Abu Dhabi - yksi parhaista!

Bubishi

Palasimme juuri viikon matkalta Abu Dhabista. Hotellinamme oli Hotel Hilton Abu Dhabi..
Täytyy hieman heittää kommenttia, kun kaupunkia on näilläkin areenoilla moitiskeltu. Oli nimittäin niin upea kokemus, että parempaa on hankala löytää - Ei ainuttakaan heikkoa kohtaa! Abu Dhabi on eräs parhaista, mitä voi ajatella, jos aikaa on vain viikko ja haluaa päästä matkakohteeseen alle 6 tunnin, jossa on takuuvarma aurinko, jossa aikaero ei tuota ongelmia (2h). Jonnekin Thaimaahan tai Karibialle on turha lähteä viikoksi! Siisti, turvallinen, ystävällinen, mutta samalla sykkivä suurkaupunki.

Dubaita on nälläkin palstoilla kehuttu ja Abu Dhabia moitittu jopa tylsäksi yhden päivämatkan perusteella. En tiedä Dubaista mitään, kun olen ajanut vain sen läpi, mutta kommentit kuvastavat Abu Dhabin kannalta täydellistä tietämättömyyttä.

Kaupunki on mielestäni helmi! Upea kaupunki - monessa mielessä ihan konkreettisesti suurin ja kaunein. Mahtavia ostoskeskuksia, huikeita nähtävyyksiä; Suuri moskeija, johon mahtuu n. 40.000 ihmistä ja jossa on maailman suurimmat kattokruunut ja suurin matto, Varmaan maailman komein hotelli; Emirates Palace, jonka "Kauniit ja rohkeat"-TV-sarja on nyt tehnyt tyunnetuksi. Kannattaa piipahtaa!
Maailman suurin sisähuvipuisto; Ferrari park, jonka vuoristoradalla Ferrarin nopeus nousee 240km/h. Suurkaupungiksi tiivis City, Häikäisevän kaunis rantabulevardi. Siisti, turvallinen ja ystävällinen suurkaupunki. Huikaiseva kokemus olla miljoonakaupungissa, jossa ei ole ainuttakaan juoppoa örveltäjää.
Dubai-diggareiden on syytä myös muistaa, että Abu Dhabi on Arabiemiranttien pääkaupunki ja vauraimpana myös keskuskaupunki, joka pyörittää koko "Liittovaltiota" ja sen näkee kaupungissa! (Toki samalla aistii myös tietynlaisen abusurdin ilmapiirin yläluokkaan kuuluvien länsimaisten asiantuntijoiden ja laakereillaan lepäävän kantaväestön sekä työn tekemisestä vastaavien siirtotyöläisten välillä). Maa, jossa ei ole veroja ja jossa koulutus ja sairaanhoito ovat ilmaisia!??

Varasimme Hilton - hotellin aamupalan ja illallispöytä-kattauksen, kun niitä meille kehuttiin ja nyt tiedämme, että noutopöytäkin voi olla luksusta joka aamu ja ilta viikon ajan!!!

Tämän kokemuksen perusteella mielestäni Playa Del Carmen, Lontoo, Siem Riep, Cartagena ja Abu Dhabi ovat viisi parasta (kiehtovinta) kaupunkikohdetta, joissa olen käynyt!! (siis kaupunki ja sen läheisyydessä olevat nähtävyydet yhteenlaskien). Laitapa oma TOP 5!

3

377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksi-mielipide---

      1. singapore, 2. dubai, 3. pariisi, 4. tokio, 5. new york....
      ..... abu dhabi... shanghai.... miami... havanna... los angeles... sydney ...ihan yhtä äkkiä mieleen... noin sadasta kaupungista...

    • anjoris

      Dubai, Taormina, Funchal, Capri, Dubrovnik. Siinäpä viisi.
      Vaikea oli valita, mutta kyllä näissä on sitä jotain. Kun on lomalla, mielen pitää saada levätä ja näissä paikoisss se onnistuu.

    • Dippadappa

      Etkö sorru vähän samaan kuin mistä syytät Abu Dhabin arvostelijoita. Molemmissa kaupungeissa enemmänkin aikaa viettäneenä voin sanoa ettei Abussa ole mitään mitä ei Dubaista löytyisi. Vastakkainasettelu on sinänsä turhaa,molemmat ovat lomakohteina ehdotonta eliittiä, harmi vain kun ovat tällä hetkellä 20% kalliimpia kuin vuosi sitten, euron surkean kurssin vuoksi. Parasta tosiaan molemmissa kohteissa on känniörveltäjien täydellinen puuttuminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe