Tämäkö tehokasta hoitoa, vai onko hoitoa?

epäoikeudenmukaisuus

Vuosien varrella olkapää on oireillut enemmän ja pikkusen enemmän. Välillä jopa vesilasin juominen kävi kipeää. Otettiin röntgenkuvat. Ei kuulemma aihetta mihinkään. Kipu ei lähtenyt. Yksityisellä sain ensimmäisen kortisonipiikin ja se auttoi. Elämä jatkui ja passitus TK: sta sairaalaan ortopedin vastaanotolle. Uusista röntgenkuvista ja mitä muuta vastaaotolla oli, ortopedi sanoi: Enään ei ole mitään tehtävissä. Leikkaus ei auta, koska vamma on jo niin paha. Ainut apu olisi keinonivel, mutta siihen en suostu. Mieluummin kuntoutan itseäni ja syön tarvittaessa kipulääkkeitä.

Ensin ei uskota, lopussa ei voi tehdä mitään. Miksi välissä ei tehty, vaikka silloinkin jouduin käymään vastaanotolla kipujen vuoksi?

5

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pallonivel

      Ensimmäiset rtg-kuvat on otettu tai tulkittu väärin. Kyllä noin vakavat vauriot näkyisivät rtg:ssäkin.
      Itselläni ilmeni liikerajoitteita. Oikea käsi oikealle ylös ja alaviistoon taakse olivat mahdottomia.
      Urheilulekuri passitti rtg- ja uä-kuvauksiin jotka tulkitsi ko. alan expertti.
      Olkapään leikkaus parin viikon sisällä. Toipuminen oli 60 ukolla hidasta mutta tulos erinomainen.

      Olisikohan kohdallasi perusteellisempi tutkimus parempine kuvauksineen paikallaan ja tilanteen uudelleen arviointi jonkun muun lääkärin toimesta?

    • jaskajokunen127566

      Täällä kanssa yksi kohtalontoveri. Olkapää kipuili lähes 20vuotta. Aina sama itku TK:ssa ei aihetta tutkia tarkemmin, jos 6 viikon kuluessa menee yhtään parempaan suuntaan edes vähäksi aikaa.
      Lopulta työterveyden kautta vasta tutkittiin, ja kuluma sitä luokkaa, että kädet pystyyn myöhäistä hoitaa.
      Olisipa ne tajunnu noiden vuosien aikana tutkia, rustovauriota olisi voinut ehkä korjata, ja ehkäistä nivelrikko ja tekonivelen tarve lopulta.
      Aina se ulina turhista kuvauksista ja konservatiivisestä hoidosta... Vaan miten kävikään. Eikä tässä paska maassa voi edes korvausta saada.

    • Olkaolli

      Magneetti- ja ultraäänikuvat kertoivat kalkkia olleen ja olkajänne rispaantunut pahasti. Liikerata olematon ja hirvittävän tuskallinen myös öisin. Fysioterepautin ohjeet auttoi asiaan. 3-4 kuukauden harjoitusten jälkeen olkapää kunnossa eikä mitään leikauksia tarvittu. Eivät edes suosittele leikkausta nykyään, koska tulos ei koskaan ole kovin hyvä.
      Netistä löytynee vastaavat yksinkertaiset jumppaohjeet. Suosittelen.

      • pallonivel

        Leikata vai ei? Ainakaan minun olkapäätäni ei olisi mikään piikitys tai terapia korjannut.
        Yksi jääne poikki 85%:sti, joku sormenpään kokoinen irtomöykky olkapäässä, joku luun pää kulunut teräväksi, kaikki jänteet rispaantuneet ja jännetupet tuhruiset.
        Myös minulle tarjottiin kortisonipiikitystä mutta kieltäydyin koska se ei paranna mitään tapahtunutta muutosta.

        Leikkauksen jälkeen olkapää on priimakunnossa. Luun pää taltattiin pyöreäksi, irytomöykky möyhennettiin pois, katkeamispisteessä ollut jänne katkaistiin ja kiinnitettiin titaaniankkuriin, loput jänteet hiottiin ja jännetupet hoonattiin. Tuon jälkeen vielä 70v ukkokin vetää maasta 180kg, leukoja 10:n sarjoina yms.

        Jos olisin tiennyt miten radikaalisti tilanne paranee niin olisin leikkauttanut olkani heti kipujen ja rajoitusten ilmettyä.

        Ps. tk- lekuri tarjosi kortisonia, urheilulekuri ohjasi tarkempiin tutkimuksiin ja yksityisklinikan leikkaukseen.
        Olen helkutin tyytyväinen mutta en väitä sairaskertomustani yleispäteväksi, kaiken kattavaksi mutta olkaa hieman skeptisiä tk-lekureiden juttuihin!


    • herätys

      Alla tän rekatun nimierkin keskusteluja!Käyttäjän Keskustelut
      Tänään 12.32
      Vastasi keskusteluun: Kokoomus ja mamut ovat suomalaisten surma
      Hei! Olen 19-vuotias opiskelijatyttö Tampereelta ja olen aloittanut kuumat webcam- esitykset osoitteessa https://tr.im/f4Rsa Kaikki ovat tervetulleita katsomaan! Rekisteröityminen on helppoa, eikä vaadi sähköpostin vahvistamista. Löydät minut nimellä "minnasmile461861" Näkemisiin! ;)
      Yhteiskunta > Maailman menoa
      Tänään 12.31
      Vastasi keskusteluun: Apostolinen uskontunnustus
      Hei! Olen 19-vuotias opiskelijatyttö Tampereelta ja olen aloittanut kuumat webcam- esitykset osoitteessa https://tr.im/f4Rsa Kaikki ovat tervetulleita katsomaan! Rekisteröityminen on helppoa, eikä vaadi sähköpostin vahvistamista. Löydät minut nimellä "minnasmile124837" Näkemisiin! ;)
      Yhteiskunta > Uskonnot ja uskomukset > Profetiat
      Tänään 12.30
      Vastasi keskusteluun: Miksi äärioikeiston saamaa kannatusta vähätellään?
      Hei! Olen 19-vuotias opiskelijatyttö Tampereelta ja olen aloittanut kuumat webcam- esitykset osoitteessa https://tr.im/f4Rsa Kaikki ovat tervetulleita katsomaan! Rekisteröityminen on helppoa, eikä vaadi sähköpostin vahvistamista. Löydät minut nimellä "minnasmile95332" Näkemisiin! ;)
      Yhteiskunta > Politiikka > Kansainvälinen politiikka
      Tänään 12.29
      Vastasi keskusteluun: Mistä mä voisin sen tietää
      Hei! Olen 19-vuotias opiskelijatyttö Tampereelta ja olen aloittanut kuumat webcam- esitykset osoitteessa https://tr.im/f4Rsa Kaikki ovat tervetulleita katsomaan! Rekisteröityminen on helppoa, eikä vaadi sähköpostin vahvistamista. Löydät minut nimellä "minnasmile832881" Näkemisiin! ;)
      Suhteet > Tunteet > Ikävä
      Tänään 12.28
      Vastasi keskusteluun: 100 päivää ilman viinaa kampanja!
      Hei! Olen 19-vuotias opiskelijatyttö Tampereelta ja olen aloittanut kuumat webcam- esitykset osoitteessa https://tr.im/f4Rsa Kaikki ovat tervetulleita katsomaan! Rekisteröityminen on helppoa, eikä vaadi sähköpostin vahvistamista. Löydät minut nimellä "minnasmile840138" Näkemisiin! ;)
      Paikkakunnat > Kainuu > Hyrynsalmi
      Tänään 12.28
      Vastasi keskusteluun: Onko tämä...?
      Hei! Olen 19-vuotias opiskelijatyttö Tampereelta ja olen aloittanut kuumat webcam- esitykset osoitteessa https://tr.im/f4Rsa Kaikki ovat tervetulleita katsomaan! Rekisteröityminen on helppoa, eikä vaadi sähköpostin vahvistamista. Löydät minut nimellä "minnasmile85540" Näkemisiin! ;)
      Paikkakunnat > Uusimaa > Helsinki
      Tänään 12.27
      Vastasi keskusteluun: "ISIS on vienyt 25 000 tyttöämme, joita myydään
      Hei! Olen 19-vuotias opiskelijatyttö Tampereelta ja olen aloittanut kuumat webcam- esitykset osoitteessa https://tr.im/f4Rsa Kaikki ovat tervetulleita katsomaan! Rekisteröityminen on helppoa, eikä vaadi sähköpostin vahvistamista. Löydät minut nimellä "minnasmile886089" Näkemisiin! ;)
      Yhteiskunta > Maailman menoa
      Tänään 12.26
      Vastasi keskusteluun: Karaoketanssit
      Hei! Olen 19-vuotias opiskelijatyttö Tampereelta ja olen aloittanut kuumat webcam- esitykset osoitteessa https://tr.im/f4Rsa Kaikki ovat tervetulleita katsomaan! Rekisteröityminen on helppoa, eikä vaadi sähköpostin vahvistamista. Löydät minut nimellä "minnasmile32652" Näkemisiin! ;)
      Paikkakunnat > Pohjois-Karjala > Lieksa
      Tänään 12.25
      Vastasi keskusteluun: Ihastuminen loppui - mitä nyt?
      Hei! Olen 19-vuotias opiskelijatyttö Tampereelta ja olen aloittanut kuumat webcam- esitykset osoitteessa https://tr.im/f4Rsa Kaikki ovat tervetulleita katsomaan! Rekisteröityminen on helppoa, eikä vaadi sähköpostin vahvistamista. Löydät minut nimellä "minnasmile745389" Näkemisiin! ;)
      Suhteet > Parisuhde
      Tänään 12.24
      Vastasi keskusteluun: Illan Muppet Show
      Hei! Olen 19-vuotias opiskelijatyttö Tampereelta ja olen aloittanut kuumat webcam- esitykset osoitteessa https://tr.im/f4Rsa Kaikki ovat tervetulleita katsomaan! Rekisteröityminen on helppoa, eikä vaadi sähköpostin vahvistamista. Löydät minut nimellä "minnasmile144311" Näkemisiin! ;)
      Yhteiskunta > Politiikka > Puolueet > Suomen Keskusta
      Tänään 12.23
      Vastasi keskusteluun: Jumala, Jeesus ja Pyhä Henki
      Hei! Olen 19-vuotias opiskelijatyttö Tampereelta ja olen aloittanut kuumat webcam- esitykset osoitteessa https://tr.im/f4Rsa Kaikki ovat tervetulleita katsomaan! Rekisteröityminen on helppoa, eikä vaadi sähköpostin vahvistamista. Löydät minut nimellä "minnasmile932483" Näkemisiin! ;)
      Yhteiskunta > Uskonnot ja uskomukset > Kristinusko > Pyhä Henki
      Tänään 12.22
      Vastasi keskusteluun: Laasanenkin käyttää termiä "jyystärikarju"
      Hei! Olen 19-vuotias opiskelijatyttö Tampereelta ja olen aloittanut kuumat webcam- esitykset osoitteessa https://tr.im/f4Rsa Kaikki ovat tervetulleita katsomaan! Rekisteröityminen on helppoa, eikä vaadi sähköpostin vahvistamista. Löydät minut nimellä "minnasmile505699" Näkemisiin! ;)
      Suhteet > Sinkut
      Tänään 12.21
      Vastasi keskusteluun: Kesä täynnä taideleirejä!
      Hei! Olen 19-vuotias opiskelijatyttö Tampereelta ja olen aloittanut kuumat webcam- esitykset osoitteessa https://tr.im/f4Rsa Kaikki ovat tervetulleita katsomaan! Rekisteröityminen on helppoa, eikä vaadi sähköpos

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3239
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2956
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2268
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe