Asioiden selvittely koulussa...

vcxzxccbz

Lapsemme koulussa on ollut vaikea tilanne syksystä lähtien. Kaksi edellisvuotta meni hyvin, mutta nyt uuden open ja hänen uusien oppien myötä tilanne on riistäytynyt käsistä.

Olimme eilen extrapalaverissa koululla ja tilannetta ei saada haltuun. Luokalla yksi provosoijapoika, jonka takia luokan tilanne on päässyt pahaksi.

Nyt ainakin tiedän, että mitä virkamiehet Suomessa tekevät - EI SITTEN MITÄÄN. Palaverissä oli monta virkamiestä (KORKEAPALKKAISTA) opettajia, erityisopettajia, psykologeja, kuraattori yms. Mutta tilanne sen kun jatkuu.

Kukaan ei ota vastuuta ja virkamiehet eivät tee mitään. Tuntuu siltä, että tähänkö Suomessa on menty. Valta on virkamiehillä, mutta he eivät tee juuri mitään. Ollan tekevinään, mutta ei tehdä. Outoa.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisäätietoa

      Kaipaisi vähän tarkennusta. Miksi olitte "extrapalaverissa"? Kenen asiaa siinä palaverissa käsiteltiin? Oliko siellä muita vanhempia? Mistä oikeastaan on kysymys?

      • aslaksjf

        Siis huoltajat ovat syksystä lähtien yrittäneet saada ylimääräisen palaverin, jossa kartoitettaisiin koko luokan tilanne. Tilanne lähti lapasesta syksyllä kun opettaja vaihtui - nyt yhteisöllisyys ja ratkaisukeskeinen opetusmenetelmä käytössä. Vanha opella oli ohjat käsissä ja homma toimi.

        Nyt luokassa ei käytetä lainkaan minkäälaista rankaisua eli jälki-istuntoa. Keskustelu on ainut ns. rankaisumuoto. Esim. toisen lyömisestä ei tule jälki-istuntoa vaan kasvatuskeskustelu (ja ei taida tulla sitäkkään). Opettaja voi sanoa, että "ei saa lyödä".

        Luokalla ei ole yhtään lasta, jolla olisi esim. erityisdiagnoosi yms. mutta kumminkin luokalla on jonkinasteinen luonnehäiriöinen oppilas. Hän mm. pilkkaa, lyö, puhuu panoista ja pornosta, kehoittaa muita lyömään ja pelaa k18 pelejä kotona.

        Opettaja ja luokan oppilaat ryhmässä tukevat tätä poikaa. Jokaista poikaa on tämä poika lyönyt ja nyt kuulemma tyttöjäkin. Hän häiritsee tyttöjä ja poikia myös seksuaalisesti puristamalla intiimeistä paikoista yms.

        Osa luokan poijista on käynyt kuraattorilla ja ovat kotona ahdistuneita. Kokevat tilanteen siten, että opettaja lellii tätä häirikköoppilasta kun jälki-istuntoa ei käytetä. Muut opettajat antavat jälki-istuntoa tälle pojalle jos hän jää kiinni väkivallasta.

        Yksi äiti itki vanhempainillassa - hänen lapsensa on todella ahdistunut tilanteesta ja esim. siitä, että lasten puheoikeutta välitunneilla on rajoitettu. Myös pojat saavat leikkiä vain tietyissä ryhmissä...


    • opex

      Kuvitteletko tosiaan, että kuraattorilla tai opettajalla tai psykologilla on valtaa? Että siitä vaan päättävät, että tehdäänpäs häirikölle näin ja siirretäänpäs se tuonne? Varsinkaan opettajalla ei ole valtaa tehdä yhtään mitään. Hänellä on päinvastoin virkavelvollisuus opettaa kaikkia, jotka hänen opetettavakseen on annettu. Hän ei voi poistaa oppilasta mihinkään. Myöskään hänellä ei ole mystisiä taikavoimia muuttaa "provosoijapoikia" toisenlaisiksi. Myöskään opella ei ole kykyä muuttaa vaikeaa, yhteistyökyvytöntä perhettä vastakohdakseen.

      Sitä paitsi sinä et todellakaan voi tietää kaikkea, mitä on ehkä kulissien takana menossa. Vallan sijaan opella on vaitiolovelvollisuus.

      Voi kun pääsisitte hetkeksi kokeilemaan elämään sellaisen open housuissa, jolla on luokallaan luonnehäiriöisten vanhempien tuottama sosiopaatin alku. Psykologi sanoo, että juu kahjo on, kuraattorin juttelut eivät yllättäen psykopaattiin tehoa, vanhemmat vainoavat opettajaa ja esimies sanoo, että koita kestää, kun ei niitä pienryhmäpaikkojakaan ole ja sitä paitsi vanhemmat vastustaisivat siirtoa viimeisen asti.

      Mitä mahtaisit itse tehdä? Näin aluksi voisit ruveta pitämään opettajille koulutuksia siitä, miten hommat suitsait hoidetaan. Neuvot ovat tarpeen. Valitettavasti sinun on muistettava kuitenkin sovittaa neuvosi yhteen Suomen lain ja säädösten kanssa, kun niitä valitettavasti on open noudatettava.

      • Kieltenopettajatarrr

        Siinäpä totuuden sana! Valitettavan usein niin vanhemmat kuin esimiehetkin odottavat ja vaativat opettajilta ihan kohtuuttomia, mutta eivät anna käyttää mitään keinoja tai työkaluja (siis immateriaalisia!).


    • NäinMeillä

      Ilmeisesti aloittaja kuvittelee että tuo yksi oppilas muuttuisi saman tien kiltiksi jos hänelle vain annettaisiin jälki-istuntoa. Olisipa se todella noin helppoa...

    • Äitiminäkin

      Ei nykyisin kouluissa ole enää samanlaista, kuin ennen. Rangaistuksia ei anneta juuri mistään. Läksyt pitää mielellään tehdä, mutta jos ne on tekemättä niin minkä sille voi. Oppilaiden pitää saada itse päättää istumajärjestys ja tunnilla huutaa vastauksen se, joka ensin ehtii. Näi ei saisi tehdä, vaan minkäs teet. Kiusaustapaukset otetaan käsittelyyn, mutta häiriintyneitä oppilaita on aika vaikea hallita, varsinkin jos vanhempia ei kiinnosta. Kivaa karusellia se on tuo koulumaailma nykyisin. Saa nähdä millaisia aikuisia sieltä kasvaa. Jos lasta kiusataan, eikä siihen puututa,on mahdollisuus tehdä rikosilmoitus..

      • Koulussatöissä

        Mistähän "tietosi" nykyisestä koulumaailmasta on kotoisin? Kyllä rangaistuksia annetaan monestakin tekosesta luvattomasta koulualueelta poistumisesta ja toistuvasta läksyjen laiminlyönnistä aina vanhempien nimen väärentämiseen asti.

        Hyvin suuressa osassa kouluista läksyjen laiminlyönti johtaa joko läksykerhoon tai siihen, että ne on oltava tehtyinä seuraavaksi päiväksi tai seuraavaksi kyseisen aineen tunniksi.

        Istumajärjestyksen päättää opettaja, mutta monet meistä ottavat oppilaiden toivomukset huomioon, samoin kuin mahdolliset erityistarpeet, kuten heikentynyt näkö tai kuulo.

        Totta on, että joidenkin oppilaiden kyvyttömyys odottaa puheenvuoroa haittaa joskus tunnin kulkua ja opetustilannetta. Missähän he ovat oppineet, että heillä on aina puheenvuoro? - Eipä silti, ei tämä ole mikään uusi ongelma, eikä ylipäänsä mikään kovin suuri ongelma.

        Kiusaamis- ja riitatapausten käsittely, ja varsinkin selvittely ja katkaiseminen ovat usein erittäin hankalia ja aikaa ja energiaa vieviä tilanteita. Opettajan ei ole mahdollista muuttaa häiriintyneen tai kieroon kasvatetun lapsen persoonallisuutta - vaikka meiltä sitä (oikeutetusti?) edellytetään. Opettajien tietoon tuleviin kiusaamistapauksiin PUUTUTAAN aina, mutta siitä ei välttämättä ole apua - varsinkaan, jos syyllisellä (!) on mahdollisuus mennä äidin leveän selän taakse piiloon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1952
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      148
      1558
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe