Alkoholin sietokyky hormonikorvaushoidon aikana

Lemmikki2234

Olen 53-vuotias nainen, jolle aloitettiin jokin aika sitten hormonikorvaushoitona Femoston 1/10. Muuten hoito on toiminut hyvin, mutta alkoholin sietokyky on mielestäni muuttunut todella paljon hoidon aikana. Pienikin määrä alkoholia saa olon tuntumaan humalaiselta. Myös krapula tulee todella herkästi, ihan parista lasista viiniä tulee aivan järkyttävän huono olo seuraavana päivänä sekä fyysisesti että henkisesti. Onkohan kenelläkään samanlaisia kokemuksia. Jostakin muistan kuulleeni, että jotkut jättävät pillerin aamulla ottamatta, jos on illalla juhlia. Onko kenelläkään tällaisesta kokemuksia? Ja miten kauan kestää, että yksi pilleri häviää elimistöstä eli pitäisikö jättää parina päivänä pillerit väliin? Onkohan siitä sitten jo enempi haittaa kuin hyötyä. Toki ilman alkoholia pärjää loistavasti, mutta joskus olisi mukava nauttia viiniä ruoan kanssa ja seurustelutilanteissa.

12

2494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muuttui_täälläkin

      Huomasin osittain saman asian. Krapulaa ei minulla yleensä ole koska en voi ottaa alkoholia niin paljon (tulee muuten ylös).
      Kun aloitin hormoonikorvaushoidon, alkoholin vaikutus muuttui. Aiemman hauskan huppelin sijaan pää menee sekaisin jo huomattavasti pienemmästä määrästä.
      Sen olen huomannut ettei yksi alkoholiannos vaikuta vielä mitään joten yhden "ruokajuoman" voi ottaa huoletta. Mutta pari saunalonkeroa sekoittaa jo päätä hetkeksi, ei siis huvita ryypätä enempää. Toisaalta on vain hyödyksi kun ei tee enää mieli vetää "päätä täyteen".

    • ikähyöty

      Tässä iässä, 51, tulee esiin ihan ilman korvaushoitoja.
      Yksi lasillinen alkoholia on riittävästi, eikä sitäkään kannata nauttia edes joka viikko.

    • Voikovoiko

      Minä sairastuin yö-hikoiluun ja 3-vuotta sitten nautittuani koko pullon valkoviiniä. Krapula hikoilu ja oksentelu kesti vuorokauden. Sen jälkeen oli hiukset ja päälaki märkänä ja lakanat uivat solmussa. Olen jostain lukenut tai kuullut että jos käyttää alkoholia niin Hormonilaastarien teho vähenee. Nyt on otin viikon putken hiukan huikkaa. niin sellainen hikoilu ja vapina ja tärinä että hiukset kastuu kasvot kastuu ja niska ja petivaatteet on toista päivää märkinä se Super hikoilu tuli siis riesaksi asti nyt kestänyt 2-päivää. Aikaisemin sain hyvän avun Estalis 250migrog.Nyt laitoin tupla hormoni laastarit siis kaksi yhden sijasta ja toivon että tehoaisi. Onko kukaan muu huomannut heikentääkö alkoholin käyttö Hormonikorvauslastareiden tehoa? En biletä kotona 2-päivää sängyssä oltava ja katsoa että paranenko ja mikä tässä auttaisi. Närästää polttaa ylävatsalta mahalaukun yläpuolelta toisaalta se närästys lie jotain muuta?

      • Lääkäriin

        Kertomasi annokset ylittää selvästi naiselle annetut maksimirajat. Ei siis ihme että tulee rankkoja krapulaoireita.
        Tuollainen ylävatsan närästysoire voi viitata myös syvänvaivoihin. Naisella ei tule tyypillisiä sydänoireita, joten kannattaa tutkituttaa sydänkin.


      • voivoi

        Nyt tänään 3-päivä jo menossa, miettinyt yön yli voisiko olla jokin haimatulehdus tai maksatulehdus tai ruokatorven tulehdus ja hikoilu johtuisi ehkä siitä, on heikko olo j vapisuttaa ja on levoton olo. Ei ole oksennusta ollut, kauppaan en ole päässyt ruokaa hakemaan. Keitin kaura puuroa ja järsin ruisleipää ja paljon vettä.


      • Lääkäriin
        voivoi kirjoitti:

        Nyt tänään 3-päivä jo menossa, miettinyt yön yli voisiko olla jokin haimatulehdus tai maksatulehdus tai ruokatorven tulehdus ja hikoilu johtuisi ehkä siitä, on heikko olo j vapisuttaa ja on levoton olo. Ei ole oksennusta ollut, kauppaan en ole päässyt ruokaa hakemaan. Keitin kaura puuroa ja järsin ruisleipää ja paljon vettä.

        Kertomasi sairaudet aiheuttaa niin kovan kivun ettei silloin enää mieti vaihtoehtoja vaan lähtee päivystykseen.
        Tuli mieleen että olet tissutellut alkoholia säännöllisesti ja nyt pistänyt putken poikki. Silloin tulee vieroitusoireita jotka voisivat tehdä mainitsemiasi oireita, pahimmillaan alkoholisteilla jopa epilepsiaoireisiin verrattavia.
        Toisaalta huono ja vähäinen ruokailu pudottaa verensokereita ja aiheuttaa huonoa oloa.


    • Pakkoko-on-ryypätä

      Kyllä terve elimistö tietää, että alkoholi on liuotinaine ja elimistölle myrkky. Iän myötä sitä herkistyy myrkyille ilman hormonilääkitystäkin. Jotkuthan lopettaa jopa kahvin juonnin, kun se ei enää sovi vaan kroppa alkaa potkimaan vastaan.

    • myös53v

      Äidilleni kävi niin, että yli 5-kymppisenä ei pystynyt enää juomaan kahvia, eikä alkoholijuomia. Mulla ihan sama juttu. Ennen otin alkoa viikoittain ja sietokyky oli hyvä, kunnes alkoi 5-kymppiä lähestyä. Jo yksi lasillinen tekee tosi huonon olon, ikäänkuin jonkinlainen krapula olis päällä ja tulee siis samantien (ja saattaa tuntua kropassa vielä seuraavana aamuna). Vatsa ei kestä, tulee herkästi refluksivaivaa jne.
      Kahvinkin lopetin jossain vaiheessa kokonaan, kun alkoi tehdä rytmihäiriöitä. Pahimmillaan oireet oli ennen kuukautisia ja kiihtyivät oikein tossa esivaihdevuosiaikana. Sitten kun kuukautiset jäivät kokonaan pois, niin kahvinsietokyky on ollut parempi. Nykyään pystyn juomaan jo kupin, tai pari päivässä, mutta en yhtään enempää. Alkoholia elimistö ei sen sijaan siedä edelleenkään.
      Rasittavaa, kun ihmiset ei tätä ymmärrä. Kokoajan on joku tyrkyttämässä, etenkin juhlissa ja sitten ihmetellään, että mikä nyt on, kun ei voi alkoa enää yhtään ottaa. Moni näistä jo iäkkäämpiä, joilla ei itsellään mitään ongelmaa ja käyttävät välillä aika reippaastikin, eli aika yksilöllinen juttu näyttää olevan.

      • myös53v

        Niin, ja en siis käytä hormoni korvaushoitoa...


    • Lemmikki2234

      Kiitos näistä kommenteista, en siis ole yksin. Tämän ikäisenä ei ole sitten elämässä paljon nautintoja, jos täytyy jättää viini, kahvi ym. nautintoaineet pois. Seksikään ei enää suju, kun ei tee mieli ja paikat kuivuu...

    • dinddi

      Olen huomannut saman, enkä voisi olla tyytyväisempi, paras sivuvaikutus ikinä!:D Olen alle 30v ja haluan pitää itseni terveenä ja hyvässä kunnossa vielä pitkään, joten "pakotettu" alkoholinkäytön vähentäminen on ainoastaan plussaa. Alkoholi on kuitenkin aina ollut se vaikein pahe päästä eroon. Ja tuleepahan baari-illat halvaksi kun yhtä hilpeään tunnelmaan pääsee nykyään puolet pienemmillä promilleilla.

      Toki joo, ymmärrän että ei ole kiva jos krapula tulee jo parista lasista viiniä, sitä ei itselläni ole, mutta muutoksen olen siis itsekin huomannut...

    • EiHuonojaVaikutuksia

      En ole huomannut humaltumisessa eroa. Olen aina tullut pienestä määrästä huppeliin, ja krapuloita en harrasta. Mutta se ero on, että ennen korvaushoitoa jos join pienenkään määrän, lasillisenkaan, niin heräsin tunnin unien jälkeen ja valvoin koko yön aamuun asti, vaikka olisin ollut kuolemanväsynyt. Tämän toistuttua pari kertaa lopetin kokonaan alkoholin käytön. Mutta nyt siis voin taas juopotella rauhassa, on se sitten hyvä tai huono asia. Olen myös huomannut, että käytän alkoholia jonkinlaisena testosteronikorvaushoitona, ja sillä on paljon miellyttävämpi vaikutus kuin nuorena. Nuorena en oikeastaan tuntenut tarvitsevani alkoholia, join harvoin ja lopetin aina juomisen lyhyeen. Nykyäänkään en halua vetää lärvejä, mutta pieni tissuttelu vetää puoleensa. Se voi olla huono juttu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5539
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      476
      3589
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      159
      3383
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2623
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2429
    6. 264
      2019
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1517
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      105
      1436
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe