Haiseva tyttö

yyytyyt

Tästä saattaa tulla nyt pitkä teksti, mun pitää oikeasti kysyä nyt apua joltain tähän asiaan. En nyt tiedä onko oikea aihealue, mutta ei voi mitään.
Eli olen 14 vuotias tyttö, käyn kasiluokkaa. Tulin uuteen kouluun nyt siis kasiluokalla, koska muutimme. Nyt ehkä puolen vuoden ajan musta on tuntunut että haisen ja että se pahenee koko ajan. Mulla on kyllä vähän liikahikoilua, mutta käytän nyt ihan hyvää dödöä, joten en kyllä koko ajan hieltä haise. Käyn siis suihkussa joka ikinen kouluaamu, pesen myös hiukset. Vaihdan aina vain juuri pestyt vaatteet päälle ja lähden kouluun. Koulussa musta vain tuntuu että haisen joltain mistä en itsekkään tiedä. Käytän siis hajuvettä, mutta en liikaa. Mun kaverit käyttäytyy oudosti, joskus ne tekee toisilleen silleen jotenkin tahallaan sellaista juttua nenällä. Varmaan viitatakseen minuun....Yksi luokkalaiseni poika AINA kun menen hänen ohi, hän "vetää räkää sisään". Samoin jos istun hänen vieressä. Useampi luokkalaiseni poika myös vetää pulpettinsa kauemmaksi minusta.
Lisäksi opettajani laittaa aina tuuletuksen päälle kun minä tulen luokkaan, ei muulloin.
Kotona sitten jos taas olen siskoni vieressä (6v) hän puhuu aina kuin olisi nenä tukossa, vaikka tuskin aina on.
Itsekkin kyllä joskus haistan jotain, mutta epäilen että muille haisee, ja taitaa olla vain se ominashajuni.
Elän kyllä terveellisesti, en syö ollenkaan makeaa ja juon ainakin litran päivässä vettä.
Meillä on lemmikkeinä 5 kesyrottaa, joiden häkki on lähellä minun vaatekaappiani, mutta kaappi on aina kiinni. Vaatekaapissa itsekkin haisee kyllä jokin vanha hajuveteni (ei todellakaan hyvä), mutta sitä en ole saanut pois millään eikä se haise vaatteissa kun ne otan sieltä.
Onko mun ihossa sitten joku outo PH-arvo vai mitä ihmettä, kun myös mustat farkkuni haisevat usein kuin raudalta ja pahin on kun neuletakit (varmaantekokuitua) haisevat kyllä käytön jälkeen pahalta.
Nyt tarvisin kyllä apua, kiitos jos joku osaa sanoa voisinko haista vai en, tää on hirveen kurjaa ja itsetuntokin asian kanssa ihan nollassa.

55

2956

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muutama_vaihtoehto

      Pari vaihtoehtoa:
      Olisiko eräs vaihtoehto tulehdus alapäässä. Vaikka se ei (vielä) vaivaa, se voi aiheuttaa pahaa hajua.
      Käsitteletkö rottiasi ja saako ne liikkua vapaasti huoneessasi. Rotanpissa haisee pahasti ja ehkäpä olet tottunut siihen. Pelkästään se että rotat ovat kanssasi samassa huoneessa voi levittää hajua.
      Oletko kysynyt kavereiltasi miltä haiset, kun he välttelevät? Ehkäpä välttelyn syy on liian voimakas hajuvesi tai muut eivät pidä tuoksutyypistäsi. Itse ei huomaa käyttävänsä liikaa hajuvettä koska siihen tottuu. Hajuveden tuoksua ei saa haistaa itse, vasta sitten sitä voi olla riitävän vähän.
      Vaatteista ja varsinkin villavaateista tarttuneet tuoksut saa pois pitkällä tuuletuksella ulkona.

      • kiiths

        Haisen kanssa pahalle ku hikoilen joka päivä ja nahka syhyy nokkosrokosta hiki vielä pahentaa kiirus on touhuta ettei meinaa suihkussa ehtiä käyä


    • arvoituksenjäljillä

      Olemme yleensä immuuneja omille tuoksuillemme. Emme edes huomaa niitä.
      Joskus taas luulemme haisevamme, vaikka emme haise. Tämä on joku yleistyvä "sairaus" nyky-yhteiskunnassa.

      Kyllä ne sinun lemmikkisi voivat olla sellaisia, että toiset eivät ymmärrä niiden hajua. Se tarttuu helposti vaatteisiisi. Onko teillä kotona muissa huoneissa raikkaampaa?

      Koska käytät tuoksuja, saatat käyttää niitä liikaa.

      En tiedä, miten olet havainnut tuon opettajan käytöksen, onko se todellista vain sinun luulottelemaasi. Oletko usein pois opettajan tunnilta ja joku luotettava ystävä kertoo sinulle, että juuri silloin opettaja ei tuuleta luokkaa. En tiedä, mistä tuulettamisesta puhut, koska koko tunnin aikaa ei voi olla ikkuna auki luokassa.

      • ehkätämäauttaa

        Tuo on muuten kyllä aivan totta. Minä kun piereskelen, niin yleensä toiset valittaa mutta mä en itte huomaa mitään, jos ei lasketa sitä, että kankut tärisee sen pierun mukaan.

        t:Rosvoroope


      • Vanha_sanonta
        ehkätämäauttaa kirjoitti:

        Tuo on muuten kyllä aivan totta. Minä kun piereskelen, niin yleensä toiset valittaa mutta mä en itte huomaa mitään, jos ei lasketa sitä, että kankut tärisee sen pierun mukaan.

        t:Rosvoroope

        Oma pieru haisee ruusuntuoksulle.


      • aivantotta
        Vanha_sanonta kirjoitti:

        Oma pieru haisee ruusuntuoksulle.

        Kiitos viestistäsi, loistava lisäys!

        t:Rosvoroope


      • R0svoroope

        Minä olen håmå


      • länsimaalaista

        habatusta on olla kliinisen ja steriilin hajuton, mauton ja väritön niin fyysisesti, psyykkisesti, emotionaalisesti kuin sosiaalisestikin. Eli jos siis asetamme ideaalin, missä ihmisen ominaisuustuoksu ei saa missään tilanteessa käydä ilmi, on ainoastaan epärealistista illuusiota ja inhimillisyydelle vierasta - ja näin ollen vastenmielistä ja luotaantyöntävää. Tuollaiseen ei tarvitse kenenkään alistua. Tai jos pakotetta siihen suuntaan on, valitkoonkin seuransa sen mukaan, missä saa olla hyväksytysti oma itsensä. Ja on selvääkin, että tällä en tarkoita piereskelyä, dödön käyttämättömyyttä, suihkussa käymättömyyttä ja vaatteiden likaisuutta.

        On kyse pakkomielteestä, jos esim. suihkussa täytyy olla eri pesusienet tai vastaavat ala- ja yläpäälle, sekä pestä ne hiukset 2-3 kertaa shampoolla, ennen kuin uskoo niiden tulevan puhtaiksi. Samaa on myös "vaatimus" siitä, että joka kerta suihkussa käynnin jälkeen täytyisi laittaa päälle ne puhtaat farkut tai päällyspusero / -paita. Vaatteiden tuuletus on suotavaa, ja riippuu jo materiaaleista, miten niitä tulee hoitaa. Ja esim. kuinka usein pestä. Jokainen kyllä tuntee milloin en esim. hikoillut itsensä hikeen, ja toki tällöin erityisesti laittaa vaatteet pesuun käytön jälkeen. Pesukonepuhtaat (tai no, käsin pestyt rintsikat) alusvaatteet on toki aina selviö. Ja ylipäätään materiaalit, mitkä on helppo pestä. Itse pyrin helposti hikoilevana ylipäätään välttämään materiaaleja, jotka hiostavat. Nykyään vaan esim. puuvillaa ei ole yhtä helposti ja edullisesti saatavilla kuin ennen, mikä on toki harmillista.

        Mutta, eletään ja annetaan toistenkin elää!


    • konstistaoliapua

      Kerroit, että farkkusi haisevat raudalle, olisiko suussa ongelma. Itselläni oli joskus metallin, raudan maku ja haju suussa. Jätin maitotuotteet pois, ja siirryin laktoosittomiin tuotteisiin, vaikka varsinaista laktoosiongelmaa ei olekkaan. Se raudan haju saattaa tulla hien mukana ulos, siirtyä vaatteisiin. Suun hyvä hygienia auttaa, kodin ahkera tuuletus, tässä muutamia konsteja, kannattaa kokeilla.

      • heviäkehissä

        Minä kuuntelin kerran niin kauan heviä, että haisi koko asunto raudalle. Oisko viestin kirjoittajalla jääny rockradio päälle?

        t:Rosvoroope


      • Tiittikö

        Taitaa Rosvoroope kuulua erääseen sukupuolivähemmistöön kun lueskelee tätä naistentautien osastoa.


      • oletväärässä
        Tiittikö kirjoitti:

        Taitaa Rosvoroope kuulua erääseen sukupuolivähemmistöön kun lueskelee tätä naistentautien osastoa.

        Vaikka viestisi on puutteellinen voin vastata kuitenkin, että esittämäsi väite ei pidä paikkaansa.

        t:Rosvoroope


    • fhdfghjgfh

      On myös aineenvaihduntasairauksia, jotka aiheuttavat kalan hajun tyyppistä hajua. Näin siitä joskus dokumentin. Ja kyseessä ei varsinaisesti ollut edes sairaus, vaan ominaisuus, mutta kiusallinen. Siinä ohjelmassa yksi nainen näki valtavasti vaivaa, että sai salattua asian omaisiltaan. Eli joutui käymään hyvin paljon suihkussa, vaihtamaan vaatteita jne.

      Laitoin haun hakukoneeseen, ja tarkoittamani sairaus on ilmeisesti trimethylaminuria. Mitäpä jos kävisit kouluterveydenhoitajalla juttelemassa asiasta? Pääsisit sitä kautta tarvittaessa lääkäriin ja jatkotutkimuksiin. Aamuisen suihkussakäynnin pitäisi olla riittävä, jos siitä huolimatta haiset, on syytä selvittää aineenvaihduntasairauksien mahdollisuus!

      • vähemmänkalaa

        Tai miten ois, jos söis vähemmän kalaa? Se vois auttaa ensihätään

        t:Rosvoroope


    • erfg

      Myös nämä ihanat hormonivaivat aiheuttavat liikahikoilua, itse siitä kärsin ja tiedän, olen käynyt gynekologilla ja normaalilla lääkärillä tämän asian takia. Olen kyllä sinua vanhempi (29v) mutta kuitenkin. Kyselepä lääkäriltä tarkemmin, kiusallinen vaiva.

      • eisaahuijata

        Voiko muka? Mulla on tosi hyvällä tasolla hormonit, enkä hikoile yhtään liikaa. Muistathan, että ei saa valehdella?

        t:Rosvoroope


      • Tiittikö
        eisaahuijata kirjoitti:

        Voiko muka? Mulla on tosi hyvällä tasolla hormonit, enkä hikoile yhtään liikaa. Muistathan, että ei saa valehdella?

        t:Rosvoroope

        Rosvoroope taitaa napsia naisten pillereitä.


      • taasväärässä
        Tiittikö kirjoitti:

        Rosvoroope taitaa napsia naisten pillereitä.

        En napsi. Toki, jos tarkoitat naisten pillereillä karkkia, suklaata ja muuta tunteiden lääkitsemiseen yleisesti tarkoitettua sokerimössöä, näitä joskus menee. Mutta hyvin harvoin.

        t:Rosvoroope


    • Aloitinkeskudtelun

      Moi taas! En ole ehtinyt käymään pitkään aikaan täällä, mutta tänään hajusta huomautettiin ja päätinpä tulla tänne. Pesen siis hampaani juuri ennen kouluun lähtöä ja syön koulussa sellaisia pastilleja ruokailun jälkeen. juon joka päivä puhdistavaa teetä. En ole kuukauteen saanut huomautteluja hajusta ja en ole mielestäni haissutkaan yhtään. Tosin nyt olen syönyt aika paljon karkkia synttäreiden aikaan, joten johtuisikohan siitä? Tänään siis siskoni kertoi kuinka haisen kissan pissalle. Tuskin olisi mikään aineenvaihduntajuttu, koska mulla on hyvä aineen vaihdunta eikä siinä ole mielestäni ongelmia.
      Ärsyttää tälläiset, juuri kun ajattelin että enpä ehkä haisekkaan enään. Luokkalaisetkaan eivät ole mitenkään huomautelleet erityisemmin.

      • silleijhs8883

        Ei kai karkkien syöminen vaikutan siihen miltä haiset? :o Enpä ole ennen kuullutkaan


      • äläuskokaikkea
        silleijhs8883 kirjoitti:

        Ei kai karkkien syöminen vaikutan siihen miltä haiset? :o Enpä ole ennen kuullutkaan

        Höpöhöhpö. Tuo on joku häirikkö. Ei karkit aiheuta muuta, kun reikiä hampaisiin, jos syö monta pussia päivässä.

        t:Rosvoroope


      • Hiiohoioi

        Rosvoroope on aikoinaan eroitettu äidin tissistä liian aikaisin, niin nyt sen täytyy täällä päteä ja näyttää , Rosvoroopesta on tullu näitä hauhau miehiä, kuljeskelee vasenta kaistaa päivät pitkät.


      • Vaatteetkosyynä

        Taitaa olla hiki vaatteissa, kun haisee. Minulla esim yhdet piintyneet työkengät haisee kissankuselle vaikka olen kenkiä tuulettanut ja pohjalliset pessyt moneen kertaan. Kun joudun niitä kenkiä käyttämään puolikin päivää, haisee sukat ja jalat juurikin kissankuselle.
        Samoin olen huomannut, että urheiluvaatteet alkavat helposti haista samalle. Kaikissa vaatteissa on pesuohje jotai 30-40 asteen hienopesu, mutta urheiluvaatteisiin tai mihinkään mihin tulee hikeä tuollainen lämpötila ei riitä. Lisäksi käytän huuhteluvedessä tilkan etikkaa hajunpoistajana.
        Vaatteita on hyvä pestä välillä kuudessakympissä, jos ne sen kestävät. Ja tietenkin tuulettaa.
        Hienhaju todella imeytyy kankaan kuituihin ja haisee kissankuselle.


      • relaa

        Aloittaja; olet saanut ihan asiallisiakin vastauksia! Minusta tämä pyykinpesuohje on hyvä; hikiset tekokuidut eivät todellakaan puhdistu hienopesuohjelmalla.
        Kaikilla ihmisillä ja eläimillä on ominaishajunsa ( esim. valkosipulia/alkoholia/tupakkaa nauttinut ihminen, kissanpissa, jyrsijät, navetan/ tallinhaju).
        Kodin mahdolliset kosteusvauriot haisevat (kuin vanha maakellari, ylivuotiset juurekset) mihin oma perhe tottunut, eikä edes huomaa niitä. Itse hometalossa asuneena tunnistan hajun, joka tarttuu kaikkiin tavaroihin ja vaatteisiin.
        Henkilökohtainen hygienia on sinulla kunnossa. Hiuksia ei tarvitse pestä joka päivä;) Alapesuun riittää vesi ( hapan pesuneste esim. lactoline, lactacyd).
        Oletko pyytänyt kavereita teille kylään? Vai perustuuko kuvitelmasi luokkakavereiden nyrpistelyyn tai pikkusiskon kommentteihin? Käy juttelemassa koulun terkkarin kanssa?


      • sdkfnksjdfk
        äläuskokaikkea kirjoitti:

        Höpöhöhpö. Tuo on joku häirikkö. Ei karkit aiheuta muuta, kun reikiä hampaisiin, jos syö monta pussia päivässä.

        t:Rosvoroope

        Höpö höpö rosvoroope, kaikki mitä syöt ja juot vaikuttaa hajuusi. Ei ne puhdistusaineet.


      • jospaeikuiteskaan
        sdkfnksjdfk kirjoitti:

        Höpö höpö rosvoroope, kaikki mitä syöt ja juot vaikuttaa hajuusi. Ei ne puhdistusaineet.

        Vahva epäilykseni on, että sä et usko tuota ittekkään.

        t:Rosvoroope


    • fjepifioåepfä

      Kysy joltakin kivalta aikuiselta /kaverilta, vaikka äidiltä? haisetko tai mikä haju on? asia on ikävä, toivottavasti kukaan ei kiusaa sinua siitä, sillä se on ilkeää. (käyt kuitenkin suihkussa jne. kuten kerroit) Hajuvedet kannattaa jättää, moni niistä haisee todella pahalla vaikka yritys on toisin.

    • fjdewoifpäö

      Pahinta mitä kukaan voi tehdä on HUUTAA täysillä ääneen toisen hajusta ja tietenkin väkijoukossa. (kyllä, näin on tapahtunut ja huutaja oli terveysalan opiskelija (onnea vaan hänen potilailleen)...
      Toista EI nolata.

      • kdnkdfjskj

        Juuri näin. Toista ei nolata julkisesti. Voi sanoa kahden kesken kyllä.


    • Ilmakuoppa

      Hmm. Ensin pitänee ottaa selko onko haju matala-vaiko korkealentoista? Hmm. Onko haju purentaperäistä vaiko homonaalista? Hmm. Lenteleekö se vapaana vai irtoaako se vaatteista?Hmm. Ja mistä asti se vaivannee muita ihmisiä ja onko haju pistävää vaiko tunkkaista?

    • wowwww

      Jaa...no kannattaa puhdistaa hammasvälit kunnolla ja pestä kunnolla itsensä suihkusaippualla.Ite yhessä vaiheessa kun kävin suihkussa niin pesin vain vedellä monta päivää ja alkoi muodostua outoja hajuja :D Myös jokin sairaus voi vaikuttaa tai jos syöt lääkkeitä.Eläimetkin tai kodin haju sen voi aiheuttaa joten kannattaa pitää huoli kodin puhtaudesta.

    • Mimmeliini

      Hei
      Minulle tuli ensimmäisenä mieleen, kun kerroit että olette muuttaneet, että haiseeko vaatteesi kenties tunkkaiselle eli siis homeelle. Minulle tuli ajatus, että sinä itse et haise mutta sinun vaatteesi ja hiuksesi haisevat, jos kotonanne on kosteusvaurio. Selvitähän tämä asia ensin. Ja kysy rohkeasti niiltä jotka nenäänsä nirpistävät, että haisetko homeelle vai mille. Jos on vielä nenäntukkoisuutta esiintynyt niin aika epäilyttävältä vaikuttaa. Tiedän, että asujat itse eivät välttämättä tiedosta homeen hajua vaatteissa mutta muille se haisee ja se haju ei lähde millään pesemällä eikä tuoksuja käyttämällä.

      • Homehommia

        Ajattelin ihan samaa, meillä oli kotona hometta joka paljastui jälkeenpäin sädesieneksi joka on ihan sitä pahinta sorttia. Sitä hajua ei kotona asuessa vielä huomannut mutta se haju on tosi pistävä ja tunkkainen. Välillä voi esim.kaupan kassajonossa nenään tulla toisesta asiakkaasta sama haju ja alkaa ihan hirvittää. Tekisi mieli mennä kysymään että tietääkö se että asuu hometalossa :( Vähän niinkun märkä kellari tai kissanpissa.


      • 3-14

        Jos kotona olisi homeongelma/kosteusvaurio niin sisaret ja vanhemmat eivät haistaisi sitä ja kohdistaisi sitä hajua vain yhteen henkilöön.

        Yleensä kaikki asukkaat tottuvat homeongelman/kosteusvaurion hajuihin ja eivät edes tiedä että asunnossa haisee.


    • voiollaehkä

      Jos et pyyhi kunnolla nii haisee kusi. Oon ihan tosissani.Ittelleki oli kerran sama ongelma

    • rgöd

      Haiseva tyttö:
      Se että sulla on hyvä aineenvaihdunta ei tarkoita etteikö sulla voisi olla aineenvaihdunta sairautta. Niin outoa kun se onkin niin ei liity asiaan mitenkään. Ottaisin kyllä selvää tuosta. Pienellä vaivalla pääsee ongelmasta eroon. Varaa aika lääkärille ja kerro ongelmastasi. Älä peitä hajua hajuvedellä, haisee kahta kauheammin kun hiki sekoittuu hajuveteen.

      Itse sairastannut kauan liikahikoilua ja ei ole kiva sairaus. Siistä ei pääse koskaan eroon, mutta tuosta sun vaivasta kyllä pitäisi päästä. Tsemppiä ja onnea matkaan!!

      Ps. juttele asiasta vaikka äitisi kanssa tai sellaisen ihmisen kanssa johon luotat.

    • Hajuhaittoja

      Tarkista mitä materiaalia paitasi ovat. Keinokuituvaatteisiin voi kovasti hikoilevalla henkilöllä tarttua hien haju niin, ettei se lähde pesussa pois. Osta luonnonkuituisia vaatteita.

      Luulen kyllä, että myös rotat ovat syynä hajuhaittaasi. Lemmikkien hajuun tottuu. Esim. Koiran hajun tuntee jo ulko-ovelta tullessaan koiralliseen taloon, jos itsellä ei ole koiraa jne...

      • 9kdjkfjdk

        Tässä on totuus, suurin osa vaatteista on keinokuitua ja alkaa haista melko pian. Älkää haukkuko ihmistä. Sitä paitsi, mitä olisi maailma ilman hajuja ja makuja??? Keinotuotteet eivät tieteenkään ole ok.


    • 3-14

      Itse veikkaisin ensimmäiseksi rottia hajun lähteeksi. Toiset väittävät etteivät rotat paljon haise hyvin hoidetussa häkissä, mutta kyllä ne monella haisevat hyvinkin paljon vaikka häkki hoidetaan hyvin. Rotat ovat niin lähellä sinua ja vaatteitasi koko ajan, että haju voi tarttua hyvin voimakkaanakin. Ja kun toiset ihmiset eivät ole niin tottuneita rottien hajuun niin he kokevat hajun voimakkaammin.

      Mutta myös jotkut ihmiset vain haisevat voimakkaammin jossain iässä tai elämäntilanteissa.

      Ei sen kannata antaa vaikuttaa mihinkään. Teet parhaasi hajuhaitan vähentämiseksi ja et välitä toisten reaktioista. Se että hajuun reagoidaan ei välttämättä ole mitenkään henkilökohtaista tahallista tai tarkoitettu kiusaamiseksi.

      Jokaisella on oikeus haista jos sattuu jollekin haisemaan. Muiden pitää vain elää sen kanssa tekemättä siitä mitään ongelmaa.

    • torr

      Absolut torr apteekista. toimii.

    • aikatunteetonta

      Hajut, maut ja tunteet kuuluu elämään. Ei mennä äärimmäisyyksiin. Suurin osa bakteereista, hajuista ja eliöistä on hyviä vaikka haisevat, maistuvat ja ovat.

      • maitohappobakteeri

        Aika tunteetonta on nykyelämä? Ihmisillä perusaistit kadonneet?
        Aikaisemmin eloonjäämisessä ratkaisevaa oli haistaa ja maistaa, mikä on syötävää/myrkyllistä, kuka on vihollinen/ystävä jne.
        Kaikki ihmisen ja muidenkin eläinten pintakudos on kuollutta, bakteerien täyttämää solukkoa, kuitenkin aggression, pelon, kiiman, sukupuolen, ruokavalion (eläimet varmasti paljon muutakin?) siitä voi haistaa, mikäli ei ole lääkinnyt itseään hormoneilla tai muilla lisäaineilla.
        Tämä ei liity tähän keskusteluaiheeseen, mutta mihin?


    • Polonium

      Kysy suoraan joltain ihmiseltä miten asia on.

    • käytänVANHOJAvaatteita

      Voihan sitä olla joku sieni/bakteeri infektio tai jonkin ruoka-aineen aiheuttama sivuoire...
      Ite kans tutkisin mitkä vaatteet ärsyttää ihoa ja aiheuttaa hajuja, usein MERKIIVAATTEISSA on vaarallisia kemikaaleja JOSTA VAIETAAN, ja altistuttuasi näille HORMOONITOIMINTAsi muuntuu, elimistön puolustusmekanismit SEKOITTUVAT ja jokin mikrobi voi ottaa vallan...

    • kultapöly

      Onko pyykkikone likainen sisältä, jättää vaatteisiin tunkkaisen hajun, kun hikoilee se haju voimistuu. Pese kone etikkaa sisään ja 60 pesu päälle ihan tyhjänä. Luukku kannattaa pitää joka yö auki

    • Utarreet

      Kyllä ainakin viimeyönä sun lörtsy tavara haisi aika pahalle ja olihan siellä karvoissa roikkumnassa joitakin kuivuneita paskapallejakkii. En viittiny nuollakkaa kakkaa...... jotain valakokeeta pahanhajusta valu sieltä emättimen puoleltakkii ja kuivettunu oli siihen välilihan seutuville. En tiiä varmaksi oliskohan se syy siinä.

    • puhtonen

      Älä käytä hajuvettä,lemmikkieläimet pois huoneesta.Meissä kaikissa on ominais tuoksumme.

      • koiratonpahoja

        Koirat ennenkaikkea. Koira haisee pahalta ja sotkee paikkoja.

        t:Rosvoroope


    • hajutonmääs

      kyllä sinä haiset pahalle

    • Repertuaari

      Jeps. Lääkärin juttusille vain. Kyllä sieltä joku apu löytyy, helpotusta ongelmaan ainakin, mikäli hajun aiheuttaja ei ole todellakin kehon ulkopuolinen, esim. eläimet , home, likainen pyykkikone tms. Jos hajun aiheuttaja on elinympäristössäsi oleva asia, se täytyy vain poistaa.

    • SYYVOI

      OLLA, SE, ETTÄ KÄYTÄT LIIKAA HAJUVETTÄ. SITÄ EI SAA LAITTAA LIIKAA, KOSKA JOTKUT OVAT TODELLA HERKKIÄ HAJUVEDEN ÄRSYTYKSELLE. SIKSI OPETTAJA LAITTAA TUULETUKSEN PÄÄLLE.

      EIKÖ SINULLA OLE KETÄÄN HYVÄÄ KAVERIA JOLTA VOISIT ASIAA TIEDUSTELLA, TAI OMALTA PERHEENJÄSENELTÄ. LUULEN KUITENKIN ASIAN JOHTUVAN TÄSTÄ VOIMAKKAASTA HAJUSTEESTA.

    • Paitsiettä

      Jos hajun aiheuttaisi pesukone niin myös muut perheessä haisisivat. Sama koskee homeita jne.

    • ymppeli

      Todennäköisesti haju tulee vaatteistasi. Erityisesti keinokuituiset vaatteet alkavat haista herkästi esim. jumppavaatteet. Sen takia ne pitäisi pestä usein ja pitää huolen, että ne eivät jää hikisinä kassiin yön yli.

      Joskus syynä voi olla haisevat lenkkarit, rintsikoiden pinttynyt haju tai se, että hienhaju jää kainaloihin, mutta hikikainaloiden pinttyneen hajun saa yleensä pois kuorimalla kainalot kuorintavoiteella.

      Usein ihmiset pesevät farkkuja aika harvoin. Syyllinen voi löytyä farkuistakin. Mustissa farkuissa on sellainen vika, että niiden valmistusprosessissa käytetään jotakin ainetta, joka jää farkkuihin herkästi. Itse jouduin kerran heittämään eräät mustat farkut roskikseen, koska tuulettaminen ja peseminen eivät poistaneet hajua (olin ostanut farkut kaupasta nuhaisena).

    • Epäilen rottiasi. Niistä lähtevä haju tarttuu vaatteisiin vaikket itse sitä huomaa. Pese kaappisi perusteeellisesti ja siirrä rotat toiseen huoneeseen. Alapään asiat kannattaa myös selvittää. Oletko jo käynyt naistentautien lääkärillä? Nyt on muutenkin sen aika. Entäs hampaat? Ientulehdus ja reiät aiheuttavat pahaa hajua. Puhu asiasta avoimesti äidillesi.Hän kyllä auttaa sinua. Myös koulun terveydenhoitajan puoleen voit kääntyä. Siunausta elämääsi t. Heluna

    • yrittänyttäeilaiteta

      Koita seuraavaa:
      1. Tee astiaan etikkavesi 1dl etikkaa 10 l vettä liota siina kaikki vaattesi ja sitten pesuun, ihan normaali pyykin pesuohjelma.
      Neutralisointia: Hapan= etikka Emäs= mäntysuopa peräkkäiset käsittelyt.
      2. Laita kaikiin vaateisiisi kainalot ja haarakiilat nestemäistä mäntysuopaa hankaa harjalla, pese sitten normaalissa pesussa.
      Jos todella käyt vain suihkussa mene saunaan, lämpö avaa ihohuokoset ja iho puhdistuu paremmin/syvemmin. Liota saunassa myös jalkasi vesiastiassa, jotta myös niiden ihohuokoset aukeavat.

      Valitan, mutta rotien on lähdettävä, niiden haju lähtee vasta n. 6kk perästä kaikesta.
      Laita vaaterekki ulos joko parvekkeelle tai pihalle ja pidä siellä vaattet joita et vielä pese, pidä kotona koti vaatteet ja muut vaatteet aina ulkona rekissä..

      On olemassa kivideurodantti joka tapaa bakteerit eikä sisällä alumiinia pitää hienhajun poissa 24 tuntia.

      Hienhaju kengistä: Laita kengät muovikassiin ja kassi pakasteeseen pariksi vuorokaudeksi, silloin kuolee hajubakteerit. Pidä kengissä ohuita vaihdettavia pohjallisia niitä myydään ihan irtomyyntinä ei tarvitse ostaa kenkiä.
      Älä käytä mitään "tuoksuja" moni tuoksu muutuun yhdistyessään muuhun tuoksuun ihan toiseksi..
      Hanki sisäisesti maitohappobakteeri tabteteita tai juomaa Fin Molke tai Molkosan, jos kyseessä on hiiva se lähtee tai vähenee. Poista kaikki lisätty sokeri ruokavaliostasi = Ruokosokeri ja juurikassokeri.
      Myös hapankaali illalla viimeisenä syötynnä, antaa kyytiä vatsan huonolle bakteerikannalle..
      Hellä hoitava pesuneste ph 4,5 Lacto line kokopesuun
      Kivideodorantti 24 vaikuttaa tuntia

      Hoiva saunominen = liota jalkoja koko löylytyksen ajan, pese jalkaterät ja varpaiden kynnet harjalla hyvin.
      Pese itsesi kokonaan nestemäisellä mäntysuovalla.
      Viimeisenä: istu lauteilla ja levitä kasvoillesi hunajaa, anna sen "sulaa"iholle hellästi hieroen huuhtele suihkussa. (käy halvin löytämäsi hunaja)

      Jos olet kerännyt todellisen tressin huuhtele vielä suu ja nenäkin.
      Suun voi käsitellä suolavedellä kurlaamalla.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Nenähuuhtelu
      Ainakin tiedät että olet tehnyt kaikkesi. Minulle nuo auttoivat. Tosin juon maitohappoa ainakin kerran viikossa annoksen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2591
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe