Talon laajennus ja palosuojaseinä

hahmotelua

Talon ja tallirakennuksen välissä on noin 8m. Suunnittelin talon laajennus niin että laajennuksen ja tallirakennuksen väliin jäisi pari metriä.
Vaan tämä on ongelmallinen koska tallin seinä (jonka takana varastohuoneet) pitäisi repiä auki ja lisää seinään palosujat. Toinen vaihtoehto olisi muuttaa tallirakennuksen käytötarkoitus.

Onkohan mahdollista tehdä toisenlainen palosuojaus talliin, vaikkapa varsinaisen tallin seinien levyttäminen kivileyillä sisäpuolelta tms. jotta ei tarvitisisi repiä lautaseinää ja tehdä uutta?

10

888

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nimimr

      mikä ongelma on avata se seinä ja laittaa paloeriste, pikkujuttu kun siinä muutenkin aletaan töihin

      • 232132

        Mikä on pikkujuttu? Seinän purkaminen ja uuden tekeminen. Purkamiseen menee vähintään 2 työpäivää ja uudelleen rakentamiseen 4 plus maalaukseen 2 eli 8 yhteensä. Mitähän timpurille pitää maksaa sivukuluinen? Koko seinä siis n. 2500-3000e ynnä materiaalit n. 1000e.

        Ei tuollainen nelisen tonnia nyt ihan pikkujuttu ole.


    • leikkipalomies

      Teet sen paloseinän siihen laajennukseen?

      • hahmotelua

        Tämäpä onkin se visaine ongelma. Sain käsityksen messuilla eräältä rakennussuunnittelijalta että ei riitä että laajennuksen tallirakennuksen puoleinen seinä tehdään raskaamman kautta vaan pitäisi myös tallin seinä muuttaa koska etäisyyttä olisi vain pari metriä.


    • Palo_muuri

      Ei omalla tontilla rakennusten etäisyydellä ole mitään merkitystä, ainoastaan naapurin tontilla oleviin rakennuksiin täytyy olla riittävä väli taikka palosuojattu seinä jos riittävö etäisyys ei täyty.

      Suora lainaus E1 SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA Rakennusten paloturvallisuus Määräykset ja ohjeet.

      "Samalla tontilla tai rakennuspaikalla olevia rakennuksia voidaan paloteknisessä mielessä pitää yhtenä rakennuksena, jolloin tavanomainen osastointi on riittävä."

    • weqeqwe

      Mikset voi tallin sisäpinnoille lisätä vain yhden kipsilevykerran jolloin se kasvaa jo EI30? Vai minkä EI:n se vaatii? Rakennustarkastaja/palomestari kyllä kertoo...

    • jotain_tolkkua_

      Kysy asiasta vastaavalta kunnan virkamieheltä. Täällä saa ihan mitä tahansa "ohjeita". Älä ainakaan tee näiden "ohjeiden" mukaan.

    • Gynuozs

      Palo-osastoinnin kannalta on aivan sama, onko rakennukset 2 metrin päässä toisistaan, vai kiinni toisissaan. Osastointi pitää olla EI60, eli sen pitää estää paloa 60 minuuttia. Se EI60 saavutetaan esim 2x13mm kipsilevyllä, jommalle kummalle puolen, huom vesikattoon saakka.

      Jos kyseisessä tapauksessa laitettaisiin paloseinä sekä autotalliin, että taloon, olisi kyseessä kaksinkertainen paloseinä, EI120. Se olisi sama, jos laittaisi siihen laajennukseen sitten 4x13mm kipsilevyä. Saahan sitä toki ylimitoittaa, mutta EI60 riittää määräyksissä.

      • hahmottelua

        Tämäpä mielenkiintoista. Tuossa ylempänä joku ehdotti tallin sisäpuolelle yhden kipsilevykerroksen lisäämistä. Se olisi kohtuu helppoa. Kelpaakohan se että kipsi ei tule tallin puolelle mutta saman seinän toiselle puolen varaston seinään? tallin puolella on hyvinkin tukevasti pultatut kaapit pöydät.

        jotenkin omat ajatukset jumiutui täysin siihen talli/varastorakennuksen ulkoseinään. helposti voisi pistää vaikka 4 kertaisen kipsin talon laajennuksen seinään (1kpl tuulensuoja kipsiä ja 3x kipsi seinän sisäpinnaksi.


    • Palo.muuri

      Suora lainaus E1 SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA Rakennusten paloturvallisuus Määräykset ja ohjeet.

      "Samalla tontilla tai rakennuspaikalla olevia rakennuksia voidaan paloteknisessä mielessä pitää yhtenä rakennuksena, jolloin tavanomainen osastointi on riittävä."

      Eli ei ole merkitystä onko sun talo 1 metrin päässä vai 8 metrin päässä omasta tallista, kun ne on samalla tontilla jos vaan vaadittu palo-osastointi on riittävä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11273
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3143
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2994
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2187
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1948
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1795
    7. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1774
    8. 86
      1759
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      19
      1758
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe