Muuttaisinko kokonaan Madeiralle?

madeiralainen

Sitä mietiskelimme jonkun aikaa ja kun molemmat olemme eläköityneet jo aika kauan sitten päätimme ottaa härkää sarvista ja tulimme kahdeksi viikoksi Madeiralle tarkoituksena etsiä täältä asunto. Meitä onnisti heti ensimmäisellä viikolla. Löysimme talon ihan kaupungista, vuokra 500 kk, ei paha meidän mielestä, kun jaetaan summa puoliksi. Talo on kalustettu emmekä maksa vedestä mitään. Sähkölasku ja Internet, kaasupullo silloin tällöin. Ruoka on edullista ja tuoretta, vaatteita ei tarvitse suuria varastoja eikä eri säihin sopivia.
Kieltä olisi hyvä osata jonkun verran ainakin, että pärjää kaupassa ja ravintolassa. Täällä osataan yleisesti englantia niin että sillä kyllä pärjää. Sää on tasainen läpi vuoden eikä lämpötila päivällä laske alle 15 talviaikaan. Silloin voi talossa olla viileää, mutta meillä on makuuhuoneessa lämpöpuhallin, jolla pärjäämme hyvin.
Aika yksinäistähän täällä on niin että jos on kovin sosiaalinen ja tarvitsee paljon ystäviä ympärilleen ei taida olla hyvä ajatus muuttaa tänne kokonaan. Me viihdymme itsemme ja toistemme kanssa, nautimme lämmöstä ja levadoista, teemme hyvää ruokaa keittiössämme. Täällä on niin monenlaisia kaloja, että ei tarvitse samaa lahnaa paistaa joka päivä ja ruoka on todella edullista. Täytyy sanoa, että paljon enemmän rahaa on pankkitilillä nyt kuin Suomessa asuessa. Ja toisekseen, tämä muutto oli jo nuoruuden kaukainen unelma. Silloin jo mietin millaista olisi asua toisessa maassa? Pärjäisinkö? Toistaiseksi on mennyt hyvin.

21

4153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja_kans_ulkomaille

      nasta mesta, mut vois tulla aika pitkäks, ku se on kumminki nii pieni paikka. mitäs luulet tollai, ku jos eläkkeellä olemise kannalta, et jaksaaks niitä samoja paikkoja kiertää? paris viikos se on kumminki kokonaa nähty, iha viimestä kukkulaa myöte. vaikka pääseehä sieltäki pois, jos tulee semmone olo.

      • jokapaikanmatkaaja

        Madeiran " kukkuloita" ei todellakaan parissa viikossa katsasta, juuri saa pientä käsitystä mitä mahdollisuuksia siellä on, saari on niin monimuotoinen , että tutkimista kyllä riittää moneksi vuodeksi ja sen lisäksi Funchal on ihana kaupunki.


    • levadatar

      Olemme parhaillaan täällä eläkeasuunon haussa, siis omistusasunnon.
      On vaikea päättää, onko Funchalin rinteet vai tänään löytämämme upea Jardim do mar .
      Tarjontaa on ja hinnat ovat tulleet paljon alas.

    • Talviasukas15

      Olen asunut vaimoni kanssa Madeiralla omassa asunnossa seitsemän vuotta, sitä ennen olin kolmena talvena vuokra-asunnossa. En asu vakinaisesti, mutta yhtäjaksoisesti vuosittain marraskuusta huhtikuuhun. Olemme viihtyneet hyvin. Asuntomme on Funchalissa, lähellä rantaa, lämpötila on ihanteellinen. Elinkustannukset ovat selvästi kotimaata alhaisemmat, myös terveyspalveluja on hyvin saatavana. Englannilla pärjää oikein hyvin, virastoissa ja liikkeissä asiointi onnistuu, autohuollossa tulkki haetaan joskun toimiston puolelta.
      Madeiralaiset ovat hyvin ystävällistä väkeä, naapurit mukavia ja auttavaisia. Kokemuksemme perusteella voin suositella Madeiraa asuinpaikaksi, täällä on ihan oikeasti maailman paras ilmasto kesät talvet, ei kylmää eikä kuumaa.

    • Kevättervehdys

      Mekin olemme eläkeläispariskunta ja ajatelleet tuota samaa. Madeira on kestosuosikki kaikista käymistämme kohteista, joita on kertynyt paljon! Tosin monta asiaa on ajateltava ja tietoa kerättävä. Olemme perusterveitä ja liikunnallisia. Mutta silti terveydenhuolto mietityttää ehkä eniten, kun ikää karttuu. Englanninkieli meillä ok, sillä pärjätään kyllä. Harrastuksena voisi opiskella vähän portugaliakin.

      Ensin varmaan haluaisimme asua ainakin vuoden vuokralla. Lisäksi meillä on täällä Suomessa nätti omakotitalo, mutta nyt on sellaiset ajat, ettei kauppa käy. Tai pitäisi myydä koti pilkkahinnalla, joka ei tietenkään tunnu hyvältä. Kesämökkikin on ja matkailuauto. Eläkkeet meillä on melko pienet, joilla kuitenkin pärjätään.

      Minkähänlaista vuokraa siellä pyydetään esim. kaksiosta, joka saisi sijaita melko keskustassa Funchalissa?
      Laitan meidän reissukuvalinkin, kun sieltä löytyy niin ihana Madeiran maisemia! http://aeta24.com/

    • Talviasukas15

      Pitkäaikaisemmassa vuokrauksessa kuukausihinta kaksiosta on 300 - 500 €. Tarjontaa voi katsoa esimerkiksi Casa Sapo palvelusta haulla Casas para alugar, joka tarkoittaa vuokrausta. Paikalliset kiinteistövälitystoimistot välittävät myös vuokra-asuntoja. Kahdeksi viikoksi hotelliin asumaan, sinä aikana ehtii kyllä katsella vuokra-asunnon. Myös kalustettuja asuntoja on tarjolla. Asunto on hyvä katsella paikan päällä ennen vuokrausta. Asunnon on hyvä sijaita siten, että jossakin vaiheessa päivän aikana aurinko paistaa ikkunoihin. Silloin se on kuiva ja lämmin.

      • Kevättervehdys

        Talviasukas15, kiitos tiedoista ja vinkeistä! Jahka taas kahdeksi viikoksi tullaan sinne, niin kämppää vaan katselemaan... Kesät aiomme asustella näillä näkymin Suomessa.


    • foco

      Hei madeirelainen. Olisiko teillä antaa joku vinkki vuokra asuntojen välittäjistä? Kiitos

      • madeiralainen

        En osaa sanoa ketään erityistä välittäjää. Funchalissa on monta pientä toimistoa. Kahdessa viikossa ehtii ne käydä lävitse ja toivottavasti se sopiva asunto siinä löytyy. Toimistohenkilökunta kuljettaa katsomaan asuntoja.


    • Neiti56

      Hei, kuulosti upealta. Itse jään eläkkeelle kesällä 2016. Etsin koko ajan vuokra-asuntoa. Haluan muuttaa Funchaliin johonkin turvalliselle alueelle ja olen tyytyväinen ihan vaatimattomiin oloihin. Jos teillä olisi aikaa tässä vuoden sisällä auttaa minua ja antaa toimivia neuvoja, olisin erittäin kiitollinen.

      • levadatar

        Monet toimistot,jotka myyvät asuntoja,myös vuokraavat niitä.
        Laittamalla googleen,rent apartment madeira,löytyy valtavasti
        vaihtoehtoja.
        mm iso välittätystoimisto,Pink,näyttää palkanneen suomalaisen
        asunnonvälittäjän.


    • Make216

      Vieläkö ketjun aloittaja asuu Madeiralla? Miten on vuokra- ja hintataso muuttunut? Joko on Suomen hinnoissa? Nyt, kun verotus on muuttunut, periikö Portugali vielä Suomen verottajan lisäksi veroja eläkkeestä?

      • zorroperro

        Kyllä näyttäisi nousseen asuntojen hinnat parin vuoden takaisesta, jolloin oli 60 000€ pintaan tarjolla kohtuun hyviä asuntoja. Se espanjan nykyinen verotus saattaa lisätä mielenkiintoa Madeiraan ja Portugaliin. Mikä se verotuksellinen tilanne nyt mahtaa olla juuri Madeiralla ja verraten muuhun Portugaliin?


    • Anonyymi

      Löytyykö joltain Madeiralaiselta firmalta suomenkielistä välittäjää vuokra-asunnolle? Pitempiaikainen vuokraus olisi kyseessä!

      • Anonyymi

        Hyvät eväät pidempään ulkomailla oleskeluun :) Äidinkieli ja ruisleipä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toimin asunnonvälittäjänä Madeiralla. Tässä yhteystiedot:
        https://www.kwportugal.pt/A25000

        Tuo linkki katoaa ikuisesti ihan kohta ylläpidon toimesta.
        Voisitko laittaa tuon niin,että se ei olisi suora linkki.
        Siis ilman https tai www osuuksia,pysyisi palstalla.


    • Anonyymi

      Onko osoitteesta tietoa, mistä tuo Äidinkieli ja ruisleipä löytyy? Googlesta ei ollut apua!

      • Anonyymi

        Ainakin kiinteistövälityspuolella,oletan,että myös vuokraustoiminnassa on Pink Real Estates firmassa toiminut Pirkko Hälikkä,näyttää olevan myös Madeiran kunniakonsuli


    • Anonyymi

      Kehuttu on paikkaa. Erään entisen naapurin mukaan oikeesti kaunis ja monimuotoinen ja ilmastokin miellyttävän leuto. Pitääkö paikkansa väite ettei luonnossa törmää käärmeisiin?
      Tuntuu vähän uskomattomalta ainakin.
      Pitäis vaan ensin saada joku varmuus että varmasti pääse e turvatarkastuksesta enkä tarkoita mitään tavaroita...

      lajijasuris

      • Anonyymi

        Ei täällä ole kärmeksiä ollenkaan. Monenlaista koppakuoriaista ja ötökkää saattaa joskus tulla vastaan ja niitten koko saattaa olla suurempi kuin Suomessa on tottunut.
        Vaarattomia kuitenkin, tietääkseni.
        Ongelmista suurin on ehkä monttuiset ja epätasaiset kulkuväylät, yllättävät askelmat ja reunakivet jalankulkijoille.
        Kaikkialla on katsottava mihin astuu tai on turvallaan, ihan väistämättä.

        Lämpöä on nyt just sopivasti ja aurinko pilkahtelee. Turisteja on hyvin vähän ja koronaa jonkin verran. Koronan ennakoidaan lisääntyvän lähiaikoina, kun muualla opiskelevat nuoret palaavat saarelle yleensä hyvin pitkän talviloman viettoon ja tuovat tuliaisia nielussaan.

        Kaikki saarelle tulijat testataan- osa testauttaa itsensä etukäteen jo mantereella ja jättää tulematta jos korona löytyy- mutta tuore tartunta ei testissä näy.
        Myöskin virheellisiä testituloksia tulee kuten muuallakin.

        Madeira Safe-sivustolle pitää etukäteen luoda tunnus ja kirjautua vaikka tietokoneella ja täytellä sen kanssa kysytyt tiedot, suosittelen tekemään.

        Kun Madeira Safe- sivut on täytelty, niin kirjautumalla sinne kännykän kanssa saa kännykän näytölle mustavalkean koodi-hässäkän ( ja sen kautta esitäytetyt tiedot testaajalle).
        Sitä näyttämällä sujuu koronatesti rivakasti täällä lentokentällä.

        En löytänyt kännykkään "ladattavaa appia" app-sovelluksista vaan se toimii meikäläiselle hieman oudosti eli sähköpostin (mulla Gmail) kautta. Puhelin siis IPhone.
        Sivuston kautta pitää sitten päivittäin kuitata sen hetkinen kunto. Yes-yes-yes.

        Madeira Safe- sivut löytyy vaikka Madeiran lentokentän sivuilta ym. ym.
        Linkkiä en voi laittaa, koska kokemuksen mukaan silloin poistuu pian koko viesti.

        Maskipakko on ja käsidesiä pitää käyttää reippaasti. Sitä on saatavilla suunnilleen jokaisen oven vieressä.
        Koronalta suojaus otetaan täällä todella vakavasti kuten jo tänne matkallakin.

        Tässä tuon sivuston tervehdys:
        ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
        Welcome to Madeira Safe to Discover
        You can now use this application to send your status to the Madeira Health Authorities.

        Log in here
        Attention: If passengers need to perform the COVID test at the airport on arrival, they must wait for the test result in isolation.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe