Sossun "sanoittamat"

valekirjaukset

Valesossujen valekirjaukset- sossun ”sanoittamat” lastensuojeluilmoitukset

Eri laki meille ja muille

Professori Bo Edvardsson löysi kaikista tutkimistaan ruotsalaisista lastensuojeluselvityksistä laajamittaista ja vakavaa tosiasioiden manipulointia ja väärentämistä, jolle hän antoi nimen fabrikointi.

Lastensuojelusukuun kuuluneen Eerikan tapauksessa sosiaalityöntekijät eivät reagoineet asianmukaisesti kansalaisten tai Eerikan äidin tekemiin lastensuojeluilmoituksiin. He eivät tehneet niitä myöskään itse, vaikka ilmoituskriteerit täyttyivät kirkkaasti.


Valheellinen ”sanoittaminen”

Monien tavallisten perheiden tapauksessa sosiaalityöntekijät ovat ottaneet asiakseen jopa väärentää lastensuojeluilmoituksia saadakseen perusteet jo etukäteen päättämilleen sijoituksille.

Sosiaalitoimistossa tästä väärennystoiminnasta käytetään nimitystä dokumentaatio tai sanoittaminen. Siinä kirjattu korvaa eletyn eli kirjattu ja eletty tapahtuma eivät ole yhteneväisiä toistensa kanssa. Sosiaalityöntekijöillä ja joskus myös psykologeilla on tapana ”sanoittaa” niin asiakkaidensa lasten, ex- puolisoiden kuin toisten virkamiesten lausumia eli merkitä heidän sanomikseen asioita, joita he eivät ole todellisuudessa sanoneet.

Kuuluisin tapausesimerkki tästä ”sanoittamisesta” lienee tapaus Niko. Psykiatrin kanssa tekemäänsä lausuntoon haastattelija kirjasi vakuuttuneisuutensa hyväksikäytön tapahtumisesta, vaikka Niko ei nauhoitusten analyysin perusteella tuottanut mitään varmennusta asiasta, vaan kiisti sen. Lausunnossa tukeuduttiin vähäisiinkin viitteisiin, jotka oli mahdollista tulkita todisteeksi hyväksikäytöstä.

Onnetonta kyllä haastattelija oli ruotsinkielinen ja nimeltään May. Poika tuli haastatteluissa vihaiseksi ja soitti leikkipuhelimella isälleen pyytäen häntä tulemaan vetämään Mayta turpaan, minkä psykologi tulkitsi merkityksessä ”maitoa turpaan” eli kyse oli oraaliseksistä. Ei riittänyt, että isää syytettiin, vaan myös Nikon alaikäisen veljen ja äidin väitettiin olleen mukana pojan raiskaamisessa. Terveydenhuoltohenkilöstön näkemyksen mukaan kyseessä oli sukupolvia kestänyt insesti, eli myös isoisä oli syyllinen. Kukaan henkilökunnasta ei tosin ollut tavannut häntä – eikä edes halunnut tavata.

Tässä neljän muun eri perheen tapauskertomukset sosiaalityöntekijöiden ”sanoittamisista”:


Sosiaalityöntekijä ”sanoitti” äidin perhesurmaajaksi

Sosiaaliohjaaja Tiina Liljeberg kertoo: ”Olin lähtenyt pyytämään ja lopulta vaatimaan lastensuojelusta lainmukaisia avohuollon tukitoimia, joihin ei ollut varaa. Erityislapsiperheelle sopivia tukimuotoja ei ollut tarjolla, eikä sellaisia osattu räätälöidä. Kiireelliseen sijoitukseen varaa olisi kuitenkin ollut milloin vain. Niin myös laajoihin psykologisiin tutkimuksiin. Siitäkin huolimatta, että terapeutti, lääkärit ja sairaanhoitajat joiden vastaanotolla kävin yksin tai poikani kanssa, eivät olleet koskaan mitenkään ilmaisseet huolta mielenterveydestäni – väsymyksestäni ja yksinäisyydestäni sekä vähäisestä verkoston tuesta kylläkin.

Sosiaalityöntekijä toimi selkäni takana juuri siten, miten toimitaan valmisteltaessa kiireellistä sijoitusta. Hän metsästeli mahdollista diagnoosiani kaikkialta, kysyi isältä, voiko isä ottaa lapset luokseen ja piti kiirettä, ettei kukaan ehtisi tuoda positiivista näkemystään minusta – lapsen äidistä – ryhmän tietoon.

Kammottavin todiste siitä, ettei selkäni takana puuhailu kestänyt päivän valoa, oli sähköposti, jonka sosiaalityöntekijä oli lähettänyt esimiehelleen: ”Otan nyt yhteyttä poikkeuksellisesti sähköpostitse, koska asiani on kiireellinen. Äiti puhuu toistuvasti perhesurmista!”

Sosiaalityöntekijä oli kirjoittanut kahdeksan sivua tajunnanvirtaa, jonka luettuani olin sanaton. Minusta ei ollut sanallakaan sanottu mitään positiivista tai hyvää. Tein kaiken väärin. Lastensuojelussa ei ollut mitään puutteita. Olin potentiaalinen perhesurmaaja.

Meidän perheemme kohdalla lastensuojelu siis tarkoitti sitä, että kymmenen ”asiantuntijaa” pohtivat sosiaalityöntekijän valikoimien tietojen ja kirjoituksen perusteella, mitä meidän perhe tarvitsisi.

Tuntematta ja tapaamatta meistä ketään. Lukemalla papereista asioista, joista suurin osa ei pitänyt edes paikkaansa. ”..jatkuu

4

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valekirjaukset

      Sosiaalityöntekijä ”sanoitti” äidin elossa olevan veljen yhdeksi  äidin ”vaihtuvista miesystävistä” joka päätyi polttoitsemurhaan

      HOL (Huostaanotetut lainvastaisesti) ry:n perustajan Ani Leikoniemen piina alkoi, kun kolme ventovierasta humalaista miestä tunkeutui hänen kotiinsa.

      Paikalle tuli poliisi ja kaksi päivystävää sosiaaliviranomaista. Myöhemmin Anin poika haettiin kiireelliseen laitossijoitukseen kotirauharikoksen varjolla.

      Vasta oikeudenkäynnissä selvisi huostaanoton todellinen syy.

      – Heidän papereissaan huostaanoton syyksi oli kirjattu muun muassa äidin voimavarojen vähyys, vaihtuvat miessuhteet sekä toistuvat olin- ja asuinpaikan vaihdokset. Tämä kaikki oli kuitenkin kirjattu väärin eli todellisuudessa asiat eivät pitäneet paikkaansa, Leikonniemi suomii. Hänen mukaansa jopa hänen oma veljensä oli kirjattu yhdeksi ”epämääräisistä miessuhteista”.

      Leikoniemi kuvailee lastensuojelun asiakaskirjauksia: "Veljeni oli kirjattu huostahakemuksessa myös tehneen polttoitsemurhan. Tämä valhe kumottiin hallinto-oikeudessa virkatodistuksella. Minun väitettiin pitävän ruokatilanteita "lähinnä pikniktyyppisinä", kun kerran oli nähty poikani syövän lasten tv:tä katsoessa omenan paloja, kurkun paloja ja ituja. Sosiaalityöntekijät kirjasivat, että poika on minulle jotenkin näkymätön, joka vain kulkee mukana. Kun kerroin sossulle harrastavani elokuva-avustajana toimimista, se kirjattiin siten, että minä jollakin lailla kuvittelen näytteleväni.”


      Sosiaalityöntekijä väärensi lääkärin lausuman

      Sairaalahoidossa fyysisen pitkäaikaissairauden vuoksi ollut äiti sai hiljattain sairaalan sosiaalityöntekijän tekemän lastensuojeluilmoituksen, jonka mukaan ”(äitiä) hoitava lääkäri on erittäin huolissaan äidin psyykkisestä voinnista... Rva on puhelimessa aggressiivinen, vainoharhainen (kuvittelee että kaikki haluavat hänelle pahaa)”.

      Kun äiti kysyi asiaa suoraan lääkäriltä, tämä kertoi, ettei tiennyt tehdystä lastensuojeluilmoituksesta mitään. Lääkäri tulistui kuullessaan millaisesta diagnosoinnista ilmoituksessa oli kyse ja totesi oma-aloitteisesti vaativansa viittaukset itseensä pois lastensuojeluilmoituksesta. 


      Sosiaalityöntekijä valehteli äitiysneuvolan ja neuvolan tehneen lastensuojeluilmoituksen

      Sosiaalityöntekijä väitti äidille, että tästä oli tehty lastensuojeluilmoitus äitiysneuvolasta ja neuvolasta. 

      Kun äiti soitti neuvoloihin, kummassakin oltiin tietämättömiä tehdyistä ilmoituksesta ja molemmat tahot kiistivät tehneensä mitään ilmoitusta. Neuvolakorteissa päin vastoin mainittiin hyvinjaksaminen, reipas iloinen ja terve vauva ja erikseen vauvan kohdalla, että ei huolta äitisuhteesta taikka jaksamisesta. 

      Valheelliset huolimerkinnät kuitenkin jäivät  äidin asiakaskirjauksiin.

      Päähuolena oli sosiaalityöntekijän tuntema huoli siitä, ettei köyhällä äidillä ollut aviomiestä. Äiti yritti rauhoitella sosiaalityöntekijää ilmoittaen talonsa olevan velaton ja että hänellä ei ollut lainkaan asumiskuluja. Sosiaalityöntekijä kirjasi äidin kertoman: ”Huoli äidin taloudellisesta tilanteesta, riittävätkö rahat asumiskulujen ja muiden menojen jälkeen esim. lasten leluihin ja harrastuksiin?”


      Sokea hallinto-oikeus uskoo valheet

      Sosiaalityöntekijöiden oma hallinto-oikeus hyväksyy sosiaalityöntekijöiden väittämät niitä tutkimatta, eikä sen toimenkuvaan kuulu tosiseikkaselvittely. Mahdollisuus, että sosiaalityöntekijä vastuutettaisiin väärentämisestä on olemattoman pieni. Siksi fabrikoinnista on tullut lastensuojelun asiakaskirjauksiin ennemmin sääntö kuin poikkeus.

      Fabrikointi on kuitenkin paitsi syvästi epäeettistä myös rikollista toimintaa. Mahdollisia rikosnimikkeitä ovat esim.:

      - törkeä kunnianloukkaus 

      - virka-aseman väärinkäyttö  

      - tietosuojarikos

    • valekirjaukset

      Taltiointi tuo oikeusturvaa

      Koska fabrikointi on erittäin yleistä, asiakkaiden kannattaa nauhoittaa kaikki keskustelut, puhelinsoitot ja tapaamiset lastensuojelun työntekijöiden kanssa. Asiakkaalla on omassa kodissaan automaattinen nauhoitusoikeus ilman lupapyyntöä tai erillistä ilmoitusta. Vain taltiointi takaa sen, että asiakas voi todistaa sosiaalityöntekijöiden kirjaamat valheelliset väittämät vääriksi.

      Professori J.P. Roos ohjeistaa lastensuojelun asiakkaita seuraavasti: ”Missä vain voitte, kieltäkää tietojenne luovutus muille viranomaisille. Kysykää lastensuojeluviranomaisilta ovatko he pyytäneet tietoja teistä ja ilmoittakaa, että haluatte aina tietää kun he keskustelevat teidän asioistanne jonkun viranomaisen kanssa (lain mukaan näin pitäisi tapahtua automaattisesti). Pyytäkää saada nähdä kaikki teitä koskevat tiedot ja vaatikaa (kirjallisesti) korjattavaksi niissä olevat virheet (joita niissä tavallisesti on runsaasti!). Vain tällöin teillä on jonkinlaisia mahdollisuuksia puolustautua tilanteessa, jossa lapsenne halutaan ottaa teiltä pois.” 

      Sosiaalityöntekijän ”sanoitukset” säveltää poliisi ja sovittaa hallinto-oikeus. Tuottajana häärii voitontavoitteluun tähtäävä sijaishuolto. Niistä muodostuu lastensuojeluperheille helvetin portit avaavia tritonuksia.

    • valekirjaukset

      IHANNE JA TODELLISUUS EIVÄT KOHTAA

      IHANNE:
      ”Lapsi hyötyy siitä, että aikuinen sanoittaa lapsen tunteita:
      Haastavasti käyttäytyvää lasta voi auttaa löytämään parempia, sanallisia keinoja tehdä itseään ymmärretyksi. Aikuinen joutuukin usein tarjoamaan lapselle vaihtoehtoja siitä, mistä lapsen käyttäytymisessä voisi olla kyse. Hänen tehtävänään on kääntää lapsen käyt- täytyminen ymmärrettäviksi sanoiksi. Tämän vas- tavuoroisen kommunikaation kautta lapsen mieli voi alkaa jäsentyä ja oireilu vähentyä.”
      http://www.pesapuu.fi/media/uploads/dokumentit/raportit/traumatisoitunut_lapsi_varhaiskasvatuksessa.pdf

      JA TODELLISUUS:
      Lainvastaisesti pahamaineiseen lastensuojelulaitokseen huostattu Krista kertoo kohtaamastaan aggressiosta ja leimaamisesta Lokakuun Liikkeen viisiosaisessa juttusarjassa: 

      ”Yllättäen toukokuussa kuulin, että sosiaalityöntekijäni olivat tehneet huostaanottohakemuksen hallinto-oikeuteen. Päätös tuli heinäkuussa. Minut oli otettu huostaan. Perusteluissa luki esimerkiksi, että myyn seksuaalisia palveluita aikuisille miehille yöpaikkaa vastaan.

      Olin järkyttynyt. Mitä tämä tarkoittaa? Minut oli raiskattu heinäkuussa 2009 ollessani 13-vuotias, mutta nyt minun väitettiin myyvän itseäni!

      Sosiaalityöntekijäni olivat halunneet ymmärtää väärin yöpymiseni yhden tutun pojan luona karkumatkallani. Heidän kertomuksensa ei ollut muunneltu totuus, vaan se oli täysin uusi tarina. En enää luottanut viranomaisiin.”

    • huonolaa

      Samoin jotkut huonolaatuiset sijaisperheet fabrikoivat monella muotoa toiminataansa. Tuttua on!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2024
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      56
      1745
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1465
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1168
    Aihe