Oikeusturva yksityisetsivää vastaan

Kiusatunpuolella

Tuttavani on joutunut yksityisetsivän seuraamaksi. Hänen elämänsä on tuhoutunut ja luottamus jokaiseen ihmiseen perhettä ja lähimpiä lukuun ottamatta on rikottu. Kysynkin mikä on itsemurhan partaalle ajetun ja henkisesti pahimmalla tavalla raiskatun ihmisen oikeusturva? Hänen elämänsä on tuhottu lopullisesti eikä rikottua saa enää ehjäksi.

Miksi se, mikä Ihmisenä ei Ole oikein, olisi oikein tekosyyn ja rahan takaa? Toivon, että ko. ihminen joutuu tekojensa todellisen inhimillisen arvon eteen, tavalla tai toisella.

Yksityisetsivällä ei ole moraalia, sillä koko ammatti perustuu valheisiin, stalkkaamuseen, henkiseen kiusaamiseen Rahasta. Mutta miten voin hakea oikeutta ihmiselle, jonka ainoa elämä on tuhottu? Olemme kyenneet selvittämään etsivän ja muutaman muun asiaan liityyvän henkilöllisyyden.

25

1492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3c43vbnm

      Öh, siis tuttavasi on henkisesti raunioina sen takia, että joku seurannut hänen liikkeitään julkisilla paikoilla, ja selvittänyt julkisesti saatavilla olevaa tietoa? Eihän yksityisetsivillä mitään sen kummempia valtuuksia ole mitä ei olisi kenellä tahansa.

      Tuttavasi olisi joka tapauksessa romahtanut jostain muusta asiasta, jos ei tästä. Psykiatrista apua hän tarvitsee, ei juridista.

      • kiusatunpuolesta

        Vastauksen sävystä päätellen kalikka kalahti... Ehkä me sitten voimmekin alkaa seurata yksityisetsivän perhettä. Se, että seuraaminen, lähelle soluttautuminen esim. asiakkaana ja tiedon urkkiminen ja sen välittäminen eteenpäin tuntuisi ahdistavalta ja herättäisi epäluuloja, ei ole tietenkään vastuullamme. Yksityisetsivä perheineen oli jo valmiiksi psykiatrisen avun tarpeessa.

        Hyvä tietää, että tekosyitä moraalittomuudelle aina löytyy. Uhrin syyllistäminen on niistä vanhin. Tässä tapauksessa uhrilla ei ollut mitään osaa eikä arpaa siihen, että hän on joutunut tilanteeseen.

        Voinko julkaista tarinan aiheesta ja siinä yksityisetsivän nimen, rekisterinrot? Kerron siis uhrin tarinan, sen puolen, joka jää kuulematta ja jota osalliset kaikkein vähiten ovat valmiita kuulemaan. Kaikkein eniten asiassa vaivaa, että tässä on käyty haavoittuvan ja hyvän ihmisen elämä tuhoamassa rahasta. Toisen loppuelämän hinta oli kovin halpa.

        Pahuus ei tule valoon, sanotaan. Todellisen ihmisen ei tarvitse urkkia ja seurata salaa kuunnellen ja kuvaten, vaan hän tulee silmiesi eteen valoon ja kysyy sen, mitä sinusta haluaa tietää.


      • 3c43vbnm

        Millä tavalla ajattelit kalikan kalahtavan? Että olisin yksityisetsivä tai sellaisen palveluksia käyttävä? Ei, en ole.

        Voittehan te alkaa seuraamaan yksityisetsivän perhettä. Kunhan pysytte lain sallimissa rajoissa, niin siitä vaan. Luultavasti kuitenkin se yksityisetsivä on vähän keskimääräistä parempi suojaamaan omia asioitaan, joten ihan yhtä helposti ei hänestä tai hänen perheestään ole tietoa saatavissa kuin teistä.

        Koita nyt päättää mitä haluat. Otsikossa peräät oikeusturvakeinoja yksityisetsivää vastaan, nyt viittaat jo tekosyihin moraalittomuudelle. Ei moraalittomuudelle tarvitse mitään tekosyitä, ei se itsessään vielä ole mikään rikos eikä sitä vastaan ole tai tarvita oikeussuojakeinoja.

        Voit julkaista mitä tarinoita haluat kunhan teet sen lain rajoissa. Muun muassa kunnianloukkaus ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen on rikoslaissa säännelty. Jos sitä moraalia niin kovasti peräät, niin muistathan, että uhrin tarinan kertomiseen moraalisesti, joskaan ei välttämättä juridisesti, tarvitset uhrin luvan.

        Aika äärettömän naiivi asenne, että ketään ei koskaan tarvitsisi seurata salaa, vaan kaikki kertoisivat kaikki asiat ihan kysymällä. Helpompaa ja halvempaa se toki olisi, joten eiköhän tässäkin tapauksessa siihen olisi turvauduttu kalliin yksityisetsivän sijaan, jos se olisi ollut mahdollista.

        Kerrotko nyt vielä ihan konkreettisesti miten tämä yksityisetsivän käyttäminen on tuhonnut tämän läheisesi elämän? Ja ilman metaforia tai jänniä mietelauseita pahuuden tulemisesta valoon tai tekosyistä moraalittomuudelle. Ihan vaan konkreettisesti mikä tässä toiminnassa tämän ystäväsi noin romahdutti, ja mikä siitä oli sellaista, että sitä vastaan tarvittaisiin oikeussuojakeino.


    • kiusatunpuolesta

      Ystäväni on menettänyt luottamuksensa ihmiseen. Hän on itsetuhoinen, mssentunut ja ahdistunut. Hän on jo ollut lähellä itsemurhaa asian johdosta. Hän kokee itsensä henkisesti raiskatuksi. Voin todistaa, että hänen elämänsä ja mielenterveytensä on tuhottu. Tunteita voisi verrata pitkäkestoiseen henkiseen kiusaamiseen ja vainoamiseen. Vainoaminenhan on rikos.

      Ongelma on se, että henkilö on hyvin älykäs ja tarkkaavainen ja huomasi seuraamisen nopeasti. Tämä aiheutti tavatonta ahdistusta, kun henkilö näki itseään seurattavan. Autoista häntä on myös kuvattu salaa. Yksityisetsivä on esiiintynyt mm. asiakkaana. Todistin itse tilanteen, jossa meitä seurattiin. Uhri kuvaili autot ja luetteli rk.nrot, jotka ohittaisivat meidät. Näin kävi. Olo oli voimaton ja äärimmäisen ahdistava. Raiskattu, kuten hän kuvaili.

      Meillä on myös kuvia. Voiko esim. auton kuvaa julkaista? Tai olisiko siitä apua muutoin? Pelkään, että ystäväni tekee itsemurhan. Hän on kiltti ja hyvin herkkä ihminen, jonka en ikinä olisi kuvitellut joutuvan vainotuksi. Mielestäni saadun tuhon huomioden etsivän hänen elämänsä hinnalla hankkiman hyödyn voisi määrätä valtiolle menetettäväksi ja kiusattujen tueksi käytettäväksi. Uskomme, että asian julkaiseminen voimallistaa häntä ja antas rikotulle uhrille äänen ja olemassaolon oikeuden.

      Anteeksi, jos kirjoitan väärällä tyylillä. Olen tavallinen ihminen, jolle lähimmäisenrakkaus ja rehellisyys ovat teknikaliteetteja tärkeämpiä.

    • jfo3jf34

      Vainoaminen:

      Uuden säännöksen mukaan vainoamiseen syyllistyy henkilö, joka toistuvasti uhkaa, seuraa, tarkkailee, ottaa yhteyttä tai muulla näihin rinnastettavalla tavalla vainoaa toista niin, että se on omiaan aiheuttamaan vainotussa pelkoa tai ahdistusta. Rikoksesta voidaan tuomita sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Vainoaminen on virallisen syytteen alainen rikos eli syyttäjä nostaa siitä syytteen, vaikka asianomistaja ei vaatisi rangaistusta.

      Vainoamisen ehdot siis ainakin täyttyvät.

      • 5grfdvc

        Hallituksen esitys:

        "Edellä mainitun yleissopimuksen 34 artiklan mukaan toiseen henkilöön kohdistuva tahallinen ja toistuva uhkaava käyttäytyminen, joka saa tämän henkilön pelkäämään turvallisuutensa vaarantumista, on kriminalisoitava."

        "Lukuun ehdotetaan otettavaksi uusi vainoamista koskeva rangaistussäännös. Vainoaminen olisi käsillä, kun joku toistuvasti uhkaa, seuraa, tarkkailee, ottaa yhteyttä tai muuten näihin rinnastettavalla tavalla oikeudettomasti vainoaa toista siten, että se on omiaan aiheuttamaan vainotussa pelkoa tai ahdistusta."

        "Vainoaminen edellyttää tahallisuutta. Tahallisuuden tulee kattaa vainoamisen tunnusmerkistön toteuttava menettely kokonaisuudessaan. Tahallisuuden sisältö määräytyy sitä koskevien yleisten sääntöjen mukaisesti."

        Yksityisetsivähän nimenomaan koittaa suorittaa tarkkailunsa niin, että häntä ei ensinnäkään huomattaisi, ja toisekseen hän ei pyri tahallisesti aiheuttamaan pelkoa tai ahdistusta. Tarkkailun tarkoituksena on (yleensä mahdollisimman huomaamaton) tiedonkeruu.

        Lisäksi seurannan tulee olla oikeudetonta. Yksityisetsivätoiminta tunnustetaan nykyään laissa yksityisistä turvallisuuspalveluista, jonne se on siirtynyt omasta erityislaistaan, joten muuten lain puitteissa tehtynä sillä on lainsäätäjän hyväksyntä.


    • tykhgh

      Mutta yksityisetsivääkin koskevat samat lait, kun meistä jokaista.

      • 5grfdvc

        Niin? Jos yksityisetsivää yrittää syyttää vainoamisesta, niin pitää toteennäyttää, että yksityisetsivä on tahallaan tehnyt sellaisia laissa määriteltyjä toimenpiteitä, jotka ovat omiaan aiheuttamaan pelkoa ja ahdistusta, ja niiden toimien pitää olla oikeudettomia. Ihan kuin kenen tahansa kohdalla.

        Ei mikä tahansa tarkkailu tai tiedonkeruu täytä vainoamisen tunnusmerkkejä. Jos kysymys on hyväksytystä elinkeinotoiminnasta, on näyttökynnys vielä korkeampi, kuin jos kyseessä olisi vaikka katkeroitunut ex-puoliso (jollaisia esimerikisi silmälläpitäen tuo laki on sorvattu, toisin kuin yksityisetsiviä varten).


    • uhrinpuolesta

      Koska lain tukea ei uhrille ilmeisesti ole, olen päätynyt suunnitelmaan paljastaa julkisesti yksityisetsivän (mukana myös nainen) henkilöllisyyden ja siihen yhdistettynä ne toimet ja sen henkisen tuhon, minkä he ovat aikaansaaneet. Mikäli ystäväni ajautuu itsemurhaan, minua ei pidätä mikään. Ei edes mahdollinen herjaussyyte. Se on siinä vaiheessa vähintä. Kaikki menee julkiseksi kuvineen ja kaikkine tietoineen, minkä (olen) irti saan(ut).

      Kyseiset ihmiset ovat tuhonneet yhden ainutkertaisen elämän ja koska omien aikaansaannosten seuraukset tai inhimillinen moraali ei kosketa heitä, koskettakoon sitten muita, jotta jotain voisimme kaikki oppia. Tässä yhteydessä olen oppinut, miten voimaton pieni ja yksinäinen ihminen voi olla.

      Mielestäni ei voi olla niin, että jos joku täysin kouluttamaton urpo liittää itseensä jonkin nimikkeen, hän on vapaa toimimaan vastoin sitä, mikä inhimillisesti on väärin ja toisessa yhteydessä tuomittavaa. Kyseessähän on tietoinen stalkkaaminen, salaa kuvaaminen ja kuvien ja tietojen (etsivän tulkintojen) levittäminen kolmannelle taholle Rahasta. Kolmas taho taas voi käyttää tuota tietoa ihmisen henkiseen tuhoamiseen.

      Tuho on ollut tässä tapauksessa sama kuin vakavassa ja pitkäkestoisessa kiusaamisessa ja hyväksikäytössä. Uhri, mikäli selviää, joutuu kustantamaan itselleen kalliita hoitoja ja tukea. Luottamus ja usko tuntemattomiin on lopullisesti rikki. Uhri on yksin ja vaikeassa tilanteessa. Tarinalla todella on toinenkin puoli, vaikka se ei rahanahneudessa toiminutta kiinnostanutkaan.

      Jos haluat tehdä elämässäsi hyvää, valitse ammatti, jossa sinun ei tarvitse piiloutua ja valehdella. Jos et halua kuulla tarinaa ihmisen hajoamisesta tekojesi seurauksena, mieti tekojasi. Jos et halua miettiä, hajosiko joku hauras sielu tai päätyikö junan alle siitä summasta, jonka mielelläsi tuhlasit, valitse jokin hyödyllinen elämänpolku. Ihminen tekee valintoja. Ammatin ja oman etiikan valinta on yksi niistä. Tekihän se natsikin omasta mielestään vain työtään, kun vastasyntyneitä elävältä ruumiskokkoon heitti. Siitä sitten painuttiin kotiin perheen luo, kuun palkka pussissa.

      Sitä mitä kylvät, niitettäköön myös omasta pellostasi.

      • 5grfdvc

        "Koska lain tukea ei uhrille ilmeisesti ole, olen päätynyt suunnitelmaan paljastaa julkisesti yksityisetsivän (mukana myös nainen) henkilöllisyyden ja siihen yhdistettynä ne toimet"

        Hienoa, aloita täältä. Mutta miksi sotket yksityisetsivän naisen asiaan? Vai kenestä naisesta puhuit?

        " Kyseessähän on tietoinen stalkkaaminen, salaa kuvaaminen ja kuvien ja tietojen (etsivän tulkintojen) levittäminen kolmannelle taholle Rahasta. Kolmas taho taas voi käyttää tuota tietoa ihmisen henkiseen tuhoamiseen. "

        Koita nyt jo päättää kuka sen ihmisen on tuhonnut. Täysin lain puitteissa (ilmeisesti, koska mistään muusta et ole kertonut) ja yhteiskunnan (lainsäätäjän) hyväksymässä työssä toiminut etsivä, vai tämä kolmas taho, joka etsivän on palkannut? Ymmärrätkö mikä ero sillä on, että joku kerää julkista tietoa lain sallimin keinoin, ja joku toinen käyttää sitä väärin?

        Viestisi loppuosan natsikortti on ihana. Voisimme eksyä pitkäksi aikaa keskustelemaan luonnonoikeusajattelun ja oikeuspositivismin eroista. Mitään merkitystä sillä lopputuleman kannalta ei kuitenkaan olisi: Ystäväsi ei tarvitse oikeusturvaa, vaan mielenterveysapua jo aiemmin olemassa olleisiin ongelmiinsa, ja sinun tulee olla tarkkana, ettet kostotoimissasi itse syyllisty rikoksiin. Tai jos siitä et välitä, niin ainakin "Sitä mitä kylvät, niitettäköön myös omasta pellostasi.".


      • SherlockHolmes

        Kannattaisiko nyt kuitenkin ensin yrittää selvittää kuka on sen yksityisetsivän palkannut? Voisi olla jopa ystäväsikin kannalta parempi jos selvittäisitte miksi etsivä ylipäätään on palkattu.


      • Kiusatunpuolesta
        5grfdvc kirjoitti:

        "Koska lain tukea ei uhrille ilmeisesti ole, olen päätynyt suunnitelmaan paljastaa julkisesti yksityisetsivän (mukana myös nainen) henkilöllisyyden ja siihen yhdistettynä ne toimet"

        Hienoa, aloita täältä. Mutta miksi sotket yksityisetsivän naisen asiaan? Vai kenestä naisesta puhuit?

        " Kyseessähän on tietoinen stalkkaaminen, salaa kuvaaminen ja kuvien ja tietojen (etsivän tulkintojen) levittäminen kolmannelle taholle Rahasta. Kolmas taho taas voi käyttää tuota tietoa ihmisen henkiseen tuhoamiseen. "

        Koita nyt jo päättää kuka sen ihmisen on tuhonnut. Täysin lain puitteissa (ilmeisesti, koska mistään muusta et ole kertonut) ja yhteiskunnan (lainsäätäjän) hyväksymässä työssä toiminut etsivä, vai tämä kolmas taho, joka etsivän on palkannut? Ymmärrätkö mikä ero sillä on, että joku kerää julkista tietoa lain sallimin keinoin, ja joku toinen käyttää sitä väärin?

        Viestisi loppuosan natsikortti on ihana. Voisimme eksyä pitkäksi aikaa keskustelemaan luonnonoikeusajattelun ja oikeuspositivismin eroista. Mitään merkitystä sillä lopputuleman kannalta ei kuitenkaan olisi: Ystäväsi ei tarvitse oikeusturvaa, vaan mielenterveysapua jo aiemmin olemassa olleisiin ongelmiinsa, ja sinun tulee olla tarkkana, ettet kostotoimissasi itse syyllisty rikoksiin. Tai jos siitä et välitä, niin ainakin "Sitä mitä kylvät, niitettäköön myös omasta pellostasi.".

        Sinun kantasi on tullut jo selväksi, joten sinun ei varmaankaan kannata sitä enempää toistaa. Olet välittömästi vastaamassa, että yksityisetsivä ei ole tehnyt mitään väärin. Hän on kuitenkin esimerkiksi jatkanut seurantaa, vaikka on ollut aivan selvää, että uhri on asiasta tietoinen. Uhri on muun muassa lähtenyt juoksemaan paikalta paniikkikohtauksen vallassa. Ja tuo uhrin syyllistämiskortti on todella hupaisa. ;) Mielestäsi siis uhrin mielenterveys oli rakoillut jo aiemmin... Ja todisteesi on? Ainoa todisteesi on tekosyy ja tarve puolustella etsivän toimia... Voin vakuuttaa, että henkilön mielenterveys on järkkynyt vasta seuraamisen paljastuttua. Hän on kokenut itsensä voimattomaksi ja pelkää. Aivan samalla tavalla, jos lapsesi tulee seuratuksi kiusaajien toimesta koulumatkoillaan, lapsi alkaa pelätä ja kokee itsensä henkisen vallankäytön uhriksi, vaikkeivat seuraajat tekisi mitään konkreettista. Sinun mukaasi lapsesi peloilla ei tietenkään ole mitään tekemistä seuraamisen kanssa, vaan lapsesi mielenterveys rakoili jo aiemmin.

        Koska tällaiseen mielenterveyskorttiin voi näköjään vedota, tulemme paljastamaan myös naisen nimen, ja jos asia häntä vaivaa, on mielenterveys naisella rakoillut jo aiemmin. Yksityisetsivä on alistanut uhrin onnettomaan ja voimattomaan mielentilaan, jossa tämä joutuu epäilemään kaikkia hänen kanssaan tekemisiin pyrkiviä. Miksi minä en ole samalla tavalla oikeutettu asettamaan etsivää samaan tilaan? Ehkäpä meillä on ulkomainen yksityisetsivä asian jäljillä. Aivan kaikkea nimittäin voidaan näköjään ostaa. On mukava kun on ammatinharjoittajia ja he eivät ole vastuussa siitä, mitä tiedolla teemme.

        Lisäksi erityisen raskauttavaa on, että yksityisetsivä on jatkanut seuraamista, vaikka uhri on pyrkinyt ilmaisemaan käytettävissä olevillaan keinoilla, että hän on tietoinen seuraamisesta. Uhri on saanut muun muassa paniikkikohtauksia, ja lähtenyt juoksemaan paikalta, mutta tämäkään ei ilmeisen rahanahnetta yksityisetsivää ole lannistanut. Lisäksi uhriin liittyy asioita, jotka tekevät seuraamisesta törkeää, mutten paljasta niitä täällä.

        Minulle henkilö on kiusaaja ja ihminen vailla omaatuntoa. Sinusta hän on vain ammatinharjoittaja, jonka ei tarvitse kantaa vastuuta. Hän on nyt kuitenkin ammatissaan tuhonnut toisen elämän. Aivan sama minun kannaltani on, jos hän on ammatinharjoittaja. Mikään nimeke ei hänen tekojaan muuta tai tuo takaisin sitä, minkä hän rikkoi. Vai kuinka moni haluaa tulla seuratuksi tietoisena siitä tai kuvatuksi salaa, sillä sitähän tehdään rahasta ja se nyt vain on ammatinharjoittamista. "Kiva taas tuo kyttää tuolla, ja katsos nainenkin tulee tuohon nyt esiintymään asiakkaana. Ja kas, nyt hiukan pilaillaankin asialla. Mitäs minä pieni ihminen, elelen tässä vaan kun kaikki ostoksia myöten kytätään ja minnes se nyt menee? Kuuluuko tuokin niihin? Ettei tuokin vaan nyt tuohon tunkisi kytätäkseen?" Ja yksityisetsivä: "Kuinkas se nyt noin ahdistuneen oloinen on? Ei hän mulla siihen osaa eikä arpaa, tässä vaan kilisee ropoja kassaan niin saadaan se etelän matka ja autoon uudet vanteet."


    • Kiusatunpuolesta

      SherlockHolmes, kiitos asiallisesta vastauksesta. Asian selvittäminen on kuitenkin vaikeampaa, sillä yksityisetsivän toimet ovat näkyviä ja älykäs uhri ne huomasikin nopeasti. Yksityisetsivän henkilöllisyydenkin selvittää yllättävän helposti. Mutta miten päästä käsiksi tilaajaan? Mitä ehdottaisit?

      Kyseessä ei ole parisuhdeasia, sillä uhri ei ole parisuhteessa. Ja onko sinulla ideaa, miten uhrille voisi etsiä oikeutta ellei oikeusteitse niin muutoin? Hänen elämänsä on todella hajonnut ja hän on jo ollut hyvin lähellä itsemurhaa. Jokainen nähtyään tilanteen, ymmärtäisi sen. Tiedän tekeväni väärin, jos julkaisen etsivän tiedot laajasti, koska siitä kärsivät myös muut lähipiirissä, mutta ei häntäkään tuntunut mikään peruste painavan. Olen niin vihainen pienen ihmisen puolesta. Toisella ihmisellä on ilmeisesti suurempi valta toiseen kuin toisella, ja niinkin järkyttävällä perusteella kuin "ammatinharjoittaminen". Itse korjaisin sen tässä yhteydessä nimekkeellä vallankäyttö rahasta.

      • SherlockHolmes

        Kannattaa oikeasti olla yhteydessä poliisiin, koska kerrotun perusteella näyttää siltä ettei kyseessä ole ainakaan laillisesti toimiva yksityisetsivä, koska kuvatunlainen painostaminen/kiusaaminen ei kuulu toimenkuvaan. Toisaalta kun et ole paljoa raottanut mahdollisia seuraamisen syitä... Onko mahdollisesti työpaikalla/työnantajalla jotain tekemistä asian kanssa vai mistä on kyse.
        Itsellä samaa uraa takana jo pian 20 vuotta enkä kyllä heti muistaisi kenenkään hajonneen noin pahoin seuraamisen/valeosto tms tilanteiden tiimoilta.


    • 5grfdvc

      Hohhojaa. Lupasit kertoa kaiken julki etsivän ja muidenkin ihmisten nimiä myöden, mutta mitä saatiin? Lisää tuota epämääräistä kauttarantain kaartelua ja ilmeisen tyhjiä lupauksia.

      "Koska lain tukea ei uhrille ilmeisesti ole, olen päätynyt suunnitelmaan paljastaa julkisesti yksityisetsivän (mukana myös nainen) henkilöllisyyden ja siihen yhdistettynä ne toimet"


      Joko pian?

      Ei vaan, nythän jo paljastui, että ette te edes tiedä kuka on toimeksiantaja, vaikka aiemmin oli jo varma tieto, että mukana on joku nainen, ja muidenkin asiaankuuluvien henkilöllisyyksiä on tiedossa.

      Vähän rupeaa jo epäilyttämään onko koko yksityisetsivääkään olemassa, vai onko sekin vain kuvittelua. Noh, ehkä kohta saamme luvatut tarkat tapahtumankulut, henkilötiedot, rekisterinumerot, kuvat ja mitä kaikkea tässä nyt on jo annettu odottaa.

    • maailmaonpaha

      Näitä oikeuden hakijoita on, jotka ovat täydellisen kyvyttömiä näkemään myös omaa pahuuttaan. Esimerkiksi surutta kiusaavat ja vainoavat heikoimpiaan ja tekevät vääryyttä taas toiselle ihmiselle lakiakin rikkoen, josta eivät jää kiinni eivätkä joudu vastaamaan teoistaan.
      Se peiliin katsomisen taito. Ja asioita myös virtaviivaistetaan ja yllättäen se syntipukki löytyykin sitten aina yhdestä ja samasta henkilöstä, josta kaikki asiat johtuvat. Ihan vain omaan kokemukseeni perustuen tämän kerron.
      Elämässä tehty havainto on, että vuorovaikuttamistahan tämä kaikki on ihmisten välillä ja paha lähtee kiertoon aina tavalla tai toisella, ja se pahuus asuu meissä ihan jokaisessa.

    • Järkikäteen

      Mitä pitemmälle tätä ketjua lukee, sitä enemmän herää epäilys että tässä on nyt kaksi mielenterveyden ongelmista kärsivää henkilöä, jotka lietsovat toisiaan aina vain suurempaan hulluuteen.

      Oletko nyt AIVAN varma että mitään yksityisetsivää on yleensä olemassakaan? Jos olet, niin todella perustavanlaatuinen kysymys on: MIKSI? Mitä ihmettä tässä ystävässäsi on sellaista, että joku olisi valmis sijoittamaan tuhansia euroja hänen seuraamiseensa?

      Puhut "asiakkaista", onko ystäväsi siis yksitysyrittäjä? Vai onko hän toisen palveluksessa? Onko mahdollista että hänen työnantajansa epäilee häntä epärehellisyydestä, esim. siitä että hän ei luo kaikkia myyntejä kassaan (tähän voisi viitata valeasiakkaan käyttö).

      Sanot että mitään parisuhdetta ei ole. Onko ollut? Onko ystäväsi menneisyydessä joku henkilö joka olisi voinut ns. heilahtaa ja halunnut selvittää kaikin keinoin mitä ystävällesi nyt kuuluu.

      Onko ystäväsi jotenkin vammautunut? Tai väittää olevansa? On saanut vakuutusyhtiöltä korvauksia vammasta/tapaturmasta, mutta väärin perustein?

      Varmaa on vain ja ainoastaan se, että KUKAAN ei palkkaa yksityisetsivää huvikseen.

      Jos ystävälläsi ei ole mitään yllämainituista (tai vastaavista) syistä takanaan, niin mitään yksityisetsivää ei ole olemassakaan.

    • Meolemmese

      Kuten Raamatussakin sanotaan, ei ole sellaisia tekoja, jotka jäisivät paljastumatta eikä sellaista hyvää, jonka pitäisi piiloutua.

      Se on hyvä ohjenuora jokaiselle elämässä. Jos sinun tekosi tehdäksesi pitää piiloutua, olet tekemässä väärin.

      Tästä syystä, jos asiasta kerrotaan koko totuus, ei yksityisetsivällä pitäisi olla mitään hävettävää tai piiloteltavaa. Jos ihmisen elämää voi seurata ja tietoa siitä välittää eteenpäin, ei yksityisetsivän tekemisten paljastaminen nimitietoineen ja kuvineen, ole varmastikaan väärin. Onhan hänkin välittänyt seurattavansa kuvia kolmannelle taholle. Hän sitten kertokoon, mitä pahaa tämä henkilö on hänen mielestään tehnyt. Sittenpä sekin näkökulma, jota ei rehellisesti voitu kasvotusten kertoa, selviää. Ei ole sellaista hyvää, jonka pitäisi piiloutua.

      On hyvä huomio, kuten joku edellä sanoikin, ettei hänellä ole mitään salattavaa. Tässä toinen osapuoli on kuitenkin halunnut piiloutua. Kysymys kuuluu, miksi, jos kerran salattavaa on vain sillä, joka on avoimesti joutunut elämään piiloutuvien ja valehtelevien seuraajiensa edestä. Rekisterikilvet vaihtoon ja menoksi...

    • monessa_muodossa

      Kyllä täälläkin tiedetään että:
      Harvoille aktiivisimmille vaikuttajille tätä tapahtuu, mutta yhä useammin.
      Sinnikästä psygolokista häirintää, joka lamauttaa uhrin vaikuttamista,
      ja sitä on erittäin vaikea todistaa.
      kohteina ovat usein nuoret ihmiset, jotka aktiivisesti keskustelevat internetissä omalla nimellään, eivätkä epäilisi omaa turvallisuuttaan, meidän suomessa.

      Pelotteena toimii valitettavan hyvin jo
      pelkästään se koordinoitu joukkovainonta jossa uhria seurataan, kuukausien ajan,
      häntä katsotaan vihaisesti, ja milloin milläkin tempulla vainoajat osoittavat läsnöolonsa.
      Ja nykytekniikalla ja sosiaalisilla ryhmillä kyseinen vainonta on helppo järjestää.
      Uhri ei kuvittelisikaan tällaista olevan,
      eikä pitkään aikaan tiedä mitä tapahtuu,
      varsinkaan mikäli hän ei tutki asiaa.
      Joukkovainoamisen päätekijät ja pelkästään uhrin seuraamiseen värvätyt,
      seuraavat uhria erilailla, eri kaupungin osissa hänen rutiini reiteillä.
      Kun uhri liikkuu samoja reittejä takasinpäinkin yleensä, on helppo järjestää katuteatteria,
      ilman että vainoajien vaivannäkö ja ajoitukset menisivät hukkaan.
      Tarkoitus on saada kohteen huomio, ja osoittaa vihaisen ihmisen läsnäolo.
      Osa joukkoväijyntää käsittelevistä sivuista on heidän itsensä perustamia;
      -Asioiden mainitseminen auttaa siihen että uhri alkaa paremmin
      alitajuisesti huomioida mainittuja häirintämetodeja.
      Mutta säteilyaseita, ja mind controlia, mainitaan noilla sivustoilla siksi,
      jotta tämä uhri puhusi niistä ja vaikuttaisi paljon harhaisemmalta.
      Varmasti tätä myös tehdään jonkin verran, itänaapurimme mieleisellä tavalla, psygolokiseksi efektiksi. Nykyään tekniikka siihen on helppoa.
      Gang Stalkingissa kuitenkin korostuvat tomintatavat joiden suorittamisesta ei oikein jää todisteita,
      esimerkiksi kun vainoaja vaihtuu, ja vain tietyin elein osoittaa uhrille että vainoaja on läsnä, on sitä jo hyvin vaikea todistaa vainoksi.
      Usein eleet/sanat ovat uhrin käyttäytymisestä ja puheista matkittua.
      Vainoajat saattavat käyttää teoissaan tai vaatteissaan jotakin outoa, mielikuvituksellista ja TV:stä tuttua,
      -mitä oudompia asioita uhri kertoo vainoajista, sitä pienempi on hänen uskottavuus.
      Kaikille avustajille ei tietenkään kerrota kuinka paljon uhria oikeasti halutaan satuttaa,
      varsinkaan teini-ikäisille ja eläkeikäisille exalkoholisteille, joita vainoajien on helppo käyttää hyväksi pienillä kustannuksilla ja valheilla.
      Kaikille uhria vihaisesti katsoville ihmisille, ei ole härskisti mustamaalattu uhrin mainetta, vaan he ovat mukana vain pienen bluffin takia,
      ja ylläpitää psygologista vaikutusta.
      Tässä olevat toimijat osaavat hyvin, vaikka valheellisesti,
      käyttää hyväkseen erilaisia ihmistyyppejä.
      Itäinen puolikas, suomessa vainoa järjestävästä porukasta, on poliittisten tarkoitusperiensä myötä myös keksinyt miten toiminnalla edistää nuorten jengiytymistä, ja samoja nuoria voi käyttää vuosienkin kuluttua.
      Tekijät ovat yrittäneet toteuttaa samanlaisia sosiaalisia tilanteita ja
      tapahtumia, joita voi asiaan tutustunut nähdä netissä muille tapahtuneen.
      He osaavat tätä jo ja kokeilevat lisää.
      Psygiatrian alan kaltaisista asiantuntijoista, joita tässä on mukana, useat ovat ulkomaalais taustaisia, jo pitkään suomessa asuneita ihmisiä.
      Toimintaa huomaa opetetettavan ja laajennettavan kokoajan.
      Huolestuttaa miten moni ihminen on suostuvainen osallistumaan vainontatapaan, jossa mennään porukalla tapahtumapaikalle silminnäkijöiksi,
      vain antamaan valheellinen kuvaus uhrille tapahtuneesta fyysisestä väkivallasta, sen syistä ja tekijästä.
      -Tällaista olemme todistaneet tapahtuvan, mutta
      vielä on epäselvää kuinka selvillä nämä vainoajat keskenään ovat siitä, että pari muutakin ihmistä kuuluu vainoajien sosiaaliseen ryhmään ja on osunut paikalle vain antaakseen valheellisen kuvauksen tapahtumista.
      Olemme jo viikkoja seurannut tätä psygologista häirintää tapahtuvan eräälle ihmiselle.
      Emme koe että voisimme ratkaisevasti auttaa tai lopettaa vainoa menemällä uhrille juttelemaan... Vielä.
      Meilläkin on omat haasteemme asian tutkimisessa.
      Kyseistä häirintää, eri muodoissa, on nähty tehtävän useammalle henkilölle vilkkaalla alueella pitkin päivää, kuukaudesta toiseen.
      mutta olemme seurannut heistä vain yhtä, ja profiloineet hänen vainoajiansa,
      ja tutkineet millaiset tahot tällaista vaikuttamista toteuttavat.

      Koska Gang Stalking on huomattavasti tehokkaampaa silloin kun uhri ei tiedä mitä tapahtuu ja pohtii jokaista vainoajaansa ja syitä heidän vihaisuuteen,
      niin aiheesta keskustelevat ketjut saavat osakseen trollailusta, ja asiaa yritetään agressiivisesti sumuttaa,

      • Puolustaudu

        Ilmoita asiasta poliisiylijohtajalle poliisihallitukseen käymällä itse siellä, keskustele jonkun virkailijan kanssa ja ota yhteystiedot ja keskustele poliisiylijohtajalle kanssa puhelimitse sekä poliisihallituksen laillisuusvalvonnan kanssa. Tietävät kertomuksesi ja "monessa muodossa" nimimerkin tarkan kuvauksen (liitä selvityspyyntöösi) perusteella mistä on kyse. Oletko EPäiltyjen RIkollisten Rekisterissä tietämättäsi?


    • kyrvät.vallassa

      S-tana tässä maassa on oikeusturva rakennettu ainoastaan kaikenlaisille rikollisille paskiaisille, joille ainut lääke olisi vetää pampulla päähän niin että lätisee minkä jälkeen heittää poseen vuosikausiksi istumaan tuomionsa ja kunnolla. Kiitos kaikenlaisille paskan yleishumanisteille sun muille vihreille joiden ainut tavoite tuntuu olevan kääntää perusarvot päälaelleen. Sama koskee kaikenlaisia lainkuuliaisuuden nimissä suhraavia mulkkuja, joiden harrastus on lain kiertäminen vedoten perustuslaillisiin oikeuksiinsa.

    • Epäilytyksesikö

      Jotta olet itse gangstalkingin uhri ja viestiketju on sua varten tehty. Tarkoituksena vain kiusata ja vainota, pahan teon ilosta, saada sut lapsettomaksi ja sairaaksi kehosta ja mielestä. Ei lopu paha ennenkuin kuolet vaikka tekisit mitä. Joku voi kysyä mitä voi tehdä tehtyään pahaa ja nauttia. Entä jos uhkaa paljastaa salaisuuksia jita tietää. Tai muuttaa. Ei paljoa naurata.

    • Ikkunanalla

      Hesarissa oli viime keväänä juttu, miten suomalainen yksityisetsivätoimisto oli selvittänyt väkivaltaisesta vainoajapuolisostaan eronneen naisen uuden osoitteen ex-miehelle, joka oli tiedon avulla jatkanut naisen vainoamista. Rahasta vainoaja auttoi siis vihasta vainoajaa.

      Tarvitsisimme kyllä tiukempaa lainsäädäntöä näitä toimistoja vastaan. Poliisi on riittävä toimija. Tällaisia valvomattomia toimijoita, joiden kohteiden turvaa ja oikeuksia ei vahdi kukaan muu kuin itseensä kohdistuneesta vääryydestä ja vainoamistoiminnasta mahdollisesti täysin ei-tietoinen kohde itse, ei saisi olla.

    • Anonyymi

      Tuskin etsivälle on kerrottu että vainoaminen alkaa kun osoite löytyy.
      Kyseessä on laillinen liiketoiminta!

    • Anonyymi

      Haluasin palkata kyseisen yksityisetsivän : https://paikallinen.infobel.fi/FI101312937/lappalainen_leevi_luukas-tampere.html

      Kummallista kun kyseisellä henkilöllä ei ole minkäälaisia yhteystietoja, ei puhelinnumeroa, ei nettisivuja, ei edes sähköpostiosoitetta josta tämän "yksityisetsivän" saisi työnantaja kiinni. Olisiko kyseessä huijari? Mitenhän laillista toimintaa tällainen on Suomen lain mukaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2833
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1193
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1191
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1031
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      973
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      970
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      926
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      43
      857
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      848
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      42
      754
    Aihe