Avoero ja 1-vuotias lapsi

selkeääkö

Kertokaa nyt hyvät ihmiset kuinka erosta selviää? Olen jäämässä 1-vuotiaan lapsen kanssa kaksin. Toki isänsä jää hänen elämään ja varmasti osallistuu aktiivisesti. Mutta miten kestää tämä kolhu? Olen 30-v. Toiveena oli saada toinen lapsi, mennä naimisiin ym. ja nyt se kaikki romuttuu. Mutta voimme kummatkin tässä suhteessa pahoin. Emme ole yhtään menossa samaan suuntaan. Eikä meidän elämään liity edes mitään draamaa, ei alkoholia ei väkivaltaa, ei kolmatta osapuolta. Ei vaan kerta kaikkiaan osata olla onnellisia yhdessä. Hyvät vanhemmat olemme kyllä lapsellemme. Eniten kai tässä raastaakin hänen perheensä ja kotinsa rikkominen. Miten te ihmiset olette selvinneet? Mikä on auttanut eteenpäin? Ja mistä tietää, että tää tunne on varmasti oikea? Tunne, että on kuin umpikujassa. Öisin herään miettimään eroa, kaikki asiat pyörii päässä ja masentaa. Hetken meillä aina menee hyvin, mutta se ei enää kestä kuin muutaman päivän, ja taas ollaan eroaikeissa. Olimme eron partaalla jo pari vuotta sitten, mutta aloinkin odottamaan esikoistamme. En jotenkin jaksa uskoa, että vauvavuosi meidät erottaa. Se vuosi vain piti jo olemassa olevat ongelmat hetken taka-alalla.
VERTAISTUKEA?

8

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • five

      Mutta ammatillisen parisuhdeavun tarvetta ei ole tuntunut? Vaikka pikkulapsiperhe pääsee jonon ohitse pariterapiaan/neuvolapsykologille heti ilmoitellessaan itsestään?
      Siis lähinnä ihmettelen miksi vain kaksistaan (nyt jo taaperon kanssa) vatvotte omia pahoja olojanne. Jos auto yskii, soitetaan korjaamoon ja varataan aika. Kun parisuhde on hajoamassa, niin ??!!

    • nevvolantäti

      Joo, totta, yo.
      On todistettu fakta, että lapsen syntymä on valtava mullistus parisuhteessa! Nin positiivisesti kuin negatiivisestikin. Siinä menee kaikki uusiksi, parista tulee vanhemmat. Pienen avuttoman ihmistaimen vanhemmat.Se on valtava vastuu ja vanhemmuus jatkuu koko elämän. Paluuta entiseen ei ole.
      Ei ole häpeä hakea ulkopuolista apua! Käyttehän/käythän lapsen kanssa neuvolassa? Aloita sieltä! Siellä hoidetaan koko perhettä, ja ohjataan tarpeen tullen eteenpäin!
      Miksi heittää kirvestä kaivoon edes yrittämättä? Ette mitään menetä, päinvastoin saatatte osua lottovoittoon! Ja jos ette, elämä ei pysähdy. Asiat surraan mutta ei jäädä siihen. Eteenpäin mennään. Teillä on kuitenkin yhteinen vastuu ja valtava sellainen. Haasteena on olla hyvä turvallinen ja mahd. tasapainoinen vanhempi lapselle. Turvata syyttömälle osapuolelle turvallinen ja hyvä kasvu.
      Nyt vain voivottelut sikseen ja tarttukaa toimeen!

    • älähätäile

      Ei kannattaisi erota ap, jos lapsenne syntymästä on alle kaksi vuotta ja suhteessanne ei ole mitään isompia ongelmia. Pikkulapsi tuo tullessaan niin paljon mullituksia, että kannattaisi ainakin katsoa nuo ekat raskaimmat vuodet läpi ja miettiä sitten jatkoa. Mutta muistakaa säilyttä kommunikaatio. Toivotan onnea.

    • ireneitäi

      "Ja mistä tietää, että tää tunne on varmasti oikea?"

      Sitä ei tiedä mistään. Älä luota tunteisiin! Tunteet tulevat ja menevät, tunteet vaihtuvat. Tunteiden kanssa on vain tultava toimeen.

      Luota järkeen! Käytännöllisesti katsoen kaikki selviytyvät erosta. Sinäkin selviydyt, kun on pakko. Pahemmastakin selviydytään.

    • Hei 'selkeääkö'

      Ei ihme, että tilanne painostaa. Haluat kantaa vastuusi elämässä lapsestasi ja itsestäsi, mutta huolettaa, miten jaksat. Tunnet surua parisuhteen karikoista ja tuntuu, että tulevaisuuden haaveet ovat vaarassa murentua.
      Muutkin ovat sinulle jo väläytelleet mahdollisuutta hakea ulkopuolista tukea.
      Parisuhteen ongelmat usein kärjistyvät lasten ollessa pieniä. Juuri silloin myös aikuiset ovat haavoittuvimmillaan ja usein tekevät ratkaisuja itsekin ikään kuin tunneajolla. Minä kannustan vielä miettimään, voitteko saada parisuhteenne parempaan kuntoon hoitamalla sitä esim. pariterapiassa. Kummankin toiveita, tarpeita ja myös pettymyksiä voidaan siellä turvallisesti käsitellä. Ongelmia ei kannata työntää taka-alalle vaan nimenomaan nostaa ne eteen ja tarkasteltaviksi. Vain siten voi löytyä voimaa ja mahdollisuuksia myös ratkaista ne.

      Jos kuitenkin kaikesta tuesta huolimatta päädytte eroon, älä jää yksin murheinesi. Myös seurakunnan diakonia- tai perhetyöntekijän kanssa voi kartoittaa mitä tukea on yksinhuoltajalle saatavissa.

      Kaikkea hyvää tilanteenne selkeytymiseen toivottaa
      Meiju, diakoni

    • aviossa

      Kun aletaan seurustella niin ei pitäisi siinä vaiheessa vielä lasten hankintaa suunnitella. Pitää tutustua toiseen osapuoleen. Kun sitten on vihkimisen aika ja ollaan jo aviossa niin silloin on vasta lasten aika. Kaikille ei vielä silloinkaan. Nykyään aloitetaan se seurustelu ns. vika päästä. Lasten pitäisi saada syntyä rakkaudesta, niinhän se on tarkoitettu. Ihmiset ovat näitä asiota muunnelleet ja huonompaan suuntaan on menty.

    • 1elämä

      Ihmettelen noita vastauksia. Aloittaja selkeästi sanoi, että suhde oli jo muutenkin karilla, mutta tilaamatta tullut lapsi saikin ne ajatukset taka-alalle hetkeksi. Sisälukutaito..?
      Ei silti, en minäkään tunne olevani sopiva vertaistukijaksi... Ja ehkä tuo avioliittoneuvonta voisi ollakin oikea osoite, jos ei tunne tietävänsä mistään mitään ja kumppanilla sama tilanne. Mutta jos juna meni ja rakkaus katosi, ehkä osaan sanoa sen verran että pahan olon suodattamiselle ja omille ajatuksille pitää antaa aikaa, tietäen että olo paranee kyllä. Vähitellen voi etsiä omaa mielihyväänsä pienistä asioista ja kysyä itseltään mitä haluaa tältä hetkeltä ja elämältä. Uusi, vahvempi ja onnellisempi minä löytyy.
      Itsellä onnistuu rakastaa lasta vaikka rakkaus mieheen katosi. Olisi tietysti onnellista jos parisuhde vielä pelastuisi, mutta onnellista elämää on varmasti mahdollista elää
      parisuhteessa ja ilman sitä.
      ...Eikä huonoa miestä todellakaan onnellisena loppuelämäänsä katselisi...

    • vanhaäiti

      Ei kenenkään elämä ole aina hauskaa. Joskus on parempia päiviä, joskus huonompia. Minäkin suosittelen ammattiauttajan pakeille menemistä. Sinulla saattaa olla masennus tai vaikkapa jokin fyysinen sairaus, joka aiheuttaa yöheräilyt ja umpikujassa olemisen tunteen.
      Jos mies ei hakkaa, ei ryyppää eikä käy vieraissa, hän on melkoinen harvinaisuus, josta kannattaa pitää kiinni. Jo ja myös lapsenkin takia. Tutustu tutkimuksiin siitä, mille kaikelle vanhempien ero altistaa lapsen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      277
      2943
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1552
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1320
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      261
      1152
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1001
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      951
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      814
    Aihe