Scania nuorten kuljettajien kisa, vinkkejä.

Scaania

Hei kaikille!

Haluaisin kuulla kokeneimmilta kuskeilta että miten tuo taloudellinen ajotapa onnistuu parhaiten. Eli tottakai noi perusjutut on jotenkin hallussa, mutta pienetkin erot voi olla ratkasevia eli kaikki pienetkin vinkit otetaan vastaan.

Ylinopeutta ei tietenkään kannata ajaa lainkaan (paitsi alamäessä hieman), vaan maanteillä asettaa aina tuon vakionopeussäätimen siihen 80 km/h vai kannataisko tässä jopa ajella vähän alinopeutta esim. 77 km/h (jos säännöt sallii). Ottaa vakkarin ajoissa pois ennen kääntymistä/punaisia valoja, välttää turhaa jarrun käyttöä jne.

Itse ajoasetukset on tod. näk. samat kaikille eli ajetaan varmaan jollain eco ajotavalla, joten siihen ei pysty vaikuttamaan.

Mites vaihteenvaihdot antaako automaatin hoitaa homman vai onko taloudellisempaa käyttää manuaalia jossain tilanteissa?

Kiitos jos joku jaksaa vastata ja jos jotain jäi kysymättä niin saa vinkkata muitakin neuvoja.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha_rahti

      tuulilasiin tarroja sekä lippu-lappuja reilusti. hajukuusia muutama tuuman nippu. omalla rahalla ostettuja ledejä puolensataa, lisäpitkät ja valoraudat samalla viiviin omakustanteisesti. kasi kanjasta äänäri pois, että brotisee kunnolla, putki takapyörän edestä ulos ja hiukan kuskin sivuikkuna raollaan kokoajan, että marina kuuluu.
      Ensin nämä perus setit kuntoon ja sitten mietit muita asioita. Muistathan möykätä kovin ja syödä makkaraperunaa joka päivä. ylipaino on myös tärkeä sekä liukainen heijastin takki ja mustat verkkarit.

    • ruittinrenki

      Kannattaa varmistaa että autossa on jo valmiiksi magneetit vaihdelaatikossa ja rajoitin ohitettu. Mitä nopeampaa rahti kulkee niin sitä parempi. Sanomattakin selvää että kolitsihousut jalassa ajetaan ja ei todellakaan ole pahaksi jos kolitsimpultussa hieman sitä "hyvää", eli löysää sontuulia. Ajat vaan urgoolit soiden nilkka suorana ja LA-mikki turvan eessä heiluen, se on tosi siistiäkin ja morjestelet joka rekkaa aina.

    • Rhth

      Eipä ainakaan kannate vakionopeus-säädintä käyttää. Vie vaan enempi polttoainetta. Treenaamalla kait tuon oppii. Jos on ajanut yhdistelmää parivuotta,niin eiköhän se suju aivan hyvin. Hyvää treeniähän se on painaa pitkää päivää.

      • muna_

        Kyllä, pitkää päivää ja lämmintä sontuulia pultussa, niin olet oikea rahti-ahma. Kovasti mölyyt äl aa mikkiin ja nakkelet pahvikahvikuppeja akkunasta pihalle ajun aikana. Pää asia, että lämmin brojo haisee hytässä ja rahti kulkee saatanan saatana.


    • kasikone

      Ajat vaan pintakeikkaa pintakaasulla ja jätät huoltiksella tyhjäkäynnille koska motti pysyy lämpösenä ja helppo lähtee kiskoon mälliä jälleen. Risteyksissä ajat tyylillä "mä meen eka koska oon isoin" ja ulvotat isoa kasia niin että jytisee.

    • Rhth

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1713
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      175
      1340
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1138
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1128
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      52
      949
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      71
      907
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      860
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe