Hamsterit tappelevat

Annina

Kirjoitan työkaverini puolesta. Hänen kaksoistytöillään on kaksi kääpiöhamsteria. Molemmat ilmeisesti tyttöjä. Asustelevat samassa häkissä. Toinen on isompi ja kova syömään, nimeltään Venla. Pienempi on nimeltään Vekkuli. Venla on parin päivän ajan kiusannut Vekkulia, ajanut takaa yms. Venla on myös alkanut purra, kun sen ottaa käteen. Mistä mahtaa olla kyse?

13

2580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hamsu

      Heissan!
      Et kertonut minkä ikäisiä hamsterit ovat.Olisivatko tytöt tulleet isoiksi ja sitten alkanut Venlaa ottaa kaveri päähän? Jos tappelu näyttää jatkuvan, niin eri häkkeihin ja kiireesti! Muuten häkissä on pian ainakin yksi vainaa. Vaikka seurallisia ovatkin, niin kaikki eivät kaveria halua. Kenties häkki on liian pieni? Sanoit että Venla on isompi ja kova syömään. Mahtaakohan se antaa Vekkulin syödä lainkaan, vai terrorisoiko se toista niin että tämä ei pääse kupille kuin salaa. Tuli mieleeni,että Venlalla saattaa olla kipuja, jos puree käteen otettaessa. Tai sitten sitä vain stressaa toisen läsnäolo ja "kostaa" sen ensimmäiselle vastaantulijalle. Ehdottaisin kuitenkin ottamaan yhteyttä hamsteriyhdistykseen tai kasvattajaan jolta eläimet on ostettu. He varmaan osaisivat neuvoa paremmin. Ja sen toisen häkin ostoa kannattaisi alkaa suunnitella.
      Toivottavasti tästä nyt oli jotain apua.

      • Annina

        ovat vajaan vuoden vanhoja. Kyllä Venla antaa Vekkulin kuulemma syödä. Annan vastauksesi työkaverilleni, varmaan vastauksestasi on jotain hyötyä.


      • töks
        Annina kirjoitti:

        ovat vajaan vuoden vanhoja. Kyllä Venla antaa Vekkulin kuulemma syödä. Annan vastauksesi työkaverilleni, varmaan vastauksestasi on jotain hyötyä.

        kahta hamsua ei saisi laittaa samaan häkkiin koska ne ovat "erakko"eläjiä. käske siis ystäväsi erottamaan ne ennenkuin tappavat toisensa.


      • töks
        Annina kirjoitti:

        ovat vajaan vuoden vanhoja. Kyllä Venla antaa Vekkulin kuulemma syödä. Annan vastauksesi työkaverilleni, varmaan vastauksestasi on jotain hyötyä.

        kahta hamsua ei saisi laittaa samaan häkkiin koska ne ovat "erakko"eläjiä. käske siis ystäväsi erottamaan ne ennenkuin tappavat toisensa.


    • Kira

      Huom!!! Hamsterit ovat yksilöitä, niitä ei pidä pitää samassa häkissä keskenään... ei ihme jos tappelevat...

    • Hamsterikasvattaja

      Moi! Jos kääpiöhamsterisi ovat joko talvikkoja tai kiinankääpiöitä, on aika todennäköistä, että ne aikuisena rupeavat tappelemaan. Vaikka talvikkoja esim. eläinkaupoissa usein myydään pareittain, ei ne suurimmalla todennäköisyydellä tule toimeen aikuisena. Paremmin toimeen tulevat mm. campbellit ja roborovskit. Siis kun ottaa ne pienestä asti. Talvikko on oikeastaan enemmänkin erakko, kuin muut kääpiöt. Kiinankääpiöhamsterin sosiaalisuudesta on vielä "pienempää näyttöä" kuin venäjänkääpiöhamstereiden. Ne tappelee aika varmasti aikuisena. T.Heidi

    • HK

      En tarkoita millään pahalla MUTTA EIKÖ JÄRKI SANO ETTÄ HAMSTERIT TÄYTYY EROTTAA!!
      Arvaappas miksi toinen on pienempi kuin toinen? koska toinen ei anna sen syödä, ja se pienempi elää isomman "vallassa" kokoajan siinä pelossa että toinen tappaa sen.
      Joten ne täytyy erottaa HETI, toinen voi tappaa sen toisen, käyttäkää järkeänne.
      nimim.kokenut

      • Annina

        ollaan nyt hankkimassa toista häkkiä. Toinen on siksi pienempi, että ne ovat eri rotua. Isompi on antanut pienemmän kyllä syödä.


      • Heli
        Annina kirjoitti:

        ollaan nyt hankkimassa toista häkkiä. Toinen on siksi pienempi, että ne ovat eri rotua. Isompi on antanut pienemmän kyllä syödä.

        Pahoittelen etten ehtinyt lukemaan jo aiemmin tulleita vastauksia, mutta laitan silti oman mielipiteeni tähän.

        Ensimmäinen viesti kertoi että hamsterit eivät ole pidempään aikaan tullut toimeen keskenään, koska toinen selkeästi on johtaja joka pistelee ruoat ensimmäisenä poskeensa. Naaraat ovat myös herkempiä kinastelemaan keskenään kuin urokset.

        Mutta tosiaan, kun nyt sanoit että hamsterit ovat eri lajia niin en ihmettele että ne eivät tule toimeen keskenään. Eri lajeja ei pitäisi mennä yhdistelemään keskenään, koska ne harvemmin tulevat toimeen. Jopa kahden samaa lajia olevan välillä saattaa olla niinkin suurta kinaa, että se päätyy toisen kuolemaan ellei omistaja puutu asiaan.

        Eli todellakin on suositeltavaa erottaa hasmterit.


    • HamsuFani

      Hei!

      Minulla on 2 venäjänkääpiöhamsteria ne ovat talvikkoja molemmat
      ja poikia ne ovat eri häkissä mutta kun päästin ne jaloittelemaan
      lattialle näin heidän tappelevan ja toinen inisi
      pitäisiköhän ne viedä eläinlääkäriin.

      • tiuhtiviuhti18

        Kun olet erottanut hamsterit niitä EI saa laittaa enää samaan paikkaan


    • ♥Kia♥

      Mulla on 3 campbellia.Kaksi on 4 vikkoisia ja 1 on 6 viikkoinen.Vanhin heistä kiusaa vain toista pienenpää.Se ihan koko ajan kiusaa sitä ja puree sitä.pikkuinen ihan 2n tai 1n tunnin välei huutaa pelosta ja kivusta,se ei pysty edes puolustamaan itseään kuin se kaadetaan selälteen.kuitenkin se on vikkelin hamsterimme, ja se useasti juoksee pelkillä taka jaloilla.Sain ne viime lauantaina.Mutta yksi on siskoni ja toinen on velieni.Siskoni hamsteri on se jota kiusataan ja velieni hamsteri on kiusaaja.Mun hamsteri on se ketä ei kiusata eikä itse tee mitään pahaa,Se on kiltti kuin enkeli,Sen takia annoin sen nimeksi Enkeli.Enkeli on oikeastaan niistä pienin hamsteri.Jouduimme ottaa sen kiusatun hamsterin pois sieltä ja hankkia sille joku häkkin tai terraarion.Kaikki hamsterimme ovat tyttöjä.

      Jos tiedät jonkun muun tavan saada heidät sopeuntumaan yhteen niin voisisitko kertoa minulle vastauksen,vain jos tiedät.



      Olen 10 vuotias tyttö niin saattoi tulla pikkasen kirjotus virheitä.

    • Anonyymi

      Ne tappelee

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5634
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2496
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      59
      1725
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe