Ruotsin kieli

Valtio-orja

Tavalliset ihmiset eivät osaa valita ruotsinkieltä, jos kielten opiskelusta tulee vapaaehtoista.

Silloin ihmiset jakaantuvat kahtia Suomessa ruotsinkielen hallinnan vuoksi.

Työnantajat valitsevat työntekijän, joka osaa puhua ja kirjoittaa ruotsiksi, eivätkä ole kiinnostuneet työntekijän kouluttamisesta ruotsinkielisillä kursseilla, koska a) resurssina työntekijä on poissa työn tekemisestä, eikä b) työnantajalla ole minkäänlaista tietoa siitä, miten hyvin kielikoulutuksesta tuleva henkilö osaa käyttää ruotsinkieltä työpaikallaan.

Työnantajalle on siis riski palkata työntekijä, joka ei osaa ruotsinkieltä työssä, jossa ruotsinkieltä tarvitaan.

Ruotsinkielen opiskelusta kouluiässä tulisi tehdä peruspaketti - oppilaille opetettaisiin ruotsinkielen perusasiat, näytettäisiin ruotsinkielen täydellisen hallinnan vaikeimmat kohdat, ja kuinka paljon enemmän ruotsinkieltä olisi opeteltava, että ruotsinkieli lopulta olisi täydellisesti hallinnassa työpaikalla. Lisäksi oppilaille näytettäisiin, missä työpaikoilla ruotsinkieltä olisi hallittava hyvin, ja miten tilanne Suomessa tulisi muuttumaan tulevaisuudessa.

Tällöin ne koululaiset, jotka ajattelevat ruotsinkielen opiskelun menevän hyvin omalla kohdallaan, voisivat ajatella jatkossakin valita ruotsinkielen kursseja lisää pakollisen peruskurssin jälkeen.

Ja ne koululaiset, joilla ruotsinkieli tuntuu ylivoimaisen vaikealta, voisivat vapaaehtoisesti kokeilla jonkin muun valinnaisen kielen peruskurssia, ja päättää sen jälkeen, sopiiko tämän kielen opiskelu paremmin kuin ruotsinkielen opiskelun jatkaminen.

Näin valmentavan ja pakollisen peruskurssin jälkeen oppilailla olisi parempi näkemys kielten hallinnasta omassa elämässään, eikä oppilaalle tulisi ikävänä yllätyksenä myöhemmässä elämässään se työvoimapoliittinen tilanne, ettei oppilaalla ollut riittävästi tietoa ja tahtoa valita itselle sopivaa kieltä koulussa.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ruotsiton

      Aasian ja Afrikan sekä Euroopasta tulleetkaan ei ossaa ruotsia eikä kukaan ootullu 40v työuralla vastaan.Kuulee,englantia,puolaa,saksaa,unkaria,nepalia,romaniaa,venäjää ja saksaa.

    • huusisnn

      Ruotsin tilalla pitää opiskella jotain tärkeää sivistyskieltä, silloin ruotsintaitoisille ei synny mitään etua, vaan haittaa.

      Ruotsia opiskellaan vain Suomessa, ruotsi ei yhdistä ketään vieraskielistä vaan ruotsia pitää puhua aina vain ruotsinkielisten kanssa, koska ruotsi ei ole sivistyskieli.

    • huusiann

      Pakkoruotsilla on ruma historiallinen tausta ja sivistystä haittaava tarkoitus. Ruotsinkieliset ovat historiallisesti määränneet mitä suomalainen saa oppia. Pakkoruotsi ei ole poikkeus tässä. Pakkoruotsilla yritetään pitää suomenkieliset toisen luokan kansalaisina.

      Ruotsinkieliset tahot ovat aina vastustaneet suomalaisen kansanosan sivistyksen lisääntymistä. Mitä enemmän on alistettuja duunareita sitä enemmän etuja ja taloudellista hyötyä siitä riittää heille. Koulutettua kansaa on vaikeampi manipuloida eliitin tarpeiden mukaisesti.

      Pakkoruotsi on suora jatkumo ruotsalaisuuden historian rumuudelle. Ruotsinkieliset tahot jarruttivat suomen kielen ottamista viralliseksi kieleksi ja opetuskieleksi kaikissa vaiheissa.

      Ruotsinkieliset eivät rakenna enää piikkilankaesteitä suomenkielisten lasten koulujen ympärille mutta pakkoruotsilla he ovat rakentaneet sivistyksellisen piikkilankaesteen kaikille suomenkielisille.

      Pieni lista ruotsalaisuuden rumasta historiasta.

      Agricola joutui odottamaan 4 vuotta painolupaa että sai Uuden Testamentin painettua. Kesti sata vuotta että löytyi rahat Raamatun kääntämiseen kokonaisuudessaan.

      Vuoteen 1860 asti onnistuivat ruotsinkieliset tahot estämään suomenkielisen kirjallisuuden painamisen, ja siten kirjallisuuden ja lukutaidon kehittymisen suomenkielisten joukossa.

      http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kieliasetus_(1850)

      Mikkeliin anottiin koulua suomenkielisille mutta saatiin ruotsinkielinen koulu v. 1873, vaikka alueella ei ollut tarvetta ruotsinkieliselle koululle.

      Vuonna 1908 Espoossa suomenkielinen koulu saarrettiin piikkilangalla että lapset eivät pääsisi kouluun.

      Helsingin yliopisto suomalaistettiin vasta hivenen ennen Talvisotaa 1937, vaikka suurin osa opiskelijoista oli ollut suomenkielisiä jo pitkään.

      Nykyinen pakkoruotsi tuli peruskoulu-uudistuksessa yli neljäkymmentä vuotta sitten.

      Uusin piikkilanka-aita on Rassenburgin (Raasepori) pakkoruotsin aloittaminen jo ensimmäisellä luokalla kaikille suomalaisille lapsille vaikka suurin osa halusi englantia ensimmäiseksi.

      • Tellilellilikka

        Sama nimimerkki suoltaa copy-pastella omaa agendaansa vähän joka paikkaan, olkoon sillä tekemistä asian kanssa tai ei ja olkoon se totta tai ei.

        "suurin osa halusi englantia ensimmäiseksi" - Koulutuspolitiikkaa tai oppiainevalikoimaa ei voi suunnitella sen mukaan, mitä "suurin osa" jonkun koulun oppilaista tai heidän vanhemmistaan haluaa. Ilmeisesti tämäkin piti sanoa, vaikka normaalijärjellä uskoisi jokaisen sen käsittävän sanomattakin.


    • JoopaJoopaJoopa

      Eikö olisi yksinkertaisempaa jos kaikille Suomen 1-luokkalaisille määrättäisiin pakolllinen lukukausi jossakin suomenruotsalaisella paikkakunnalla, jotta kaikki varmasti oppisivat tuon tuikitärkeän maailmankielen?

      • huusiann

        Ei ole yksinkertaisempaa eikä sillä ole väliä onko se yksinkertaisempas koska ruotsin kieli on täysin turhaa.

        Miten sinä lähettäisit 1-luokkaiset pois kotoaan ja vanhempien luota, jonnekin vieraalle paikkakunnalle jossa ei olisi edes suomenkielisiä aikuisia lähistöllä?


    • hmhmhm

      Harvoin ruotsinkielentaito suomessa ajaa ammattiaidon ohi, ellei sitten ole kysymys ruotsinkielen opettajasta.

      Ruotsalaiset osaavat hyvin englantia ja suomenruotsalaiset hyvin suomea.

      Kaikki muut esteet on sitten tekemällä tehtyjä.

    • hmhmhmhm

      Eikai työnantajan pidäkään palkata ruotsinkielentaidotonta työhön, jossa sitä tarvitaan.

      Mutta näitä töitä on varsin vähän kun siirrytään muualle suomeen, pois ns. ruotsinkielisiltä alueilta.

      Koko kansantalouden kannalta, on melkeimpä tuhlausta opettaa ruotsia jonkin hyödyllisemmän kielen sijaan kaikille suomalaisille. Tehokkaampaa olisi opettaa sellaisia kieliä mistä on selvää hyötyä suomen ansantaloudelle. Ruotsalaiset osaavat kaikki hyvin englantia, ja tasapuolisuuden ja ymmärrettävyyden kannalta niiden kanssa kannattaakin puhua englantia. Sama oikeastaan pätee myös suomen ruotsinkielisiin, ja monet heistä osaavat suomeakin.

      Sen sijaan ulkomailla on maita, joissa osataan huonommin englantia kuin pohjoismaissa keskimäärin. Näiden maiden kielten opiskelusta olisi enempi hyötyä viennille. Esimerkiksi venäjä, kiina.

      • hyödyk

        Mutta miksi kaikille pitäisi opettaa venäjää tai kiinaa? Useimmat eivät koskaan elämässään tee mitään kummallakaan, eivät työelämässä eivätkä yksityiselämässään.

        Ruotsi on suomalaisille hyödyllisin kieli heti englannin jälkeen. Tosin on tuhlausta opettaa ruotsia kaikille, koska osa ei ikinä opi kunnolla edes suomea. Ne, joille ei kannata opettaa ruotsia, pitäisi määrätä koulua siivoamaan. Siitä olisi hyötyä.


    • huusiann

      Väitteesi että vapaaehtoinen kouluruotsi jotenkin jakaisi kansalaisia hyviin ja huonoihin ruotsin kielen taidon mukaan on aivan absurdi. Ruotsin kieli ei ole niin tärkeä että sen osaaminen mitenkään vaikuttaisi meihin. Asia on niin tälläkin hetkellä että toiset osaavat vähän ruotsia ja toiset eivät ollenkaan. Mikä muuttuisi niin että ruotsin kielen osaaminen parantaisi heidän menestystään?

      Ruotsin kieli on niin tarpeeton kieli että se on määrätty pakolliseksi koska muuten sitä ei valittaisi. Ihmiset eivät ole tyhmiä ja haluavat opiskella kieltä josta on hyötyä.

      Ruotsin kielestä hyötyvät vain harvat ja ne harvat luulevat että heidän lailla kaikki voivat hyötyä ruotsin osaamisesta.

    • huusiann

      Taxellin paradoksi on åpartheisia, rasismia ja identiteetin muokkausta.

      Taxellin paradoksi keksittiin Suomessa että olisi jokin perustelu suomalaisten alistamiselle, identiteetin muokkaukselle, rasismille ja Suomen olemattomalle kaksikielisyydelle.

      Rasismia, alistamista ja identiteetin muokkausta on aina yritetty perustella eri tavoin mutta aina yhtä huonoin perusteluin.

      Lainaus:

      RKP:ssa kehitettiin niin kutsuttu "Allardtin-Taxellin paradoksi". Se tarkoittaa kaksikielisyyden ajamista suomenkielisten suhteen, mutta yksikielisten ruotsinkielisten instituutioiden säilyttämistä ja vaalimista. Kielikylpy sopisi näin ollen vain kieli-enemmistölle.

      Linkki lainaukseen:

      http://www.pakkoruotsi.net/kaksikielisyys.shtml

      Taxellin paradoksi tarkoittaa sitä että suomenkielisen pitää oppia ruotsia mutta ruotsinkielisten ei tarvitse oppia suomea.

      Taxellin paradoksi on keksitty Suomessa koska missään muualla ei yritetä väittää että 4%n vähemmistö tekisi maasta kaksikielisen.

      Taxellin paradoksi osoittaa että Suomi ei ole kaksikielinen maa vaan suomenkielinen maa jossa on pieni vähemmistö ruotsinkielisiä. Taxellin paradoksia käytetään tekosyynä että suomenkielisen identiteetti voidaan muuttaa ruotsinkieliseksi. Todellisuudessa mitään Taxellin paradoksia ei edes ole, on vain rasismia jota yritetään perustella sairailla teorioilla.

      Jos ruotsi olisi elinvoimainen kieli Suomessa niin siihen ei vaikuttaisi enemmistön toiminta suuntaan tai toiseen. Mutta ruotsi ei ole elävä kieli Suomessa, eikä Suomi ole elävästi kaksikielinen, niin enemmistön pitää tekohengittää ja varjella sitä pakkoruotsin, virkamiesruotsin ja kaksikielisyyden muodossa.

      Tämäkään ei riitä vaan ruotsinkieliselle pitää antaa paremmat mahdollisuudet elämässä korkeamman koulutuksen muodossa.

      Taxellin paradoksi osoittaa että ruotsi ei ole juurtunut Suomeen eikä ole oikeasti edes kuulunut Suomeen.

      Jos Suomi olisi aidosti kaksikielinen kuten Belgia tai kuten aidosti monikielinen Sveitsi, niin Taxellin paradoksia ei syntyisi.

      Belgiassa flaami ja ranska jatkavat elämää rinnakkain ilman mitään Taxellin paradoksia, koska molemmat kielet ovat paikallisia juurtuneita kieliä, joilla on puhujia kaikissa kansanosissa

    • huusiann

      Li Andersson vas. sai pyytämättä vaalitukea työstään pakkoruotsin hyväksi. Li sai 1300€ vaalitukea ruotsinkieliseltä säätiöltä ilman anomusta tms.

      Li sai odottamatonta rahallista tukea ruotsinkieliseltä säätiöltä.

      http://hbl.fi/nyheter/2015-03-21/738331/li-andersson-fick-ovantat-valbidrag

      Onko niin että suomalaiset poliitikot hyväksyvät vaalituen vaikka eivät sitä pyydä ja kohteliaisuudesta eivät enää vastusta pakkoruotsia?

      Miten tälläiseen odottamattomaan lahjontaan suhtautuu poliisi, verottaja, edustajien vaalituesta valvova elin ym.?

      Onko pyytämättä saatu raha edes missään kirjanpidossa?

      Todella halvalla saa Suomen eduskunnan hallintaansa. Jos reilut sata edustajaa vastaanottaa RKP-rahaa niin parilla sadalla tuhannella saa itselleen enemmistön Eduskuntaan.

      Pelottavaa että jos RKP on joka vuosi ostanut itselleen paikan hallituksessa ja edustajien pakkoruotsin kannatuksen.

      Tälläisen hallituspaikan ostamisesta kärsivät muut puolueet. Yhtä usein kuin RKP on ostanut hallituspaikan niin yhtä usein on jokin toinen puolue joutunut oppositioon.

      On heikoissa kantimissa Suomen demokratia. Alle 200 000 €.
      Hävetkää kansanedustajat!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe