Miksi surut pääsevät vähemmillä pisteillä

omilla.avuilla

korkeakouluihin kuin suomalaiset, onko tämä tasa-arvoista?

Jos vaadittaisiin samat pisteet kuin suomalaisilta, niin alkaisiko surujen nopea pudotus korkeakouluista? Onko pakko yrittää väkisin saada joka paikkaan ne "kiintiösurut".

Kyllä se vaan siltä näyttää että "bättre folkin" edustajia yritetään kaikin keinoin pitää yhteiskunnan huipulla - fuskaamalla.

Inhoittaa tuollainen yhden ryhmän suosiminen.

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuollainen.peli

      Onhan se törkeää.

    • Ainoaan ruotsinkieliseen yliopistoon, Åbo Akademi, sekä ruotsinkielisille opetuslinjoille Helsingin Yliopistossa pääsee samoilla pisteillä kuin keskimäärin Suomen Yliopistoihin. On se niin väärin että ruotsinkieliseen opisekluun pääsee samoilla pisteillä kuin koko Suomessa.

      • huusiann

        YLE: Yliopistojen ovet aukeavat helpommin ruotsinkielisille
        Ruotsinkieliset nuoret pääsevät helpommin opiskelemaan yliopistoihin ja korkeakouluihin kuin suomenkieliset nuoret. Ruotsinkielisten kiintiöillä ja helpotuksilla turvataan ruotsinkielisten palveluita. Tulevaisuudessakaan koulutusmahdollisuudet eivät ainakaan heikkene, kun ruotsinkielisten lääkärien, juristien ja opettajien koulutusta ollaan lisäämässä.

        Tänä syksynä Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ruotsinkielisten kiintiöön pääsi opiskelemaan kahdeksan pistettä heikommilla tuloksilla kuin suomenkieliselle puolelle. 30 opiskelijan ruotsinkielisten kiintiöstä täytettiin vain 26, loppujen koepisteet olivat liian huonoja.

        http://yle.fi/uutiset/yliopistojen_ovet_aukeavat_helpommin_ruotsinkielisille/5432237
        --- Vain 26 ruotsinkielistä läpäsi kokeen. Kaikkia paikkoja ei täytetty koska taso oli niin huono.

        Suomenkielisellä puolella ei ikinä jää paikkoja täyttämättä koska pääsykokeen läpäisijöitä on aina ENEMMÄN kuin paikkoja.

        SIINÄ ON JUURI SE MERKITTÄVÄ ERO JA OSOITUS PRIVILEGIOISTA

        Suomenkielisellä puolella on aina enemmän opiskelijoita jotka pääsisivät opiskelemaan osaamisensa puolesta mutta opiskelupaikat täyttyvät jo paremmista opiskelijoista. Moni suomenkielinen jää opiskelun ulkopuolelle koska ei mahdu sisäänotettujen ryhmässä vaikka olisi mutten täyttänyt pääsyvaatimukset. Näin ei käy ruotsinkielisellä puolella, kaikki jotka hallitsevat riittävän osaamistason pääsevät sisään koska raja tulee vastaan vasta opiskelijoiden osaamistason kohdalla.


    • lisävääryys

      Suurempi vääryys ovat lukuisat kielikiintiöt, jotka ovat järjestään lian suuria. Ottaen huomioon, että suuri osa surunuorista pyrkii ja pääsee opiskelemaan kiintiöiden ulkopuolelta. Siis ne paremmat opiskelijat.

      • "Kielikiintiöitä" tarkoittaa että HY:ssä on oikeustieteellinen sekä lääketieteellinen linja missä osa opetuksesta on ruotsiksi. Se ei ole pelkästään ruotsinkielisille vaan myös niille jotka osaavat sen verran ruotsia että pystyvät ruotsinkielisiä luentoja seuraamaan. Muut opiskelupaikat leikataan samassa suhteessa kuten suomenkieliset ja tämä tarkittaa nyt meille käytännössä että on aloja johon ei enää saa kolutusta ollenkaan ruotsiksi koska kiintiö on mennyt niin pieneksi ettei sitä voi enää ylläpitää


      • älä_yritä
        twervig kirjoitti:

        "Kielikiintiöitä" tarkoittaa että HY:ssä on oikeustieteellinen sekä lääketieteellinen linja missä osa opetuksesta on ruotsiksi. Se ei ole pelkästään ruotsinkielisille vaan myös niille jotka osaavat sen verran ruotsia että pystyvät ruotsinkielisiä luentoja seuraamaan. Muut opiskelupaikat leikataan samassa suhteessa kuten suomenkieliset ja tämä tarkittaa nyt meille käytännössä että on aloja johon ei enää saa kolutusta ollenkaan ruotsiksi koska kiintiö on mennyt niin pieneksi ettei sitä voi enää ylläpitää

        Ei suomenkielisetkään paikat ole varattu vain suomenkielisille. Kyllä täysin kaksikieliset surunuoret voivat niihin pyrkiä ja monet pyrkivätkin. Ei siis tarvita mitään kielikiintiöitä!

        On täysin kohtuutonta ja tyypillistä surusvekoilua verrata pienen vähemmistökielen osaamista ylivoimaisen enemmistökielen osaamiseen.


      • älä_yritä kirjoitti:

        Ei suomenkielisetkään paikat ole varattu vain suomenkielisille. Kyllä täysin kaksikieliset surunuoret voivat niihin pyrkiä ja monet pyrkivätkin. Ei siis tarvita mitään kielikiintiöitä!

        On täysin kohtuutonta ja tyypillistä surusvekoilua verrata pienen vähemmistökielen osaamista ylivoimaisen enemmistökielen osaamiseen.

        Niin ovat, mutta täälllä kerrotte aina että näitä opiskelupaikat on kiintiöpaikkoja ruotsinkielisille. Se ei pidä paikkansa, vaan ne ovat ruotsinkielentaitoisille.
        Varsinkin lääkiksen ja oikestieteellisen kiintiöitä tarvitaan sen takia että löytyy ihmisiä jotka osaavat sen alan sanastoja ruotsinkielellä. Potilasturva ja oikeusturva kärsivät muuten. Kyllä tekin usein olette valittaneet siitä että lääkärin kanssa on ollut kielivaikeuksia. Ruotsinkielisille Etelä-Suomessa se on kuitenkin enemmän sääntö kuin poikkeus. Ja siitä todella syntyy nyt jo monta turhia hoitovirheitä.


      • Språkvetaren

        Sen skulle jag vilja ställa en fråga till er som säger att vi borde höja poänggränserna för alla svenskspråkiga utbildningar till samma nivå som de för sina finskspråkiga motsvarigheter.

        Hur skulle vi då utbilda tillräckligt med lärare på svenska?

        För redan nu råder det brist på kompetenta lärare i svenskfinland. Menar ni då att finskspråkiga lärare skulle undervisa svenskspråkiga barn i svenska i grundskolarna? Själv tvivlar jag starkt på att jag som svenskspråkig skulle kunna lära finska barn grunderna i finska... Samt att en del finskspråkiga föräldrar nog skulle protestera mot en sådan lösning.

        Men ge gärna konstruktiva förslag på detta problem?


      • YksinkertainenKielikö
        twervig kirjoitti:

        Niin ovat, mutta täälllä kerrotte aina että näitä opiskelupaikat on kiintiöpaikkoja ruotsinkielisille. Se ei pidä paikkansa, vaan ne ovat ruotsinkielentaitoisille.
        Varsinkin lääkiksen ja oikestieteellisen kiintiöitä tarvitaan sen takia että löytyy ihmisiä jotka osaavat sen alan sanastoja ruotsinkielellä. Potilasturva ja oikeusturva kärsivät muuten. Kyllä tekin usein olette valittaneet siitä että lääkärin kanssa on ollut kielivaikeuksia. Ruotsinkielisille Etelä-Suomessa se on kuitenkin enemmän sääntö kuin poikkeus. Ja siitä todella syntyy nyt jo monta turhia hoitovirheitä.

        Miten ihminen ylipäätään voi ajatella noin yksinkertaisesti?

        Ruotsinkieliset voivat myös hakea lisäksi suomenkielisiin tai vaikka romaniankielisiin koulutuksiin, jos vaan osaavat kieltä. Kyse on kuitenkin ÄIDINKIELEEN perustuvasta syrjinnästä.


    • huusiann

      Me suomenkieliset olemme taistelleet satoja vuosia suomenkielisen koulutuksen puolesta, emmekä vieläkään ole päässeet tasa-arvoiseen asemaan ruotsinkielisten kanssa.

      Siitä huolimatta Päivi Lipponen on sitä mieltä että suomenkielisen pitäisi käydä koulunsa ruotsiksi. Hän ehdotti että suomenkieliset lapset valjastetaan ruotsinkielisen kouluverkon tukemiseen. Monet ruotsinkieliset koulut kärsivät oppilaspulasta ja sulkemisuhasta, niin suomenkieliset voisivat käydä ruotsinkielstä koulua ja vähitellen luokka kerrallaan siirtyä kokonaan ruotsinkielisiin luokkiin. Mistä tälläisiä poliitikkoja Suomeen oikein tulee??

      Suomessa on vain kaksikielisiä ja ruotsinkielisiä opinahjoja. Siksi juuri ruotsinkieliselle on turvattu paremmin opiskelu äidinkielellään kuin suomenkieliselle.

      Ruotsinkielinen voi hakea suomenkieliseen kouluun joutumatta suomen kielen kokeeseen, hän voi vaatia tenttikysymykset ruotsiksi, valmistua suomenkielisestä koulusta ruotsin kielellä, tehdä lopputyönsä ruotsiksi MISSÄ TAHANSA koulussa Suomessa.

      Näin ei voi tehdä suomenkielinen missään ruotsinkielisessä koulussa. Abo Akademissa eikä Hankenilla ei voi vaatia tenttikysymyksiä suomeksi, ei voi tehdä gradua suomeksi koska se on erikseen kielletty. Ruotsinkielinen saa tehdä lopputyönsä äidinkielellään kaikissa oppilaitoksissa Suomessa koska kaikki oppilaitokset ovat ruotsinkielisiä tai kaksikielisiä.

      • hyi.helvetti

        Aivan karmeaa touhua.


      • Språkvetaren

        Dessvärre har du helt fel i att man som svenskspråkig skulle kunna studera på det sätt som du skriver vid finska universitet.

        För de enda universiteten som erbjuder möjlighet till studier på svenska är:
        Helsingfors universitet
        Aalto universitet (inte kauppis)
        Åbo Akademi
        Hanken
        Vasa universitet (några enstaka program)

        Alla de andra universiteten, däribland Tammerfors, Uleåborg, Östra-Finlands och Jyväskylä universitet är ENSPRÅKIGT FINSKA. Det innebär att de inte erbjuder studier på svenska, och man kan ej heller skriva tenter på svenska lika litet som man kan få frågorna på svenska.

        Vänligen kolla upp dina fakta, innan du far med osanningar...


      • ååååhhhhh

        Älä helvetissä!


    • huusisnn

      Älä luovuta opiskelupaikkaasi ruotsinkieliselle.

      Ruotsinkielinen pääsee helpommin yliopistoon kuin suomenkielinen.
      Ruotsinkielisistä yli 50% pääsee yliopistoon mutta suomenkielisistä vain 30% vaikka tutkitusti ruotsinkieliset lukevat vähemmän läksyjä ja juovat enemmän alkoholia kuin suomenkieliset.
      Ruotsinkielinen ei käy valmennuskurssia koska ei tarvitse. Eikä ruotsinkielisiä valmennuskursseja edes järjestetä koska sisäänpääsy on turvattu.

      Tsemppiä kaikille suomenkielisille pääsykokeisiin! Ruotsinkielinen ei tarvi tsemppiä, vaan oikean äidinkielen, ruotsin, niin pääsee korkeakouluun.

      Rosa Parks kieltäytyi joulukuussa 1955 luovuttamasta paikkaansa bussissa valkoiselle miehelle. Tuohon aikaan linja-autojen ensimmäiset paikkarivit oli varattu valkoisille, ja jos paikkoja ei ollut enää vapaina, mustien oli luovutettava omat paikkansa heille myös bussin keskiosassa. Parks pidätettiin ja hänelle langetettiin 14 dollarin sakko. Pidätys Parksin kotikaupungissa Montgomeryssa Alabamassa johti lähes vuoden kestäneeseen mustien bussilakkoon.

      Protestia johti pastori Martin Luther King. Lakko päättyi vasta, kun Yhdysvaltain korkein oikeus totesi rotusorron busseissa laittomaksi.

      HS

      http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Rotuerottelu murtui bussin penkill%C3%A4/1135219570183

      Älä luovuta ruotsalaiselle opiskelupaikkaasi. Ruotsinkielisillä on kauppakorkeakiintiöt 475%

      suuremmat kuin suomenkielisillä.

      Helsingissä kadun toisella puolella Hankenilla sitä vastoin on sisäänpääsyvaatimuksena ainoastaan oikea äidinkieli, ruotsi.

      Ruotsinkielisistä ylioppilaista joita valmistuu n. 1500 henkeä/vuosi pääsee n. 400 kauppakorkeaan. Tämä tarkoittaisi että suomenkielisistä 30000/v ylioppilaasta n. 10000 pääsisi kauppakorkeaan vuosittain jotta suhde olisi samanlainen kuin ruotsinkielisllä. Tällä hetkellä lukema on n. 2000 opiskelijaa. Ruotsalaisilla on siis 5-kertainen yliedustus kauppakorkean opiskelupaikoissa.

    • huusiann

      Miksi ruotsinkielisistä yli 50% pääsee opiskelemaan yliopistoon /korkeakoulluun mutta suomenkielisistä vain 30%?

      Oli syy mikä tahansa se on VÄÄRIN!

      -

      Hbl: Suomenruotsalaiset oppilaat lukevat laiskasti läksyjä
      STT 21.11.2011

      Suomenruotsalaiset oppilaat lukevat läksyjä keskimäärin laiskemmin kuin suomenkieliset, kertoo Hufvudstadsbladet. Lehden tieto perustuu tuoreeseen väitöskirjaan, jossa tutkittiin 15-vuotiaiden asennoitumista koulutyöhön neljässä eri maassa.
      Ruotsalaistutkija Anna Dallin tekemä tutkimus osoittaa Hbl:n mukaan, että 75 prosenttia Suomen koulujen ruotsinkielisistä oppilaista käyttää läksyjen lukemiseen päivittäin alle puoli tuntia. Suomenkielisillä oppilailla vastaava osuus oli vain 37 prosenttia.
      Tutkimusta varten haastateltiin yli 800 oppilasta Ruotsissa, Suomessa, Indonesiassa ja Australiassa.
      Suomenruotsalaisten oppilaiden asenteet koulua kohtaan olivat Hbl:n mukaan kaikkein kielteisimpiä.
      Tutkijan mukaan syynä saattaa olla se, että ruotsinkielisiä jatko-opiskelupaikkoja on suhteellisesti enemmän eikä niistä tarvitse kilpailla niin ankarasti.

    • ararkisto

      Marraskuussa 2009 ilmestyi kielipoliittinen uutuuskirja nimeltä "Irti virallisesta kaksikielisyydestä". Kirja on painettu Saksassa kirjapaino BoD'illa (Books on Demand). Seitsenhenkisen kirjoittajaryhmän muodostavat Kyuu Eturautti, Leo Havukainen, Richard Järnefelt, Herbert Lechner, Marja Leena Lempinen, Harri Nykänen ja Olli Porra.

      Tämä kirjoitus sisältyy em. kirjaan:

      RUOTSINKIELISTEN ETUISUUKSIEN LÄPIPÄÄSEMÄTÖN RYTEIKKÖ

      Suomessa ruotsin kieli merkitsee sitä äidinkielenään puhuvalle etuisuuksia. Usein nämä edut ovat suomenkielisiä syrjiviä ja saattavat suomenkielisen väestönosan joissakin asioissa ruotsinkielisiä huonompaan - eikä edes tasa-arvoiseen - asemaan.

      Osa ruotsinkielisistä haluaa elää omassa ruotsinkielisessä pikku maailmassaan kehdosta hautaan. Heillä on omat ruotsinkieliset päiväkotinsa, koulunsa, yliopistonsa, tienviitat ruotsiksi kotiovelle, tv-kanavansa ja vanhainkotinsa. Siltä varalta, että he joutuvat pois ruotsinkielisestä ympäristöstään, on maan oltava kaksikielinen.

      Vaatimukset ruotsinkielisestä palvelusta ja ruotsinkielistä eduista tulevat heiltä luonnostaan. Sitä ei ruotsinkielisen tarvitse ponnistella. Suomenkielinen sen sijaan joutuu ponnistelemaan vaatiakseen edes tasavertaista kohtelua itselleen. Näin kirjoitti ruotsinkielinen Hélène Rotkirch 28.6.2008 Helsingin Sanomien mielipidesivulla: "Ruotsia ei siis opeteta Suomessa siksi, että suomalainen pääsisi veljeilemään ruotsalaisen kanssa tämän kielellä, vaan jotta Suomen toista virallista kieltä puhuvat saisivat palvelua omassa maassaan omalla kielellään". Ja näin kirjoitti Johanna Wikström 28.5.2008 myös Helsingin Sanomien mielipidesivulla: "Kaksikielisyyden tulee olla ensiluokkaista uudessa innovaatioyliopistossa". Joakim Sederholm kirjoitti puolestaan 18.10.2009 HS:n mielipideosastolla muun muassa näin: "Mielestäni ruotsinkielisten maksamat verorahat pitäisi voida korvamerkitä, jotta voimme perustaa ja ylläpitää itse tarpeitamme vastaavia palveluja. Myös alueelliset suojatoimenpiteet ovat tarpeen".

      Etuisuuksien juuret jo historiassa

      Suomenruotsalaisten aina tosissaan esittämät kieleen perustuvat vaatimukset juontavat historiasta.
      Osa vaatimuksista ja saaduista eduista pohjautuu jo niinkin kaukaa kuin 1600-1800-luvuilta. Ruotsin vallan aikana maahan muuttaneet aateliset ja muutkin kruunun palvelijat saivat tulevan vaurautensa perustaksi laajoja maa-alueita. Vaurautta edelleen kohensi lähinnä suomenkielisten talonpoikien ja torppareiden lähes ilmainen työ, jota nämä olivat velvoitetut tekemään kartanoille tietyn ajan vuodesta. Näiltä ajoilta on periytynyt erityisesti monien ruotsinkielisten sukujen taloudellinen valta Suomessa.

      Ruotsin vallan aikainen koululaitos suosi ruotsinkielisiä maahanmuuttajia ja heidän jälkeläisiään. Olihan 1600-luvun julkiset koulut - siis pedagogiot, triviaalikoulut ja lukio - ruotsinkielisiä. Opetuskieli oli ruotsi ja osittain latina. Kielen mukanaan tuoman koulutusedun lopullisena niittinä oli vuonna 1640 perustettu yliopisto, Åbo Akademi. Ei liene yllätys, että sielläkin opetuskieli oli ruotsi. Åbo Akademi koulutti muun muassa sen ajan opettajat ja virkamiehistön.

      Maan viranomaiskieli oli tietenkin ruotsi ja palvelut sai ruotsin kielellä. Samalla, kun ruotsinkieliset nostivat itsensä yhteiskunnassa jalustalle, joutui suomenkielinen väestö nöyrtymään asemaansa toisen luokan kansalaisina omassa maassaan. Paine ruotsin kielen mukanaan tuoman paremman yhteiskunnallisen aseman saamiselle aiheutti kuitenkin sen, että osa väestöstä vaihtoi leiriä ja äidinkielensä paremman elämän toivossa.


      Ruotsinkielisen kulttuurin kääntöpuoli - musta aukko suomenkielisessä kulttuurissa

      Ruotsinkielisen kulttuurin synty ja ylikorostunut asema oli tuon ajan kieliasetelmaa vasten peilattuna täysin luonnollista. Jos kerran kouluissa eikä Akatemiassa saanut opiskella suomeksi, miten siinä olisi monikaan suomenkielinen voinut nousta kulttuurin tai yhteiskunnan huipulle.

      Koska ruotsinkieliset vallanpitäjät eivät suvainneet tarjota koulutusta suomeksi, niin vähintään neljä viidesosaa kansasta jätettiin "sivistyksen" ulkopuolelle. Kokonaisten sukupolvien ketju suomenkielisiä kulttuuri-, valtio- tai merkkihenkilöitä menetettiin 1600-1800-luvuilla. Kansakuntamme historian kirjoista emme voi lukea Jaakko Jussinpojista, Tapani Matinpojista, Aino Antintyttäristä, emmekä muistakaan, jotka olisivat luonnostaan olleet aikakautensa suurmiehiä tai -naisia. Järjestelmällinen suomen kielen ja suomenkielisten perusoikeuksien polkeminen esti sen.

      Ruotsinkieliset haluavat aina kaikessa korostaa omaa ruotsinkielistä kulttuuriaan. Menneet vuosisadat muistetaan lähinnä ruotsinkielisistä suurmiehistä, joilla oli ruotsinkielinen nimi ja jotka puhuivat ruotsia. Voiko noita vuosisatoja kutsua - sanan täydessä merkityksessä - sivistyksen ajaksi, sillä niin räikeää oli ruotsin kielen ylivalta maassa. Suomenkielisille nuo vuosisadat olivat sorron ja alistamisen aikaa. Vasta Kalevalan ja Seitsemän veljeksen julkaisemiset alkoivat nostaa suomen k

      • bravoo

        No nyt oli todellista asiaa.


      • Yleinen koulutusjärjestelmä alkoi kehittyä vasta 1800-luvun puolivälissä ja kesti peruskulun perustamiseen ennenkuin kaikilla oli tasaarvoinen koulutusmahdollisuus. Sitä ennen seurakunnat oli vastuussa ihmisten lukutaidosta ja se tehtiin suomeksi tai ruotsiksi riippuen paikkakunnasta. Kun i ollut yleistä koulutusta niin ei ollut koulujakaan kuin muutamia koko maassa. Ei tilanne poikennut esim. Pohjanmaan ruotsinkieliseltä taljonpojalta sen kummemmin kuin suomenkieliseltä, ja rengien tai piiojen tilanne oli sama. Kaupunkilaisten mahdollisuuddet koulunkäyntiin saattoivat joskus olla hieman paremmat.


      • oikeaatietoa
        twervig kirjoitti:

        Yleinen koulutusjärjestelmä alkoi kehittyä vasta 1800-luvun puolivälissä ja kesti peruskulun perustamiseen ennenkuin kaikilla oli tasaarvoinen koulutusmahdollisuus. Sitä ennen seurakunnat oli vastuussa ihmisten lukutaidosta ja se tehtiin suomeksi tai ruotsiksi riippuen paikkakunnasta. Kun i ollut yleistä koulutusta niin ei ollut koulujakaan kuin muutamia koko maassa. Ei tilanne poikennut esim. Pohjanmaan ruotsinkieliseltä taljonpojalta sen kummemmin kuin suomenkieliseltä, ja rengien tai piiojen tilanne oli sama. Kaupunkilaisten mahdollisuuddet koulunkäyntiin saattoivat joskus olla hieman paremmat.

        Ja kristinuskokin on varmaan joten svekkuleiden tai ainakin vähintään pohjalaisten ansiota.


    • AloitteetEiTurhia
    • ihan.selvä

      Hurrit ovat keskimäärin vähän tyhmempiä kuin suomalaiset.

      • tallinkkettufani

        Ahvenet saatana varsinkin.


    • egoilemaan

      Heikkolahjaisia yleensä autetaan, nämä vesipääthän pitää tukia rohmuavaa Viking Linea "menestyvänä yrityksenä".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      138
      1698
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1325
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1212
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1137
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      189
      930
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      83
      885
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      94
      847
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      829
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      778
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      702
    Aihe