chihuahua pissaa alleen monissa eri tilanteissa to

chihu92

Auttakaa joku. Ostin 4 päivää sitten chihuahua uros 4kk. Pentu on todella leikkisä , mutta seurattuani pentua hän pissaa aina alleen pienen pisun kun hänet nostetaan syliin tai silitellään innokkaasti myös pissii pikku pisun jos omalle pojalle vähänkää kovemmalla äänellä huudan et nyt ne lelut kerätään esim. Otin kasvattajaan yhteyttä joka tokaisi juu se tekee niin olen sen käyttänyt virtsa kokeessa kun epäilin tulehdusta mut mitään ei ollut joten se on kuulemma aivan tavallista pelko/ilo pissimistä ja ei välttämättä poistu koskaan tai aikuistuttua vähenee. Nyt mulla on pallo aiva hukassa palautuskaa ei hänen mielestä ole tarvittava enkä edes antais pentua enään . Tajuan sen ku mulle ei tästä aikasemmin ostaessa kerrottu et tätä pentuu on varmasti kohdeltu koiran näkökulmasta pelottavasti. Pentu on kyllä tosi leikkisä kaipaa hellyyttä mutta kun otan maasta hänet syliin korvat menee luimuun häntä koipien välii ja pissi. Mun sydäntä oikee särkee toi koiran käytös ja olen koittanut osoittaa et olisin niinku en huomaiskaa sitä pissaa mut mitä mun pitäis tehdä et saan sille itseluottamusta ja pelon pois. Ja tekee myös tätä innostuessaan vaikka omaan sänkyyn ihmisten päälle??????????????? Neuvoja haluan tehdä kaikkeni et toi pentu ei jää tollaseks??????????????

9

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koiramies5

      "Tajuan sen ku mulle ei tästä aikasemmin ostaessa kerrottu et tätä pentuu on varmasti kohdeltu koiran näkökulmasta pelottavasti."

      No, nyt tajuat. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

      Tuohon pissamisongelmaan (ellei koiralla ole lääketieteellisesti havaittavaa vikaa), voi aluksi auttaa koiran pitäminen turvallisissa ja vakaissa olosuhteissa.

      Ihmiseltäkin voi tulla kuset ja paskat pelosta housuun, jos joku tökkää .44 magnum-revolverin ohimolle.

      Suosittelen sinnikkyyttä ja hankkimalla koiran luottamuksen takaisin, jos se on joskus menetetty. Kyllä ne pissaongelmat vähitellen häipyvät sitten.

      Pienillä koirilla tämä ei ole mikään ennenkuulumaton ongelma. Koiran näkö on hyvin tarkka ja pienet koirat näkevät luonnollisesti ja objektiivisesti kaikki kappaleet suurempina, mitä ne itse ovat. Tämäkin saattaa pelottaa pientä koiraa. .

      Pienen koiran sosiaalistaminen voi toisinaan olla haastava tehtävä, koska ne toisinaan näykkivät sormille tai varmaille, kun niitä lähestyy. Tämäkin johtuu pelosta.

      Koira on koiralle paras opettaja.

      Jos tunnet jonkun, kenellä on koira mikä tahansa (väkivallaton ja luotettava). Niin sosiaalistumalla toisen koiran ja jatkossa useampien koirien kanssa ongelma voi hävitä kokonaan.

      • pientäpelottaa

        Koiramiehellä hyviä vinkkejä!
        4 päivää on aika lyhyt aika 4-kuiselle koiralle sopeutua uusiin oloihin.
        Missä koira asui aikaisemmin? Onko se tottunut huutaviin lapsiin ja äiteihin ja mahdollisesti vielä kavereihin, jotka tulevat katsomaan uutta koiraa.
        Onko sitä opetettu sisäsiistiksi ( = pentu viedään ulos pissille aina sen herättyä/ syötyä/ leikittyä ja kehutaan, kun pissat tulee pihalle.) Vahingoista ei rangaista koiraa! Eteiseen voi laittaa esim. kissanvessan tai sanomalehteä lattialle "hätätilanteita" varten.


      • reeperman

        Pientäpelottaa. voi hyvänen aika mitä paapomista. vittu jossei opi nii kylymästi rakki käteen ja puristaa nii että paskat tulee perseenreijästä pihalle ja silmät mikkä muutenki molottaa päinvittua.. nii pihalle neki puristaa. ja vielä tiputtaa maahan ja jos vielä kuulu pieni pihinä nii ei muutaku nii kovaa potkaasta että jää seinään kiinni.. lopen kyllästyny näihin rottiin jokka ei opi millään...


    • Chicatusta

      Pienillä koira on vilkkaampi ainenvaihdunta ja kiihdytävät tilanteet laukkaisivat nopeammin tuon päästelyn. Meillä auttoi ruuan vaihto Pure Naturaliin missä on mm. karpaloa seassa (auttaa virtsateihin) ja puff! ei ruikintaa niin aktiivisesti sisälle enää. Toki kyseessä on 4kk vielä eli pentu niin tuo normaalia siinä mielessä ettei pidätyskyky ole vielä terävimmillään. Kääpiökoirat ovat tosiaan herkkiä ottamaan itseensä joten namitelulla ja positiivisella energialla nyt yhteyden luomista vain :)

    • purerreeei

      tuosta pure naturalista olen kuullut vain huonoja kokemuksia.
      Meillä ei yhdelläkään koiralla ole ollut samanlaista ongelmaa, vaikka ei tuota ole syötetty.

    • Separtus

      Petit on kanssa yksi missä on karpaloa plus saa Mustista ja mirristä. Kaikille ei sovi kaikki tiedän koiria jotka hohkaa royalin syötöstä kun toinen voi rapsuttaa itsensä hengiltä ja vaatia raakaruokintaa. Koiran mukaan ruoka ei mielipiteiden :)

    • Reeperman

      Ei muutaku niskavilloista kiinni ja kuseen noukka. ja pirunmoone huuto päälle nii johan kusee seuraavan kerran pihalle..!!!!

    • kamalaaa

      mistä kennelistä pentusi on lähtöisin?
      Kävin itse katsomassa pentuja ja jos on samasta pentutehtaasta, niin en yhtään ihmettele että pissaa alleen kun ottaa syliin. siellä ei pentuja ole käsitelty asianmukaisesti lainkaan, vaan lamaantuvat täysin kun nostaa syliin. Ovat aivan suunniltaan pelosta ja jähmettyvät.

    • Sertiä

      Joko chihu92 se sun rakkis on oppinu pomottamaan ja paskomaan pitkin lattioita ja kusemaan.??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe