Madeiran sää

Mummelo

Viileät on kelit täällä Madeiralla. Ja sadettakin riittää välillä.

22

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • levadatar

      Niin ne vaihtelee kelit.Viime viikko oli lämmin, poutainen, ja useita päiviä täysin pilvetön taivas jopa vuorilla.
      Tämän talven sadesumma on ollut murto-osa keskimääräisestä.
      Ehkä nyt sitten muuttuu.

    • chefe

      Ei saa muuttua ainankaan sateisemmaks,,ollaan nimittäin tulossa sinne "lämpöön" ens maanantaina kahden viikon lomalle,,,ja pirulainen, jos herra aurinkoinen ei oo meitä kentällä tervehtimässä, voi tulla muukin tippa silmään ku sadepisara!!! No,,vitsi, vitsi,,,olkoonpa ilma mikä tahansa, ni loma on aina loma,,,ja Madeirahan on siitä ihana saari kukkaloistoineen,,et siellähän saattaa paistaa ja pilvistää useasti päivässä,,,mut kyl se aurinko ruskettaa hipiää pilviverhon lävitsekin,,ja eipähän pala nahka,,,heh heh!! Huomenna pakataan matkalaukku oveen viereen oottamaan,,ja sit yheks yöksi hotelliin nukkumaan kunnon unet,,et jaksaa aamulla kiiruhtaa koneseen,,,ja siitä se sitten lähtee,,,,loma ,,,satoi tai paistoi!!! Aurinkoista kevättä kaikille matkaajille ympäri Suomen!!!

    • Mummelo

      Juu, no tänään on tullut vettä yöllä ja päivällä enemmän ja vähemmän. Täällä vois laulaa, kuin Alatalo. Aurinko paistaa ja vettä sattaa, taitaa tulla kesä.
      Viikko kohta vierähtänyt ja aurinkoisten tuntien laskentaan taitaa riittää yhden käden sormet.
      Madeira on mieleinen paikka maisemien vuoksi, että joka vuosi me tänne tulemme.

    • chefe

      Siinäpä se onkin viikon lomailijoilla, jos vähän joka päivä sataa,niin kyllähän sitä aurinkoa kaipaa,,,toivottavasti teillä on vielä ainakin viikko jäljellä,,ku eiks se oo aika harvinaista,,et kahta viikkoa sateiset ilmat kestää,,,,no, mie haluan ainakii niin uskoa!! Ei kyl kannattais paljon noita sääennusteita etukäteen tsiikailla,,,ku kuvitelmissa on aurinkoa, kukkia ja kimaltelevaa merta,,mut uskon ja toivon,et isä aurinkoinen antaa meille virkeän mielen, paljon nähtävää,,,ja sit vähän sitä rusketustakii!!! Reippaita ja aurinkoisia lomapäiviä Mummelolle porukoineen!!! Täältä tullaan,,,ennustakoon meteorologit mitä tahansa!!!!

    • Talviasukas15

      Täällä Madeiralla on tänä talvena olleet hyvin poikkeukselliset säät, sadetta ei juurikaan ole saatu. Funchalin laaksossa oli täysin sateetonta koko alkuvuosi näihin päiviin saakka. Myös muualla on ollut vähäsateista. Saaren eteläosassa on ollut nyt talvella kuivuuden takia myös metsäpaloja, joka on hyvin harvinaista. Paikallisen lehtitiedon mukaan Funchalissa on ollut kolme kuivinta talvea (joulu –helmikuu) 150 vuoteen. Talvet 11/12, 12/13 ja tämä vuosi. Sademäärä on tavallisesti noin 280 mm, nyt on satanut vain 10 – 20 mm. Sadetta onkin toivottu, nyt sitä on onneksi saatu ja joidenkin turistien murheeksi muutamana päivänä. Jos ei sada, luonto ei pysy vihreänä. Puutarhat sentään kukoistavat keinokastelulla.

      • EtunsaSateesta

        Sateiden myötä voi kukkaloisto olla hyvä muutaman viikon sisään ;))


    • jokapaikanmatkaajat

      Olen matkustanut 80-luvun loppupuolelta vuosittain Madeiralle ja todellakin viime vuosina on luonnossa etelärannikolla ollut nähtävissä sateiden vähyys, mikä on surullista luonnon kannalta. Aikaisempinakaan vuosina , vaikka olemme matkustaneet kaikkina vuodenaikoina , sateet eivät ole haitanneet lainkaan , yleensä ne hajautuvat mukavasti ja ovat usein yöllä, sadekuuro voi olla hyvinkin voimakas ja luontoa kasteleva , mutta kohta jo aurinko voittaa.
      Ensimmäisen kerran, taisi olla v 2013 näimme metsäpalojen jäljet Montesta Arieerolle mentäessä ja se oli kyllä surullinen näky. Toivon todellakin että ilmasto siellä palaisi entiselleen, ei siellä aiemmin koskaan näkynyt karrelle palaneita rinteitä, kuten viime vuosina on talvikaudella ollut. Joka tapauksessa Madeira on upea kohde.. myös pidempään oleskeluun.
      Kerran vuodessa Madeiralla ja pari kertaa sitten jossain muualla, aina eri paikassa.

      • madsade

        2015 tammi- ja helmikuussa on ollut keskimääräistä enempi sadepäiviä tilaston mukaan mutta kaiketi sademäärät sitten on olleet normaalia pienempiä jos metsääkin on palanut?
        Viime vuosina heinä-elokuussa on ollut isojakin paloja kuivan kesän jälkeen.


      • Talviasukas15
        madsade kirjoitti:

        2015 tammi- ja helmikuussa on ollut keskimääräistä enempi sadepäiviä tilaston mukaan mutta kaiketi sademäärät sitten on olleet normaalia pienempiä jos metsääkin on palanut?
        Viime vuosina heinä-elokuussa on ollut isojakin paloja kuivan kesän jälkeen.

        Mikähän tilasto tämä on? Olen asunut Funchalissa tuon ajan ja täällä ei ole satanut lainkaan ...


      • zorroperro
        Talviasukas15 kirjoitti:

        Mikähän tilasto tämä on? Olen asunut Funchalissa tuon ajan ja täällä ei ole satanut lainkaan ...

        Olin ensimmäisen viikon helmikuuta siellä ja kyllä joinain päivinä tai iltamyöhällä vähän hienosilleen kuurotteli - jos ei ole ollut ulkosalla liikkeellä niin eipähän sitä huomaakaan.


      • madsade

    • Antapi

      Madeiran matkaajat, kerran tai uaeamman kerran vuodessa matkaavat, oleskelettko Funchalissa vai suuntaatteko keskelle saarta vuoristoon?
      Itse haluan joka kerta kiertää tutut ihanat paikat vuoristossa.

      • jokapaikanmatkailija

        Hei, kyllä mielellään asumme Funchalin keskustassa , mutta Lidokin käy, eihän siellä tarvitse muutoin oleskella kuin nukkumassa käydä. Tasaisesti keskustassa ja kaupunkialueella yleensäkin hengailua ja välillä sitten vuorimaisemiin ja levadoille on meidän tapa viettää aikaame. Madeiran lomilla. Pari viikkoa jos on, niin siinä ehtii monta levadaa kävellä ja asua joskus jossain toisaalla saaressa. Tasapuolisesti kaikenlaista on tehty ja tehdään vastaisuudessakin, aina löytyy uusia upeita paikkoja, näkymiä ja levadoita ja kyllä samat paikat sykähdyttävät aina uudestaan nähtynäkin. Esim. Montessa käymme aina ja Monte Palacen puutarhassa usein, se on eri vuodenaikana erilainen .. tietenkin kun eri kasvit kukkivat ja vaihtavat väriään. Monta muutakin vakikäyntikohdetta on, tuo vain esimerkkinä. Keskustan puistot ja kahvilat ovat ihania paikkoja vain istuskella, nauttia näkymästä ja lukea kirjaa, kahviloissa kuulee usein myös elävää musiikkia. Itse. Itseasiassa olemme useimmiten vähintään pari viikkoa matkalla; ihan vain muutamia viikon matkoja on takana, se viikko on niin lyhyt siellä, kahdessa viikossa ehtii viettää, sekä kaupunki- ,että vaelluslomaa.( tietysti myös rantalomaa, onhan siellä hienot merivesialtaat ja hotelleissa uima-altaat, me emme jaksa maata auringossa)


    • Mummelo

      Mites nyt Madeiralla, onko lämmin kesä saapunut?

    • Ermo

      Moi! Olikohan eilenkin sääongelmia siellä Madeiran päässä, kun lentoliikenne näkyi niin kovasti takkuavan?

    • Tieturi

      Olen ollut marras-joulukuussa useita kertoja Madeiralla. Sää on ollut 18-26 asteista ja sadepäiviä viikossa 1-2 keskimäärin. Eikä sadekaan ole ollut koko- vaan osapäiväistä. Sää ei ole Madeiran ongelma.

      • Tankos

        No kyllä sää on välillä ongelma. Muutama vuosi sitten tammikuussa satoi viikon putkeen. Aurinko paistoi sitten matkalla lentokentälle. Että silleen.


      • sademieskin

        Kerran oli 3 viikkoa putkeen aurinkoista, ei yhtään sadepäivää tammikuussa.


    • Madeiraalasiin

      Kyllä se sää osaa Madeirallakin oikutella talvisaikaan, eli odotettavissa saattaa olla ihan lempeitä ilmoja ja aurinkoa mutta myös sadetta ja koleaa. Kaikkeen kannattaa siis varautua, eikä matkaan tule lähteä vain pelkkiä T-paitoja matkalaukussa, takkiakin takuulla tarvitaan, ainakin iltasella. Se ei kuitenkaan vähennä Madeiran hohtoa ja luonto elää värikkäänä.

      Alkupaloja herkullisen onnistuneelle Madeiran matkalle saa täältä:

      http://saaret.com/madeira

    • FourViews

      ..Mikä keli on nyt? Maanantaina tullaan. Joku levada näkyy olevan kiinni.

    • Talviasukas15

      Täällä Madeiran Funchalissa on ollut kuivin marraskuu 150 vuoteen, lämpöäkin on riittänyt, päivisin 22-23 ja yöt 16-18. Oikein turistin kelit. Vuorilla on ollut viileämpää ja sadellutkin sopivasti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe