Apua: mikä on ammatissa tärkeintä?

Tietämätön

Moi! Täällä kirjoittelee 15-vuotias sosiaalinen tyttö. Olen vasta kahdeksannella luokalla, mutta olen silti stressaantunut, koska en tiedä mille alalle haluan. Tiedän, ettei se ole vielä kovinkaan ajankohtaista, mutta asia pyörii silti päässä koko ajan. Varmaankin siksi kun monilla kavereillani on selkeitä suunnitelmia tulevaisuudelle. Minulla on kuitenkin ollut pitkään jo mietinnässä media-ala.
Pyytäisinkin, että voisitteko te työelämässä olevat kertoa, kannattaako pyrkiä alalle, jossa tienaa parhaiten, jossa on parhaat työllistymismahdollisuudet vai joka kiinnostaa eniten?

5

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nojooop

      Valitsisin hammaslääkärin työn. Hyvä palkka, autonominen asema töissä, hyvä työllisyys ja ei tarvitse sitä lääkäreiden päivystystä tai vastuuta miettiä.

      Kiinnostuksen mukaan on ihan turhaa mennä kun palkkatyöllä harvemmin saa oikeasti tehdä mitään kovin monipuolista ja usein ne mielikuvat töistä ovat aika kaukana todellisuudesta... Mikäli niihin oman alan töihin edes pääsee. Tämä siis ei päde kaikkiin aloihin, mutta media-ala ehdottomasti on yksi puon reikä.

      • SuomiAnal

        Hammaslääkäri on käsityöläisammatti. Koukit tunnista toiseen samanlaisia palikoita. Sopii hyvin tyhmille.

        Suuntaa media-alalle, mutta ei Suomeen. Suomi on konkurssissa ja ohi kymmenen vuoden sisällä.


    • mies29v

      Hei! et kertonut onko aikomuksesi lähteä lukioon vai suoraan peruskoulusta opiskelemaan ammattia? ei kannata otta stressiä siitä että kaveteillasi on selkeät suunnitelmat/visiot tulevaisuudelle. Edellämainitut suunnitelmat tulevat muuttamaan vielä monta kertaa ja osa niistä ei tule koskaan toteutumaan. Tottakai kannattaa opiskella alaa mikä kiinnostaa mutta kannattaa myös muistaa ettei välttämättä tule saamaan ainakaan heti juuri sen alan töitä joten kannattaa myös pitää erilaisia takaportteja auki.

    • MitäArvostatEniten

      On se ehkä vähän niinkin, että se, missä on parhaat työllistymismahdollisuudet, niin siinä myös helposti tienaa eniten. Vaikka kuukausipalkka ei olisi niin kovin iso, niin kokonaisansiota kartuttaa kivasti säännölliset tulot ja kokopäivätyö ilman työttömyysjaksoja.

      Tutkimusten mukaan raha tekee onnelliseksi vain tiettyyn rajaan asti. Kun perustarpeet on tyydytetty, yli jäävällä rahalla ei ole kovin suurta merkitystä onnellisuuden kannalta.

      Jos valitsee alan, jolla on hyvät työnäkymät, saa nopeammin vakkarityöpaikan ja voi ostaa oman asunnon. Kun asuntolaina on maksettu niin asumiskulut pienenee, ja jää entistä enemmän rahaa muuhun käyttöön. Kun on taloudellisesti vakaalla pohjalla niin voi tehdä mitä huvittaa ja opiskella vaikka sen toisen tutkinnon, jos siltä tuntuu.

    • pippelipoikanen

      naiset istuu pankin päällä joten turhaan murehdit tulevaisuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1595
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1263
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1090
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1037
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      930
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      861
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      858
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      61
      779
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe