Venäjän vähemmistöjen tila on järkyttävä

Hakaniemi

http://www.adressit.com/vasili_kolesnikoville_ja_vladimir_naumoville_turvapaikka_suomesta
Vasili Kolesnikoville ja Vladimir Naumoville turvapaikka Suomesta

Tämä on vetoomus, jolla vaadimme Vasili Kolesnikoville ja Vladimir Naumoville turvapaikkaa Suomesta.

Vasili Kolesnikov ja Vladimir Naumov ovat venäläinen pariskunta, joita sekä heidän omat läheisensä, työkaverinsa että muut tuttavansa ovat vainonneet homoseksuaalisuuden takia. Venäjän poliisi on kieltäytynyt tutkimasta heihin kohdistuneita törkeitä rikoksia homoseksuaalisuuden takia ja näin antanut väkivallalle luvan jatkua.

Tänään julkaistussa Helsingin sanomien artikkelissa kerrotaan pariskunnan kohtaamasta väärinkohtelusta ja väkivallasta:

Naumov kertoo, kuinka hän keväisenä yönä 2008 oli ollut silloisen poikaystävänsä kanssa puistossa. Matkalla kotiin hänen kimppuunsa käytiin. Hänet hakattiin tajuttomaksi, hän menetti hampaita, sai aivotärähdyksen ja päätyi kahdeksi viikoksi sairaalaan.

Naumov sanoo yrittäneensä tehdä rikosilmoituksen, mutta poliisit utelivat seksuaalisesta suuntautumista, jolloin hän oli kertonut olevansa homo. "Sen jälkeen poliisit kieltäytyivät tutkimasta asiaa", hän sanoo.

Naumov kuvailee asuneensa isossa kerrostalokompleksissa venäläiseen tapaan vanhempiensa kanssa, mutta etenkin isä oli hänen mukaansa vihamielinen. Naumov näyttää toljattilaisen alueoikeuden päätöstä, jolla häneltä isänsä vaatimuksesta vietiin asuinpaikkarekisteröinti. Sen puuttuminen vaikeuttaa Venäjällä terveydenhuoltoa ja työnsaantia.

Vuoden 2008 hyökkäyksen jälkeen sana homoudesta levisi naapurustossa ja töissä, missä Naumov kertoo tulleensa hakatuksi tajuttomaksi miestenvessassa.


11-vuotiaana Kolesnikov sanoo tunnustautuneensa avoimesti homoksi. Se johti hänen mukaansa väkivallan kierteeseen koulussa. Hän kertoo, että kotona hänen vanhempansa yrittivät parantaa poikansa homoudesta eristämällä tämän.

"Pahiten minut hakattiin 18-vuotiaana. Toisesta korvastani tuli verta, ja siitä meni kuulo", hän sanoo ja kuvailee, kuinka ahdistus sai välillä toivomaan kuolemaa.


Kolesnikov opiskeli hyvin arvosanoin opettajakoulussa, mutta työnteko oli vaikeaa muiden opettajien ennakkoluulojen vuoksi. Muutettuaan Altain piirin pääkaupunkiin, 600 000 asukkaan Barnauliin, Kolesnikov tapasi muita homoja ja perusti homoklubin. Toiminta loppui Kolesnikovin mukaan pian traagisesti.

"Kaksi klubin jäsentä löytyi tapettuna kotoaan 2012. Tunnen ikuisesti syyllisyyttä siitä, että olin perustamassa heidän kohtalokseen koitunutta klubia."

Ilmapiiri alkoi Naumovin mukaan kiristyä myös Pietarissa kuvernööri Georgi Poltavšenkon ja homovastaisen kaupunginvaltuutetun Vitali Milonovin myötä. Vuonna 2012 Pietarissa laadittiin homopropagandan vastainen paikallislaki, josta 2013 tuli maanlaajuinen.

Yhteiselo miesparina ei ollut helppoa. Naumov esittelee saamiaan kymmeniä uhkaavia tekstiviestejä ja kertoo, kuinka kotipihaan kerääntyneet miesjoukkiot huusivat, että talossa asuu lapsiinsekaantujia, jotka viedään metsään. Poliisista ei heidän mukaansa ollut apua.

Naumov kuvailee poliisin kehottaneen heitä muuttamaan pois ja todenneen, että Naumov rikkoi poikaystävänsä kanssa lakia, joten poliisi ei suojelisi heitä.

Naumov sanoo, että hänet irtisanottiin työpaikastaan homouden tultua ilmi.

Kotitalon porraskäytävään ilmestyi Naumovin kuvalla ja henkilötiedoilla varustettuja lappuja, joissa lukee "Varokaa, homo". Yksi heillä on tallessa ja mukana Suomessa todisteena. Kolesnikov kertoo, että porraskäytävässä hänen luokseen tuli veitsellä uhannut mies, joka sanoi tappavansa Kolesnikovin "kuin sian".

Molemmat tekivät lukuisista uhkaavista tapauksista rikosilmoituksen, joiden kopiot he esittelevät. "Poliisi kysyi ensin seksuaalista suuntautumista ja veti sitten ilmoituksen pois", Naumov sanoo.

Heinäkuun 5. päivänä 2014 Naumov ja Kolesnikov kertovat tulleensa jumalanpalveluksesta kotiin ja nähneensä, kuinka asunnon ovi oli murrettu auki ja siihen oli ilmestynyt teksti "homo".

He näyttävät eteisestä videokuvaa, jossa näkyy runneltu ovi teksteineen.

Peloissaan olleet miehet keräsivät tärkeimmät tavaransa, kuten ikonit ja rikoksiin liittyvät asiakirjat, menivät hotelliin yöksi ja lähtivät ensimmäisellä mahdollisella lennolla Venäjältä.

Aeroflot vei heidät Tukholmaan 6. heinäkuuta, mistä viranomaiset siirsivät heidät syyskuussa Suomeen Konnunsuolle odottamaan turvapaikkapäätöstä.

[Lähde: HS, Venäläinen homopari etsii turvapaikkaa Suomesta, 25.1.2015]

Kohtuuttoman kovia kärsinyt pariskunta on asunut Konnunsuon vastaanottokeskuksessa syyskuusta lähtien odottaen päätöstä turvapaikan antamisesta. Huolimatta heidän raskaista kokemuksistaan ja siitä, ettei heidän selvästikkään ole turvallista palata Venäjälle, päätöstä on odotettu jo 4 kuukautta.

4

124

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Poisv

   Ei mitään turvapaikkoja millekään pyllypoikapareille täältä. Kyllä maailmassa olisi vainottuja kristittyjäkin, joille ne turvapaikat oikeasti kuuluisivat. Eihän kenenkään ole pakko homoilla, ainahan sen voi lopettaakin, joten se on näitten hyypiöitten oma valinta, jos joutuvat kokemaan jotain ylläkirjoitetun kaltaista.

   Paremminkin voitaisiin lähettää nämä omatkin homomme sinne Venäjälle. Oppisivatpa ainakin olemaan nuoleskelematta toisiaan provokatiivisesti julkisilla paikoilla ja elämään matalalla profiililla hissun kissun.

   • Oletkosynnynnäinen

    idiootti vai oletko itse oppinut? Mielepiteesi ovat kuitenkin todellisen idiootin.


   • Anonyymi

    Aivan, ei tarvita hinaajia lisää.
    Pysykööt kaapissa tai lopettakoot homoilut.
    Venäjällä on hyvä laki se että homohommaa ei saa mainostaa ja kehoittaa muita siihen tms.
    Samoin kuin ennen Suomessa oli kehoituskielto pykälä laissa, jolla saatiin hommassa joku roti pidettyä.
    Nyt se tietysti on poistettu, valitettavasti.


  • Anonyymi

   Kyllä tänne pari miekkosta mahtuu. Tervetuloa vaan.

  Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   434
   1877
  2. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   121
   1440
  3. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   441
   1392
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   85
   1100
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   229
   971
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   60
   916
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   82
   830
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   22
   811
  Aihe