Tarviin nopeaa apua

jokupaskapaa999

Oon 13-v poika ja mun elämä on ollu helvettiä oikeestaa 6-vuotiaasta asti.
Tää viikko sattui olemaan hyvä, että kukaan ei koulussa aukonu päätä, kiusannu tms. Mutta tänään mun onnellisuus laski tosi paljon. Mua ei kyllä kiusattu tai mitää. Tänään sattu olemaa uintia liikunnassa ja mulle oikeesti heräs hirvee kateus. Kaikki on paljon komeempia, hauskempia, puheliaampia ja lihaksikkaampia entä mä. Sen lisäks mä koitan olla tosi hyvä kaveri yhdelle tyypille, joka on tosi mukava ja sillee. Mutta mä en oo ikinä hauska tai mitää ja tuntuu ettei sitä kiinnosta mun jutut yhtää. Mun elämä on ollu kesän loppumisen jälkee erityisen hankalaa, koska mä menetin mun parhaan kaverin, joka oli mulle kaikki kaikessa. Se oli ainoo ihminen, johon oikeesti voi luottaa ja joka todella välittää. Kaikille muille oon kuin ilmaa. Kaikki muut saa kavereita, sillä välin kun mä saan vihamiehiä jotka tekee mun elämästä yhtä kidutusta. Mulla on ollu vaikka kuinka monesti mielessä että vois vetää puukolla valtimo auki, niin kaikilla ois paljon helpompaa. Mä en suoraan sanoen jaksa enää! Mä oon ruma, oon liian laiha, mulla ei oo lihaksii, mun hiukset on rumat, mä oon aika hiljainen, en oo hauska, enkä oo aina nii järkevä. Ei mussa oo mitää hyviä puolia kun vaa luotettavuus ja silmät, kaikki muu mussa on täyttä paskaa! Mä en tiiä mitä tehdä!! Ja jos aiotte antaa apua, niin voin sanoo etten mene hoitoo, enkä kerro aikuisille. Mä vihaan kun aikuset tekee liian ison asian kaikesta.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poika-9898

      Jaa-a. Aikuiset tekee kaikesta liian ison asian ja ite uhkaat vetää valtimot auki veitsellä? Ei ne muutkaan niitä kavereita povitaskusta vetele. Tutustu uusiin ihmisiin. Ei ne kaikki ole paskiaisia.

      • arvaappavaa1122

        Lähinnä meinasin että jos kerron aikuisille niin ne alkais salee "tarkkailee" kokoaja mitä teen ja niin


    • Moikka poika 13-v.,

      ihana kuulla, että haluat olla ystävällinen muille – tällä asenteella saat varmasti jatkossa kavereita. Luota itseesi! Silloin muutkin näkevät, että olet mukava ja tutustumisen arvoinen kaveri. Mitä jos alkaisitkin tsemppaamaan itseäsi.

      Ihmisen arvo ei perustu siihen, miltä näyttää. Jokainen on omanlaisensa ja sellaisena ainutlaatuisen arvokas. Vertailu ei tee oikeutta kenenkään yksilöllisyydelle, mutta se voi viedä voimia. Uskomme, etteivät muut ajattele sinusta samalla tavalla niin kuin itse ajattelet – joskus itse on vaikeampi nähdä omia hyviä puoliaan.

      Yksin jääminen isojen kysymysten kanssa voi olla raskasta. Olisiko sinulla joku, jonka kanssa voisit puhua näistä asioista? Yksin jääminen isojen kysymysten kanssa voi olla raskasta.

      Voimia ja uusia tuulia elämääsi!

      Terkuin
      NettiSaapas Jyväskylästä

      • juujuu2222222

        Kyllä on kavereita kelle puhua. Mutta kun kukaan ei mun mielestä välitä musta samalla lailla kun tekstissä mainittu "menetetty paras kaveri".


    • foley

      Hei älä kadehdi ketää se vain syö sua sisältä käännä se ennemmin ihailuksi ja tee oma juttus,älä siis vertaa ittees muihin.Sanoit et sussa hyvää silmät ja luotettavuus hienoa!ja varmasti on muutakin älä masennu ei oo mitään syytä ranteita vetää, niinku sanoin löydä se sun juttus mikä sinä olet tai haluat olla.Kavereita tulee kun itseluottamus kasvaa se nimittäin näkyy päällepäin mites olis uus harrastus vaik kamppailulajit?tai jotain mikä kiinnostaa.Tsemppiä älä lannistu!

    • SallaKo

      Rakas ihminen! Jumala rakastaa sinua! Hän on sinun Luojasi ja tekijäsi. Hän on myös vastaus kaikkiin ongelmiisi. Olet vielä nuori, kasvava poika ja tarvittaessa Jumala voi parantaa ulkonäköäsikin (josta en mitään tiedä kuin en ole sinua nähnyt, saatathan olla hyvinkin komea) ja antaa sinulle itsevarmuutta. Älä tapa itseäsi. Jumalalla on kaikelle tarkoitus. Kautta aikojen hän on halunnut näyttää voimansa juuri heikkojen, arkojenkin ihmisten kautta. Muistatko kertomuksen Daavidista ja Goljatista? Goljat oli kolmimetrinen jättiläinen mutta pienikokoinen Daavid sai Jumalan avulla tapettua tämän viholliskansaan kuuluvan ihmisen lingolla. Jumala voi antaa ilon, tarkoituksen ja rauhan vaikeuksienkin keskellä.

      Jos koulussa on kovin paha olla, älä mene sinne. Älä varsinkaan, jos se saa sinut miettimään itsemurhaa vaihtoehtona. Ota vaikka omaa lomaa. Jos sinua kiusataan eikä opettajat pane sitä loppumaan, ei sinun minusta edes tarvi sinne mennä. Lain mukaan oppilailla on oikeus turvalliseen ympäristöön koulussa, eikä se ole onnistunut jos siellä kiusataan. Jos joku kysyy, ei tarvi sanoa että kiusataan vaan asian voi ilmaista aikuisemmin termein, sinua häiritään/häiriköidään eikä sinua kiinnosta sellaisen kohteena oleminen. Koska opettajat eivät saa sitä loppumaan (jos eivät saa) niin sitten sinun täytyy itse pitää huolta itsestäsi. Lain mukaan sinulla on oikeus olla ilman häirintää. Sano että varmasti opettajasikin ottaisi loparit, jos työkaverit vaikkapa nimittelisivät häntä säännöllisesti. Tai voithan suoraan kysyä: "Kerro rehellisesti, jäisitkö sellaiseen työpaikkaan?"

      Mene mukaan seurakunnan nuorten toimintaan, usein löytyy monenlaista toimintaa ja mukavia nuoria ja vähän isompia nuoria. Lue Raamattua (http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/ [aloita Uuden Testamentin puolelta, siellä kerrotaan Jeesuksesta]), kuuntele hyvää opetusta Jumalasta ja elämästä hänen lapsenaan hänen huolenpidossaan (http://www.onewaymission.fi/index.php/kotimaa/opetuslapseuskoulu/netti-opetuslapseuskoulu). Jumalalle kaikki on mahdollista! Jos meillä olisi uskoa sinapinsiemenen verran, voisimme sanoa vuorelle "siirry täältä tuonne", ja se siirtyisi!

      Monet ihmiset tuntevat itsensä puutteellisiksi, et ole ainoa tällaisten tuntemusten kanssa.

      Rukoilen puolestasi!

      • arvaappavaa111

        se tässä onkin jännää, ettei opettajat tiedä yhtään mitään. Ja mulla on myös hyvä syy olla kertomatta...


    • Toinennormaali

      Me muutkin on oltu murrosikäisiä ja tuollaistahan se oli, mutta vielä ollaan hengissä. Yritä kestää, muutkin ovat kestäneet, vaikka emme mekään ole komeita, lihaksikkaita, älykkäitä, kiinnostavia jne. Elämä on kuitenkin elämisen arvoista. Yritä hankkia jokin harrastus ja kehittyä siinä. Jos se ei ole urheilu, se voi olla esim. luonto, valokuvaus, tai voit paneutua johonkin kouluaineeseen perusteellisemmin kuin muut. Ei tämä elämä mitään paratiisia ole.

    • SallaKo

      Lisäksi olet vasta ihan nuori. Nuoruus kestää lyhyen aikaa, aikuisuus alkaa siinä parikymppisenä ja sitä kestääkin sitten vuosikymmeniä sen jälkeen useimmiten. Nuoruus on vaan vaihe ja kyllä sitä pojat ja miehet iän myötä rotevoituvat. Ujouteenkin auttaa ikä hyvin ja elämä todella tulee tarjoamaan niin uusia näkökulmia kaikkeen! Elämällä on sulle niin paljon annettavaa, älä vaan ohimenevän välivaiheen takia jätä kaikkea sitä kokematta, mitä elämä sinulle vielä antaa! Totuus on, että hyvin usein ihmisillä on pahin epätoivon ja ahdistuksen vaihe nuoruudessa, ja se johtuu vielä ihan keskenkasvuisuudesta. Ei ole vielä elämänkokemusta ja sen tuomaa itsevarmuutta. Itsevarmuutta on mahdollista oppia ja tähän löytyy paljon hyviä nettisaittejakin.

      Lisäksi ihan selvä tosiasia on, että ahdistusta kokeneista ihmisistä tulee yleensä paljon viisaampia ja älykkäämpiä ja sisäisesti rikkaampia ihmisiä kuin hyvin helpon elämän kokeneista. Kiusaamista kokeneet ovat aikuisina voimallisia kiusaamisen uhrien puolustajia, ja heitä todella todella tarvitaan.

      Eikä menestys takaa onnea. Monet menestyneet Hollywood-tähdetkin ovat päätyneet huumeisiin tai itsemurhaan. Tärkeintä on loppuviimeksi, että kun kerran täältä maan päältä lähdemme ikuisuuteen, lähdemme sinne Jeesuksen seurassa ja pääsemme taivaan kotiin ja kestämme pyhän Jumalan tuomioistuimen edessä. Ahdistuksen ääreltä hyvin usein opitaan turvautumaan kaikkivaltiaaseen taivaalliseen Auttajaan.

    • sffgfs

      Älä ainakaan itseesi puukkoa käytä, mielummin niihin kiusaajiin ;)

    • Toinennormaali

      Me muutkin olemme olleet murrosikäisiä, ja tuollaistahan se on, mutta elossa ollaan. Ei mekään olla komeita, lihaksikkaita, kiinnostavia jne., mutta paikkamme olemme jotenkin löytäneet. Etsimistä se kyllä vaatii, mutta elämä on kuitenkin elämisen arvoista, vaikka ei olisikaan se kunkku. Ja vaikka muut kiusaavat, tosin sen pitäisi olla rangaistavaa.

      Yritä hankkia jokin harrastus, jos se ei ole urheilu, niin sitten esim. valokuvaus tms. Voisit myös paneutua johonkin kouluaineeseen perusteellisemmin kuin muut ja tulla asiantuntijaksi, siitä voi saada vaikka ammatin myöhemmin. Vaikutat kuitenkin aika normaalilta.

    • 13.vTytsy

      Moikka, oon saman ikänen ku sä. Samaistun kaikkeen mitä kerroit.
      Itse kärsin pahoista itsetunto ongelmista. Välillä on paska päivä välillä taas hyvä.
      Mutta sanon sulle tän: jokainen meistä on erinlainen ja jokaisessa on myös hyviä puolia! Ajattele positiivisiä asioita itsestäsi. Sus on ihan varmasti paljon paljon hyvää!
      Itseni itsetuntoa kohensi se kun aloin pitämään "päiväkirjaa" johon joka ilta kirjoitin 3 asiaa jossa olin sinä päivänä hyvä. Se asia voi olla ihan mikä vaan!
      Olis tosi ihanaa puhuu sun kaa jossai ku samaistun melkee kaikkee mitä sanoit.

      Tsemppiä!:)
      Ps.puhuminen jollekki auttaa ihan oikeesti (kerroin ite omista ongelmista mun vanhemmille ja ne ymmärsi ja autto)

      • keskustelunaloittaja

        Hyvä, että sulla on sentään parempi :)


    • samaistun

      Moi! Ymmärrän sinua :( ite oon tyttö 12v ja välillä tuntuu samalta.. Tai siis se osuus etten saa luotettavia kavereita yhtään! Kerroin mun koko maailman suurimman salaisuuden parille mun mukamas "kaverille"! Ne kuulemma oli niin huolestuneita musta että meni kertoo mun vanhemmille... Ei ikinä oo oikee ollut kavereita koska joskus eskarissa olin erityisluokalla yms... Tuntuu mustakin melkein joka ilta että en vaan jaksa..tsemppiä sulle!

      • our.life

        Kuulostat iha mult. Paitsi mä menetin mun viimeisetki luotettavat ja kivat kaverit jouluna. Loppu sit täsmääkin. :( Tsemppiä sulle ja alottajalle ja kaikille muillekki.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      410
      1646
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1318
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1255
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      173
      1250
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1007
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      916
    7. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      851
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      850
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      846
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      194
      777
    Aihe