KymenSanomia turha syyttää

PersuKansanedustajat

Vertailun vuoksi
Iltalehti julkaisi taas eilen (15.1.2015) vielä yhden tutkimuslaitoksen luvut ulkomaalaisten Suomessa tekemistä rikoksista.
Tutkimusjakso oli kolme vuotta, 2011 – 2013, ja tuttuun tapaan tilastosta löytyvät eri kansallisuuksien lukumäärä, rikostuomioiden määrä sekä suhdeluku, joka kertoo kuinka usein kunkin ulkomaan kansalainen syyllistyy rikokseen kantasuomalaiseen verrattuna.
Perussuomalaisen selityksen mukaan ulkomaalaisen rikoksentekijän kulttuuri eroaa niin voimakkaasti suomalaisesta kulttuurista, ettei ulkomaalainen halua tai pysty noudattamaan suomalaista lainsäädäntöä. Kukkahattu-selityksen mukaan rikollisuuden syy on ulkomaalaisiin kohdistuva syrjintä, mikä vaikeuttaa kotoutumista suomalaiseen arkeen.
Molemmista selitysmalleista on varmasti hyötyä, kun yritämme ymmärtää, miksi ruotsalaiset ovat rikostilaston ylimmässä desiilissä. Sijaluku on kymmenen ja suhdeluvun mukaan ruotsalainen tekee Suomessa rikoksia 3,18 kertaa useammin kuin suomalainen.
Ja koska asia kuitenkin kiinnostaa, kerrottakoon että ”maahanmuuttokriittisten” perussuomalaisten silmätikkuna olevat somalialaiset löytyvät ruotsalaistan alapuolelta, sijalta 14.
Tutkimusjakson aikana Suomessa asui 7 500 somalialaista, jotka tuomittiin rikoksista 150 kertaa. Se tarkoittaa, että Suomen somalialaiset tekivät 0,02 rikosta yhtä somalialaista kohti.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että saman ajanjakson aikana eduskunnassa istui 37 perussuomalaisten kansanedustajaa, jotka tuomittiin rikoksista 2 kertaa.

Se tarkoittaa, että perussuomalaiset kansanedustajat tekivät 0,05 rikosta yhtä kansanedustajaa kohti.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RysselinVontte

      Kohta J.Kierola kilahtaa jos alentuu kansanedustajan ominaisuudessa Kotka foorumille

    • Perussuomalaiset ei ehkä ole se kaikkein varteenotettavin porukka kun politiikan tekemisestä puhutaan. Mutta, on ainoa porukka jolla tuntuu olevan haluja tehdä jotain konkreettista maahanmuuttajatilanteen suhteen. Täältä taitaa ääni mennä persuille, olkoonkin että ns. protestiäänenä. Josko persujen vaalimenestys avaisi perinteisten puolueiden silmät sille, että suomalaiset haluavat muutosta. Myös maahanmuuttopolitiikkaan.

    • Toden_edessä

      Jos Somaleita olisi ollut ajanjaksolla nolla olisi tapahtunut 150 rikosta vähemmän! Ainii ja nuo Somalit ei kai ole vaaleilla valittu?? Entäpä osaatko vastata miten muiden puolueiden kansanedustajien rikosprosentti on? Persut ei taida edes olla kärkisijalla tuossakaan :D

    • Ruotsissa_asunut

      Ovatko kaikki "suomalaiset" kantasuomalaisia ja "ruotsalaiset" kantaruotsalaisia? Aika pahasti epäilen. Minä luotan esim. kantaruotsalaisten kunnollisuuteen aika vahvasti.

      • FixusJaHalvallaLähtee

        Ainiin, mannethan ovat kantasuomalaisruotsalaisia ainakin sossun luukulla!


    • viimevuodet

      MOI ! Osaisitko laittaa linkin tutkimukseen,jossa näkee raiskauksiin ja törkeisiin raiskauksiin syyllistyneiden maahanmuuttajataustaisten ja kantasuomalaisten suhteen?
      Kiitos jos osaat.

    • menojaleikattava
    • tilastoa

      " Ulkomaalaistaustaisten yliedustus

      Optulan tutkimus keskittyi vuosina 2006-2009 oikeudessa käsiteltyihin raiskausrikoksiin. Tuona aikana Suomessa tuomittiin yhteensä 262 raiskaajaa. Tuomioita annettiin pakottamisesta sukupuoliyhteyteen, raiskauksesta tai törkeästä raiskauksesta.

      Kaikista raiskausrikoksista joka neljännellä tuomitulla oli tausta ulkomailla: joko jonkin muun maan kansalaisuus tai kaksoiskansalaisuus.

      Perusmuotoisen raiskauksen tekijöistä ulkomaalaistaustaisia oli 30 henkeä eli 34 prosenttia tuomituista. Törkeästä raiskauksesta tuomituista 13 henkeä eli 41 prosenttia oli ulkomaalaistaustaisia.

      Sukupuoliyhteyteen pakottamisesta tuomittiin tutkittuina vuosina 5 ulkomaalaistaustaista eli 17 prosenttia tuomituista.

      Tutkimuksen tehnyt Optulan ylijohtaja Tapio Lappi-Seppälä huomauttaa, että aineisto on suhteellisen pieni. Pienuudesta huolimatta aineisto näyttää selvän vinouman ulkomaalaisten osuudessa tuomituista. Syy ei ole tällä hetkellä selvä."

      Lähde: Uusi Suomi

    • tässätätätotuutta

      Maanantaina Helsingin Tapanilassa tapahtunut joukkoraiskaus on nostanut jälleen keskusteluun huiman eron kantasuomalaisten ja ulkomaalaisten tekemien raiskausten määrissä.

      Viisi 15–18-vuotiasta ulkomaalaistaustaista nuorta vangittiin perjantaina käräjäoikeudessa todennäköisin syin törkeästä raiskauksesta epäiltyinä.

      Viime vuonna valmistuneen selvityksen mukaan afrikkalaissyntyisten tekemien raiskausrikosten määrä oli 12-kertainen kantaväestöön verrattuna. Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa syntyneiden kohdalla määrä oli oli peräti 13-kertainen.

      Peräti joka kolmas raiskausrikoksesta tuomittu on oikeusministeriön vuodelta 2012 olevan selvityksen mukaan ulkomaalaistaustainen. Raiskaustilastoista lauantaina uutisoineen Iltalehden mukaan törkeissä tekomuodoissa osuus on jopa 41 prosenttia.

      Lähde: Helsingin Uutiset

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      326
      3694
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      225
      3214
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2623
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2135
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2132
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      16
      1967
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1775
    8. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1752
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      295
      1466
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1372
    Aihe