saitteko piiskaa vielä teini-iässä?

teininkuri

Itselläni on 13 ja 14-vuotiaat teinitytöt, jotka joskus hormonihöyryissään pistävät perhe-elämän sellaiseksi hurlumheiksi että välillä joudun taistelemaan tosissani, etten sorru samoihin kasvatusmenetelmiin kuin omat vanhempani eli ruumiilliseen kuritukseen. Itse sain tuossa iässä ihan rehellisiä remmiselkäsaunoja, joita en näin jälkikäteen pahalla muistele. Itse toki olin 14-vuotiaana fyysisesti melko lapsi, en meikannut ja kuljin kuluneissa verkkareissa. Omat tyttöni kun ovat meikattuina ja tiukoissa farkuissaan sellaisia pikkunaisia että toisaalta tuntuisi kornilta ryhtyä heitä piiskaamaan. Olen aina pitänyt tytöille tiukkaa kuria, mutta viime kuukausina on pari kertaa ollut hiuskarvan varassa etten ole tarttunut remmiin. Mutta vielä on selvitty huudolla, kotiaresteilla ja kännykkä ja tablettitakavarikoilla. :) Miten teillä muilla nyt noin nelikymppisillä äideillä. Saitteko itse selkäsaunoja teini-iässä entä oletteko antaneet piiskaa omille lapsillenne?

37

948

  Vastaukset

  • Ruumiillinen kuritus on pahoinpitelyä ja rangaistava teko.

  • Kirjotan 40 faijan ominaisuudessa ja ite TODELLA sain remmiä ja piiskaa täysilla paljaalle (70-80 luvulla) ja teini-iässä ja sen ylikin (viimeiset remmitykset 17 vuotiaana..) Mutta oma faijani nyt oli tiukka vanhan kansan kurittaja jolle ainoo kasvatu tapa ylimalkaan oli selkäsauna. sain selkään vielä sen jälkeen ku laki oli tullu mutta alistuin mukisematta loppuun asti eikä ois tullu mieleenkään pistää faijalle kampoihin tai tehdä ilmotus. Ja oon saanu jopa 50 iskua paksulla kaksinkerroin taitetulla nahkaremmillä paljaalle jollon perse olikin verillä ja olin parkunu äänenmurros ääneni käheeksi. 16 vuotiaana sain likkakaverin (nyk. vaimo) nähdenkin remmiä. Nii ymmärrätte etten päässy tästa täysin yli ja käytin selkäsaunaa samalla lailla vanhimpiin poikiini (synt. 89 ja 90) iahn siihen saakka ku he olivat raavaita isoja jätkiä (180 ) 15-16 vuotiaina. nyt he ovat jo ite isiä, vanhemmalla on 2 ja nuoremmalla 1 ja ovat jo sanonee että piiskaavat omiaan tarvittaessa. mutta likkojani en oo piiskannu

  • Voi taivas! Onko tämä provo? En todellakaan ole saanut piiskaa koskaan, enkä todellakaan ole piiskannut omia lapsiani. Meidän perheeseen kuuluu 3 lasta/nuorta: 12v, 13v ja 15v. Vanhin on poika, kaksi muuta tyttöjä.

   Väkivalta lapsia kohtaan on rikos. Siitä seuraa rangaistus. Kaiken lisäksi se jättää usein niin syvät arvet, että väkivaltaa kokenut ihminen ei opi muita keinoja selvitä kiperistä tilanteista, ja toistaa samaa virhettä omassa kasvatuksessaan. Yksi vastaaja on äärimmäisen hyvä esimerkki tästä surullisesta kierteestä, ja sinä meinaat toimia samoin... Etkö voisi katkaista kierrettä? Opeta lapsillesi älykkäämpiä tapoja toimia ristiriitatilanteissa.

   Minä en myöskään huuda lapsilleni. Huutava äiti/isä ainoastaan opettaa lapset huutamaan. Joskus olen toki napakasti hetken ääntäni korottanut, mutta sitäkin lähinnä silloin, kun lapset olivat vielä pieniä, eikä keskustelu onnistunut, kun ei lapsen ymmärrys riittänyt.

   Kotiarestit, viikkorahojen menetys yms on meilläkin käytössä. Mutta ei pelkiltään, vaan rangaistuksen antoon liittyy AINA keskustelu nuoren kanssa siitä, että mitä hän on tehnyt väärin, ja miksi se on väärin. Vain ja ainoastaan keskustelun kautta tapahtuu pysyvää muutosta. Joskus on vaatinut ensin vaikkapa puolen tunnin puhinaa yksinään, ja vasta sitten on keskusteltu. Pahimmillaan keskustelua tarvitaan tuntikin, että asia menee jakeluun. Edelleen vaadin myös anteeksi pyyntöä, jos lapsi on toiminut tietoisesti väärin.

   Kun joskus sattuu huono päivä, niin mietin ahkerasti sitä, kuinka ohimenevä vaihe tänä on. Niin oli esimerkiksi sekin, kun lapset olivat uhmaiässä... ;) Koska selvisimme siitä, niin selviämme tästäkin. Ja kun hoidamme homman kunnolla, kasvaa lapsista fiksuja aikuisia. Väkivallattomia!

   Kaikki kolme ovat erilaisia. Poika on selvästi ns. helpoin tapaus, Vähiten vastaan inttämistä, ja tottelee sujuvasti omasta halustaan. Tyttöjen kanssa on enemmän saikkaamista. Kuitenkin kaikkien kanssa on säilytetty keskusteluyhteys.

   Minkälaisia ne tilanteet ovat, kun tytöt rassaavat eniten sinua? Onko sääntönne aina johdonmukaisia, ja onko tytöille myös kohtuullisia? Saako hyvällä hyvää?

   • Ite kyl mieluummin otin tukkapöllyt ku et oisin joutunut joka kerta johonkin lässyn lää keskusteluun "tämä on väärin koska.." en ollu mikään vajakki et mulle olis tarvinnut selittää miks mutsin rahojen ja röökien varastelu oli väärin:D ja ei, en ole saanut henkisiä traumoja noista tukkapöllyistä.


  • Joo, olen 42-vuotias yh äiti 14-vuotiaalle tyttärelle. Itse omassa lapsuudessani sain koivuniemeä pari, kolme kertaa vuodessa aina ripille pääsyyn saakka. Mutta varsinkin ne viimeiset vuodet taisin jopa nauttia niistä piiskoista, niin kihelmöivä tunne niistä jäi.
   Reilu vuosi sitten mulla yksi kerta keitti pahasti yli ja haukkujen jälkeen huusin Emmalle että hae piiska. Yllättäen hän teki niin ja riisuttuaan housut hän kumartui keittiön pöydän päälle. Harvoin menen sanattomaksi mutta silloin en todellakaan teinnyt, mitä tekisin. Niinpä tyttö sai oikein kunnon löylytyksen. Illalla otin sen puheeksi ja kysyin tytön mietteitä. Kuten olin ounastellut hän hyväksyi täysin saamansa selkäsaunan. Taisi tuntea samaa kihelmöintiä. Samalla hän antoi oikeuden piiskan käyttöön tarpeen mukaan. Viime lauantaina hän tuli luokseni ja vihjaisi suoraan olevansa kurituksen tarpeessa ja sai taas kaipaamansa.

   • Vitsaa käytettiin 7-17 vuotiaana ensimäiset vitsan saannit peloittivat Äiti riisui minut hellästi mutta varmoin ottein alapääni paljaaksi koska tappelin vastaan Äiti näpsytteli pyllylleni muutaman kerran olin aivan mahtoton teini iässä vitsaa käytttiin välillä jopa viikottain Äiti kysyi haitaanko vitsa olin samaa mieltä itse hain aika usein Äiti riisui tyttönsä yleensä olin rinssikoissa minulla peppukutisi,kihelmöi kun tarvitsin piiskaa kiukuttelin sain Äitin antamaan pyllyä kuumotti ihanasti pitkän piiskauksen jälkeen.


   • Piiskattutyttö kirjoitti:

    Vitsaa käytettiin 7-17 vuotiaana ensimäiset vitsan saannit peloittivat Äiti riisui minut hellästi mutta varmoin ottein alapääni paljaaksi koska tappelin vastaan Äiti näpsytteli pyllylleni muutaman kerran olin aivan mahtoton teini iässä vitsaa käytttiin välillä jopa viikottain Äiti kysyi haitaanko vitsa olin samaa mieltä itse hain aika usein Äiti riisui tyttönsä yleensä olin rinssikoissa minulla peppukutisi,kihelmöi kun tarvitsin piiskaa kiukuttelin sain Äitin antamaan pyllyä kuumotti ihanasti pitkän piiskauksen jälkeen.

    Kyllä pojatkin sai vitsaa äiti antoi 13-16vuotiaana sain usein vitsaa pyllyni alkoi kutisemaan joskus 12 v silloin täytyi saata vitsaa Äiti kysyi kutittaako pyllyä kun kiukuttelin möynsin haettiin vitsa alapää paljaaksi äitin syliin ottamaan vitsaa välillä sain 2viikon välein vitsaa 15 vuotiaana Äiti kysyi annatko piiskata annoin koska tykkäsin vitsan saannista pyllypunaisena nousin äitinsylistä oli ihanatunnepyllyllä sain 16v muutaman piiskauksen Äiti otti ison poikansa reisilleen pitelivyötäröstä antoi hyvästi vitsaa.


   • Vitsaasaanut kirjoitti:

    Kyllä pojatkin sai vitsaa äiti antoi 13-16vuotiaana sain usein vitsaa pyllyni alkoi kutisemaan joskus 12 v silloin täytyi saata vitsaa Äiti kysyi kutittaako pyllyä kun kiukuttelin möynsin haettiin vitsa alapää paljaaksi äitin syliin ottamaan vitsaa välillä sain 2viikon välein vitsaa 15 vuotiaana Äiti kysyi annatko piiskata annoin koska tykkäsin vitsan saannista pyllypunaisena nousin äitinsylistä oli ihanatunnepyllyllä sain 16v muutaman piiskauksen Äiti otti ison poikansa reisilleen pitelivyötäröstä antoi hyvästi vitsaa.

    Menisköhän tuo jo seksinovellipuolelle.


  • Kyllä sain. Isä vielä 17-vuotiaalle pojalle näytti ketä on toteltava. Olin olevinani niin aikuista ja varma, että minä itse päätän mitä teen ja selkäsaunalla minua ei enää pelotella. Pappa oli eri mieltä ja rupesi vitan kanssa taivuttelemaan minua. Siihen aikaan lapselta piiskattiin sinni pois. Kyllähän se lähti murkkupojastakin kun pappa koivupiiska paljailla pakaroilla tanssitti.

   Oman elämän palat loksahtivat paikoilleen ja isääkin tottelin nöyrästi vielä muutaman vuoden. Minun tahto oli pantu isäpapan taskuun, enkä minä sitä siltä pois saanut ennen kuin vasta armeijaan mennessä. Minusta tuntuu, että meidän sisarussarjassa ei enää kukaan saanut piiskaa tuon jälkeen. Että sellainen vaikutus hyvällä esimerkillä.

   Olen minä miettinyt, että miten mun elämä olisi mennyt, jos huoltaja ei olisi onnistunut piiskaamaan minua silloin. Luultavasti lopputulos olisi ollut huonompi kuin nyt. En minä tuttavapiirissäni suinkaan ainut ole joka tuon ikäisenä vielä selkäänsä sai, mutta kun nyt ajattelee asiaa, niin on se 41-vuotiaalle isällenikin ollut rankka homma ryhtyä moiseen. Rankka se oli minullekin, mutta se kamppailu kasvoi ilmeisesti hyvän koron.

  • 50-60 vuotta sitten vielä 18 vuotiaat tyttäret saivat kotonaan vitsaa paljaalle pyllylle. Jos tanssireisussa meni myöhempään, piti tulla kotiin vitsa mukanaan. Äiti riisututti takamuksen paljaaksi ja polvilleen tuolin päälle takamus pystyssä. Sitten tuli vitsasta 20-30 vihaista roimaisua. Veljet kurkkivat ovista, äiti ei ollut huomaavinaan.

   • Vielä30-35vuotta sitten annettiin Tytöille samoista asiosta vitsaa maalla itse olin monasti Äitin sylissä vielä 15-16V sain koivuvitsaa taisin jopa 16v hakea parikertaa vitsan Äitille valmiiksi luotin Äitiini ei antanut koskaan liikaa vitsaa 10vuotiaasta alkain riisuin itseni valmiiksi menin syliin annoin äitin vitsoa.


  • Äiti keksi isoäidin flanelliset alushousut, joissa oli takaluukku. Vain luukku avattiin takamuksen paljastamiseksi, että jo varttuneen pojan kikkeli ei ole näkyvissä. Ei tullut kuuloonkaan, että vitsaa olisi annettu jollekin muulle paikalle kuin paljaalle pyllylle. Äidin nutturapäinen vanhapiikasisar vaati, että vanhan tavan mukaan on housut otettava pois. En ymmärrä, miten asia hänelle kuului, hän kuitenkin sai vaatimansa ja tyytyväisenä katseli. Ei tullut kysymykseen, että vanha ihminen olisi ajettu pois

  • Naapurin tädiltäkin tuli piiskaa paljaalle. Ei olisi saanut kiinni eikä muutenkaan väännössä pärjännyt, mutta olisi soitellut kotiin ja kertonut juttujaan. Sitten oltaisi joka tapauksessa menty naapuriin saamaan vitsaa. Housut pois muiden nähden ja vitsat heilumaan

  • Typeryydet ja huono tilannearviointi johti noloon lopputulokseen. Sain 16-vuotiaana vuosien tauon jälkeen isältä koivuniemeläistä paljaalle ahterille. En uskonut hänen olevan tosissaan, luulin koko hommaa vitsiksi. Siksi en karannut enkä pistänyt kunnolla hanttiin, vähän kiemurtelin ja jotakin selitin vaivautuneena. Kun pappa rupesi repimään housujani alas ja tajusin, että tässä on tosi kysymyksessä olin jo sellaisessa alakynnessä, että en pystynyt estämään ukon (=39-vuotias vanhus) hyökkäystä, sain piiskaa ihan entiseen tyyliin ja kunnolla. Jos olisin tiennyt, että tuon ikäinen vielä piiskataan, niin taatusti olisin viisaammin toiminut.

   Vaikka sainkin nuo piiskat mielestäni vahingossa, pelkkää hyväuskoisuuttani, niin en tohtinut pappaa tekkemisilläni haastaa, sen verran voimamieheltä hän tuntui.

  • Minä sain melko myöhään piiskaa 11 vuotiaana sain ensimäisen kerran piiskaa Äiti riisui minut tappelin vastaan Äiti ei luovuttanut olin lopulta Äitin sylissä pylly paljaana sain vitsaa tappelemisestani enemmän tämän jälkeen en vastustellut annoin äitin piiskata kun oli tarvis monet vitsat haittiin vuosien aikana 16 vuotiaana Ranta saunalla Äiti ropsutteli pyllyllylleni kahtenkesken hain itse välillä vitsan valmiiksi saunalle autoin äitiä viemällä puita saunalle samalla hoitettiin alapäätäni vitsalla vanhempana sain vitsaa enemmän 3-5 minuttia vitsa tanssi pyllylläni oli punainen,kuumottikummasti (ihanasti)

   • Olisin antanut risua äidilleni.

    Järkyttävää.

    Kamalia äitiä ja ei ikinä uskoisi jos ei tietäisi.


  • Älä ikinä lyömiseen turvaudu sillä se on heikkomaisinta ja raukkamaisinta.

   Hae apua itsellesi. Minua lyötiin kunnes oli niin voimakas että löin takasin.

   Minä muistelen pahalla kun sain remmiä ja mistään ei puhuttu.

   Älä ikinä lyö! Mieheni ei ole koskaan kärsinyt perhe väkivallasta ja sille ei ole tullut traumoja.

   Minua lyötiin pimeessä vesassa ja järkytyin vaikka en ollut mitään ihmeellistä tehnyt muuta kuin varastin viina pullon.

   Ei jumalauta en olisi koskaan ketään sen takia pahoinpidellyt.

   15v olin niin vahva jo etteí minulle kukaan pärjännyt. Eno kun yritti lyödä niin sai lähteä pois lyötynä. En totellut ja äitini koitti saada veljeään lyömään minua jotta nujertuisin mutta ei onnistunut.

   Miksi lyödä? Ja mitä sillä saavutetaan

   Kaikesta lyötiin ennen kun ei osattu puhua ja ei vittu että oli vaikeeta ihmisillä puhua!

  • Rippikouluikään asti sitä risua ennen sai. Mutta vuosia senkin jälkeen isä ja vanhin veli pelottelivat piiskaamisella. Isä varsinkin oli röyhkeä puheissaan, saattoi vieraiden kuullen uhkailla selkäsaunalla:
   –Tarvittaessa minä voin viedät sut saunalle ja antaa kunnolla risua paljaalle perseelle.
   – Nyt alkaa tuntua siltä, että kohta haetaan vitsa ja eräs jooperi saa kunnolla selkäänsä.
   En minä ainakaan tohtinut enää suutani soittaa tai vastaan pullikoida. Ei ollut tarkkaa tietoa ukon voimista, äkkipikainen se oli ja ilmeisen sähäkkä hommissaan. Jos olisin yhtään enää aukonut päätäni, niin se olisi vaatinut minulta kannanottoa piiskaamisasiaan ja silloin oltiin jo aika vaarallisella alueella.

   Vanhin veli matki isän puheita, sille tohdin kuitenkin sanoa takaisin, tosin pidin aina varani, etten ollut liian röyhkeä.

  • Kun tulin armeijasta kotiini ympäri päissäni, Kaverit kantoivat mut kotiini ja jättivät mut mun vanhemmilleni. Aamulla hirveä huuto mulle ja kun tuli puhelin soitto heille. Heille kerrottiin mitä olin tehnyt ja korvaus lasku tulee isälleni kun heille selviää laskun suuruus. Se oli eka kerta mun eläeissäni kun isäni suuttui mulle oikeesti. Ja vain äitini ansioo että olen vielä elävien kirjoissa. Tuli selkää remmillä kunnolla silloin 70 luvulla. Ja minä maksoin joka pennin isälleni takas ja se piiskasi mut milloin vain sille sopi, Se oli meidän sopimus muuten olis tullut mulle hautajaiset varmasti. Silloin minä oikeesti pelkäsin omaa isääni kun se katseli minua vihaisesti ja omaansa nyrkkiään.

  • Sain Vitsaa useinvielä 15vuotiaana jopa parin viikon välein tätätyttöä hoitettiin peräpäästä vitsalla omasta syystäni vielä riparin jälkeen olin muutaman kerran kiikkumassa Äitin reisillä sain hyvästi vitsaa pyrstö punaisena nousin Äitinsylistä sain aiheesta.

  • Yksi opettaja keksi aina jotain, jälki-istuntoja ym. Yksi juttu, joka oli myös keksitty, ilmoitettiin kotiin ja siitä seurasi kaiken muun lisäksi armoton piiskakuuri. Oli pakko ottaa vastaan, tai muuten...
   Takapuoli oli juomuilla ja hellänä pitkään. Teini-iässä olin, kun olin keskikoulussa, enkä ihan alaluokillakaan.

  • Minä olin kulmakunnan paha poika, isottelin, lesottelin ja opetin nuoremmille pahuukisa. Muutaman kerran kun sain rangaistuksen, niin opin käyttäytymään. Sitä kuvitteli olevansa isokin mies, mutta kyllä aina kesyttäjiäkin löytyi. Muutaman kerran sain piiskaakin, ihmeellisintä asiassa oli, että ihailu ja kunnioitus piiskaajaa kohtaan kasvoi räjähdysmäisesti. Kaipa se vaikuttava tekijä oli rajojen asettaminen. Monet haukkumalla ja uhkailemalla yrittivät saada minut kuriin, ei sellaisella ollut vaikutusta. Oli sellaisia miehiä, jotka rätki remmillä, tai antoivat piiskaa paljaalle, sellaisia kyllä kunnioitti ja totteli.

   Luultavasti leskiäiti ei edes tiennyt mitä "kulisseissa" tapahtui.

  • En minä omia piiskaa mutta miehen lapsia tietenkin

  • Onneksi itse kasvoin sivistyneessä perheessä, jossa lapsia ei pahoinpidelty.

  • Meillä puhuttiin piiskaamisesta yhtä paljon kuin muut puhuu ilmoista. Isä oli sitä mieltä, että niin kauan kun kotona asutaan noudatetaan hänen sääntöjään. Noista säännöistä muistutettiin usein ja samalla mainittiin aina piiskan mahdollisuus. Ehkä yksi tapaus kymmenestä päättyikin sitten tosi toimiin. Vielä lukioiässä muistuteltiin piiskaamisen mahdollisuudesta, varmasti se myös toteutettiin, mutta varma en ole milloin oli viimeinen kerta. Muistan ajatelleeni, että meidän luokalla ei enää ketään muuta piiskata.

   Ukko ylpeili piiskaajan taidoillaan, mainosti mm. armeijassa piiskanneen tupakaverinsa. Saattoi hyvinkin olla totta, mutta mukulojen hiostamiseen sopiva tarina. Armeijassa ollessa en saanut häneltä selkäsaunaa, mutta olin kyllä sen oppinut, että tarvittaessa sekin olisi mahdollista.

   Jossain 13-14-vuoden iässä, kun ruvettiin puhumaan piiskaamisesta meikäläinen sai melkoisen seisokin, mutta se laski kyllä heti, kun ukko kävi käsiksi. Tuon ikäisenä selkäsaunoja piti ihan luonnollisena, mutta kuitenkin sitä mietti, että jos purisi sitä kunnolla niin eiköhän loppuisi siihen. 16-vuotiaana sitä jo epäili, että kaikki ei ollut kohdallaan, ei seisokki eikä ukon uskomaton halu piiskata. Tuon ikäisenä vielä pylly paljaana risua äijän polvella, mutta kun oli ilmoitettu, että niin kauan piiskataan kuin kotona asutaan. Ilmeisesti huoltaja oli oikeasti armeijassa kokeillut, että hän hommaan pystyy. Olihan hänellä monta avua siihen hommaan ja runsaasti harjoitusta.

   Fetissi siitä syntyi, enkä pysty asiasta keskustelemaan kenenkään kanssa, en missään muodossa. Ja oikea vastaus on, että kyllä on saatu.

  • Vitsan Käyttö oli minun kohtallani ihan oikea vaihtoehto ei tietenkään sovi kaikille Äiti antoi kesällä käytimme vitsaa usein murkkuikäisenä jopa viikottain olin Äitin sylissä pyllypaljaana talvella Äiti antoi teinitytölleen Remmiä Paljaallepyllylle vielä ripari ikäisenä sain vitsaa,remmiä ei jäänyt Traumoja.

  • OLEN 60 LUVULLA SYNTYNYT KYLLÄ MUA LYÖTIIN NYRKILLÄ 13-14V TEININÄ OLEN SIIS MIES

  • Ei muita vammaisia taida näillä palstoilla. Minulla on neurologinen sairaus joka vei pyörätuoliin 7 vuotiaana. Se ei selkäsaunoilta säästänyt. 2v alkaen aina 9v asti vitsaa tai remmiä tuli noin 2 kertaa kuussa(5 kertaa oli pahin) säännöllisesti. Äiti ei enää hennonnut sen jälkeen piiskata, kun katseli miten kärsin järjettömistä kivuista yhden kesän pahan tulehduksen takia. Remmi oli kyllä vielä esillä, mutta sitä ei käytetty kertaakaan sen jälkeen. Välillä äiti uhkaili kun riideltiin, että en ole liian vanha saamaan piiskaa. Kovan riidan keskellä äidin kasvoille tuli välillä se ilme, mikä oli lapsena ennen piiskausta ja sanoi että sanakin vielä niin vetelen remmillä niin että tuntuu. Sen verran se piiskauksen uhka vielä pelotti, etten uskaltanut ylittää sitä rajaa ja kokeilla toteuttaako äiti uhkauksensa. Anelin nöyrästi anteeksiantoa äidiltä sen jälkeen. Teini-ikä oli vaikea. Jatkuvaa riitelyä. Äiti epäili kaikkea mitä sanoin valehteluksi tai otti sen loukkauksena. Tukistukset, korvapuustit, luunapit, läppäisyt takaraivoon ja pään kopauttelu kauhalla oli lähes jokapäiväistä. Selkäsaunojen sijaan äiti otti pyörätuolin pois tai lukitsi pyörät ja sitoi kädet kässinojiin. Onneksi äiti koskaan saanut tietää mitä pahuuksiaa tuli tehtyä(varastelua, lunttaamista, ja lintsausta ym.). Remmi olis viuhunut varmasti. Olisin mieluummin ottanut selkään, silloin sain olla välillä rauhassa. Äidille en olisi sitä mistään hinnasta ääneen sanonut.

  • Sain vitsaa vielä 17 vuotiaana haimme äitin kanssa yhtessä vitsan hame,pikkarit pois Äitin syliin ottamaan vitsaa Äiti antoi pikkupiiskauksia ei koskaan mitään kamalia selkäsaunoja naapurin tyttö sai melkoisia höykytyksiä pyrtö oli rantuinen näytimme toisillemme piiskatut peppumme en koskaan saanut minuttia pitempää vitsomista pyllyäpunoitti ja tuntui pikkasen .

  • Isä saattaa vieläkin ohimennen läpsiä pyllylle. Sanoo samalla aina " oletkos taas ollut tuhma "... Jotenkin se on kyllä sellaista leikkiä, emmä tiiä. Oon nyt siis 25v. Teininä sain usein Isältä paljaalle pepulle piiskaa. Usein silloin kun olimme kahdestaan kotona. Joskus vähän häiritsee oliko se jotain pervoiluu... Mutta en voi alkaa syyttämään kun en tiedä. Ja.. Mä pidin siitä ja vieläkin vaan hihittelen jos Isä vähän läpsii, ja joskus ihan vain hyväilee peppua ja pyytää syliin istumaan. Isot kourat, tosi miehekäs. Ja minä tällainen pieni blondi :-)

  • Mulla on pari vuotta nuorempi veli, joka on fyysisesti hyvin voimakas. Hän yritti aina kaapata minulta isoveljen arvovaltaa. Yritin salata omia voimiani, mutta kyllä hän meidän painimatseista pian huomasi, että minä olin pelkkä paperipoika. Muistan kuinka vertasin häntä itseeni, minä olin silloin 18 v ja veli 16 v. Tuon vertailun lopputulokseksi tuli, että hän on kolme kertaa niin voimakas kuin minä. Olimme yhtä pitkiä, mutta hän painoi 90 kg ja minä 60kg. Penkistä hän nosti jo yläasteella yli 100 kiloa eli kolme kertaa niin paljon kuin minä. Kaikissa voimalajeissa hän oli ylivoimainen.

   Minä yritin pelastaa arvovaltani rippeitä tekemällä hänelle källejä ja kävelemällä hänen ylitseen missä suinkin voin. Niistä sitten tuli toisinaan fyysistä vääntöä, jotka minä hävisin.

   Olin 17-vuotias, kun hän huomasi, että pystyi pitämään minut polviensa päällä mahallani ja samalla leipomaan pakaroitani, ikään kuin piiskaisi minut. Kohta tuon jälkeen tuli ilmoitus, että hän vielä yhden kerran kutsuu Koivuniemen herran kylään ja saan piiskaa ihan oikeasti. Sellainen puhe kuulosti todella hävettävältä ja minä en malttanut olla inttämättä vastaan.Väitin, että ei ole helppo ottaa toiselta housuja alas ja operoida piiskan kanssa, jos toinen pistää täysillä hanttiin. Onneksi veli ei ottanut syttyjä puheistani.

   Ajatus oikeista piiskajaisista jäi kuitenkin kaivelemaan minua, vaikka se hävetti, niin samalla se hieman kiehtoi. Jos veli rupeaisi vitsan kanssa taiteilemaan, niin minä pistäisin sellaisen rattaan päälle, että hän varmasti epäonnistuisi. Mietin tarkkaan kuinka puolustaisin housujani, kuinka silppuaisin hänen risunsa, enkä yrittäisi pelkästään karkuun vaan yrittäisin saada hänestä sellaisen lukko-otteen, että hänen olisi pakko luovuttaa.

   Pian tuli sekin päivä, jolloin katsottiin pystyykö 16-vuotias ysiluokkalainen veljensä piiskaamaan.

  • En suosittelisi ruumiillista kuritusta (=väkivaltaa). Tai voithan tietty kysyä tytöiltä heidän mielipidettään. Olen aika paljon vanhempi, ns. kasarin lapsi/teini aikana jolloin ruumiillinen kuritus oli jo kiellettyä, mutta kyllä sitä vielä jonkin verran käytettiin ainakin vähän pienemmällä paikkakunnalla.

   Omassa lapsuudenkodissani niin ei tehty. Mutta olin niin oma-aloitteinen, että noin 14-vuotiaana kerroin isälleni ja äitipuolelleni hyväksyväni ja jopa mielelläni ottavani heiltä vastaan ruumiillista kuritusta kasvatuksellisessa mielessä, jos he näkevät sen tarpeelliseksi. Kyse ei tosin ollut mistään muusta kuin teini-ikään ehtineen tyttären hyvinkin ylikorostuneista ja kieroutuneista mielihaluista. Jälkeenpäin olen ollut hyvin onnellinen, että yhtä kertaa lukuunottamatta tämä ei johtanut mihinkään toimenpiteisiin. Silläkin kertaa enemmän itki äitipuoleni enkä minä, joka häneltä piiskaa sain.

  • Minä sain vitsaa9vuotiaasta alkain 11 vuotiaana en antanut Äitn piiskata meni kaksipäivää menin juttelemaan Äitille tapauksesta sovimme Äiti saisi piiskata minut kun tarvitsee homma lähti toimimaan hyvin olimme kahtestaan kun vitsaa käytettiin 13V Äiti pyysi minut syliinsä vitsan jälkeen istuimme sylikkäin halimme jossain vaiheessa olimme taas sylikkäin en tietä oliko vahinko vai tekikö äiti tietylleen huulemme menivät yhteen äiti suukotti minua tuntui hyvälle haluin vitsaa useammin kun olimme kahtestaan tiesin saavani Äitin piiskaamaan kun kiukuttelen kylliksi laitoin itseni valmiiksi piiskaus kuntoon pesin alapääni saunalla vaihtoin puhtaat pikkarit laitoin lyhyen hamosen josta melkein perävilkkui pikkasen kiukuttelua päälle johan haittiin vitsa Äitin Syliin ottamaan vitsaa sitten istuttiin sylikkäin suukot,halimiset olivat tulleet jäätäkseen monet ihanat vitsahetket vietettiin vielä16v sain nauttia hyvistä vitsa hetkistä .

  • Oltiin 17-vuotiaita miehen alkuja serkun kanssa, kun opeteltiin ryyppäämään. Ei mennyt kaikki ihan putkeen. Seuraavana päivänä serkku oli todella kiukkuinen ja antoi minulle ohjausta ihan kädestä pitäen. Oli sen verran iso ja roteva kaveri, että pystyi minut piiskaamaan ihan kunnolla.

  • Muittan kun Äiti Antoi minulle ja siskolleni vitsaa sisko sai vielä 18vuotiaana vaikka oli jo isotissinen,pimppikarvainen sain katsoa kun Äiti antoi sisko potki piiskatessa pimppi vilkkui katsoin ihmeissäni olin 2vuotta nuorempi pikkuveli sisko sai myös katsoa kun minua piiskattiin kaikki tämä oli siihen aikaan luonollista.

  • Vielä 60- ja 70-luvuilla saattoi saada jopa aikuinen mies selkäsaunan. Sodasta tulleet miehet olivat aika karskia porukkaa ja hermot kireällä. Aina ei lyöty puukolla, vaan käytettiin vyötä. Lieneekö ollut voimalaji vai antautuiko toinen piiskattavaksi, ettei sattuisi mitään pahempaa. Minun tietämässä tapauksessa kuitenkin oli yksi piiskaaja. Yksityiskohtia ja syitä ei älynnyt kakarana kysellä, nyt ei ole enää kertojia.

  • Ole nykyaikainen Äiti.Hae kunnalta turvakotia itsellesi kolmeksi kuukaudeksi,
   olet sen tarpeessa.Kotiisi tulee Miehesi avuksi kunnalta kotiavustaja joten
   kyllä pärjäävät,voit saada itsesi kuntoon hyvinkin ohjatussa turvakodissa.
   Palaat sitten takaisin kun olet kunnossa ja pystyyt ottamaan vastuun perheestäsi.

   Moi!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   107
   2465
  2. Työvoimapula iskemässä Suomeen

   Tarjolla 10 000 työpaikkaa maatiloilla. Hallituksen työllisyystavoite täyttynee etuajassa, kun ulkomaalaisten kausityöntekijöiden sijaan Suomessa alet
   Maailman menoa
   116
   1650
  3. Korona syylliset vastuuseen!

   Kiuruvedellä on nyt 21 koronatartuntaa. Se on valtava määrä asukaslukuun suhteutettuna. Se myös tarkoittaa että tartuntoja joista emme vielä tiedä on
   Kiuruvesi
   52
   1348
  4. Kaivattunne nimi

   Pelkkä nimi. Aloitan Jaakko
   Ikävä
   88
   1159
  5. Rikosilimotus

   Pitäsikkö tehhä rikosilimotus kun kaopassa niistin nokkoa niin muuvan ukko kahto oikein ikävästi. Tuli oikein pahaolo en varmala soa ensi yönä nukuttu
   Kuhmo
   12
   1082