Auton pienoismalli 1:43

Pienoismalli_

Paljon 1:43 on senttimetreissä?

Asiallisia vastauksia. KIITOS!

8

658

Vastaukset

 • no jos sulla on pienoismalli paloautosta joka on 1cm pitkä niin oikea auto olisi silloin 43cm. Jos ois pienois malli 2cm ois oikee auto 86cm siitä voit laskeskella että jos on joku pienois malli minkä mitan haluut tietää oikeesti ni pitää tietää sen pienois mallin pituus joka ois nyt vaikka 40cm eli kerrot 40x43=1720cm. Mutta jos kysymyksesi tarkoitus oli että olet jossain nähnyt pienoismallin joka 1:43 niin sitä ei voi tietää pelkästä tosta luvusta. Jos sulla ois pienois lentokone niin toi luku kertoo mikä ois sen oikean lentokoneen koko eli oikea lentokone ois 43 kertaa isompi.

  • Ja juu tuolla yhdessä verkkokaupassa on myynnissä keräilyautoja joissa lukee "scale 1:43"


 • Joo siis se tarkoittaa mittojen suhdetta, eli oikea auto on 43 kertaa isompi kuin pienoismalli, ja toisin päin, jos sulla on vaikka 4 m pitkä auto, niin pienoismallina se on laskukaavan mukaan 400 cm jaettuna 43:lla eli 9,3 cm pitkä.

  • Juu. Kiitti!


 • vähän tuoreempaakin tekstiä välillä. kävin netin myynti palstalla kattelemassa 1/43 autojen tarjontaa. muutamista pyydetään 18-20e + postikulut 6-7 e. samaan aikaan sama auto myydään liikkeen toimesta 10e. + postikulut. joten kannatta ensin tutkia liikkeiden hinnat ennenkuin tekee päätöksiä.

  • Huomauttaisin että vaikka AUTON merkki ja malli on sama, pienoismallin VALMISTAJA voi olla eri jolloin myös LAATU voi olla erilainen. Kympin mallissa ei välttämättä ole yhtä tarkat yksityiskohdat kuin kalliimmassa mallissa.
   Esimerkkejä halpisvalmistajista:
   - Bburago (lasten lelukamaa)
   - Hongwell / Cararama (tekee tosin joskus hämmästyttävän hyviäkin malleja)
   - Altaya (ilmeisesti IXO:n halpismuoto)
   - Universal Hobbies (tämä valmisti Bondin keräilyautot, jotkut hyviä, toiset surkeita, tosin tämän valmistajan traktorit ovat ainakin omasta mielestä erittäin hyvin tehtyjä)
   - Motormax (ainakin markettien 1/18 mallit karkeaa kuraa)
   - Welly (aika hyvä hinta-laatu suhde, parantanut laatuaan viime vuosina selvästi)

   Esimerkkejä laatuvalmistajista:
   - Minichamps (Maxichamps tämän "halpis" versio mutta myös Maxichampsit ovat hyvälaatuisia uusintapainoksia Minichampsin aiemmin julkaisemista malleista)
   - AutoArt (ei taida tosin tehdä enää uusia 1/43 malleja)
   - Spark
   - PremiumX / Triple9 / IXO (nämä taitaa olla kaikki samaa firmaa)
   - Norev (erikoistunut Ranskalaisiin autoihin mutta tekee välillä muutakin)

   Resiinimalleja tekevä NEO Scale Models on hieman ristiriitainen tapaus. Mallit ovat sinänsä yksityiskohtaisia ja hienoja mutta joskus autojen perusmuoto on pielessä ja mallit ovat erittäin kalliita. Lisäksi vanhemmiten tai joskus jopa uudekseltaan autojen koristelistoilla ja sinänsä hyvin läpinäkyvillä asetaatista tehdyillä lasipinnoilla on taipumusta irtoilla ja niiden takaisinliimaus on erittäin vaikeaa. Joitakin näistä malleista ei ole edes tehty purettavissa olevaksi kun pohjalevy on ilmeisesti liimaamalla eikä ruuveilla kiinni.


 • joo, olet täysin oikeassa, ei voi verrata kaikkia malleja keskenään. löysin kirpparilta venäläisen mallin Volga m21. auto pahvilaatikossa,joka revennyt ja nuhruinen, mutta malli tosi autenttinen, 7,90€ samalta pöydältä Popeda, hyvä sekin, 9,00€. tätä pidän sopivana hinta-laatusuhteena. toki erikoisuudet erikseen. mielestäni juuri NEO Scale Models on ok. lähes Atlaksen kaupitteleman volvo kokoelman tasoa. volvojen hinta olikin melko kova 23,90/kpl. mutta volvomiehelle se tuli lahjana. hyvää talven jatkoa.

  • Volvoista onkin aika hyvin eri tasoisia ja hintaisia malleja tarjolla. Itsellekin kerääntynyt 10 kpl Volvoja vaikka meillä ei Volvoja ole ollutkaan täysikokoisena. Tosin seassa on eri mittakaavoja ja esim. yksi 80-luvun muovinen iso leikkiauto Ståhlbergin / Nyrhisen valmistamana Volvo 240 autosta.
   Japanilaisautot ja varsinkin Korealaiset ovat sitten paljon harvinaisempia tapauksia.


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.