Viiltelyn halu!

ehkämasentunu

Mitä mun pitäis tehdä? Mulle on tullu hirvee halu viillellä itteeni vaikka en varsinaisesti itteeni piä masentuneen... Se halu kasvaa vaan joka päivä ja se turhauttaa! En oo uskaltanu viiltää ku yhen pienen haavan ja se sattu niin perkuleesti. Silti tekis vaan mieli ihan kauheesti!

5

212

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerro asiasta sun vanhemmille. Viiltely on vakava asia, ja sun on saatava apua nopeasti. Jos et uskalla kertoa vanhemmillesi niin kerro edes jollekkin tuosta. Tuosta viiltelyn halusta voi päästä eroon. Sinun on vain ajoissa hankittava apua itsellesi.

      Toivottavasti saat kerrottua vanhemmillesi. Rohkeutta!

    • Moikka ehkämasentunu,

      hyvä, että kirjoitit asiasta – olisiko sinulla ihminen, jonka kanssa voisit puhua lisää?

      Onneksi meidän ei tarvitse tehdä kaikkia asioita, mitä tekisi mieli. Olisiko sinulla jotain hyviä ja rakentavia kanavoita purkaa oloasi? Mistä tykkäät? Urheilu, musiikki, ystävien seura… Jos keskittyisi sellaisiin asioihin?

      Me toivotaan sulle kaikkea hyvää!

      Aurinkoista kevättä!

      Terkuin
      NettiSaapas Jyväskylästä

      • Viilteliä

        Täällä kirjoittaa 11–12v tyttö.en oikeestaan ole viillellyt mutta olen käyttänyt terävää esinettä saadakseni viillon käsivarteen.ensimmäinen viilto sattui mutta toinen ei niin paljon ja nyt päässä pyörii ajatus viiltelyn jatkamisesta.en ole kertonut kenellekkään siitä mitä olen tehnyt enkä kyllä uskallakkaan.


      • Viilteliä kirjoitti:

        Täällä kirjoittaa 11–12v tyttö.en oikeestaan ole viillellyt mutta olen käyttänyt terävää esinettä saadakseni viillon käsivarteen.ensimmäinen viilto sattui mutta toinen ei niin paljon ja nyt päässä pyörii ajatus viiltelyn jatkamisesta.en ole kertonut kenellekkään siitä mitä olen tehnyt enkä kyllä uskallakkaan.

        Hei Viilteliä!

        Hienoa, että uskaltaudut kertomaan asiasta, se merkitsee suurta rohkeutta ja vahvuutta. Jos puhuminen tuntuu haastavalta, on myös mahdollista esimerkiksi kirjoittaa ajatuksiaan paperille, jonka antaa luettavaksi turvalliselle ja luotettavalle aikuiselle. Tärkeää on se, että asioiden kanssa ei jää yksin.

        Paljon tsemppiä!

        Terveisin NettiSaapas Sotkamo Joni


    • Viiltelijä

      Heippa!
      Kuulostaa siltä, että sinulla on paha olla ja viiltelystä olet kuullut/lukenut jostain. Luultavasti samassa paikassa on mainittu sen auttavan. Ja sanoit yhden pienen haavan sattuneen aivan hirveästi. Tämän perusteella ajattelisin, että epäröit tehdä sen uudestaan ja se on hyvä! Jos vain voit, niin älä tee sitä uudestaan. Loppujen lopuksi se ei ole sen arvoista.
      Etsi joku, vaikka vanhempi, jolle voit puhua pahasta olosta tai muista sinua vaivaavista tunteista. Jos viiltely ei tunnu hyvältä, etkä ole tehnyt sitä tuon enempää, puhuminen on hyvä ratkaisu. Koitappas vaikka täyttää masennustesti, joka löytyy hakusanalla BDI. Ainakin mielenterveystalon sivuilta löytyy se testi ja se antaa suuntaa antavaa kuvaa asiasta. Sen perusteella voi sitten päätellä meneekö lääkärillä käymään. Se saa usein myös ajattelemaan, mitä oikeasti tuntee.
      Itse olen viillellyt useamman vuoden ja se helpottaa oloa, mutta minulle se oli viimeinen vaihtoehto. Puhuminen auttaa asiaa ja sinun vaiheessasi kuulostaa siltä, että se voi jopa poistaa viiltelynhalun. Suosittelen lämpimästi aiemminmainitsemani testin täyttämistä ja asian pohtimista. Miksi haluat viillellä? Onko sinulla paha olo vai haluatko vain kokeilla miltä se tuntuu? Äläkä toki tuomitse kysymystä heti, vaan mieti se kunnolla ja perinpohjaisesti lävitse. Ehkä olet uskotellut itsellesi jotain, mikä ei oikeasti olekaan niin kuin luulet. Mieti asia itseksesi ja puhu tuntemuksistasi jollekin luotettavalle henkilölle, vaikka sitten ystävälle.
      Todellakin kerron kaiken tämän omasta ja ystäväpiirin kokemuksista. Tunnen ihmisen joka jäi viiltelyyn koukkuun vain koska se oli muotia ja hän halusi kokeilla. Häpeä arvista, joihin on uponnut paljon tarpeetonta, fyysistä kipua voi olla hyvinkin vahvaa.
      Onnea jatkoon ja pysy vahvana! :)

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      304
      3431
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      241
      1882
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      94
      1373
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1323
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1213
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1188
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1143
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1014
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      956
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      894
    Aihe