Madeira ei ole vain eläkeläiskohde

swallenius

Kävin viime toukokuussa elämäni ensimmäisen kerran Madeiralla. Mielikuva saaresta oli kutakuinkin tämä: puutarhahullujen mummojen paikka. Kuinka väärässä voi ihminen olla! Koko saari on aivan mielettömän monipuolinen ja varsinkin vaelluskohteena loistava.

Funchalista löysimme mm. mahtavan salsabaarin ja joimme skumpat legendaarisen Reid´s Palacen terassilla:
http://walleni.us/tama-on-kevatkohteiden-ykkonen/

Vuokrasimme auton ja ehdimme nähdä uskomattoman paljon viikon aikana mm. näillä reiteillä:
http://walleni.us/madeiran-parhaat-autoreitit/

Funchalin vanha kaupunki on täynnä huikeaa katutaidetta:
http://walleni.us/olisiko-tama-mahdollista-suomessa/

Classic Car show toukokuussa on aivan must:
http://walleni.us/madeiran-kurvikkaat-kaunottaret/

20

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jokapaikanmatkailija

      Ei todellakaan ole ja se näkyy vuosi vuodelta enemmän. Kun matkasimme v 1996 isolla porukalla, jossa oli myös ala-asteikäisiä lapsia , minulla oli täysi työ saada loma järjestettyä, kun AM.n virkailijan mielestä matkakohde ei soveltunut lapsille, olisi pitänyt mennä Kanarialle.((jossa emme käy ) Näillä samaisilla lapsilla Madeira säilyi parhaana kohteena vuosia , kunnes menivät Kiinan Pekingiin, joka sitten kokemuksena peittosi Madeiran (siinä välissä oli useita Italian ja Kreikan kohteita). Kyseiset "lapset" ovat paljonmatkustaneina käyneet useamman kerran saarella ja pitävät sitä edelleen viehättävänä ja mitä parhaimpana kohteena Euroopassa. Jostakin syystä suomalaiset matkanjärjestäjä ovat kautta vuosien ohjanneet matkailijoita kohti turistirysiä, toki nykyisin monet matkustavat omatoimisesti, eikä matkanjärjestäjiä tarvita. Toivoisin silti muutosta kohdevalikoimien tasoon.... Mukavaa , että olette löytäneet Madeiran, käykää myös Joulu - Uusivuosi akselilla , se kyllä kannattaa ja kesälläkään siellä ei ole liian kuuma.

    • Ihanasaari

      Täysin samaa mieltä. Olen matkustellut paljon perheen kanssa, Madeiralla kolme kertaa, Kanarialla vähän enemmän lähinnä säävarauksen takia. Madeira on monipuolinen ja sieltä löytyy tekemistä kaiken ikäisille. Funchal kaupunkina miellyttää, ja vaikkei hiekkarantoja ole, ovat sen hotellit korkeatasoisia. Funchalissa saa hyvää ja edullista ruokaa ja saarta kannattaa tosiaan kiertää, se on niin vehreä ja kaunis. Eläkeläisiä kohde kiehtoo hyvien vaellusreittien myötä, enkä ihmettele.. Ainoa miinus verrattuna Kanariaan on epävakaa sää. Viimeksi viikon matkasta helmikuun lopulla puolet meni kaatosadetta ihmetellessä - siinä mielessä parin viikon tai sitä pitempi matka on järkevämpi, jos kohteena Madeira.

    • Totta, kelien puolesta on tosiaan epävakaa kohde, mutta maisemat antavat paljon anteeksi. Voisin kyllä koska tahansa lähteä uudestaan.

    • eihuonojalkaisen

      Madeira nimenomaan ei ole eläkeläisten kohde, koska heillä alkaa olla jo yhtä sun toista kremppaa ja Madeiralla on suuret korkeuserot. Huonojalkasille ei siis käy.

      • Nouseekojalka

        Riippuu eläkeläisestä ja kunnosta ja mitä siellä aikoo tehdä.
        On eroa harrastaako levadoita vai kulkeeko vaikka taksilla kohteesta toiseen, suurimpaan osaan hotelleista pääsee oven eteen ainakin taksilla, jos ei bussilla.


    • MadeiraIsBoring

      Häh?
      Olen eläkeikää lähestyvä mummeli ja kävin ensimmäistä kertaa Madeiralla viime syksynä - risteilylaiva poikkesi sinne.
      Herrajumala, kuinka tylsä paikka! Täynnä eläkeläisturisteja köpöttelemässä kepin kanssa ja ihastelemassa samanlaisia kukkapuskia, joita on kotona ikkunalaudalla. Homeisia taloja ja ylikalliita kahviloita. Tympeää palvelua.
      En ikinä lähtisi sinne lomalle - jo viikossa kuolisi yksitoikkoisuuteen. Vähän kuin menisi kesällä Porvoon vanhaan kaupunkiin, tunnin jälkeen ei enää keksi mitään tekemistä ja istuu bussiin odottelemaan että pääsisi etuajassa pois.

      • funhalisti

        Ohhoh - oletkohan ihan varma, että olet käynyt Madeiralla, koska mikään kertomastasi ei kuulosta yhtään tutulta - liian outoja höpöttelet. Oli miten oli, pysy pois Madeiralta, siellä on niin ystävällinen ja rauhallinen ilmapiiri eikä sen haluaisi muuttuvan.


      • zorroperro

        MadeiraIsBoringilla ei ole mielestäni sopiva asenne kohteeseen. Kirjoittaa, että Funchal on kuin Porvoo kesällä - siinä on kyllä aika pieni maailma täytyy myöntää. Kun patikoisi edes niin ylös rinnettä minne katua riittää ja edelleen Lidosta Camara De Lobosiin niin olisi edes jotain nähnyt. Ylihintaiset kahvilat etenkin ihmetyttää? Minulta kyllä Tukholmassa leuat loksahti kahvin hinnan suhteen ja toisen kerran Funchalissa mutta ei samasta syystä - mihinkähän MadeiraIsBoringilla on yleensä varaa? - Varsin edullisia kahvilat on kuulema muuallakin Portugalissa. Taisi olla pelkkä provo tää MadeiraIsBoring? - Tuo tuttu"hyi olkoon ehdottomasti ei" asenne.


      • Kannattaapysyälaivassa

        Mummeli ei ole käytännössä käynyt Madeiralla, vaan vain Funchalin keskustassa ja anti sen mukainen.


      • Cruisers

        "Täynnä eläkeläisturisteja köpöttelemässä kepin kanssa"... taisi tulla niistä risteilylaivoista.


      • Isnotboring

        Kävin juuri SE-katedraalia vastapäätä kahvilla, se juustoleivonnainen maksoivat 1,60 euroa. Kallis?????


      • FCH

        Olisiko kyseessä olleet laivayhtön kantapaikat johon asiakkaat on kiertoajeluilla ja opaskierroksilla ohjattu? Laivayhtiö osaa taatusti ottaa prosentit välistä...


      • Kahvikulttuuri
        Isnotboring kirjoitti:

        Kävin juuri SE-katedraalia vastapäätä kahvilla, se juustoleivonnainen maksoivat 1,60 euroa. Kallis?????

        Näin on, suomessa ei tule käytyä enää edes liikenneasemilla kahveilla ja vielä vähemmän ostan kahvin lisäksi jotain muuta. Lounailla käyn välillä.
        Madeiralla ja Saksassa reissatessa sen sijaan tulee käytyä joka päivä kahvilla ja siihen jokin kakunpala, eikä kummassakaan ole hinnat lähelläkään suomihintoja.


      • zorroperro
        FCH kirjoitti:

        Olisiko kyseessä olleet laivayhtön kantapaikat johon asiakkaat on kiertoajeluilla ja opaskierroksilla ohjattu? Laivayhtiö osaa taatusti ottaa prosentit välistä...

        Joo, saattaa olla? Muistaakseni Lidon alueella oli ainakin yhdessä kahvilassa hinnat aivan toista luokkaa kuin keskustassa. - Lido onkin varsinaista turistien ja varak-kaiden aluetta. Tallinnassa taas vanhakaupunki ja keskusta ovat hinnakkaita.


      • Vakiomesta
        zorroperro kirjoitti:

        Joo, saattaa olla? Muistaakseni Lidon alueella oli ainakin yhdessä kahvilassa hinnat aivan toista luokkaa kuin keskustassa. - Lido onkin varsinaista turistien ja varak-kaiden aluetta. Tallinnassa taas vanhakaupunki ja keskusta ovat hinnakkaita.

        Lidossakin on aivan kohtuullisen hintaisia ja siistejä paikkoja sen "pääkadun" varressa, joissa käy paikallisetkin...


    • Usvaaputkeenx

      Tässä näkee miten näillä risteilyillä "tutustutaan" eri paikkoihin ja kulttuureihin. Köpötellään 500m säteellä satamasta ja sitten ollaan nähty kaikki. Olemme 2 viikon päästä menossa kolmatta kertaa Madeiralle ja vuokraamme jälleen auton, tällä kertaa koko viikoksi kun tuota näkemistä siellä tuntuu riittävän aina vaan. Tuolla periaatteella Virokin on nähty kun kävelet Sadam-marketin läpi.

    • jallukauranen

      Kiitoksia aloittajalle aivan uskomattoman hienosta raportista ja loistavista kuvista! Olemme käyneet saarella 2 x ja elimme lomamme uudelleen kuvienne kera. Vielä kerran kiitoksia!

    • Tietur

      Olimme Madeiralla kahdeksatta kertaa. Näkeminen ja kokeminen ei lopu, vaikka takana on jo 16 viikkoa saarella. Ihmisten ystävällisyys ja kohtuullinen hintataso ja upeat liikkumismahdollisuudet kiehtovat. Tänä vuonna sattui joulukuuksi todella hyvät säät. Vain puoli päivää 14:sta oli sadetta.--Auringon vaikutus oli voimakas. Piristi. Kaipaan Madeiralle taas.

    • Tguhjihujjokpllåpllå

      Madeiran hintataso on korkea, paitsi viinin ja hedelmien hinta alhainen.

      • Ei-ole-kallis

        Ei ole korkea, mutta ei se mikään halpis kohde ole, missä köyhä suomalainen tuntisi itsensä rikkaammaksi.
        Jos taas ottaa matkan kokonaiskulut huomioon, niin edukkaampi kuin moni muu paikka ainakin viikon reissussa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe