pennun intoilu/riehaantuminen

JEPAA

terve! meillä on narttupentu joka välillä innostuu leikkiin niin kovasti että vaikka komennan sitä lopettaan se ei lopeta,vaan katsoo mua silmiin ja rupee haukkuu ja näykkii jaloista ja käsistä ja tuntuu ihan että se oikee vihastuu siinä sitten kun komennan sitä lopettaan. että näyttää hampaitaa ja yrittää näykätä kädestä..onko vihasuutta vai muutenko vaan niin innoissaan???? pentu on kovin itsepäinen ja tulossa on iso koira kuhan kasvaa. muuten on lepposa ja ihana. on ollut ennenkin koiria,eikä ne oo tollai reagoinu....rupee kädet ja reidet oleen aika hyvin naarmuilla jo...:/ oisko siis hyviä ideoita jolla ton "tilanteen" sais rauhottuun??? koska se ei auta etten huomiosi sitä,on kokeiltu..jatkaa vain
haukkumista ja näykkäilyä...ja ennenkaikkea toivon ton vaiheen menevän OHI! :D

5

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paimentajako

      Normaali terve pentu karvoihin katsomatta voi toimia noin toiset yksilöt voivat olla pennusta asti rennompia ja osa villimpiä.

      Itse tarjosin dummya aina kun yritti purra eli tähtäsin sen sallituun tekemiseen (vaihtokauppa) ja riehaantumisessa käänsin selkäni siihen asti kunnes rauhoittui jolloin annoin vasta huomiota. Oikein rasaleille joille ei selän kääntäminen auta portin taakse meno HETKEKSI tekee ihan hyvää jossa on yleensä tarjolla leluja ja/tai isohko kova luu mihin purkaa tarmoansa. Harvoin kuitenkaa olen joutunut ''jäähylle'' laittamaan koska vaihtokauppa dummyyn (leluun) tai huomion kääntäminen pennusta pois on auttanut eli en ole huomioinut negatiivista käytöstä.

    • TuommosessaTapauksessa

      Kun riehuminen menee noin yli on parasta ottaa pentu kainaloon ja pakottaa se rauhoittumaan, vaikka pentu kuinka vastustelee, niin pidät vaan kainalossa ja päästät sitten vasta sen pois, kun se on rauhoittunut.
      Tuo jäähylle laitto on mielestäni täysin turhaa eikä opeta pennulle mitään muuta, kuin sen, että omistaja on epäluotettava.

      • Korjaanhieman

        Itseasiassa kaikilla pennuilla tuo syliin otto ei toimi meinaa meillä pentu vaan alkoi huutamaan kahta kaheammin vaikka pidetiin sylissä ja päästetiin rauhoitumisen jälkeen sylistä -> teki uudelleen saman ja otetiin syliin huusi kovemmin. Kerrostalossa/rivarissa naapurit meinaa alkaa ihmetelemään onko pennulla kaikki hyvin siksi kannattaa katsoa miten kauan/missä tuota tekee.

        Riippuu myös pennun koosta jos kyseessä on jätin pentu ei sellaista noin vain kaapata syliin siksi huomioimatta jättäminen on paras alkuun ja varsinainen jäähy vasta aivan viimeiseksi. Huomioimatta jättö voi selän käännön lisäksi olla täysi poistuminen tilanteesta ja tosiaan palkintona on huomio vasta kun pentu on rauhoitunut.

        Portti ei ole vankila se on hyvä apu väline yksinolon ja rauhoitumisen avuksi vaan se ei saa olla jatkuvaa johtuen siksi koska koira kuitenkin haluaa olla osa laumaa joten pahimmillaan jatkuva portin takana olo saa koiran tulemaan läpi, huutamaan tai vastustelemaan eli järjen käyttö on toki sallittua!


    • talvi-aatu

      Jäähy toimii rangaistuksena hyvin. Pentu kokee sen kurjana seurauksena toiminnastaan. Myös syliin rauhoittaminen on joskus paikallaan, samoin kuin muutkin joita edellisissä vastauksissa tarjottiin. Tarvitaankin siis omistajalle pelisilmää eri tilanteissa, miten reagoi. Jäykästi yhteen menetelmään ei tarvitse sitoutua. Periaate on vain, että ei-toivotusta toiminnasta joko välinpitämättömyys tai ikävä seuraus, toivottuun toimintaan innostetaan ja siitä palkitaan. Siitä se sitten ajan kanssa muokkautuu, pentu pyrkii toimimaan itselleen edullisella tavalla.
      Rangaistuksista tulee muistaa että ne pitää tehdä tehokkaasti ja välittömästi jos tarvetta on, mutta eivät saa kestää kauaa.
      Muistakaa ihmiset, että kehitys hyväkäytöksiseksi koiraksi ei tapahdu hetkessä vaan on pitkäjänteistä toimintaa. Kunhan itse muistatte olla rauhallisia ja johdonmukaisia.

    • EtsiSammakko

      Jaa-a, tuo syliin otto voi toimia joillakin, mutta harvoilla. Ennemminkin pyrkii tilasta pois eli kokee olonsa ahdistuneeksi. Sama kuin kaksi koiraa liian ahtaassa tilassa, niin voi seurata tappelu. Koirat riehaantuvat tottakai pentuna. Itse en ole koskaan leikkinyt mitään riehumisia tai paininut yms. koirien kanssa. Olen aina mennyt ulos ja metsään tai puistoon, mikä on ollut mahdollista. Kaikkeahan voi opettaa jo nuoresta lähtien juuri ehdollistamisella. Omat koirani, myös pentuiässä oppivat kyllä sanan loppu. Vieläkin kun sanon esim. pallotellessa, että loppu, niin alistuvat siihen, että se vaan loppu. Juuri tehtiin tossa 6-7 kilsan lenkki ja pallottelut/leikit päälle ja vieläkin virtaa riittäisi toiseen mokomaan, mutta se vaan loppu tältä erää. Nuori koira voi myös mennä yli eli olla liian aktiivinen jos treenataan liikaa. Hyvä keino saada koira rauhoittumaan esim. illalla on pitää semmonen 10-15 minuutin hierontasessio. Kyllä rauhoittuu. Hitaasti harjaillen ja hieroen ihan joka puolelta, niin ainakin omani ovat valmiita unten maille. Tosin käytän koiriini pari-kolme tuntia aikaa päivittäin. Vähintään viis kilsaa joka päivä lenkkeilyä ja viikonloppuisin enemmän. Nenän käyttö jo pienestä vie myös paljon energiaa ja lelun piilotusta voi tehdä kotonakin. Lykkyä tykö uuden penskan kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2486
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      61
      1372
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe