Vihaan koulua

Koulupelkoa

Varmaan aika moni tuota otsikkoa klikannut odottaa löytävänsä jonkun 12-vuotiaan pissiksen tilitystä siitä, miten koulu on paskalaitos jol ei siis tee oikees elämäs niiq mitää daa.

Kyllä mä tiedän, että koulu on tarpeellista ja että koulua pitää käydä. Mutta mä oikeasti vihaan sitä, vihaan vihaan vihaan sitä niin paljon, että alan aamuisin itkeä kun kuulen herätyskellon.

Mä sain kemian kokeesta vitosen, vaikka luin siihen yli viikon. Äiti sanoi ettei maksa ensi viikon viikkorahaa. Koska mä en saanut kasia. Kasi on kuulemma "näin fiksulle tytölle" ihan kohtuullinen vaatimus. Mun ei kannata uusia sitä. Siitä uusinnastakin tulisi nimittäin vitonen.

Äiti hokee vaan että mä olen laiska enkä lue tarpeeksi. Eikä tää koske vaan kemiaa. Matikka, enkku, ruotsi, bilsa, mantsa, fysiikka. Mikään ei suju. Vain äikässä mä oon kelvollinen, ja sekin on laskenut yläasteen aikana kympistä kasiin.

Kuviksessa ja liikassa mä olen hyvä. Kuvisope on mun lempiopettaja. Se jopa kysyi multa kerran onko mulla kaikki hyvin, kun mua alkoi itkettää tunnilla. Mutta mitä hyötyä on olla hyvä kuviksessa ja liikassa? Ei ne vaikuta keskiarvoon. Viikonloppuna mun pitäisi tehdä yhteishaku. Mä olen etsimällä etsinyt Helsingistä lukioita, joihin riittää keskiarvoksi 7.5. Enkä mä sittenkään tiedä, pääsenkö mä mihinkään niistä.

Eilen oli bilsan koe. Mä esitin kipeää.

Eipä tässä muuta. Halusinpahan vaan purkaa sydäntäni.

5

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kouluaeisaapelätä

      Tilanne voi mennä aina paskemminkin, ainakaan sua ei kiusata, tai sitten et maininnut sitä ja koulupäiväsikin on varmaan vieläkin sitä peruskoulutasoa.

      Jos sulla on vaikeeta herätä aamulla, niin voisko se johtua sun nukkumaanmenoajasta? Aamuvitutus voi varmaan johtua myös vitamiininpuutteesta jne.

      Kokeet kannattaa muuten aina uusia, vaikka siitä tuskin tulee parempaa numeroo, niin kannattaa aina yrittää, jos sulla on yhteishakukin jo tulossa niin kannattaa parantaa kaikkee niin paljon kuin voi, myös opettajien perseennuoleminen saattaa auttaa. Sun kannattais nyt vaan keskittyä enemmän, varsinkin jos et vielä tiedä et mikä susta "tulee isona", koska jos haluut mennä lukioon, niin luulenpa että siellä on ihan tarpeeksi sunlaisias, joten näytä niille vaan, et miks sä oisit parempi!

      Itse en koskaan lukenut kokeisiin vain laiskuuden takia, pärjäsin hyvin koska kuuntelin tunnilla, vaikka olisi kuinka tylsää niin pelkällä kokeisiin lukemisella harvoin pärjää.

      Ja sehän on hyvä jos oot hyvä liikunnassa ja kuviksessa, siinä on jo alku tulevaisuudelle, koska niillä pärjää pidemmälle kuin luulisi. Jos kuvislukio tai mikä lie urheilulukio kiinnostaa niin kannattaa ihmeessä tutustua. Liikunnasta on paljon hyötyä myös esim. turvallisuusalalla ja kuviksesta voi olla hyötyä myös vaikkapa kulttuurialalla. Vaikka se kuulostaisi turhalta, niin se on vain totta, että maailma on sulle auki!

      Uskallakkin luovuttaa tässä vaiheessa! Koulusta voi tehdä hauskan kavereiden ja sun muiden aktiviteettien kanssa. Ja kokeile siipiäsi, mitä se ikinä tarkoittaakaan.

      • Moips_vaa_kaikil

        "Varmaan aika moni tuota otsikkoa klikannut odottaa löytävänsä jonkun 12-vuotiaan pissiksen tilitystä siitä, miten koulu on..." - En ole pissis, jos minua tarkoitat.
        "Koulu on paskalaitos." - Totta.
        "Mä sain kemian kokeesta vitosen, vaikka luin siihen yli viikon. Äiti sanoi ettei maksa ensi viikon viikkorahaa." - Aika kohtuutonta
        "Kyllä mä tiedän, että koulu on tarpeellista ja että koulua pitää käydä." - Täälläkin teidetään.
        "Mutta mä oikeasti vihaan sitä, vihaan vihaan vihaan sitä niin paljon..."
        - Juuri näin.
        "Alan aamuisin itkeä kun kuulen herätyskellon." - Läheskin.
        "Mun ei kannata uusia sitä (kemian koetta). Siitä uusinnastakin tulisi nimittäin vitonen." - Oletko aivan varma? Mutta jos sinusta siltä tuntuu, että se on niin, niin kai se niin on...
        "Kuviksessa ja liikassa mä olen hyvä." - Hieno juttu. Siinä aukee sulle tie tulevaisuuteen! ;)
        "Kuvisope on mun lempiopettaja." - Kiva juttu! ;)
        "Mutta mitä hyötyä on olla hyvä kuviksessa ja liikassa?" - Paljonkin! Siinä niistä sulle voi tulla vaikka jokin ammatti. On paljon liikuntaan ja kuvataiteeseen liittyviä ammatteja!
        "Mä olen etsimällä etsinyt Helsingistä lukioita, joihin riittää keskiarvoksi 7.5. Enkä mä sittenkään tiedä, pääsenkö mä mihinkään niistä." - Älä luovuta vielä! ;) Kannattaa kattoo vaikka lukioita koko pääkaupunkiseudulta. Jos et mihinkään sitten pääse niin pyri vaikka sitten amikseen?? :)


      • Anonyymi

        ????


    • Hei koulupelkoa!

      Onpa kurjan oloinen tilanne. Asiaa ei varmasti helpota se, että koet äitisi painostavan sinua. Hän varmasti tekee sen siksi, että välittää sinusta, vaikka se saattaakin tuntua ahdistavalta. Voisitko jutella äidillesi asiasta ja kertoa, että ihan tosissaan yrität parhaasi?

      Kun sinusta tuntuu, että koulu ei suju, oletko miettinyt mikä tai mitkä asiat tuottavat sinulle haasteita? Onko kyse siitä, että asiat eivät jää päähän vaikka niitä pänttäät, vai jostakin muusta? Jos oikeasti olet yrittänyt mutta et vain yksinkertaisesti opi, voi kyse olla myös siitä, että sinulla on mahdollisesti oppimisvaikeuksia. Ne ovat yleisiä. Voit käydä tutustumassa esimerkiksi täällä aiheeseen: http://www.erilaistenoppijoidenliitto.fi/?page_id=702

      Jos tunnistat itsesi ja koet, että sinulla voisi olla oppimisvaikeuksia, olisi varmaan hyvä näyttää sivusto myös äidillesi. Lisäksi asiasta kannattaa puhua myös koulussa, esimerkiksi kuvisopellesi, joka vaikuttaa olevan kiinnostunut voinnistasi.

      Älä lannistu, vaikka et kaikista aineista saisikaan niin hyviä numeroita. Olet kuitenkin yrittänyt parhaasi. On hienoa, että olet lahjakas kuviksessa, liikunnassa ja äidinkielessä. Keskiarvo vaikuttaa kouluun hakiessa riippuen siitä, minne hakeudut. Jos haet esimerkiksi liikunta- tai taidepainotteiseen kouluun, niiden aineiden numerolla on suuri painoarvo. Usko vain itseesi, äläkä heitä kirvestä kaivoon. :)

      Tsemppiä jatkoon ja aurinkoista kevättä!

      Terkuin Hansu & Kati Jyväskylän Nettisaappaasta

    • Alaasteenvikalla

      Mäki inhoon kouluu saan seiskoja kaikista kokeista mikään ei onnistu inhoon kouluu. Munki äiti sanoo et oon laiska vaik lukisin. Ärsyttää sain seiskan suomen kokeest en tiiä miten saan äidin allekirjoituksen onko ideoita?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1583
    2. 44
      953
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      68
      921
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      899
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      849
    6. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      54
      807
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      41
      798
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      765
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      742
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      692
    Aihe