Koiranpentu puree jatkuvasti

circuss

5.2 oli luovutus meille, ja vaikka pureminen on nyt vähän heltynyt niin silti se jatkuu ja tekee oikeasti kipeää. Pennulla on purentavika eli hampaat lompsahtavat koiran tahtomatta turhankin tehokkaasti ihoon kiinni. Miten sitä voisi lähteä kytkemään tehokkaasti pois? Kyseessä on mastiffi, joten jos tuo tuosta kasvaa niin johan siinä temmeltäessä käsi häviää. :D AIna tietysti kielletään ja pyritään olemaan välittämättä, mutta rotu on luonnostaan ihan älyttömän itsepäinen eikä ole moksiskaan jos sille päälle sattuu. Ongelmana on myös vasten hyppiminen, mitä ei aiemmin ollut.

14

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2150

      Komentaminen auttaa. Jos on saanut tehdä sitä jo melkein pari kuukautta, on liian lepsu omistaja.

      • circuss

        No kun ei auta. Koiraa komennetaan joka kerta lopettamaan ja käännetään selkä/jatketaan matkaa, mutta se on sama kuin kuurolle puhuisi. Pentu on niin pässinpäinen. Se ei myöskään meinaa uskoa vanhemman koiran varoituksia roikkuessaan tämän hännässä, vaan yrittää jopa pomottaa takaisin. Toisaalta oli kyllä ostaessa jo tiedossa tuo itsepäisyys


      • Bitenamska

        Tarjoa vaihtokauppaa eli vaihtoehtoinen toiminto käsille/jaloille esimerkiksi mieli lelu/luu/dummy. Toinen mahdollisuus on ilmapaineinen suihke ( http://www.mustijamirri.fi/merkki/pet-corrector/219/ ) jos leluun vaihtaminen ei auta vaan sitä kokeilisin vasta muutamien kokeilujen jälkeen leluista. Tarjoa muutenkin sallittua pureskeltavaa luiden ja lelujen muodossa niin ei ihmisten raajat ole niin kiehtovia enää ikeniä meinaa kutisee monella pennulla siksi ne koittaa hammastaa :)


      • Pet-Corrector

        Pet Corrector "oikein" tai järkevästi käytettynä on hyvä, mutta ihmiset käyttää sitä väärin tai oikeammin "ei järkevästi".


      • Pet-Kuttaja

        Miten sitä pitää sitten käyttää muka?


      • noinko

        Ei sanan tehostajana käsittääkseni.


    • koirulinospapillos

      Meillä käytettiin tätä samaa tekniikkaa kuin emot ja sisaruksetkin käyttävät: eli kun koira puree kiljaise/vinkaise kovaa ja vedä käsi pois, jos kävi leikin yhteydessä niin leikki myös loppui siihen. Ekoina päivinä sai vinkua koko ajan mutta näin kolmen viikon jälkeen pari kertaa päivässä enää.

    • bambambam

      Aika monilla roduilla on tämä "purentavika" joka on kyllä pennun luonnollista toimintaa. Kyllä vähän hirvittää lukea kun mastiffirotuinen on otettu eikä tuon enempää koirista tiedetä. Ison koiran omistajalla pitää olla luontaista auktoriteettia että käytöstavat opitaan. Se on kielto eikä mikään poiskytkentätemppu. Se että kielto ei tehoa kertoo että se esitetään tehottomasti. Pitää koiran mielestä olla uskottava. Laumanjohtaja-ainesta. Nössöt on puruleluja jatkossakin.

      • asdhjkltyui

        Eikö purentavika tarkoita että hampaat/leuka on väärässä asennossa?


    • asdasdasdasda

      Taistelutahtoisille ja rohkeille pennuille on turha räyhätä tai painaa maahan, ne kun ottavat tuollaisen toiminnan nopeasti palkkana. Meillä on kotona hyvin kovapäinen amstaffiuros, joka ei todellakaan hätkähdä uhkailusta, vaan ottaa sen haasteena/leikkinä. Haluaisin nähdä kun joku tuon saisi pelkäämään/perääntymään hakkaamatta sitä henkihieveriin :')

      Huomioimattomuus/jäähyllelaitto toimii tuolla parhaiten. Koiralle pahin rangaistus on laumasta erottaminen. Jos pentu ei kerralla-kahdella usko, niin rauhallisesti viedään toiseen huoneeseen (jossa ei ole mitään rikottavaa/leluja tms) ja annetaan olla pari minuuttia tylsyyksissään. Jos käytös poispäästämisen jälkeen jatkuu -> uusi jäähytys. Ajan kanssa hiffaa miks näin tehdään.
      ÄLÄ koskaan päästä pentua pois huoneesta jos se riehuu tai huutaa/vinkuu, ettet opeta sille, että riekkumalla se pääsee pois. Odota täydellistä rauhoittumista ja päästä pentu rauhallisella käskyllä pois. Tämän jälkeen älä heti huomioi sitä/innosta sitä mitenkään.

      Kun pentu on rauhallinen, tarjoa sille jotain puruluuta tms järsittävää. Hampaathan tolla kutiaa ja kaikkeen pitää tarttua :D

      Jos koira on isokokoinen, pidä huoli ettei availe ovia omin lupineen :D Oviin on olemassa halpoja salpoja, joilla oven voi lukita hetkellisesti. Meilläkin ovet aina lukossa kun lähdetään, ettei availe ovia yksinään ja käy rikkomassa paikkoja.

    • Koiralla

      Ei ole käsiä, jolloin suulla kokeillaan kaikkea. Aloittajan koira on oppinut millä saa ihmisiltä parhaiten huomiota,eli,puremalla käsiä. Eli, nyt ei anneta puremisesta huomiota ja opetaan koiralle käsky esim.istu. Käskyn opittuaan koira istuu, ei pure käsiä eikä hypi vasten. Huom,koiraa opettaessa ei paineta koiraa istumaan,vaan alussa houkutellaan koira istumaan ja käytös palkitaan,näin koira oppii todella nopeasti istumaan käskystä. Houkuttelua ei tehdä
      kuin 4-5 kertaa, jolloin pelkkä suullinen käsky laukaisee käytöksen.

    • Dogstar

      Se on heti ensimmäisestä päivästä tehtävä selväksi kuka määrää ei väkivalloin vaan pienillä mutta todella tehokkailla jutuilla.

      Esim ennen kun annat koiralle muonaa niin opeta se istumaan ja mielellään ennekun annat koiralle muonan niin käytä ulkona pienellä lenkillä ja sit sen jälkeen annat muonan.

      Pureminen on lopetettava heti vaikka se nyt olisi leikkiä mutta muutaman kk kuluttua se ei ole leikkiä se on tosista totta hyppiminen päälle on kanssa yksi jota ei saa antaa tehdä.

      Nylkyttäminen/hyppiminen ja pureksinta kuuluvat gategoriaan minä määrään täällä et SINÄ kun koira hyppii päälle niin se ei kunnioita sinun auktoriteettiasi eli sillon sinä olet seuraaja etkä se joka määrää.

      Sinun pitää olla johdonmukainen eli nyt kun sanot että istu se on istu eikä sitten 4 minutin päästä jos käsket sen pois sängyltä se tarkoittaa NYT eikä huomenna eli kun käsket koiraasi tekemään jotain et saa antaa periksi.

      Esimerkkinä alas! kun kommennat sen pois sängyltä tai sohvalta ole johdonmukainen jos sanot alas niin vaikka koira huomenna hyppii sänkyyn niin se on alas samantien ja tätä rataa sinun on jatkettava.

      Mastiffi on kovapäinen rotu mutta se ei ole tyhmä sinulla on oltava sitä henkistä kanttia enemmän kuin mitään muuta.

      Suosittelisin sinulle katseltavaksi Cesar Milanin muutaman jakson voit löytää sieltä lisää vinkkejä mitä ei tehdä ja mitä tehdä :)

      http://www.primewire.ag/watch-350792-Dog-Whisperer-with-Cesar-Millan-online-free

      Oikein mukavaa kesän odottelua sinulle ja turrellesi :)

    • hund_kännare

      En kul i huvudet löser problemet.

    • jjj3

      Kasvattajaan yhteys mahdollisimman pian, hänen pitäisi osta tuntea rotunsa niin hyvin että osaa auttaa. Kaikille koirille ja roduillekaan eivät toimi samat keinot.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3619
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1419
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1330
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1249
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1144
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1038
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1029
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1026
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe