Lopettakaa valitus!

Valitus_seis

Minusta tuntuu, etten ole ainoa, jota ärsyttää tämä vaihdosta valittamisen määrä! 80% keskusteluista tässä kategoriassa on kaupallisista järjestöistä valittamista! Itse ainakin haluaisin kuulla oikeaa ja hyödyllistä tietoa vaihdosta ja siihe hakemisesta, enkä siitä, kuinka 0,1% vaihdoista menee pieleen ja niihin takerrutaan. Joten pliis, valittakaa vaikka päiväkirjallenne ja lopettakaa tämän sivuston täyttäminen valituksella!! Itse ainakin haluan mielummin oleellista tietoa.

22

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nillinnallin

      Et ole ainoa. Ihmetyttää, kuinka kevein eväin jotkut haluavat lähteä lukuvuodeksi varsinkin USA:han.

      Hyviäkin kokemuksia on. Itsekin vietin ihanan ja opettavaisen vuoden Kanadassa. Koko ajan ei ollut helppoa, mutta lopputulos oli kehittynyt kielitaito, joustavuuden oppiminen ja lukuisat ystävät.

      Valitukset pitäisi osoittaa järjestäjille. Täältä ei apua eikä sympatiaa tule.

      • Meneanukotiisjamirakans

        Juurikin noilta itseään jonkinmoisiksi järjestöiksi kutsuvat yritykset eivät kykene lupaamaansa apua tarjoamaan eikä sen puoleen paljon mitään muutakaan. Rahat vaan otetaan. Menkää te järjestöjen tyypit vaan kehitteleen niitä mainoshypetyssivujanne.
        Äänetkö taas käski tulla tänne lukee näitä oikeita kokemuksia??
        Juu kohta poistuu taas täökin ketju, joten en viitsi tänne mitään asiaa laittaa.


      • Hävetkääanujamirajakumpp

        Täältäpä juuri apua on löytynyt! Vertaistukea parhaimmillaan!
        Mut ihanaa kun sulla on ollut hyvä kokemus ja voi että kun sä olit varmasti niin paljon fiksumpi kun nää ketkä järjestöt on ryöstäneet. Voi vieläkö kehuja kerjäät? Mitä täällä roikut jos ärsyynnyt.
        Kellään muulla kuin järjestöillä ei taatusti ole mitään totuudenmukaisia kokemuksia vastaan!!??


    • TerveisiäAnulle

      "Tämän aihealueen voisi poistaa" oli hiljattain otsikkona keskustelun avaukselle. Lukuisat aihealuetta puoltavat kirjoitukset perusteluineen eivät ilmeisesti miellyttäneet ketjun aloittajaa, koska hän oli pyytänyt senkin ketjun poistettavaksi.
      Tämä on oikeaa ja hyödyllistä tietoa, mitä tämä palsta tarjoaa! Jos haluat mainonnan ja manipulaation uhriksi, osallistu vaihtarijärjestöjen ilmaisiin infoihin ja lueskele heidän esitteitään!! Vaihto-oppilaaksi erehtyessäsi, kenties sinäkin palaat tänne palstalle takaisin ja kertomaan, kuinka nämä kirjoitukset pitivätkin paikkansa (kuten Jioppi, STS vaihtari!)
      En vaivaudu kirjoittamaan enempää tähän ketjuun, koska aloittaja varmasti poistattaa tämänkin ketjun jossain vaiheessa.

      • ullula

        Epäilemättä kirjoitukset pitävät paikkansa. Mutta sitä samaa parkua ei viitsi kauan lukea melkein joka ketjusta.

        Tiedetään, että elämässä on riskinsä. Minä en alaikäisiä koululaisiani maailmalle lähetä. Sinne ehtii isompanakin, kun on enemmän järkeä päässä ja selviytymiskeinot hallussa haasteellisissakin tilanteissa.


      • Terveisiäprseestä
        ullula kirjoitti:

        Epäilemättä kirjoitukset pitävät paikkansa. Mutta sitä samaa parkua ei viitsi kauan lukea melkein joka ketjusta.

        Tiedetään, että elämässä on riskinsä. Minä en alaikäisiä koululaisiani maailmalle lähetä. Sinne ehtii isompanakin, kun on enemmän järkeä päässä ja selviytymiskeinot hallussa haasteellisissakin tilanteissa.

        Juu ja säkin olet varmasti maailman paras äiti tai isä ja kyllä sä olet kaikin tavoin parempi kun nää törkeästi ryöstetyt vaihtarit ja perheet.
        Vaihto-oppilastoiminta on ala-arvoista, mutta sä olet varmasti niin fiksu että oon niin kade voiih...miksen mä oo noin fiksu kun sä?


      • HalooUllula
        ullula kirjoitti:

        Epäilemättä kirjoitukset pitävät paikkansa. Mutta sitä samaa parkua ei viitsi kauan lukea melkein joka ketjusta.

        Tiedetään, että elämässä on riskinsä. Minä en alaikäisiä koululaisiani maailmalle lähetä. Sinne ehtii isompanakin, kun on enemmän järkeä päässä ja selviytymiskeinot hallussa haasteellisissakin tilanteissa.

        "Tiedetään, että elämässä on riskit..." Kuulehan Ullula, tässä vaihtaribisneksessä on kysymys tietoisesta ja laskelmoidusta ihmisten huijaamisesta. Rahat pois meininkiä, jossa ei noteerata missään määrin tehtyjä sopimuksia, määräyksiä tai ehtoja!!!! Edes lakipykälillä ei tunnu olevan merkitystä.
        Oletko valmis hyväksymään vaihtariyritysten ja niiden salamyhkäisten pilipalikumppaneiden sopimusrikkomukset, nuoriin kohdistuneet hyväksikäytöt, vapaudenriistot, pedofiliat yms. toteamalla vain ne elämässä kuuluviin riskeihin...??? Reilut kymmenentuhatta paloi rahaa ja traumatisoitunut nuori... mutta todellakin, näin kävi!! ONKO OK??? Ellet tiedä ja ymmärtä asioiden vakavuutta, anna olla ja jätä palsta lukematta!!!


    • Unohtuikoottaalääke

      Järjestöstä taas tullaan tänne valittamaan, ettei saisi kertoa totuutta eikä mitään negatiivista... Mutkun te jörjestöt ootte aiheuttaneet niiiiiin paljon pskaa ihmisille et olkaa nyt vaan hiljaa ja hövetkää.
      Ja menkää muualle mainostamaan. Vttu muka et kaikki olis tyytyväisiä teidän toimintaanne?!?!? Sallikaa mun nauraa. Positiivisuus on eri ok ja eri asia kuin valehtelu ja asioiden vääristeleminen mitä järjestöt tekee.

      Nää sivut on just sikamageet kun täällä lätkäistään valehtelijoita ja järjestöjen kakkiaisia tottuuvella piähän niin että raikaa!

      • Hhhhhhhhhhhhh

        Kiva kun "ullula":kin on niin kiinnostunut näistä oikeista kokemuksista. Elämässä on riskinsä, mutta on sikamaista, että "jörjestöt" toiminnallaan lisäävät ja aiheuttavat eniten riskejä nuorelle vaihto-oppilaalle.


    • valitus_seis

      Herran jestas ihmiset!! En tarkottanut että totuutta pitää kaunistella, mutta suurin osa vaihdoista onnistuu ja noista epäonnistuneista tehdään järkyttävä haloo. Tiedän varsin hyvin että vaihtovuosi ei ole täydellinen eikä ruusuilla tanssimista. Se on täynnä vastoinkäymisiä, jotka kasvattavat. Mikä minua ärsyttää, on se että samasta aiheesta (kaupallisten järjestöjen "pahuudesta") jauhetaan sadassa eri keskustelussa ja tämä palsta on täynnä valituksia. Suurin osa vaihdoista onnistuu upeasti ja vaihto-oppilastoiminta on tärkeää ja kansainvälistävää. Jos kerran olemassa olevat järjestöt ei teille valittajille kelpaa, perustakaa oma, mutta voin taata että tekin tulette tavoittelemaan rahaa. Myös ns "vapaaehtois järjestöt" laskuttavat 10000-15000 euroa per vaihto ja niillä on jopa kovemmat hinnat kuin kaupallisilla. Joten nyt herätys, jos on valitettavaa, valittakaa järjestölle. Minä tulin tänne etsimään tietoa hakupaketin täytöstä, en teidän vihastanne vaihto-oppilastoimintaa kohtaan!!!

      • Valitus_seis

        Ja lisäys vielä, jokaisessa elämän suuressa päätöksessä on riskinsä. Myös vaihtoon lähtemisessä. Ja ongelmat vaihdossa eivät läheskään aina johdu järjestöstä!


      • TörkeydetJulki

        Kyllä näkee, ettet ole missään määrin selvillä asioista...!!!! Toivon, ettei lapsenuskosi saa kovin kovaa kolausta, kun asiat alkavat valkenemaan. Toivottavasti palstalle kirjoittelevat tuovat jatkossakin julki näitä järjestöjen törkeyksiä ja julmuuksia!!!!


      • Tervemenoa
        Valitus_seis kirjoitti:

        Ja lisäys vielä, jokaisessa elämän suuressa päätöksessä on riskinsä. Myös vaihtoon lähtemisessä. Ja ongelmat vaihdossa eivät läheskään aina johdu järjestöstä!

        Sanoo hän joka ei tiedä mitään. Voit jo lopettaa valituksesi ja siirtyä järjestöjen hömppähypesivuille. Vai eikö sieltä löydy tietoa hakupaketin täytöstä.
        Nii ja tervemenoa vaan sinne vaihtoon. Pääset sinä tai lapsesi takuuvarmasti tasoiseesi seuraan ;D!


      • Joojoomira

        No niin mira voit jo lopettaa pauhaamisen siitä kuinka "99.99%" vaihtoviosista mielestäsi onnisuu ja kaikki on tyytyväisiä... Se nyt vaan on sinunkin hyväksyttävä, että et voi lakaista näitä ketjuja maton alle tai erottaa minua perusteettomasti ( kuten erottelet vaihtareita)täältä palstalta;D


      • AsiatOnSilläLailla

        Onkohan ketjun aloittaja lainkaan pohtinut, mikä on mahtanut johtaa tähän "järkyttävään halooseen"??
        Kyllähän virheitä elämässä ja kaikissa toiminnoissa tapahtuu.. Yleensä virheen tehnyt vastaa korjaamalla ja korvaamalla tekemänsä virheet. Vaihtarijärjestöt eivät toimi näin. Yritykset ja järjestöt kuittaavat härskisti rahat, vaikka tietäisivät etteivät pysty tarjoamaan rahalle sovittua vastinetta..!!!!!! (Esimerkkejä löytyy oikeuslaitosten käsittelemistä jutuista ja CSFES:n sivuilta..) Tällaiselle toiminnalle löytyy rikoslaistakin ihan oma nimitys!!! Olisiko kuluttajien vaan pakko hyväksyä tämä kaikenlainen sikailu toteamalla se elämään kuuluviin riskeihin?! Joka näin ajattelee ja näkee puolusteltavana nuorten hyväksikäytön - Ihmiskaupan, ei voi olla kuin joku näitä halveksittavia yrityksiä edustava moraalinsa kadottanut narsisti!!
        On varmaan hieno ja ylhäisä tunne esittää ammatikseen "kantrimanizeri".... :D :D


      • riittinenristiina

        Mutta Herran jestas! Kuka käskee lähtemään vaihtoon? Ei ole tietääkseni pakko. Omituista on lähteä hakemaan kauheutta ja maksaa siitä, ellei nimenomaan kaipaa extreme-kokemuksia.

        Tämän palstan perusteella tiedetään, että kyseessä on aina sikamainen huijaus.

        Epäonnistuneita vaihtoja varmasti on. Mutta minä en tunne yhtäkään tosi ikävää tapausta. Omaan vaihtovuoteeni sisältyi sekä tuskaa että iloa. Näin on ollut myös kaverieni kohdalla. Suoranaisia rikoksia en tiedä kohdallemme osuneen. Oma käytös, sopeutuvaisuus ja isäntäperheen kunnioitus ovat avainosaamista vaihdossa ollessa.

        Vaihtotoimintaa on liikaa, koska vaihtoon haluavia riittää ja maksajia. Joukossa on härskiä liiketoimintaa mutta vaihtoon lähtijöissä on myös vaihtareiksi sopimattomia nuoria. Vaihtoon lähdetään joskus liian suurin unelmin. Mutta elämä on elämää kaikkine raadollisuuksineen kaikkialla. Vaihtovuosi ei koskaan ole pelkkää unelman toteutumista, se myös vaatii aika paljon.

        Yksikään isäntäperhe ei ole olemassa vain vaihtaria varten, vaan elää omine tapoineen omaa elämäänsä, joka voi olla hyvin erilaista kuin se, mihin vaihtari on kotona tottunut. Esim. juuri missään päin maailmaa nuorilla ei ole sellaista vapautta kuin meillä, kaikkein vähiten vapauden luvatussa maassa Yhdysvalloissa. Se on hyväksyttävä tai lähdettävä pois.

        En nyt käsittele vaihtotoiminnan ympärillä mahdollisesti rehottavaa rikollisuutta. Sanon vain, että mikä näyttää liian hyvältä ollakseen totta, ei myöskään juuri koskaan ole totta. Mainontaan on AINA suhtauduttava kriittisesti.


      • Tajuukko

        Niin ja kun riittinen ristiina ei ole itse tai lähipiirissään kokenut näitä tällä palstalla julki tuotuja asioita niin niitä ei hänen mielestään ole vaan vaihtari on ollut epäsopiva.?
        Voi että jaksaa lässyttää ja pakko aina tietyin väliajoin on jostain järjestöstä jonkun tulla tänne muistuttaa kuinka vaihtari on se syypää kuitenkin. Koita nyt sinäkin ristiina tajuta, ettei ole kysymys vaihtareiden sopeutumattomuudesta.
        Jos nuori ei käyttäydy asianmukaisesti, kärsiköön seuraukset, mutta nuorta tulee kohdella oikeudenmukaisesti ja kunnioittavasti mitä mira, anu rose ynnä muut jörjestöt eivät tee.
        Nämä jutut täällä käsittelevät järjestöjen sääntorikkomuksia ja törkeää liiketoimintaa, joka vaarantaa nuorten fyysisen ja psyykkisen terveyden.


      • riittinenristiina
        Tajuukko kirjoitti:

        Niin ja kun riittinen ristiina ei ole itse tai lähipiirissään kokenut näitä tällä palstalla julki tuotuja asioita niin niitä ei hänen mielestään ole vaan vaihtari on ollut epäsopiva.?
        Voi että jaksaa lässyttää ja pakko aina tietyin väliajoin on jostain järjestöstä jonkun tulla tänne muistuttaa kuinka vaihtari on se syypää kuitenkin. Koita nyt sinäkin ristiina tajuta, ettei ole kysymys vaihtareiden sopeutumattomuudesta.
        Jos nuori ei käyttäydy asianmukaisesti, kärsiköön seuraukset, mutta nuorta tulee kohdella oikeudenmukaisesti ja kunnioittavasti mitä mira, anu rose ynnä muut jörjestöt eivät tee.
        Nämä jutut täällä käsittelevät järjestöjen sääntorikkomuksia ja törkeää liiketoimintaa, joka vaarantaa nuorten fyysisen ja psyykkisen terveyden.

        Tajuun. Erittäin ikäviä tapauksia on. En koskaan ole sitä kiistänyt. Enkö nimenomaan sanonut, että vaihtotoimintaan liittyy myös härskiä liiketoimintaa? Enkö nimenomaan kehottanut suhtautumaan mainontaan kriittisesti?

        Mutta tällä palstalla olisi kai kuitenkin tarkoitus käsitellä vaihto-opiskelua kaikin puolin. Jotkut haluaisivat tietää muustakin kuin niistä ikävistä tapauksista, jotka tällä palstalla saavat suuremman tilan kuin ansaitsevat. Uudestaan ja uudestaan samat jutut.


      • Eisetajunnu

        Sitä mitä tällä palstalla käsitellään ei ristiina eikä muut järjestöt päätä. Onneksi on vielä tallainen rehellinen foorumi, joka julkaise ainoastaan positiivisia juttuja eikä maksettuja mainoksia.


      • etsinäkätajuu
        Eisetajunnu kirjoitti:

        Sitä mitä tällä palstalla käsitellään ei ristiina eikä muut järjestöt päätä. Onneksi on vielä tallainen rehellinen foorumi, joka julkaise ainoastaan positiivisia juttuja eikä maksettuja mainoksia.

        Et sinäkään yksin tämän palstan sisällöstä päätä. Täällä saa asiallisesti kommentoida muutkin kuin kaltaisesi yksisilmäiset suunsoittajat.


      • masala

        Ihanko tulit suolipalstalle etsimään tietoa hakupaperin täytöstä! Voi mikä vitsi! Valitse järjestö, joka neuvoo, ettei tarvitse suolipalstalle tulla! Tää on niin läpinäkyvää... STSn sivuilla on voinu jättää arvosanan järjestön toiminnasta ja jopa kolme (3) on antanu arvostelupisteet. Se on onnistuttu muuttamaan 99%:ksi! Nää luvut ja kikkailut on vaan osa mainoskampanjaa, jolla houkutellaan hyväuskoisia nuoria vaihtoon. Kyllä säkin vielä silmäs saat auki missä mennään, ellet nyt satu olemaan Firman porukkaa. Mihin mä uskon vakaasti. Kyllä meillä nuorilla on omat kanavamme, ei kukaan tosissaan tuu tänne hakeen jotain paperintäyttöohjetta, ellei nyt satu oleen jostain susirajalta... Itse vaihdossa olleena en tiedä ketään, kellä olis menny nappiin. Varotuksia tuli ku sieniä sateella ihan syyttä ja jengiä pistettiin himaan tosta vaan. Mut onnee sulle, sulla menee tolla asenteella tosi hyvin. Ps. Kysy toimistolta hakupapereista ja on tosi jees, että joku uskaltaa kertoa miten oikeesti vuosi meni paskaksi!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1478
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe