Voiko tästä syystä tulla hylkäävä päätös?

mitäihmettääasd

Voiko toimeentulohakemuksen hylätä jos ei mene sosiaalitoimistoon paikan päälle?

Viimeisimmässä päätöksessä luki:

”Seuraava toimeentulotukihakemus kåäsitellään vain toimistoasioinnin yhteydessä”

Onko tämä edes laillista jättää hakemus käsittelemättä jos toimitan kuitenkin todisteet (tiliotteet yms) toimeentulotuen tarpeestani?

15

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cxcxccxcxvvcx

      kai tuo vähän riippuu siitä minkä takia sinut sinne halutaan paikan päälle käymään

      jos on epäilys että et tosiasiallisesti oleskele enää maassa tai edes siinä kunnassa/kaupungissa mistä tukea haet niin voidaan kyllä velvoittaa käymään paikan päällä mutta kyllä sen paikkakunnalla oleskelun nyt voi muutenkin todistaa

      mutta muuten ei kyllä voi ketään velvoittaa tulemaan sosiaalitoimistoon eikä hakemusta sen perusteella saa jättää käsittelemättä.

    • SossullePataan

      Voi toki aina hylätä mutta laitonta se on.
      Oliko päätöksessä mitään perusteluja tuolle tapaamisvaatimukselle?
      Oliko annettu aika jolloin sossuun on mentävä?
      Jotain muuta asiaan liittyvää?

      En reagoisi tuohon mitenkään ja lähettäisin seuraavan hakemuksen normaalisti ja kopion tuosta saamastasi päätöksestä lähettäisin joko tuonne:
      http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/index.htx
      tai tuonne:
      http://www.okv.fi/fi/kantelu/kantelulomake/

      Huom!
      Kannattaa aina vaatia todiste viranomaiselta vastaanottamistaan asiakirjoista. Jos alkavat ämpyillä niin heille on syytä kertoa sen olevan virkavelvollisuus hallintolain 4 luvun 17 pykälän 2. momentin perusteella. Voi myös kertoa että virkavelvoillisuuden täyttäminen vie vain hetken on helpompaa, hygieenisempää ja vähemmän hikistä kun heinän teko, kanteluun vastaminen on hankalampaa ja vie enemmän aikaa, mutta on Teidän oma asianne kuinka virkaanne hoidatte.

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030434#L4P17

    • kyssäri

      Olisiko sinun mahdotonta mennä paikalle?

    • SossullePataan

      Tyypillistä sossun laitonta uhkailua ja kyykytystä. Ilmeisesti eivät ole ilmoittaneet mitään syytä menettelylle, tuokin tyypillistä. Jos nyt kuitenkin menet sinne niin ota äänityslaite mukaan ja äänitä keskustelu ja mieluummin salaa. Kysy tapaamispakon laki- ja asiaperuste ja vaadi siihen myös kirjallinen vastaus äläkä tyydy mihinkään epämääräiseen vaan kysy niin monta kertaa että saat selvän ja ymmärrettävän vastauksen, tuolla tavalla saa lisää todisteita kanteluun.

      Nimim. "kyssäri"
      Jos suostuu kaikkeen alittomaan jota sossu tekee, ei loppua näy vaan homma jatkuu ja pahenee. Voi olla että sossu etsii sellaisia joita voi kohdella laittomasti ja myöhemmin pakottaa orjaksi. Tuossa voisi olla yksi motiivi noille kyykytyksille.

      • swqerty

        Kuule kun minusta tuntuu, että sossun ei tarvitse asiakkaita etsiä. Niitä reppanoita tulee ja tunkee sinne väkisin. Yrittäisit vaan sinäkin tulla toimeen omillasi, niin ei tarvitsisi jatkuvasti sossua sättiä.


    • mitäihmettääasd

      Kiitos kaikille vastauksista!

      Sosiaalitantta haluaa siis päivittää "asiakas suunnitelmani" jota en itse halua tai koe tarpeelliseksi päivittää varsinkaan tämän sosiaalitantan kanssa, joka on jo aikaisemmin suullisesti (=ei todisteita kirjallisessa muodossa) käytänyt hyväksi tietämättömyyttäni näihin tukiasioihin ja lakipykäliin liittyen.

    • mitäihmettääasd

      Oliko päätöksessä mitään perusteluja tuolle tapaamisvaatimukselle?
      - Ei. Paitsi "Päivitetään asiakas suunnitelma"

      Oliko annettu aika jolloin sossuun on mentävä?
      - On varattu aika mitä en itse ole heiltä pyytänyt

      Jotain muuta asiaan liittyvää?
      - "Hakija ei ole saapunut varatulle ajalleen." Siis viime kuun varatulle ajalle mitä en myöskään ole heiltä itse pyytänyt, enkä mennyt.

    • röönvorssi

      Voi hylätä. Ihan sillä perusteella että olet mitään aikaansaamaton pummi. Jos Sosku sanoo että menet sinne, silloin sinä menet! Vai onko muuta kiireitä? Esimerkiksi työnhaku tms?

    • ölmömmlööm

      Asiakas suunnitelman päivittämiseen voi olla useita syitä, yksin yleisimmistä on se että toimeentulotuen saaja ei ole ilmoittautunut työkkäriin tai kieltäytyy ottamasta työtä vastaan eikä siksi saa mitään etuisuuksia asumistukea lukuunottomatta. Tuolloin laaditaan sosiaalityön suunnitelma jossa arvioidaan asiakkaan tilanne ja toki siinä yhteydessä asiakasta kuullaan, mielellään ihan kasvotusten. Jos asiakas ei tule tapaamiseen, niin suunnitelma voidaan laatia ilmankin ja lähettää se sitten asiakkaalle jälkikäteen. Usein noissa tilanteissa sitä asiakkaan perusosaa on alennettu eikä se että asiakas kieltäytyy tapaamisesta ainakaan lievennä asiakaa yhtään.

    • hmmmmmmmm

      Jos perusosaa alennetaan, kuinka kauan se voi pysyä alennettuna korkeintaan?

    • SossullePataan

      Ei voi alentaa perusosaa ollenkaan sillä perusteella ettei alistu sossun kyykytettäväksi, siis laillisesti. TTL 2:10§:ssä on säädety perusosan alentamisesta, sossutantan naaman näkemästä kieltäytyminen ei ole perusosan alentamisen laillinen peruste.

      Hakemuksen käsittelemättä jättäminen, jolla tuossa selvästi uhataan on sitten jo virkarikos. Jos sosutantta (perustuslaki 2:21§) lakia uhmaten jättää hakemuksen käsittelmättä niin sitten kyllä kannattaa käydä käräjillä katsomassa sossutantan norsunvitulla olevaa naamaa, on varmaan näkemisen arvoinen.

      • tääniinnähty

        Hakemus on tietysti käsiteltävä. Mutta tarpeellisten tietojen puuttuessa ja asiakkaan kieltäytyessä yhteistoiminnasta hakemus on hylättävä. Sossun on toimittava lain ja asetusten sekä muiden sääntöjen mukaan.

        Se on kummallista, että jos sossun asiakkaalta pyytää pientä osallistumista oman asiansa hoitamiseen, heti on asiakkaan naama isolla norsunvitulla. Mutta voimia ja tarmoa riittää sitten valittamiseen vaikka kaikki asteet.


      • sgkigjlkgkl

        Ei perusosaa alenneta sen takia ettei mene sossun tapaamiseen vaan sen takia että esim kieltäytyy työkkärin palveluista. Siellä sossun tapaamisella on sit mahdollista selitellä asennetta/omaa kieltäytymistä. Ja toki jos tuonne ei edes vaivaudu meneen selittelemään niin ei siinä sitten voi varmaan muuta todeta kuin että alennetaan perusosaa 40% koska kieltäytynyt työkkärin palveluista ja siten tahallisesti laiminlyönyt oman elatuksensa (työmarkkinatuki).


    • ökypummi

      Kylläpäs on eroja kaupunkien tai käsittelijöiden välillä olen saanut keskeytymätöntä toimeentulotukea jokaiselle kuukaudelle yli kaksi vuotta! Ikinä en ole tavannut sosiaalityöntekijääni en edes tiedä kuka hän on, olen asioinut sossun kanssa vain kirjallisesti ja hakemukseni on käsitellyt etuuskäsittelijä.
      Ikniä en ole heitä tavannut tai edes puhunut puhelimessa , vien vain jatkohakemuksen postilootaan 3-5kk välein.
      Näin Helsingissä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      313
      3638
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      268
      2095
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      99
      1449
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1353
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      92
      1319
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1198
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1197
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1034
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1028
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      914
    Aihe