Ylen Teemalla hyvä vaalikeskustelu

toisella kotimaisella.

Osallitujista mukana olivat Alexsander Stubb, Timo Soini, Juha Sipilä, Päivi Räsänen, Ville Niinistö sekä Carl Haglund. ERäs naisedustaja jäi nyt nimeämättä, enkä malta Telvikseen mennä tarkastamaan, mutta mikä ilahdutti oli suhteellisen hyvä kielitaito osallistujilla, eritoten Ville Niinistöllä.

Timo Soini otti itsestään selvänä oikeuden täsmetää sanottavansa maan pääkielellä, johon Juho Sipiläkin lopulta turvautui.
Eniten ihailin tällä kertaa Päivi Räsäsen ruotsinkielistä loppukaneettia, jossa hän tähdensi perhepolitiikan tärkeyttä nuorten osalta, joilla pitää olla mahdollisuus katsoa valoisasti tulevaisuuteen. Siihen yhdyn sydämestäni minäkin.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • havumetsien_mies_

      Johtoasemaan pyrkivän poliitikon tulisi tässä maassa osata maan molempia virallisia kieliä ja pystyä esittämään niillä näkemyksensä.

      Jos ei osaa, on pian moukan kirjoissa.

      Todettakoon myös, "suomalainen" ei tarkoita samaa kuin"suomenkielinen". - Ruotsissa on paljon suomen kieltä käyttäviä ihmisiä, jotka pitävät itseään ruotsalaisina. Vastaavasti Suomessa on paljon ruotsin kieltä käyttäviä, jotka pitävät itseään suomalaisina..

      Täällä ei ole myöskään mitään Perussuomenkieliset-nimistä puoluetta. Sitä vastoin on Perussuomalaiset ja siihen joukkoon kuuluu ymmärrettävästi myös ruotsin kieltä käyttävää väestöä.

    • Makriina.ek

      Seurasin minäkin, ja huomasin, että keskustelu oli paljon rauhallisempaa, kun se käytiin toisella kotimaisella kielellä, niin että jokaisen oli pakko miettiä sanottavansa. Eipä huudeltu päälle sellaisella ryminällä kuin joskus on tapahtunut.
      Mutta kyllä suomenruotsalaiset ovat paremmin osanneet kasvattaa lapsensa kaksikielisiksi. Vähän kankealta tuntui sanan lento.

      • Jos molemmat vanhemmat ovat äidinkieleltään ruotsia puhuvia, saavat lapset tietenkin kielitaidon ilmaiseksi kotikielenä. Kaupungeissa on yleensä suomenkieliset kaverit enemmistönä, josta hyvä pohja jo suomenkielelle.
        Harvaan asutuissa ruotsinkielisissä kunnissa sekä saaristoissa sitävastoin, on vielä suomea joko vain auttavasti puhuvia, tai lähes osaamatonta ikäväestöä. Heille asioidensa hoitaminen virallisella taholla, jää ilman virkamiesten kaksikielisyyttä kovin hankalaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe