Auton pienoismalli 1:43

Pienoismalli_

Paljon 1:43 on senttimetreissä?

Asiallisia vastauksia. KIITOS!

13

762

  Vastaukset

  • no jos sulla on pienoismalli paloautosta joka on 1cm pitkä niin oikea auto olisi silloin 43cm. Jos ois pienois malli 2cm ois oikee auto 86cm siitä voit laskeskella että jos on joku pienois malli minkä mitan haluut tietää oikeesti ni pitää tietää sen pienois mallin pituus joka ois nyt vaikka 40cm eli kerrot 40x43=1720cm. Mutta jos kysymyksesi tarkoitus oli että olet jossain nähnyt pienoismallin joka 1:43 niin sitä ei voi tietää pelkästä tosta luvusta. Jos sulla ois pienois lentokone niin toi luku kertoo mikä ois sen oikean lentokoneen koko eli oikea lentokone ois 43 kertaa isompi.

   • Ja juu tuolla yhdessä verkkokaupassa on myynnissä keräilyautoja joissa lukee "scale 1:43"


   • Tuo vastaus on aika tyhjentävä.
    Joo suoraan ei pysty tietämään pienoismallin kokoa.
    Ellei sitä osaa sitten päätellä jos esim. Tietää oikean kohteen mitat.


  • Joo siis se tarkoittaa mittojen suhdetta, eli oikea auto on 43 kertaa isompi kuin pienoismalli, ja toisin päin, jos sulla on vaikka 4 m pitkä auto, niin pienoismallina se on laskukaavan mukaan 400 cm jaettuna 43:lla eli 9,3 cm pitkä.

   • Juu. Kiitti!


  • vähän tuoreempaakin tekstiä välillä. kävin netin myynti palstalla kattelemassa 1/43 autojen tarjontaa. muutamista pyydetään 18-20e + postikulut 6-7 e. samaan aikaan sama auto myydään liikkeen toimesta 10e. + postikulut. joten kannatta ensin tutkia liikkeiden hinnat ennenkuin tekee päätöksiä.

   • Huomauttaisin että vaikka AUTON merkki ja malli on sama, pienoismallin VALMISTAJA voi olla eri jolloin myös LAATU voi olla erilainen. Kympin mallissa ei välttämättä ole yhtä tarkat yksityiskohdat kuin kalliimmassa mallissa.
    Esimerkkejä halpisvalmistajista:
    - Bburago (lasten lelukamaa)
    - Hongwell / Cararama (tekee tosin joskus hämmästyttävän hyviäkin malleja)
    - Altaya (ilmeisesti IXO:n halpismuoto)
    - Universal Hobbies (tämä valmisti Bondin keräilyautot, jotkut hyviä, toiset surkeita, tosin tämän valmistajan traktorit ovat ainakin omasta mielestä erittäin hyvin tehtyjä)
    - Motormax (ainakin markettien 1/18 mallit karkeaa kuraa)
    - Welly (aika hyvä hinta-laatu suhde, parantanut laatuaan viime vuosina selvästi)

    Esimerkkejä laatuvalmistajista:
    - Minichamps (Maxichamps tämän "halpis" versio mutta myös Maxichampsit ovat hyvälaatuisia uusintapainoksia Minichampsin aiemmin julkaisemista malleista)
    - AutoArt (ei taida tosin tehdä enää uusia 1/43 malleja)
    - Spark
    - PremiumX / Triple9 / IXO (nämä taitaa olla kaikki samaa firmaa)
    - Norev (erikoistunut Ranskalaisiin autoihin mutta tekee välillä muutakin)

    Resiinimalleja tekevä NEO Scale Models on hieman ristiriitainen tapaus. Mallit ovat sinänsä yksityiskohtaisia ja hienoja mutta joskus autojen perusmuoto on pielessä ja mallit ovat erittäin kalliita. Lisäksi vanhemmiten tai joskus jopa uudekseltaan autojen koristelistoilla ja sinänsä hyvin läpinäkyvillä asetaatista tehdyillä lasipinnoilla on taipumusta irtoilla ja niiden takaisinliimaus on erittäin vaikeaa. Joitakin näistä malleista ei ole edes tehty purettavissa olevaksi kun pohjalevy on ilmeisesti liimaamalla eikä ruuveilla kiinni.


   • Miten tää nyt liittyy tuohon ap.n kysymykseen?


   • Miten toi liittyy ap.n kysymykseen?


   • "vähän tuoreempaakin tekstiä välillä. kävin netin myynti palstalla kattelemassa 1/43 autojen tarjontaa. muutamista pyydetään 18-20e + postikulut 6-7 e. samaan aikaan sama auto myydään liikkeen toimesta 10e. + postikulut. joten kannatta ensin tutkia liikkeiden hinnat ennenkuin tekee päätöksiä"

    Tuo ei liity ap.n kysymykseen mitenkään.
    WTF..?


  • joo, olet täysin oikeassa, ei voi verrata kaikkia malleja keskenään. löysin kirpparilta venäläisen mallin Volga m21. auto pahvilaatikossa,joka revennyt ja nuhruinen, mutta malli tosi autenttinen, 7,90€ samalta pöydältä Popeda, hyvä sekin, 9,00€. tätä pidän sopivana hinta-laatusuhteena. toki erikoisuudet erikseen. mielestäni juuri NEO Scale Models on ok. lähes Atlaksen kaupitteleman volvo kokoelman tasoa. volvojen hinta olikin melko kova 23,90/kpl. mutta volvomiehelle se tuli lahjana. hyvää talven jatkoa.

   • Volvoista onkin aika hyvin eri tasoisia ja hintaisia malleja tarjolla. Itsellekin kerääntynyt 10 kpl Volvoja vaikka meillä ei Volvoja ole ollutkaan täysikokoisena. Tosin seassa on eri mittakaavoja ja esim. yksi 80-luvun muovinen iso leikkiauto Ståhlbergin / Nyrhisen valmistamana Volvo 240 autosta.
    Japanilaisautot ja varsinkin Korealaiset ovat sitten paljon harvinaisempia tapauksia.


  • Jos oikea auto on 4,3 metriä pitkä, mikä voi olla hyvinkin tyypillinen mitta tavalliselle alemman keskiluokan autolle, 1/43 pienoismalli on silloin 10cm pitkä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   129
   4537
  2. Ovatko ihmiset unohtaneet että edustatte omaa työpaikkaanne myös omalla vapaa-ajallanne?

   Hävytöntä käytöstä, törttöilyä ja yksityisiä asioita julkaistaan someen. Sietäisi hävetä. Ettekö ymmärrä että tekonne vaikuttaa työpaikkanne imagoon j
   Maailman menoa
   140
   4521
  3. Stefan on onnellisempi kuin koskaan!

   Keväällä Martina Aitolehdestä, 37, eronnut Stefan Therman, 34, on elänyt jo kuukausia parisuhteessa ex-missi Sofia Belórfin, 30, kanssa. – Olen todel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   175
   1192