Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Auttakaaaaa

Mulla on kotonani 3vuotias narttukoira ja 6kk uroskoira, kaikki on menny tosi hyvin. Nartulla on nyt juoksut ja olen pitänyt koirat eri huoneissa, mutta tänään aamulla narttukoira pääsi uroksen luokse vahingossa, emmäkä miehenikanssa huomanneet mitään ennenkuin kuului kauheaa huutoa, juostiin äkkiä kattomaan ja siellähän ne koirat NALKISSA n.5min! Toi pentuhan on AIVAN liian nuori tekemään vielä pentuja. Soitanko aamulla eläinlääkärille? :o
Onko kuinka epätodennäköistä että pentuja tulossa??!. P.s huolestunut omistaja.

14

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itseasiassa

      6 kuinen uros voi olla jo sukukypsä.

    • errgrgdegr

      On mahdotonta sanoa, tuleeko pentuja vai ei. 6 kk uros voi jo saada pentuja. Ensiksi pitää kuitenkin selvittää seuraavat asiat...

      1. Mikä on koirien kokoero? Jos narttu on paljon urosta pienikokoisempi, niin pentujen kantaminen ja synnytys ovat sille iso riski, eli keisarinleikkaus on välttämätön. Jos kokoero on todella suuri, niin abortti on välttämätön (on todennäköistä, etteivät pennut eikä emo selviä edes kantoajasta).
      2. Onko teillä aikaa pentueelle? Onko aikaa ja halua hankkia tietoa koiranpentujen kasvatuksesta? Onko teidän mahdollista ottaa töistä lomaa nartun synnytyshetken ja pentujen parin ensi viikon ajaksi? Onnistuuko loman hankkiminen myös erityistapauksessa, esim. jos narttu hylkää pentunsa? Onko teillä aikaa 1-12 koiranpennun leikittämiseen, hoitamiseen ja sisäsiistiksi opettamiseen?
      3. Onko teillä varaa pentueen kustannuksiin? Edes saada ystäviltä lainaan tms...? Narttu syö kantoaikanaan PALJON enemmän kuin normaalisti. Pentuja varten pitää olla rauhallinen soppi, pentulaatikko, muutama ylimääräinen viltti synnytystä varten jne. Ja pennutkin pitää ruokkia.
      .
      .
      .
      4. Ja riskivara: eli mitä jos narttu pitää keisarinleikata? Mitä jos pennut jäävät käsiin?

      Mitä ilmeisimmin teidän olisi aika leikata uroksenne~

      Koirillekin on saatavissa aborttipiikki. Se pitää kuitenkin hakea eläinlääkäriltä 45 sisällä astutuksen tapahtumisesta, eli kovin kauaa ei voi odottaa! Pentujen syntymättä jääminen ei haittaa narttua ja se välttyy kantoajan ja synnytyksen riskeiltä. Samoin teillekin voi olla parempi, ettei normaalia arkea ole sotkemassa 1-10 keskenkasvuista koiraa.

      Raskauden voi huomata _vasta sitten, kun abortti ei ole enää mahdollinen._

    • Kyse tässä olikin että voiko olla mahdollista 6kk ikäisen lisääntyä, ei se että tullaan pätemään mitä pitää tehdä! Tiedän kyllä nuo riskitkin..

      • errgrgdegr

        Jos koiran lisääntymisen alkeetkaan eivät ole hallussa, niin................................................... kannattaa miettiä tuota tilannetta ihan järjellä. Varsinkin, jos aiotte pitää mahdolliset pennut.


    • Pitikinsattua

      No sen vuoksi ne leikataan esim. Yhdysvalloissa jo tosi aikaisessa vaiheessa, koska eläin voi lisääntyä jo puolivuotiaanakin. Ei muuta kuin piikille suht. nopeaan ja se siitä. Jos koiria on tarkoitus käyttää jalostukseen, niin jotainhan on tehtävä, sillä luonto keksii kyllä keinon muuten päästä riiulle. Jos ovat sekarotuisia, eikä tarkoitus olekaan astuttaa, niin suosittelen kastraatiota/sterilointia molemmille. Uroksen voi leikata jo ja ehkäpä olisi kannattanutkin. Omani kastroitin heti puolivuotiaana ja hyvin on mennyt ja onpi kasvanut ihan omiin mittoihinsa ja erittäin jäntevä ja hyvä koira.

    • Ei ole tarkoitus ketään loukata! Ja toisekseen eläinlääkäriin oltu yhteydessä kasturoinnista, mutta minkäs minä sille voin jos eläinlääkäri ei vielä rupea tekemään sitä..

      • kolttonen

        Vaihda ihmeessä eläinlääkäriä, jollei hän suostu kastroimaan urosta, joka on hyvällä todennäköisyydellä saanut narttusi tiineeksi. On siinä eläinlääkäri, jos peukuttaa vahinkopentueiden puolesta.


      • GooglaillenLöytyy

        Nuorta koiraa ei kannatakaan leikata kuin vasta sitten, kun luusto on täysin kehittynyt.

        Onnistuneen astumisen jälkeen pentuja tulee 80-90% varmuudella...


      • PuolensaJaPuolensa
        GooglaillenLöytyy kirjoitti:

        Nuorta koiraa ei kannatakaan leikata kuin vasta sitten, kun luusto on täysin kehittynyt.

        Onnistuneen astumisen jälkeen pentuja tulee 80-90% varmuudella...

        Tuo on vain yksi tyyli. Kyllä muualla maailmassa kastroidaan jo ihan pikkupentuja, ja ihan normaaleja koiria niistä silti kehittyy.


    • ääliöstäpäästä

      Pyysit apua.
      Tietenkin 6 kk ikäinen voi saada pentuja. Nyt kiireellinen asia on miettiä, otatteko penturiskin ja annatte naaraan olla ilman aborttipiikkiä. Ja sitten viette uroksen eläinlääkäriin kastraatioon. Se ei nyt kiireellisin tehtävä ole, jos eukko on jo raskaana.

      • NytNyt

        6 kuista urosta ei tule leikkauttaa. Parempia antaa kehittyä kunnolla ennen leikkautusta.


    • 280

      Vie ultraan heti kun vahinkoastumisesta on kulunut 24 vrk. Jos näkyy pentuka, aborttipiikin voi antaa samalla käynnillä.

    • leikattavatoinen

      Juu kannattaa soitta el,varmaan jo soitit.Siellä neuvovat miten kannattaa toimia.

    • sAnNiesdfx

      no huh huh, kaikkea sitä voikaan tapahtua.. itse en ainakaan ikimaailmassa uskaltaisi pitää leikkaamatonta urosta ja narttua samassa taloudessa.. :O !

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2268
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1964
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      83
      1743
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1608
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      37
      1347
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    Aihe