiltti että saa päästää vapaaksi koirat. Mutta kun tutustuimme ja koiratkin tutustuivat niin ei ollutkaan se koira niin kiltti ja omistaja vain kehui koiraansa kun se oli minun koiran kimpussa.

    • Tipsubelgirakas

      Minusta sinulle sopisi hyvin malinois. Itselläni on ollut groendael ja tervueren. Mutta täytyy osata kouluttaa että niistä ei tule agressiivisia. Oma groendaelini, se on kyllä äitini mutta yksi Howavart kävi belgin kimppuun kun oli 1 vuotias. Sen omistaja vaan kehui että"Osku näyttää kuka on pomo, Osku näyttää kuka on alfa!". Belgeille tulee traumat jos niiden kehitysvaiheessa koira tulee kimppuun. Meidän koira oli silloin henki hieverissä ja korvasta meni kahdesta kohtaa hammas läpi. Nyt se ns pelkää muita koiria. Kun tulee koiria vastaan ne pitää kiertää koska siitä on tullut arvaamaton, ja voi hyökätä kimppuun, koska yrittää suojella itseään. Ja vielä että malinois ei ole rotu vaan väri/laji. Itse rotu on Belgianpaimenkoira

    • PiruviePPPP

      Sopiihan se. Vahtimisviettinen suurehko luonnevikainen paimentaja ja ensimmäistä koiraansa hamuava tytöntötterö ovat pistämätön yhdistelmä. Näitä parivaljakkoja tämä maa todella tarvitsee.

      Lössykkää ei tosiaan tarvita, vaan moniongelmainen pelkopurija ja aloittelija samaan joukkueeseen.

    • niinsemeneehyvin

      Jos haluu ostaa niin sit pitää ostaa. ei kuulu muille.

    • Oletko miettinyt malanois ja saksanpaimenkoira mix. Itselläni on semmonen ja tykkää liikkua ja ihana luonne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4306
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2199
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1714
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1390
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1268
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1194
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      994
    Aihe