Muuttaisinko kokonaan Madeiralle?

madeiralainen

Sitä mietiskelimme jonkun aikaa ja kun molemmat olemme eläköityneet jo aika kauan sitten päätimme ottaa härkää sarvista ja tulimme kahdeksi viikoksi Madeiralle tarkoituksena etsiä täältä asunto. Meitä onnisti heti ensimmäisellä viikolla. Löysimme talon ihan kaupungista, vuokra 500 kk, ei paha meidän mielestä, kun jaetaan summa puoliksi. Talo on kalustettu emmekä maksa vedestä mitään. Sähkölasku ja Internet, kaasupullo silloin tällöin. Ruoka on edullista ja tuoretta, vaatteita ei tarvitse suuria varastoja eikä eri säihin sopivia.
Kieltä olisi hyvä osata jonkun verran ainakin, että pärjää kaupassa ja ravintolassa. Täällä osataan yleisesti englantia niin että sillä kyllä pärjää. Sää on tasainen läpi vuoden eikä lämpötila päivällä laske alle 15 talviaikaan. Silloin voi talossa olla viileää, mutta meillä on makuuhuoneessa lämpöpuhallin, jolla pärjäämme hyvin.
Aika yksinäistähän täällä on niin että jos on kovin sosiaalinen ja tarvitsee paljon ystäviä ympärilleen ei taida olla hyvä ajatus muuttaa tänne kokonaan. Me viihdymme itsemme ja toistemme kanssa, nautimme lämmöstä ja levadoista, teemme hyvää ruokaa keittiössämme. Täällä on niin monenlaisia kaloja, että ei tarvitse samaa lahnaa paistaa joka päivä ja ruoka on todella edullista. Täytyy sanoa, että paljon enemmän rahaa on pankkitilillä nyt kuin Suomessa asuessa. Ja toisekseen, tämä muutto oli jo nuoruuden kaukainen unelma. Silloin jo mietin millaista olisi asua toisessa maassa? Pärjäisinkö? Toistaiseksi on mennyt hyvin.

19

432

Vastaukset

 • nasta mesta, mut vois tulla aika pitkäks, ku se on kumminki nii pieni paikka. mitäs luulet tollai, ku jos eläkkeellä olemise kannalta, et jaksaaks niitä samoja paikkoja kiertää? paris viikos se on kumminki kokonaa nähty, iha viimestä kukkulaa myöte. vaikka pääseehä sieltäki pois, jos tulee semmone olo.

  • Madeiran " kukkuloita" ei todellakaan parissa viikossa katsasta, juuri saa pientä käsitystä mitä mahdollisuuksia siellä on, saari on niin monimuotoinen , että tutkimista kyllä riittää moneksi vuodeksi ja sen lisäksi Funchal on ihana kaupunki.


 • Olemme parhaillaan täällä eläkeasuunon haussa, siis omistusasunnon.
  On vaikea päättää, onko Funchalin rinteet vai tänään löytämämme upea Jardim do mar .
  Tarjontaa on ja hinnat ovat tulleet paljon alas.

 • Olen asunut vaimoni kanssa Madeiralla omassa asunnossa seitsemän vuotta, sitä ennen olin kolmena talvena vuokra-asunnossa. En asu vakinaisesti, mutta yhtäjaksoisesti vuosittain marraskuusta huhtikuuhun. Olemme viihtyneet hyvin. Asuntomme on Funchalissa, lähellä rantaa, lämpötila on ihanteellinen. Elinkustannukset ovat selvästi kotimaata alhaisemmat, myös terveyspalveluja on hyvin saatavana. Englannilla pärjää oikein hyvin, virastoissa ja liikkeissä asiointi onnistuu, autohuollossa tulkki haetaan joskun toimiston puolelta.
  Madeiralaiset ovat hyvin ystävällistä väkeä, naapurit mukavia ja auttavaisia. Kokemuksemme perusteella voin suositella Madeiraa asuinpaikaksi, täällä on ihan oikeasti maailman paras ilmasto kesät talvet, ei kylmää eikä kuumaa.

 • Mekin olemme eläkeläispariskunta ja ajatelleet tuota samaa. Madeira on kestosuosikki kaikista käymistämme kohteista, joita on kertynyt paljon! Tosin monta asiaa on ajateltava ja tietoa kerättävä. Olemme perusterveitä ja liikunnallisia. Mutta silti terveydenhuolto mietityttää ehkä eniten, kun ikää karttuu. Englanninkieli meillä ok, sillä pärjätään kyllä. Harrastuksena voisi opiskella vähän portugaliakin.

  Ensin varmaan haluaisimme asua ainakin vuoden vuokralla. Lisäksi meillä on täällä Suomessa nätti omakotitalo, mutta nyt on sellaiset ajat, ettei kauppa käy. Tai pitäisi myydä koti pilkkahinnalla, joka ei tietenkään tunnu hyvältä. Kesämökkikin on ja matkailuauto. Eläkkeet meillä on melko pienet, joilla kuitenkin pärjätään.

  Minkähänlaista vuokraa siellä pyydetään esim. kaksiosta, joka saisi sijaita melko keskustassa Funchalissa?
  Laitan meidän reissukuvalinkin, kun sieltä löytyy niin ihana Madeiran maisemia! http://aeta24.com/

 • Pitkäaikaisemmassa vuokrauksessa kuukausihinta kaksiosta on 300 - 500 €. Tarjontaa voi katsoa esimerkiksi Casa Sapo palvelusta haulla Casas para alugar, joka tarkoittaa vuokrausta. Paikalliset kiinteistövälitystoimistot välittävät myös vuokra-asuntoja. Kahdeksi viikoksi hotelliin asumaan, sinä aikana ehtii kyllä katsella vuokra-asunnon. Myös kalustettuja asuntoja on tarjolla. Asunto on hyvä katsella paikan päällä ennen vuokrausta. Asunnon on hyvä sijaita siten, että jossakin vaiheessa päivän aikana aurinko paistaa ikkunoihin. Silloin se on kuiva ja lämmin.

  • Talviasukas15, kiitos tiedoista ja vinkeistä! Jahka taas kahdeksi viikoksi tullaan sinne, niin kämppää vaan katselemaan... Kesät aiomme asustella näillä näkymin Suomessa.


 • Hei madeirelainen. Olisiko teillä antaa joku vinkki vuokra asuntojen välittäjistä? Kiitos

  • En osaa sanoa ketään erityistä välittäjää. Funchalissa on monta pientä toimistoa. Kahdessa viikossa ehtii ne käydä lävitse ja toivottavasti se sopiva asunto siinä löytyy. Toimistohenkilökunta kuljettaa katsomaan asuntoja.


 • Hei, kuulosti upealta. Itse jään eläkkeelle kesällä 2016. Etsin koko ajan vuokra-asuntoa. Haluan muuttaa Funchaliin johonkin turvalliselle alueelle ja olen tyytyväinen ihan vaatimattomiin oloihin. Jos teillä olisi aikaa tässä vuoden sisällä auttaa minua ja antaa toimivia neuvoja, olisin erittäin kiitollinen.

  • Monet toimistot,jotka myyvät asuntoja,myös vuokraavat niitä.
   Laittamalla googleen,rent apartment madeira,löytyy valtavasti
   vaihtoehtoja.
   mm iso välittätystoimisto,Pink,näyttää palkanneen suomalaisen
   asunnonvälittäjän.


 • Vieläkö ketjun aloittaja asuu Madeiralla? Miten on vuokra- ja hintataso muuttunut? Joko on Suomen hinnoissa? Nyt, kun verotus on muuttunut, periikö Portugali vielä Suomen verottajan lisäksi veroja eläkkeestä?

  • Kyllä näyttäisi nousseen asuntojen hinnat parin vuoden takaisesta, jolloin oli 60 000€ pintaan tarjolla kohtuun hyviä asuntoja. Se espanjan nykyinen verotus saattaa lisätä mielenkiintoa Madeiraan ja Portugaliin. Mikä se verotuksellinen tilanne nyt mahtaa olla juuri Madeiralla ja verraten muuhun Portugaliin?


 • Löytyykö joltain Madeiralaiselta firmalta suomenkielistä välittäjää vuokra-asunnolle? Pitempiaikainen vuokraus olisi kyseessä!

  • Hyvät eväät pidempään ulkomailla oleskeluun :) Äidinkieli ja ruisleipä.  • Anonyymi kirjoitti:

   Toimin asunnonvälittäjänä Madeiralla. Tässä yhteystiedot:
   https://www.kwportugal.pt/A25000

   Tuo linkki katoaa ikuisesti ihan kohta ylläpidon toimesta.
   Voisitko laittaa tuon niin,että se ei olisi suora linkki.
   Siis ilman https tai www osuuksia,pysyisi palstalla.


 • Onko osoitteesta tietoa, mistä tuo Äidinkieli ja ruisleipä löytyy? Googlesta ei ollut apua!

  • Ainakin kiinteistövälityspuolella,oletan,että myös vuokraustoiminnassa on Pink Real Estates firmassa toiminut Pirkko Hälikkä,näyttää olevan myös Madeiran kunniakonsuli


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hieman säälittää suomalaisen duunarin sinisilmäisyys

  Ennen vanhaan ei käynyt pienessä mielessäkään, että tehtäisiin töitä ilman liittoon kuulumista. Se oli itsestäänselvyys. Suomen taloudella meni todell
  Maailman menoa
  154
  4225
 2. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  143
  4130
 3. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  106
  3904
 4. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  100
  2878
 5. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1192