Tampereen käsittelyajat?

odottavan_aika

Liikkuuko palstalla tamperelaisia? Tietääkö kukaan, pitääkö Tampereen toimeentulotuen verkkosivuillaan ilmoittavat käsittelyajat yleensä/joskus/harvoin paikkansa? Sen mukaan tänään on ollut käsittelyssä 9.3. saapuneet jatkohakemukset. Oman jatkohakemukseni kävin tiputtamassa postilaatikkoonsa torstaina 5.3., mutta mitään päätöstä ei ole vielä tullut eikä rahoja tilille.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • santraa

      Empä tiä..itse laitoin sähköisen hakemuksen 28.2. ja liitteet ovat olleet niillä 4.3. eikä vieläkään mitään päätöstä suuntaan eikä toiseen ja kans kattelin että nyt jo menossa 9.3. lähetetyt. Vähän meinaa mennä hermot.

      • odottavan_aika

        Jahah, olikin tullut tänään postia sossusta, että eivät tee päätöstä tt-tuesta, ennen kuin olen toimittanut lokakuun ja marraskuun tiliotteet heille. Ne olen kyllä jo aikanaan siinä kuussa toimittanut kun olen ne saanut, kun olen kuukausi kerrallaan tukea hakenut ja sitä on kuukausi kerrallaan myös myönnetty.

        Voiko todella olla näin, että sossussa hukataan tiliotteet ja sitten pidätetään uuden toimeentulotuen myöntäminen oman virheen vuoksi? Ja eikö tuosta olisi voinut soittaa, eikä etanapostilla kysellä? En ymmärrä tätä...rahat loppu ollut jo perjantaista lähtien ja olisi yksi elätettävä lapsikin. Minä aikuinen kyllä pärjään perkele nälässä vaikka ensi kuuhun.


      • Hetax

        Jos olet toimittanut ne loka- ja marraskuun tiliotteet aikanaan, niin etuuskäsittelijät merkkaavat (ainakin PITÄISI merkata) koneelle että mitkä tiliotteet kulloinkin ovat tulleet käsittelyyn. Onko sulla tallessa päätöksiä? Niissähän myös näkyy mitkä tiliotteet hakija on lähettänyt, ja kaikki liitteet lähetetään hakijalle takaisin päätöksen mukana. Sinne ei jää mitään hakijan liitteitä. Jos löydät sellaisen päätöksen jossa lukee että olet toimittanut loka-marraskuun tiliotteet niin lähetä vaikka takaisin heille näytiksi tuo päätös vaikka samat asiat on kyllä heillä koneellakin.


      • odottavan_aika

        Kiitos neuvosta! Enpä ole tuota itse huomannut katsoa, vaikka olen päätökset ja laskelmat mielestäni läpi silmäillyt. Ei näkynyt noita tiliotteita, joten niitä ei ole kirjattu heillä saapuneiksi tai sitten en tosiaan ole niitä toimittanut, vaikka niin luulin. Siinä tapauksessa ihmettelen, että kuitenkin on tähän saakka toimeentulotukea myönnetty, ja nyt vasta kysyttiin marraskuun tiliotteita.

        No, toimitin tiliotteet sossuun ja liitin mukaan tuon kirjeen, jossa niitä pyydettiin, kuten ohje oli. Luulin, että se saatekirje nopeuttaisi päätöstä, mutta näköjään alkaa käsittely juoksemaan taas nollasta sen mukaan milloin lisäselvitys on saapunut. Yli kaksi viikkoa on nyt kulunut kun olen ttt-hakemuksen jättänyt ja tilillä on koko ajan ollut kaksi senttiä. Onneksi saldo muuttuu kun pankki ottaa sieltä palvelumaksut :)


    • Viranomaisen on pidettävä määräajan (yleensä vähintään 5v.) tallessa kaikki sille toimitetut asiakirjat eikä aiemmin toimitettua tarvitse toimittaa uudelleen. Kantelua laillisuusvalvontaan!
      Lisäksi on niin, että tiliotetta ei yleensä voida asettaa toimeentulotuen maksamisen ehdoksi.

      http://www.toimeentulotuki.net

      • Kyykkärit

        Kyllä ainakin Tampereen toimeentulotuesta ei rahaa tipu jos ei toimita joka kuukausi ja kaikista tileistä tiliotetta.


      • Niin se varmaan on. Asia pitäisi jonkun osaavan viedä hallinto-oikeuteen :-)
        Valituksen käsittelyn ajan pitää tietysti tulla toimeen ilman toimeentulotukea.
        Eikä Suomen sosiaalisektorilla ja oikeuslaitoksessa mikään ole varmaa :-(
        "...oikeusvaltio(?)".


      • soppajono

        Sosiaalitoimi ei arkistoi tiliotteita, sen jo lakikin kieltää. Liitteet palautetaan päätöksen mukana asiakkaalle.
        Sitä vain mietin, että jos asiakas on toimittanut verkkopankista tulostetut tiliotteet erikseen, eikä ole kirjoittanut niihin tai postikuoreen nimeään/hetuaan, niin silloin sossussa ei voida selvittää kenen tiliotteista on kyse. Jos taas on toimittanut tiliotteet aiemmin, niistä pitää olla merkintä aiemmassa päätöksessä. Soita puhelinpalveluun, ja kysy sieltä. Puhelinneuvoja tarkistaa asiakkaan tiedoista onko merkintä olemassa.

        Jokaiseen lippuun ja lappuun jotka laittaa ilman hakemusta, kannaytaa laittaa hetu. Silloin liitteet löytävät paremmin oikeaan paikkaan.


    • trenyssenääs

      Aika hyvin on pitänyt ajat paikkansa, yleensä tullut hiukan aiemminkin. Nyt jotain sekoilua ollut kaksi viimeistä kuukautta, mennyt yli sivuilla ilmoitetun, mutta tullut kuitenkin ennen 7 päivän lakisääteistä aikaa.

      Tampere vaatii tiliotteet, muuten ei tipu rahaa ! En tiedä mikä syynä, mutta tuli oikein erillinen lappukin siitä päätöksen mukana.

      Sähköinen asiointi toiminut oikein mallikkaasti, lisälaskut olen laittanut kirjaamon kautta, joka on kyllä kökköä, mutta ei jaksa postitella.

      Nyt taisi tulla sähköiseen hakemukseen, että voi lisäillä ja poistaa liitteitä ennen kuin on mennyt käsittelyyn.

    • Mirabella

      Aivan perseestä..mennyt kolme vkoa ja nyt väittävät että laittaneet lisäselvityspyynnön omapalvelun kautta mutta eivät todellakaan ole laittaneet, itseni lisäksi muutkin ovat saman todenneet sivujeni kautta. Sossutäti väittää muuta enkä tiä mitä nyt tehdä :(

    • odottavan_aika

      No niin, rahat tuli tilille. Kolme viikkoa eli 21 päivää siinä vaan meni hakemuksen jättämisestä.

    • soppajono

      Käsittelyaika on 7 ARKIpäivää, mikä lähtee kulumaan hakemuksen vastaanottamispäivän jälkeisenä päivänä. Jos hakemuksestasi ei olisi puuttunut tietoja, olisi päätös pitänytkin tehdä viimeistään 16.3, kun jätit sen 5.3.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      266
      6420
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      148
      3723
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2649
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2506
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2072
    6. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1661
    7. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1655
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1493
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1310
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      108
      1174
    Aihe