Nexus 4 & 7: Android 5 -päivitys

jaripepe

Minulla on ollut käytössä tabletti Asus Nexus 7 noin 2 ja puoli vuotta ja LG Nexus 4 puhelin vähän yli 2 vuotta. Laitteet ovat olleet tosi upeita ja toimineet hyvin. Olen ollut niihin erittäin tyytyväinen aina siihen saakka kun niihin tuli Android 5 -päivitykset.

Kun Android 5 -päivitykset tulivat, alkoivat ongelmat, varsinkin Nexus 7 -tabletissa (kyseessä on siis se vanha malli, missä on muistia vain 1 giga).

Nexus 4:ään tuli päivitys ensin ja nyt minulla on versio 5.0.1 puhelimessa. Muutamat sovellukset lakkasivat toimimasta, ja osa ei toimi vieläkään. Esimerkkinä mainitsen Sanajahti 2 -pelin. Yleisesti ottaen Nexus 4:n ominaisuudet paranivat, varsinkin Facebook-ilmoitukset ovat mielestäni nyt hyvät, kun ne tulevat suurina näytön yläosaan. Päivitys ei vaikuttanut puhelimen nopeuteen havaittavasti, onhan Nexus nelosessa keskusmuistia 2 gigaa, josta vapaana on yleensä noin 660 megaa.

Nexus 4:ssä on nyt esiintynyt lähes päivittäin seuraava ongelma: Kun puhelin on muutaman tunnin käyttämättömänä, se voi mennä sellaiseen tilaan, että sen herättäminen ei onnistu. Puhelin ei reagoi virtanappulan painamiseen. Mitään ei tapahtu. Ainoa keino on pitää virtanappulaa pohjassa pitkään, jolloin puhelin käynnistyy uudelleen, ja taas toimii.

Mutta Nexus 7 meni aivan pilalle, ja oli jopa käyttökelvoton aluksi päivityksen jälkeen. Tällä hetkellä Nexus 7:ssä on versio Android 5.0.2. Koska laitteessa on vain 1 giga keskusmuistia, se ei riitä kunnolla pyörittämään raskasta Android vitosta. Keskusmuistia on käytettävissä niin vähän, että koko tabletti tökkii ja se on pakko käynnistää välillä uudelleen.

Hiukan auttoi tämä operaatio, mutta ongelma on palannut uudelleen:
http://9to5google.com/2014/11/19/2012-edition-nexus-7-running-slow-after-installing-lollipop-this-might-help/

Kerron vähän tuosta muistiongelmasta. Kun laitteen on käynnistänyt, muistia on käytettävissä 455 megaa. Vaikka tabletilla ei tee mitään, 10 minuutin kuluttua se on laskenut 314 megaan. Kun tablettia käyttää vähän aikaa vaikka netin selaamiseen, Facebookin selaamiseen ja pelaamiseen, jäljellä ei ole edes 200:aa megaa. Ohjelmat nykivät, sovellukset eivät "vastaa", ja pahimmillaan tabletti voi käynnistyä uudelleen. Tai sitten on itse se käynnistettävä uudelleen, kun mikään ei toimi.

VAROITAN KAIKKIA VANHAN MALLISEN NEXUS 7:N KÄYTTÄJIÄ: Älkää asentako tätä Android 5-versiota missään vaiheessa! Tulette muuten katumaan sitä.

Onko jollain asiantuntijalla neuvoja, mitä tuon ennen niin hyvän tabletin kassan pitää tehdä.

1) Heittää vesilintua
2) Käyttää verkon painona kalastuksessa
3) Asentaa takaisin sen Android 4.4.4, mikä siinä oli, miten?
4) Joku muu vaihtoehto, mikä?

3

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tehdasasetusten palautus auttaa yleensä tällaisiin ongelmiin. Se onkin suositeltavaa tehdä suurien päivitysten jälkeen.

      • jaripepe

        Tein eilen tehdasasetusten palautuksen. Luulin, että se palauttaa asetukset niin, että tablettiin tulee se Android-versio, mikä siinä ostettaessa oli. Mutta se ottikin sen uuden Android 5.0.2:n.

        Kaikki onnistui kuitenkin hyvin. Asentelin tarpeellisia sovelluksia tablettiin ja yhtään ei enää takkuillut missään vaiheessa. Ja ajoin sitten vaativan nopeustestin
        https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aurorasoftworks.quadrant.ui.standard&hl=fi

        Tulokseksi tuli 5007, joka on parempi lukema kuin uutena. Keskusmuistia ei ole käytettävissä kovin paljoa enemmän kuin ennen tehdasasetusten palauttamista, mutta kuitenkin ilmeisesti ratkaisevasti enemmän, koska kaikki toimii aivain yhtä joustavasti kuin uutena. (Vertailun vuoksi Nexus 4:n tulos em. testissä on reippaasti yli 7000, mutta siinä on tehokkaampi prosessori ja tuplasti enemmän keskusmuistia).

        Joten ongelma ratkesi Nexus 7:n kohdalla hienosti. Suosittelen muillekin, jos tulee hitautta, tökkimistä ja jumittamista.


    • Tehdasasetusten palautus ei palauta tosiaan aikaisempaa käyttistä vaan pelkästään sisällön ja asetukset.

      Yleensä tämä kannattaa tehdä viimeistään ennen kuin on viemässä kännykkää huoltoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2693
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2480
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2101
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1737
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1429
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe