Ei kannata välittää

JukkisKukkis

Trollaus ja trollaantuminen

Kirjoitusta, jonka on tarkoitus aiheuttaa kiivaita reaktioita eli fleimejä, sanotaan trolliksi. Suomenkieliseksi vastineeksi on ehdotettu sanaa "vedätys". Yleensä trollaaja esittää jostakin kuumasta, kiistanalaisesta aiheesta äärimmäisen mielipiteen esittäen sen vastustajien kantaa halventaen, positiivisia argumentteja esittämättä. Usein trolli on tarkoituksellisen naiivi ja sisältää niin monta väärinkäsitystä tai vääristelyä, että liki jokaisen tekisi mieli oikaista edes osa - ja jos oikaisemiseen rupeaa, siitäpä tuleekin vuodatus.

Trollaus on alkeellisimmillaan pelkkää häiriköintiä, johon halutaan muiden vastaavan tuohtuneina. Esimerkiksi sama sanoma saatetaan toistaa loputtomasti samoin sanoin. Trollaaja sitten naureskelee muiden reaktioille samaan tapaan kuin hiekkalaatikolla hiekkaa muiden päälle heittelevä pikkupoika.

Käytännössä trollausta voi olla äärimmäisen vaikea erottaa pelkästä syvästä tietämättömyydestä tai tyhmyydestä, joskin säännölliset trollaajat yleensä oppii tunnistamaan. Toisaalta se ei ole yleensä tarpeenkaan, koska kummassakin tapauksessa on yleensä fiksuinta olla välittämättä koko jutusta. Varo joutumasta koukkuun, "trollaantumasta". Enintään voi joskus julkisesti varoittaa muita trollaajiksi tietämistään kirjoittelijoista

16

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvin nopeasti huomaa tällä palstalla olevan pienoinen sotatila. Sotatila johtuu siitä, että pari trollia on ottanut peter_t:n tähtäimeen. Tosin sotatilaa ei olisi jos peter_t ei välittäisi trollien "koulukiusaamisesta". Vaikka nopeasti vilkaistuna näyttää siltä, että peter_t:n kimpussa on paljonkin väkeä, niin tarkempi tarkastelu osoittaa, että aktiivisia kirjoittelijoita on tosiasiassa vain 1-2. Se on osoitus pienenkin trollimäärän kyvystä sotkea palsta. Mutta taas kerran, se on mahdollista vain jos välittää noista "koulukiusaajista". Vastaaminen heille on ihan turhaa. Ei varmasti ymmärrä. Joko halu puuttuu tai sitten äly!

      • Vesiperä12

        Ne Peterin kiusaajat taitaa olla Peterin peilit, kun itse vastailee itselleen. Siinäpäs tosi vedättäjä? Höhlä kansa uskoo kaiken jankkauksen!


      • Tarkastajat

        Kaikkea säkin tarkkailet, mee duuniin?


    • JärkiJaTunteet

      On totta, että kiusaajat jättävät rauhaan kun eivät saa huomiota. Itsetunto kuntoon ja asettuminen kiusaajien yläpuolelle. Järkipuhe on turhaa kiusaajille. Ei ne siksi kiusaa vaan ihan ilkeyttään. Tämäkin palsta on mahdollista siistiä roskasta jos vain jättää trolleista välittämättä. Se on sitten toinen asia onko täällä olevilla riittävästi itsetuntoa olla vastaamatta kiusaajille? Jää nähtäväksi.

      • Aina joku provosoituu valitettavasti, jolloin kiusaajat saavat taas hieman bensaa liekkeihin. Olen huomannut, että kun ei milläänlailla huomioi kiusaajia niin ne lopettaa aika nopeasti. Jos toi petteri_t ei vastaa yhteenkään provoon, niin ei noi häiriintyneet kauaa jaksa yksinpuhelua tehdä.

        Toinen asia onkin sitten se jos tykkää niiden kanssa kinastella. Silloin vain vauhtia lisää. Petteri_t on kuitenkin saanut valtaa kiusaajien elämästä aika paljon. Kiusaajien elämä pyörii petteri_t:n kirjoittelun ympärillä. Kyttääminen on raskasta pidemmänpäälle, vaikka siitä nautintonsa saisikin.


      • Kopterikuski

        Peter Teen elämä pyörii pelkästään suolen sisältöä tutkimalla ja meuhkaamalla.


      • Toshtorisetä

        Yhteiskunnan pahoinvointi näkyy täällä keskustelupalstoilla. Ihmiset voi huonosti ja purkavat sen sitten täällä, kun ei muutakaan paikkaa ole. Toisaalta hyvä, että on jokn paikka missä purkaa vihaansa, mutta toisaalta paremman avun saattaisi saada ammaattilaiselta.


    • Ilmailupalsta

      Kirjoitat asiaa, samoin ensimmäinen vastaaja. Joskus käytän sananvapauden sijaan tai rinnalla sananvastuuta: "mies vastaa puheistaan". Harva kakkosnelosella (niitäkin on) niin tekee. Ei omallakaan kohdalla nimeä ole. Tervehenkistä tekstiä tuo aloittajalta oli. Sama nimimerkki ja kellonaikojen peräkkäisyys ovat sitten tulkintajuttuja.

      • Juu, jatkoin omaa aloitusta. Ei viittinyt tuon tiedonmurusen takia uutta aloittaa. Aika pienestä jutusta saa ison virran :-)


      • ilmailupalsta

        Rehellisyys maan perii.


    • lääkkeetlääkkeet

      Eräs hallituksen jäsen on kyllä trollien nro 1 ja on yllättäen saanut alter egojensa lisäksi pari hömelöä samaan vedätykseen.

    • trollitpois

      Nimimerkit "vesiperä, tarkastajat, kopterikuski ja lääkkeetlääkkeet" ovat juuri ne SAMAT kaksi trollia, jotka kyttäväätä täällä, (kuten tätäkin aloitusta), ja alkoivat välittömästi trollata. Onneksi heidät on jo kauan sitten tunnistettu. Ilmailussa ei pitäisi trollien kanssa sortua keskustelemaan ollenkaan, koska lentäjät on koulutettu aivan päinvastaiseen toimintaan.

      • Itseasiassa siinä on nyt yksi aktiivinen trolli. Kyseinen trolli kirjoittaa myös tuolla ilmailufoorumin puolella. Ja on sieltä tunnistettavissa. Suurin osa ihmisistä ei tajua jättävänsä jälkeä kun liikkuu netissä. Ja se jälki on yksilöllinen...(ammatin etuja)


      • Ja tuo lause, että ilmailussa ei pidä trollien kanssa sortua keskustelemaan ollenkaan, pitää hyvin paikkansa. Pitää toki monessa muussakin paikassa, mutta erityisesti ilmailussa, missä on hyvin pitkälle henkilön luotettavuudesta kyse. Ennen kaikkea turvallisuus asioista puhuttaessa.
        Tutkimusten mukaan aktiivisesti trollausta harrastavat ihmiset ovat luonteeltaan epäluotettavampia kuin keskiverto ihminen. Heidän kykynsä toimia kriisitilanteessa heikkenee nopeasti. Tärkeää on huomata, että nuo samat asiat koskee myös niitä, ketkä eivät kestä trollausta, eli lähtevät siihen loputtomaan juoksuun heidän kanssaan. Paineen sietokyky näkyy monessa asiassa elämässä.
        Henkilökohtaisesti en noiden parin henkilön (trollin) kanssa haluaisi tehdä minkäänlaista yhteistyötä koskaan. He eivät ole luotettavia, eivätkä kestä painetta. Ja molemmat ominaisuudet ovat erittäin tärkeitä elävässä elämässä. Kannattaa aina muistaa, että virtuaalielämä heijastaa suoraan oikeaan elämään...


      • SukkissNussis
        JukkisKukkis kirjoitti:

        Ja tuo lause, että ilmailussa ei pidä trollien kanssa sortua keskustelemaan ollenkaan, pitää hyvin paikkansa. Pitää toki monessa muussakin paikassa, mutta erityisesti ilmailussa, missä on hyvin pitkälle henkilön luotettavuudesta kyse. Ennen kaikkea turvallisuus asioista puhuttaessa.
        Tutkimusten mukaan aktiivisesti trollausta harrastavat ihmiset ovat luonteeltaan epäluotettavampia kuin keskiverto ihminen. Heidän kykynsä toimia kriisitilanteessa heikkenee nopeasti. Tärkeää on huomata, että nuo samat asiat koskee myös niitä, ketkä eivät kestä trollausta, eli lähtevät siihen loputtomaan juoksuun heidän kanssaan. Paineen sietokyky näkyy monessa asiassa elämässä.
        Henkilökohtaisesti en noiden parin henkilön (trollin) kanssa haluaisi tehdä minkäänlaista yhteistyötä koskaan. He eivät ole luotettavia, eivätkä kestä painetta. Ja molemmat ominaisuudet ovat erittäin tärkeitä elävässä elämässä. Kannattaa aina muistaa, että virtuaalielämä heijastaa suoraan oikeaan elämään...

        Miksi sitten trollaat?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe