Lapsi jää leikin ulkopuolelle

se_on_kiusaamista

Jos jatkuvasti jätetään lapsi leikkien ulkopuolelle, on se kiusaamista. Kouluympäristössä se on koulukiusaamista.

"Pienten lasten keskuudessa kiusaaminen on tyypillisesti leikeistä ja ryhmistä ulkopuolelle sulkemista. Aikuisen voi olla vaikea tunnistaa sitä, kertoo päällikkö Tatjana Pajamäki MLL:sta."
Lähde: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288490753917.html

Vastuu on vanhemmilla. Kehitusvamma ei tartu mutta asennevamma periytyy.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toistenlastenarki

      Tässä on päiväkoti -palstalla ollut kirjoitut aiheesta joka soveltuu tähän. Kiitoksia alkuperäiselle kirjoittajalle tästä kirjoituksesta. Sama pätee myös kouluympäristöön.

      "Pilvet roikkuvat raskaina

      Sinun lapsesi on fiksu, kaunis, lahjakas ja mukava. Hänellä on ystäviä, hyvä huumorintaju ja lapsen luontainen viehätysvoima.

      Minun lapseni on fiksu, kaunis, lahjakas ja mukava. Hänellä on hyvä huumorintaju ja lapsen luontainen viehätysvoima. Hänellä on myös erityispiirteitä, diagnoosi sekä hyvin vähän ystäviä. Hän saattaa olla sinun lapsesi päiväkotiryhmässä. Et ole ehkä huomannut häntä viedessäsi ja hakiessasi omaasi, mutta siellä hän ehkä on. Hän on se poika, joka istuu yksin nurkassa legojen kanssa, askartelee, halaa pehmoeläintä ja katselee muiden leikkejä. Hän on poika, joka tuottaa minulle suunnattomasti iloa - ja jonka yksinäisyys särkee sydämeni.

      Haluaisin kysyä sinulta äiti tai isä: tiedätkö sinä, millainen lapsesi päivä päiväkodissa on ollut? Oletko jutellut lapsesi kanssa siitä, kuinka meitä on kovin erilaisia ja kuinka olisi mukavaa, jos hän ehtisi leikkiä myös sellaisten kanssa, jotka ovat hiljaisia ja arkoja? Tietääkö lapsesi, että rumasti sanottu sana tai tahallaan rikottu askartelu itkettää vielä monena iltana sitä toista? Tai kun lapsellasi oli viimeksi synttärit, huolehditko siitä, että joko kaikki saivat kutsun tai sitten vain ne parhaat kaverit? Eihän ainoastaan yksi jäänyt ilman?

      Kyllä jäi. Ja juhlien jälkeisenä päivänä hän tuli päiväkodista kotiin ja kertoi tarkkaan, minkälaiset juhlat olivat kuulemma olleet. Hän osasi myös tarkkaan kertoa, millainen askartelutyö oli revittynä päiväkodin roskakorissa. Kun hain hänet kotiin, eteisessä kaksi suloista lasta nauroi hänen osaamattomuudelleen. Eskarikaveri tuli illalla hakemaan ja jätti hänet kahden minuutin kuluttua pihaan, josta hän ei kehdannut tulla kotiin. Sanoin, että kotiin saa tulla aina.

      Haastaisin jokaisen vanhemman keskustelemaan lastensa kanssa erilaisuudesta ja toisten huomioon ottamisesta."

      • sentytönäiti

        Voi miten tuttua. Erillainen pikku-tyttö. Niin kiltti ja suloinen. Yrittää aina parhaansa, että joku alkaisi häntä päiväkodissa. Ei ole käytöshäiriöitä ei ylivilkkautta, ei riitele, eikä ole väkivaltainen. On vain hieman pihalla sosiaalisissa tilanteissa ja kehityksestä jäljessä. Hänelle kelpaisi kuka hyvänsä, iästä ja sukupuolesta riippumatta, mutta hän saa tyytyä olemaan se viimeinen vaihtoehto kaikille. Hänen virheille nauretaan, hänen poissaoloistaan iloitaan ja synttäreille häntä ei kutsuta (ei edes kylään). Onneksi on olemassa naapuritalojen lapsia, seurakunnan lastentapahtumia ja puistosta löytyneitä kivoja lapsia, jotka alkavat kaikkia. Kiitos näiden lasten vanhemmille ja seurakunnan lastenohjaajille pienelle ja rakkaalle tytölleni tuotetusta ilosta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      79
      3295
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1871
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe